Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Semmi nem kötelezi őket, hogy egy "használt" géphez az összes tartozékát odaadják. Az autóhoz ajándékba adott téligumi készletet is simán eladhatod az autó nélkül, és nem kötelező az autó eladásakor ezeket is hozzá adni.
Majd pont egy nepperen kéred számolt az etikát, meg a jogkövető magatartást -
Noxy
veterán
válasz
scdlsc #44291 üzenetére
Ez a dolog a HA nepperekről ugrott be, mert a mostani gépem előtt nézegettem M1 előtti iMAC-kat.
Amit találtam nagyrészt csak gépet árulták, bill.. meg egér nélkül. Amikor rákérdezek ezekre, hülyének néztek hogy hogyan gondolom, hogy ennyi pénzért még ezeket is adja hozzá. [kép]
Dugják fel, vagy kenjék a hajukra. -
scdlsc
senior tag
Járt hozzá mindkettő. Vagy egér helyett lehetett választani Magic Trackpadet. Régi iMachez járt anno ilyen kicsi vezetékes billentyűzet. Ha jól emlékszem ezt külön nem is árulták.
HARDVERAPRÓ
-
scdlsc
senior tag
válasz
TigerCat #44278 üzenetére
"ezért fontos a 110/220 dpi"
Ez monitor esetén nem dpi (dot per inch), hanem ppi (pixel per inch).
Pont ezt mutatja a rajzom, hogy egy 93 ppi-s 32-es wqhd monitor távolabbról nézve pontosan ugynazt a képet adja, mint egy 109 ppi-s 27-es wqhd. Önmagában a ppi a távolság nélkül csak egy szám."Most a 38-as monitorom kb. 110 PPI-t tud és amire használom, arra tökéletesen megfelel. Ha ugyanennyi pénzért kínálnának kisebb, de már 220 PPI-s (retina) kijelzőt, akkor is ezt választanám, mert a nagyobb munkaterület számomra többet ér, mint a részletgazdagabb megjelenítés."
Itt megint csak a ppi-t adod meg, ami önmagában kevés. Például egy kisebb, de 220 ppi-s kijelző, aminek 3840x1600 pixeles a felbontása, ugyanazt a munkaterületet és látványt adná, mint a mostani, csak közelebbről kellene nézned, hogy ugyanakkorának láss mindent mint most. -
cigam
titán
Tele van ilyen nepperrel az apró. Én nem szeretem őket, de lehet neki kapóra jön, és nem érdekli a forrás tisztasága. Itt az volt a lényeg, hogy tudjon róla. Linkelhettem volna az iJoe féle LMP billentyűzetet is. De azon van numerikus blokk, és nincs ujjlenyomat olvasó. Nem írta mennyire rugalmas. (és csak utólag derült ki hogy 2017-es "régi" imac-heg kell neki)
Plusz nem tudom mennyire könnyű szerelni, lehet a szerviz is csak komplett cserével tudja "javítani". -
oszy
veterán
Ilyet be mersz linkelni??
"Ajándéknak szántam, de végül nem ez lett, így bontatlan állapotában eladó.
US billesként csak 22e, UK angollal 30e
Eladó több db VADIÚJ bontatlan magyar nyelvű Magic keyboard A2450."Szóval vett az ember többet ajándékba, de meggondolta magát és eladja olcsóbban.Értem...
-
feddel
senior tag
Az iMac-hez kapott magic keyboardot tisztítás közben elcsesztem. Valószínüleg víz került bele, emiatt kb 4-5 karaktert hibásan visz be. Már jobban nem fog kiszáradni, kb 1 hónapos a sztori. A hibák pl: ú helyett őú, ó helyett ó-, á helyett éá, ilyesmi. Mit tudok tenni? Kuka? Kicsit drága tisztítás volt.
-
válasz
scdlsc #44261 üzenetére
Ez még a régi, 2015-ös MBP-m. A panel 2560x1600-as felbontást tudott, de sosem ment azon, mert úgy rettentő kicsi lett volna minden. Akkor, a normál (mértezett) felbontása amin önállóan használtam, 1440x900 volt, de amint csatlakoztattam a külső kijelzőt (3440x1440, 34" 110 PPI), visszaváltott azt hiszem 1280x800-ra (116 PPI). Így a 34 colos nagy kijelzőn és a mellé helyezett kis gép beépített megjelenítőjén is közel azonos méretű volt a tartalom. Ez egyből nagyobb megtekintési távolságot is eredményezett. Meg persze kevesebb látható tartalmat a kicsin. De így volt kényelmes használni.
Most a 38 colos kijelző 3840x1600-at tud, ami karnyújtásnyi távolságból szintén tökéletes. Minden maradt azonos méretű, csak kicsit megnőtt az "asztalterületem". Persze, azáltal, hogy ívelt, sokkal kényelmesebb, mert nem kell jobbra-balra dülöngélnem a székemben.
