Hirdetés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Friczy
senior tag
válasz
zoli62
üzenetére
Nem szükségszerűen rongálja, és ha kényelmesen elfér, nincs a közelében más csatlakozó, akkor valószínűleg nem lesz vele gondod. Ha van a közelében másik, ami 'túl közel' van, akkor már előfordulhat, hogy úgy kell bedugni mellé valami mást, hogy feszül - már nem jó. Ami probléma, bár kissé eltúlzott, hogy alapesetben a csatlakozó egy száj jack dugó súlyát kell, hogy hordja, itt meg helyből van egy ennél nehezebb átalakító, amire még rájön két RCA dugó, így a tervezetthez képes kb. négyszer akkora súly terheli a csatlakozódat.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Sok évig hallgattam ezen keresztül zenét pc-n. Most is így tudnám megoldani, vagy veszek kisebb aktív hangfalakat, pl FiiO-t, de az üzlettel beszélve nem igazából javasolnak kis hangfalakat.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerelt kábelen mit értesz? Van egy piros fekete színnel jelölt kábelem, amit az erősítőbe dugtam, a másik felét pedig ezzel az adapterrel a pc hangkártya kimenetébe, és elég jól működött hosszú ideig, amíg pc-t használtam.
-
Meizubee
tag
Sziasztok, gondolkodom egy mac mini M4 vásárlásán valaki használja úgy ezt a gépet hogy rákötötte Házimozi rendszerre? Ha jól olvastam akkor Dolby atmos képes de nem tudom hogy valóban átjön az atomos hang rajta hogyha össze van kötve a tv-vel meg a Házimozi erősítővel. Valaki próbálta már ezt?
-
MasterMark
titán
válasz
zoli62
üzenetére
Oké, de akkor sincs semmi értelme ezt használni.
Általában kontaktos, áthallásos, nincs jelölve melyik a jobb-bal, rossz minőségű általánosságban is.
A szerelt kábel sokkal jobb, de ha nem akarsz olyat akkor lehet kapni rövid kábeles Jack - RCA anya átalakítót amibe be tudsz dugni másik RCA kábelt, az is job lehetőség.
-
zileut
tag
Már csak olyan kérdésem lenne, hogy 120 Hz-es monitort is gond nélkül kezel? Nyilván irodai munkára, film nézésre bőven elég lenne az alap 60Hz, de azért telefonok esetében is 120 és 60 Hz között bőven van különbség.
-
cigam
titán
válasz
zoli62
üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem működik, hanem hogy feleslegesen kockáztatod vele a csatlakozó épségét. Plusz a pereme miatt nem is biztos hogy stabilan bele tudod dugni. Gyakran a kábel jack dugó kialakítása sem mindegy, mert nem tudod olyan mélyre dugni, hogy az fixen rögzüljön.
Egy PC-s hangkártya csere/pótlása csak pár ezres, de mennyibe kerülne az iMac javítása?!Én biztosan nem kockáztatnám, de te tudod, a te pénzed.
-
cigam
titán
válasz
zoli62
üzenetére
Ez nem közösítő! Ez csak egy RCA-jack adapter . Ha közösítene, akkor a bal és jobb csatorna jeléből készítene egy mono jelet.
Plusz ahogy írták, feleslegesen terheli mechanikailag a jack aljzatot. A saját súlya, plusz a kábel lógása olyan nagy (mechanikai)terhelést okozna, hogy hamar meggyengítené, kiszakítaná az iMac-be épített aljzatot. -
nondebr
újonc
zileut: ne aggódj a monitor felbontás miatt.
4. napja nyüstölüm az M4 Minit. 2 monitorral. Az egyik egy 24"-os Cinema Display, a másik egy 27"-os 1920x1080-as ősöreg LG. Mindkettőn éles a kép, nincs összemosódás, az apró betűk is tűrhetően olvashatók. De a régi Minivel hajtva a 4-5 pontos betűk ott sem voltak tökéletesek még a Cinema Displayon sem. -
-
Dudee
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
na várjál. Én akkor el vagyok -legalábbis ezzel- kényeztetve?
Én azt gondoltam ilyet lehet máshol is, de akkor nem. -
zoli62
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Oké, elfogadom.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Az utóbbi linken szereplő kábelem is van, és közösítőm is. Utóbbit miért ne használjaM PC-n sokáig használtam.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
RCA közösítő. [link]
-
zoli62
addikt
Két 50 wattos békebeli hangfal (a mély is szól még) egy Sanyo erősítővel.
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Ezek a retina/non-retina ajánlások nekem olyanok, mint anno a '3,5" kijelző az ideális telefonméret' mantra volt...
Inkább leülök a monitor elé, babrálom a beállításokat és eldöntöm magamnak, hogy pl. a 32" 4K kijelzőn jó-e nekem a 1440p skálázott felbontás.
Hint: igen. Mert 1080 skálázottban minden qrva nagy, natív 4k-ban meg minden légypiszok.
-
Friczy
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez nem biztos, én régóta egy FiiO USB DAC-ot használok (Olympus 2), és kíváncsiságból (meg USB port spórolás céljából) átdugtam a Minibe (M4pro) a jacket, és első körben nem tetszett a hangja. Lehet, hogy még próbálkozom vele később, de egyelőre maradt a FiiO.
-
Dudee
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Aha, az azért jó.
és akkor a másik, már-már kötekedő kérdésem:
ha a a natív 4k azért nem jó, mert túl kicsik lennének az ikonok és az egyéb UI elemek….akkor miért nem rajzolják nagyobbra?
-
Dudee
senior tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Lehet hülyeséget kérdezek, de ha egy 4k monitort 2160 as natív felbontás mellett 1440p skálázott jellel hajtjuk, akkor nem használjuk ki a teljes felbontását, ugye?
tehát egy 4k-s videó minden sora nem fog megjelenni?vagy ez vhogy csak az UI elemekre vonatkozik ilyenkor?
köszi
-
Alex91
félisten
válasz
Sidorovich
üzenetére
[link] , en ezt tettem fel, akkor imho mukodni fog a billrol vezerles…
-
+1.
Szüleimnek egy AOC U27P2 4K 27 colos monitor lett az M2 Mac Minihez. 1440p-re van állítva a skálázás, ettől még ugye a monitor 4K jelet kap HDMI-n, de normális méretű minden. Tűéles és gyönyörű képe van, a karakterek is jól jelennek meg, öröm rajta olvasni.
Pedig ez a monitor így 163 PPI körül van, szóval az ilyen ajánlások, hogy retina 220 PPI vagy a fele körül legyen szerintem már rég idejét múltak. Lehet régebbi macOS verziókkal nagyobb volt a jelentősége, nem tudom, én csak a gyakorlat alapján nyilatkozom.Engem ami inkább jobban zavar, hogy HDMI-re állított hangkimenet esetén miért nem lehet hangerőt állítani macOS-en? Ki van szürkülve a hangerősáv, csak a monitoron lehet állítani. Windowsnál ez megoldott. Ha DisplayPorttal kötöm rá a monitort, akkor sem működik?
-
DonMedve
addikt
Kedves Topiklakók! Kérdésem, hogy Mac Mini alvó állapotot jelzi valamilyen formában? Villogó led, vagy valami. Nem szoktam bezárni meg leállítani a gépet, csak hagyom, hogy magát alvóba tegye. Arra lettem figyelmes, hogy az USB-re dugott egér sem mindig alszik el, mármint a világítás rajta, vagy amennyiben elalszik, akkor előfordul, hogy feléled majd kis idő múlva elalszik. Na most ránéztem, hogy valami zavarja e. Tevékenységfigyelőbe láttam, hogy a DaVinci Resolve nem engedi alvóba menni a gépet. Kipróbáltam, hogy kikapcsoltam a DaVinci-t, majd Finder–» Alvás de most is világít tovább az egér, meg folyamatos a fehér Led. Előre is köszi az építő válaszokat.
-
Dudee
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
tegnap írtam a Keychron itthoni -talán- importőrének, az AfterHoursnak. Linkeltétek is korábban, hogy náluk lehet venni mac-es magyar billentyűzetet.
Sajnos ezt a választ kaptam:
"Mac kiosztású billentyűzetünk nincsen jelenleg - tárgyalások folynak róla, de egyelőre csak néhány Mac karakter érhető el, amit le tudsz cserélni a billentyűzeten"Lehet tényleg az amcsi oldalról lesz egy magyar B6.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Még nem tervezem cserélni, de csak idő kérdése...
-
cigam
titán
válasz
soundsonic
üzenetére
Hát de ez is angol kiosztású ...
-
soundsonic
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Vagy itt találsz még hasonlókat: Billentyűzet, Trust, Bluetooth, Fehér - eMAG.hu
-
Egész jól néz ki és hatalmas piros pont hogy magyar kiosztás!
Kár hogy kicsiben nincs. Jobban szeretem numerikus nélkül, így nem kell átállnom fejben. Ugyanaz a kiosztás, a navigáció, meg minden az asztali gépnél és a notesznél is. Plusz kisebb helyet foglal, közelebb lehet az egér. Na de ne legyek elégedetlen, tényleg jó hogy lehet kapni ilyet is.