Munkatársaimnak nagyon nehéz elmagyarázni, hogy a felbontás és a képátló együtt adja ki az eredményt, külön-külön nem sokat ér az információ. Plusz, amit írtál a retina felbontásról, az még bonyolítja a helyzetet. De ha valaki megérti, mi az a felbontás, a PPI és hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azaz hogy mit-mekkorának és milyen részletességgel fog látni a kijelzőjén, akkor már sokkal könnyebb a dolgom.
Windows esetén ez nem akkora probléma, mert egy 1920x1080-as felbontású, 23-24 colos kijelző is elegendő lehet egy adminisztrátornak, vagy menedzseri munkához, de Mac-en már sokkal nagyobb valós felbontásra van szükség hogy érzetre közel azonos részletességű képet kapjunk. És ezért fontos a 110/220 dpi. Pénztárcától függően ez a két érték a legjobb.
Most a 38-as monitorom kb. 110 PPI-t tud és amire használom, arra tökéletesen megfelel. Ha ugyanennyi pénzért kínálnának kisebb, de már 220 PPI-s (retina) kijelzőt, akkor is ezt választanám, mert a nagyobb munkaterület számomra többet ér, mint a részletgazdagabb megjelenítés. Persze, nem bánnám a nagyobb képpont sűrűséget, de árban az már jóval feljebb lenne, mint amennyit szánnék rá. És nem is nagyon van ekkora méretben.
Egyébként talán a rendszer is jobban kezeli valamennyire, mert egy-két főverzióval korábban csak kikapcsolt élsimítással tudtam használni, míg most anélkül esik jobban a szememnek. Bár lehet hogy ez csak placebo. Mindenesetre nem gond a két eszköz (MacBook Air M3 kijelző és az LG) közötti váltás.
Ja, a 60 Hz is elég. Próbáltam a Pro kijelzőt és nem esett jól nézni. Persze, minden sokkal folyékonyabbnak hat, de ennek ellenére nagyon fura. Azt csak akkor lépném meg, ha minden eszközöm 120 Hz-es lenne. De nem vagyok benne biztos. Telefonon (16e) is csak 60 Hz-es a kijelző és az sem zavar. Ott is többet számít, hogy a korábbi 2020-as készülékemnek kisebb volt a panelje és gyengébb volt a teljesítménye. De elfogadom, ha valakinek kevés. Igazából ez is akkor érezhető, ha az ember megszokja a jobbat/fejlettebbet/erősebbet, stb., majd visszavált egy gyengébbre. Leginkább vezetés közben veszem észre, amikor valaki más autójába ülök és nem a megszokott teljesítményű. Na de mindegy is. Elkanyarodtam.
Egy szó mint száz, méret és felbontás együtt fontos. Illetve hogy mekkora a látható tartalom és az milyen részletességű. Nagyon hülyén tud kinézni, amikor két kijelzőn az egyikről áthúzva valamit a másikra összeugrik, vagy hirtelen nagyobb lesz ugyanaz az objektum. Meg hogy milyen távolságból kényelmes. Főleg ezért.
-
tibtype
csendes tag
válasz
Oposzumtoszó #44275 üzenetére
Esetleg í / 0 felcserélve? Engem ez copatott
-
válasz
MasterMark #44274 üzenetére
Ezeket próbáltam.
Azért nem csatoltam rögtön hozzá a fiókomat, mert nem fogadta el a billentyűzettel a jelszavamat, pedig jól írtam be. Mondjuk lehetett volna ezután annyi eszem, hogy olyan karaktereket adok meg bejelentkezési jelszónak, amelyek minden kiosztáson ugyan ott vannak.
Recoveryben legyalultam a lemezt. Megoldódott. -
MasterMark
titán
válasz
Oposzumtoszó #44273 üzenetére
Y / Z fordítva vagy Ö / 0, ilyenek?
-
Sziasztok!
Adott egy Mac Mini. Gyári beállítások visszaállítva, minden adat törölve.
Első indításnál egy windowsos magyar kiosztású billentyűzettel megadtam egy jelszót, fiókot nem csatoltam.
Betöltött a rendszer, átállítottam a beviteli módot magyarra.
Következő indítás, nem fogadja el a jelszót. Én a beviteli módra tippelek.
Esetleg tudja valaki, hogy milyen beviteli módon van a konfigurálásnál?
Köszönöm szépen előre is! -
scdlsc
senior tag
válasz
vadkörte #44270 üzenetére
"egy lemezképállomány. Azzal, hogy rákattintasz, felcsatolod"
Már a múlt ködébe vész, hogy melyik Windows volt az, amelyik végre külön program feltelepítése nélkül tudta ezt a funkciót. De piros betűs ünnep volt! Végre lehetett optikai lemezt is írni egy frissen telepített szűz Windowszal.Annyit még hozzátennék, hogy mindkét rendszert használom (Windowsból még a 10-est) és mindkettőnél előfordul néha, hogy szívem szerint kib@sznám az ablakon a gépet. Viszont ha választani kellene a kettő közül, akkor én(!) a MacOSt választanám.
-
vadkörte
addikt
"Kar, hogy igy szet kell reszelni a rendszert, hogy normalisan mukodjon."
Azért, mert megkeseríted a saját életed, ne a gépet hibáztasd!
"Latszik azert, hogy messze van meg a windows-tol."
Milyen szerencse!
#44233 zacci
"Miert van az, hogy ha letoltok egy programot (amit egyenesen a temp konyvtarba toltok le)..."
A f***rt kellett belepiszkálni az OS-be??? Bármelyik böngésző - a Safari is! - beállításfüggően rákérdez, hogy hová mentsen?
"...es mikor rakattintok a dmg-re es athuzom a progit az application-ba, akkor meg elotte megjelenik az asztalon is a program."
Ahogy már írták a DMG (és a PKG is) egy lemezképállomány. Azzal, hogy rákattintasz, felcsatolod. A benne lévő állományt kell az Applications-ba húzni. Majd a felcsatolt lemezkép lecsatolható, a telepítő állomány ha nem kell törölhet.
"Miert csinalja ezt a faxsagot ?"
Talán mert így működik?
"Hala idegesito, mert utana el kell takaritani minden alkalommal a programot az asztalrol"
Jobb gomb/Kiadás, vagy egérrel a Lomtárra húzás. Baromi bonyolult és idegesítő...
Báttya! Tényleg nem neked való a Mac. Amíg nem tudsz a "fejével" gondolkodni, addig nem fogod jól érezni vele magad.
Add el és vegyél valami Windows-os miniPC-t. Annyi van, mint kutyában a bolha és vannak közöttük erőművek is. -
scdlsc
senior tag
Akkor ezért nem látod értelmét. Sokkal jobb nagyobb monitoron játszani. Pixelben ugyanannyit renderel a gép, de a kép nagyobb. Amúgy Sony DualSense kontroller out of the box támogatott. Bekapcsolod, gépen bluetooth alatt párosítod és annyi. Töltöttséget is mutatja, nagyon frankó.
-
Czo
addikt
válasz
scdlsc #44261 üzenetére
Nekem eszembe nem jutott eddig elore/hatra tologatni a monitort. Ahol a 20"-as iMac volt, pont ugyonoda volt lerakva a 27"-es iMac is, majd pont ugyonott volt a monitor is. Ahogy nott a screen, ugy nott a munkaterulet. Nem latnam ertelmet kicserelni valtozatlan felbontas mellett a 27"-es monitort egy 32"-es monitorra. Nagyobb lenne minden, es nem kapnek tobb munkateruletet... Ennek pedig, igy semmi ertelme sincs.
-
scdlsc
senior tag
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Korrábban mindig csak arról volt szó, hogy a monitor 110/220 DPI legyen. Most még írtad, hogy az ajánlott nézési távolság ugyanakkora. De mekkora? Kinek mi a kényelmes? Az Apple írja valahol, hogy mi az ajánlott a temékeihez? Én egy 27-es WQHD-t (109 ppi) cseréltem le egy 32-es (31,5) WQHD-ra (93 ppi). Egy gázrugós monitor karon van. Más távolságból nézem, amikor dolgozom rajta, és más távolságból nézem játék közben. De van amikor munka közben is közelebb húzom.
Nekem sokkal jobb, hogy így nagyobb helyem van a monitor előtt.
-
Czo
addikt
válasz
scdlsc #44252 üzenetére
Ezt nem igazan ertem. A 27"-es 5k Studio Display utan azert veszel 32"-es 6k-s Pro Displayt, mert kinotted a regit, es szeretned, ha none a terulet. Ott valtozatlan DPI mellett, kapsz nagyobb kepteruletet, igy tobb tartalmat. Az ajanlott nezesi tavolsag ugyon akkora. A 24"-es iMac is ugyonakkora DPI, csak aranyosan kisebb a kijelzoje. A megtekintesi tavolsag ott sem valtozik.
-
zacci
aktív tag
válasz
MasterMark #44246 üzenetére
En az Origins-ra gondoltam.
-
zacci
aktív tag
Uj kerdes. PC-n neha szoktam jatszani az Assassin's Creed-el. MacOS alatt milyen lehetosegek vannak arra, hogy ezt a gamet normalis sebesseggel futtassam ?