-
cigam
titán
-
vadkörte
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Egy kígyóolajban áztatott
Roxtone árnyékolt 3,5"-RCA kábellel - ami volt kb. 1.500Ft - van összekötve a Mini-m az előfokkal, ami hasonlóan komoly szintén Roxtone RCA-RCA-val az erősítővel. Meglepően szépen a hangjuk -
-
titi12
senior tag
válasz
zileut
üzenetére
Nem szükséges trükközni, a felhasználók „telhetetlenségéből” fakad.
(Kéretik nem komolyan venni).
4k esetében a „Retina”-felbontás legfeljebb 22"-ig ideális, 24"-on elmegy, 27"-n már rájövünk, hogy fizikailag nagy a kép, de kicsi a munkafelület, tehát jó lenne egy 5k-s, de az elég drága. Az sem mindegy, milyen messziről nézzük, ez is egyénenként változó. -
Inkabb probalja ki, mert en probaltam 27"-es 4k monitoron 1440p@2x felbontast hasznalni, de lehetetlen. Xcode/Sublime Text eseten kb olvashatatlanul zavaroak a betuk. Ha ugy jon ki a matek, leirva egymas melle 2db egyforma betut, nem egyforma lesz a kep, mert nem jon ki a grid. Egy ilyen kombonal ezerszer jobban haszalhato egy sima 1440p, nem retina monitor 27" meretben, mert ott legalabb nem akarsz kiugrani az 50. emeletrol, ha ketto darab kis "L" betu nem egyforman nez ki. A vilag legrosszabb dolga szerintem, ez a nem normalis skalazas.
-
szabi510
tag
Köszi a választ.
azert vacilálok mert sokszor előfordul hogy a rajt levő tartalmat nem over the air nézném, hanem letölteném ipadra pl és ez Windows ios között elég nehézkes.
aztan gondolkodtam kívülről való eleresen, amit win alatt konfigoltam is, egyből zsarolovirus lockolt mindent gondoltam itt nem olyan könnyű.
illetve az itthoni ökoszisztéma miatt is, gyerekeknek is ios van egyre többször fordul elő hogy kell valamit egymás közt küldeni és/vagy leszedni netről és ezzel könnyebb lenne
valamint már nem szeretném fejleszteni és a 4gb ram intel Pentium proci nem a legerősebb verzió… -
válasz
Parson
üzenetére
De, ezt nem igazan ertem. Az erositokhoz olyan jacknak kene lennie, amin 1 gyuru van. Nem? A hegye a bal, a gyru a jobb, a maradek pedig a GND. A mikrofonos kapcsolas behoz meg 1 gyurut, de mivel erre nem szuletett hivatalos szabvany, igy a vilag hasznalja ezt a csatlakozast ugy, hogy az extra gyuru a mikrofon es a maradek a GND, meg ugy is, hogy az extra gyuru a GND es a maradek a mikrofon.
Ha az Apple ilyen lyukaiba (az Applenal az iPod Videon volt eloszor ilyen kombo jack, majd az iPhone volt ilyen, illetve az unibody sorozattol a Mac gepek is) bedugsz egy olyan kabelt, ami sima mezei stereo jack, akkor nem kene semmi gondnak lennie, mert az eszkoz "rajon", hogy nincs mikrofon. Gond akkor lehet, ha bedugsz egy 2 gyurus jacket, es nem a jo helyen van varva a GND. Akkor vagy atforrasztod, vagy adapterezel. Valamikor kb 2-3 eve sikerult aliexpressen olyan forraszthato stereo (tehat 1 gyurus) jack dugot venni, aminek a tove valamiert szigetelt volt. Ezt be tudtad ugy dugni a combo csatlakozoba a gepen, hogy a gep azt hitte, hogy van mikrofon is, es nem szolt vele semmi hang (de itt szabvanytalan volt a dugo).
Tehat, sima, szabvanyos, rendben osszerakott stereo csatlakozonak ugyonugy mennie kellene, az aktualis gepeiken, mint az 5 eves (akkor is ilyen volt a dugo) meg a 10 eves (akkor is) gepeiken.
-
peugeotmate
addikt
válasz
lockdown90
üzenetére
60 Hz az nem kevés? Én is szeretnék majd egy új monitort belátható időn belül. Most van egy Macbook Pro 14"-em is és a 120 Hz azért elég impresszív néha a 60 Hz után..
-
Alex91
félisten
Hat, eleg ellentmondásos
.A 4K-s monitor 1920x1080-ra allitva pixelhelyes lesz, csak eppen 27 inchen kicsit nagyok lesznek az ikonok, betuk. (Ez a felbontas ugy 20” lenne jo.) 2560x1440-re allitva pedig nem lesz pixel helyes, de kvazi megfelelo meretuek lesznek a szovegek. Ugye 32”-en pedig 6k kellene a megfelelo pixel suruseghez…
-
Dudee
senior tag
válasz
zileut
üzenetére
ChatGPT-s válasz jöhet?
"
Egy 4K-s monitor használata macOS-es gépen, amely nem rendelkezik Retina kijelzővel, bizonyos esetekben képminőség-romlást eredményezhet, főként a szövegek és az apró részletek megjelenítése terén.
Az alábbiakban kifejtem, hogy miért:1. Retina és nem-Retina különbség
A Retina kijelző az Apple által használt marketingnév a magas pixelsűrűségű (PPI, pixel per inch) kijelzőkre. Ezeken a kijelzőkön a pixelek olyan kicsik, hogy a normál nézési távolságból szabad szemmel nem lehet őket megkülönböztetni.Egy nem-Retina 4K monitor esetében a pixelsűrűség alacsonyabb lehet, különösen nagyobb képátlónál, ami kevésbé éles megjelenítést eredményezhet.
2. macOS és a HiDPI támogatás
macOS optimalizált megjelenítést biztosít HiDPI módban, ahol a rendszer az interfészt úgy skálázza, hogy a szövegek és ikonok élesek és olvashatóak maradjanak.Egy nem-Retina 4K monitor esetében a HiDPI skálázás nem biztos, hogy elérhető optimális szinten. Például:Ha a monitor natív felbontását használod (3840x2160), a szöveg és az ikonok nagyon kicsik lehetnek.Ha skálázott felbontást használsz (például 2560x1440-re skálázva), előfordulhat, hogy a szövegek kissé homályosak lesznek a skálázási algoritmus miatt.
3. Mitől Retina egy monitor?
Egy monitor akkor éri el a „Retina” minőséget, ha legalább 220 PPI-t biztosít (ez MacBookoknál jellemző), vagy még többet nagyobb képernyőméreteknél.Például egy 27 hüvelykes 4K monitor körülbelül 163 PPI-t biztosít, ami nem éri el a Retina szintet, ezért érdemes lehet 5K felbontású (például 5120x2880) monitort választani ugyanekkora méretnél.
4. Miben lenne jobb egy Retina monitor?
Élesebb szövegek: A szövegek és ikonok tisztábbak és élesebbek lennének.Jobb színkezelés: Az Apple Retina kijelzői általában pontosabb színmegjelenítést nyújtanak.Optimalizált felbontások: A macOS natív módon támogatja a Retina kijelzőket, így nincs szükség skálázási kompromisszumokra.
Összegzés
Egy 4K-s nem-Retina monitor Mac-en is használható, és sok esetben megfelelő lehet, de:
Kisebb képernyőkön (24-27 hüvelyk) jobb felhasználói élményt nyújt egy 5K-s Retina monitor, ha az éles szöveg és részletesség fontos.Ha 4K monitort vásárolsz, ügyelj arra, hogy megfelelő skálázási beállításokat használj a macOS-ben, például egy köztes HiDPI módot (1920x1080 vagy 2560x1440 skálázva), hogy elkerüld a homályos megjelenítést." -
zileut
tag
-
zileut
tag
Mac mini 4-hez milyen monitort érdemes választani?
-
Friczy
senior tag
válasz
Parson
üzenetére
Egy teljesen mezei hifi fejhallgató nem fog kérdezősködni, hogy hol milyen jel jön, az fixen van bekötve, semmi 'kompatibilis mindennel' feature nincs benne. Sennheiser HD555, nem mondható kifejezetten újnak. A link és a rajz alapján az adapter mindössze azt teszi lehetővé, hogy menjen a mikrofon is, ha van. Viszont zenehallgatáshoz nem kell a mikrofon, a föld valamint a két csatorna (bal/jobb) ugyanott van, ahol kell neki lennie.
Nem a készülék kora miatt működik a kompatibilitás, ezt a csatlakozót egyszerűen úgy alakították ki, hogy ha bedugsz egy bármilyen régi fejlhallgatót, az is tudjon működni. -
Parson
addikt
válasz
Friczy
üzenetére
Akkor neked újabb cuccaid vannak, ami mind kompatibilis mindennel. Nekem vannak régebbi és mai napig perfektül működő dolgaim is. Nem kell hitetlenkedni.
tessék egy link egy OMTP to CTIA adapterhez amit nem véletlenül dobtak piacra… csak mint írtam, nekem ez már nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- Tesla topik
- World of Tanks - MMO
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- GAMER PC - GTX 1080Ti - Ryzen 2600X - 48 GB DDR4 - 512 NVME SSD / 1000W
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(+ 1 mini a konyhába)
Hint: igen. Mert 1080 skálázottban minden qrva nagy, natív 4k-ban meg minden légypiszok.
.

)