Probaltam mar vmware alatt beizzitani, de a telepitest kovetoen nem indult el a game. Parallels-t meg nem probaltam. Crossover-ben egyelore el sem indul. Nyilvan en vagyok a bena, mert most ismerkedem ezekkel a progikkal MacOS alatt. VmWare nem idegen, PC-n mar hasznaltam nehanyszor, de nem jatekra. -
zacci
aktív tag
válasz
titi12 #44241 üzenetére
megvolt a restart. Mintha valami segitett volna. thx!
A szovegszerkesztoben nagyobbak lettek a betuk. Kar, hogy igy szet kell reszelni a rendszert, hogy normalisan mukodjon. Latszik azert, hogy messze van meg a windows-tol.
Viszont iszonyat gyors ez az M4. Vegre nem slideshow, mint a win rendszer -
Czo
addikt
válasz
scdlsc #44226 üzenetére
32"-re jo pelda, a 6k felbontasu Pro Display. Attol, hogy nagyobb a kep, nem fogod messzebrol (nem kell) nezni. Ellenben, most nalad minden nagyobb, mint kellene lennie, mert az UI tervezesi DPI-je nem egyezik. A Windows UI van 96-re tervezve, igy a te monitorodon azt kell kb 100% skalazassal nezni.
-
zacci
aktív tag
Miert van az, hogy ha letoltok egy programot (amit egyenesen a temp konyvtarba toltok le) es mikor rakattintok a dmg-re es athuzom a progit az application-ba, akkor meg elotte megjelenik az asztalon is a program. Miert csinalja ezt a faxsagot ? Hala idegesito, mert utana el kell takaritani minden alkalommal a programot az asztalrol
-
zacci
aktív tag
válasz
SharpSA #44218 üzenetére
Koszi. Egy LG 27GS95QE-B. Istentelen jo kepe van
1440p-s igy most a betumeretek hatareset. Jo lenne ugy modositani, hogy az ablaxok maradjanak, de a rendszer betuk merete novekedjen kicsit.
Ha modositom a felbontast, akkor viszont fos lesz az egesz. Hat na, nem egy vindoz... -
Czo
addikt
válasz
Vasti74 #44223 üzenetére
Nem. Ezerszer le lett mar irva a multban, hogy ha desktop gephez veszel monitort, akkor az 110/220 DPI legyen (normal, illetve retina), mert az UI fixre van tervezve. Ha HiDPI a monitor (es csakis akkor), akkor tudsz skalazott felbontast kirakni, ilyenkor a skalazott felbontasban renderel (teszemazt, pl 5k) es ezt meretezi at a valos felbontasra (pl. 4k).
-
Syl
nagyúr
-
zacci
aktív tag
Hi,
Lecsereltem a monitort. Hogyan tudom a rendszer betutipus meretet modositani ?
A felbontas csokkentes nem jatszik, mert az gagyi megoldas. -
cigam
titán
válasz
hdanesz #44206 üzenetére
USB-C a csatlakozó fizikai kialakítása, valójában Thunderbolt 3, ami lehet USB-C is
Keress rá a dokkolókra, amin van Ethernet csati. pl. [link] [link] [link] Általában azt is írják, hogy Mac kompatibilis-e az eszköz. (Általában az)Kérdezz rá az Alzara, vagy viszonteladóra, hogy mennyibe került egy Ethernetes tápegység
-
hdanesz
őstag
Igen, de az alzás gépeknél amik akciósak, már nem tudok így konfigurálni.
64900ft kedvezményt adnak most, ha abból 30-40 elmegy USB-C dokkolóra...akkor is még jó vagyok.A céges gépem HP Elitebook, ahhoz van USB-C dokkoló mindennel ami kellhet, azaz ethernet is. Csak nem tudom fog-e működni az iMac-el? Vagy már nem ennyire ellenséges
az Apple más termékekkel?
@consono: Köszi, valamiért úgy tűnt nekem hogy lightning van rajtuk hátul, de végül is logikus, az iPhone-okon is C van már.
-
scdlsc
senior tag
Plusz infó, hogy az ethernet csatlakozó a tápegységen van, nem magán a gépen.
https://support.apple.com/hu-hu/guide/imac/apd768124354/mac -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
PC-ről szeretnék iMac-re váltani. Az M4-es verzióból a legolcsóbb is elég lenne teljesítmény szempontból. Viszont ahogy látom, annak nincs ethernet csatlakozási lehetősége. A következő gép árban már 100-al több.
Meg lehet oldani az ethernet hiányát másképp? Vagy ki kell talicskázni a 100ezret?
Az alzánál szeretném megvenni, ott most elég jó áron van Alzaplus kedvezménnyel.Valami lightning dokkoló kellene? Az alzán már keresgéltem, de USB-C-t látok csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest