Hirdetés
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
válasz
consono
üzenetére
de az egvilagon senki nem allitotta hogy nincsen olcsobban legalis forrasbol, en arra reagalatam hogy amit daneel_hu emlitett az egyreszt WEBES verzio, nincs desktop app, masreszt UZLETI elofizetes , harmadreszt NETTO ar. ennyi tortent.
egyebkentmeg hardverapron ott van a Dexty, konkretan a fooldalon kb csak az o hirdetesei vannak, az legalis. afas szamla, amit akarsz. kormanyzati beszallito, fel magyarorszag (mmint a magyar allam) tole vett licenst. tessek, olcso license.most ez mit valtoztat azon, amire en reagaltam, hogy az 5,60 euros csomag 1: webes office, 2: eves dij eseten ennyi , 3: netto ar ?
tokre ertem mirol beszelsz, en csak azt nem ertem hogy jon ide. az 5,60eur aru o365 business standard csomagra reagaltam. te pedig arrol beszelsz, hogy mennyibe kerul amazonon az 1szemelyes office home.
-
-Skylake-
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz
-Skylake-
üzenetére
Most mér' mondod?

Ráadásul céges felhasználás...https://www.microsoft.com/hu-hu/microsoft-365/business/compare-all-microsoft-365-business-products
Értem, hogy miből indult a vita, de azt is meg kell látni a dolgok mögött, hogy nem mindenki fog azon agyalni, hogy egy webáruházban megvásárolt termék legális-e avagy sem. És főleg nem abból kiindulva, hogy mennyi az ára.
Nyilván egy 599 forintos Win 11 Pro már gyanús. (de nekem egy 10e Forintos nem az, én kérek elnézést...) -
-Skylake-
addikt
-
daneel_hu
addikt
"Az azert mindenesetre arulkodo, mikor elolvasod a boltok ertekelo kommentjeit. Tobbnyire csodalkozo userek irnak, hogy a kulcs tenyleg mukodik
Nyilvan a vasarlok is erzik, hogy valami nincs rendben es orulnek, hogy 5e-bol aktivaltak a windozt."Van Microsoft.hu-n Office 365 havi 5,6 euróért. (Mac-re)
Ez az előfizetés nagyjából évente 20e Ft felett van valamennyivel.
Ez alapján nem fogom azt gondolni, hogy egy Win 11 Pro 10e-ért illegális lenne.
(Persze lehet simán az, csak az arányokat érzékeltettem.)Szerintem ez nem elvárható egy felhasználótól.
Megnéztem mennyi a hivatalos oldalon a Win 11 Pro: 109e + ÁFA.
Ezt már nyomozni kellett, tehát ha google-be beírod, hogy Win 11 Pro vásárlás, akkor a hivatalos ár előtt nagyjából 100 ajánlat fel fog dobódni 5 és 20e Ft-os árakkal.
Ember legyen a talpán aki kiigazodik.No offense, a legalis szoftverek pártján állok, és szerencsére nem Win.re kell vásárolgatni (bár a cégnél van egy ilyen gép, mert a nagy nyomtatóhoz muszáj).
Mac-re is előfizetünk mindent amit használunk. -
zacci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Belso halon rendben elerem Tightvnc-vel. Itthon hagytam bekapcsolva. Egy ido utan elaludt es az irodambol probaltam szinten Tightvnc-vel elerni, de nem sikerult. Ugyanakkor a wines gepemet siman elerem RDP-n. Valamiert nem ebredt fel. Majd kiprobalom ugy, hogy kikapcsolom az alvast, hatha az kavar be.
-
zacci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Aha

-
Krethx
aktív tag
Nekem csak egy dolog nem tiszta.
Az bün ha ilyen kulcsot vesz. De ha le torrentezi az nem. Érdekes egy látásmód.
Tipikus Magyar hozzáálás. Mindent ingyen szeretnének ami (ténylegesen) kézzel nem fogható. -
zacci
senior tag
A WOL engedelyezesehez ezt a a kapcsolot kell hasznalni ?
"Felebresztes halozati hozzafereskor"
A rovid leiras szamomra nem egeszen egyertelmu.
Szeretnem neha tavolrol elerni a mac-et, de nem kell, hogy egesz nap ketyegjen.
-
zacci
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Ez tenyleg hulye hasonlat volt. A 399 huf-os alma egy win home, az 1499 pedig egy enterprise. De ha egy enterprise-t veszel 399-ert, akkor kezdhetsz gyanakodni, hogy nem tiszta forrasbol valo. Persze az atlag user nem feltetlenul tehet errol az egeszrol, mert reszben megtevesztik a boltok. Futottam mar bele olyan sw boltba, ami nagy mellennyel reklamozta, hogy az orszag egyetlen legalis sw boltja, oszt 5-ert arulta a windozt
Pont annyiert, mint a tobbi ezekszerint nem legalis bolt. Azt azert jo tudni, hogy mo-ban hivatlosan csak MS disztibutoron keresztul lehet sw-t vasarolni. Ami viszont furcsa, hogy az MS-nek a bevetele nagy resze az oem sw-k arusitasabol van. Hogy miert nem kapcsoltak le eddig a kulcsokkal illegalisan uzletelo boltokat ? Na ez szamomra is jo kerdes. Hivatalos disztributor ennyit valaszolt a 5e huf-os windozt vasarlo ceggel kapcsolatos kerdesre: " Ezek hamisitott, lopott kulcsok. Bolondok..."
Pista bacsi a Lepukkant utca 10-bol meg nyilvan ezektol a boltoktol fog venni kulcsot, mert nem mindenki teheti meg, hogy 100e-ert vegyen egy officet.
Az azert mindenesetre arulkodo, mikor elolvasod a boltok ertekelo kommentjeit. Tobbnyire csodalkozo userek irnak, hogy a kulcs tenyleg mukodik
Nyilvan a vasarlok is erzik, hogy valami nincs rendben es orulnek, hogy 5e-bol aktivaltak a windozt.
Nem itellek el azert, mert veszel egy ilyen kulcsot, de tudd, hogy a szamla semit nem er, ha nem tudod bizonyitani a szoftverhasznalat jogszeruseget. Szoftverhasznalati jogod nincs, csak egy szamlad. Es persze nem fog a NAV sem bekopogni hozzad, mert arra nincs aparatus, hogy millio haztartast felkeressenek. Inkabb a nagy cegekre mennek ra, ahol meg van nemi esely, hogy a birsagot be tudjak hajtani.
-
consono
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi!
-
oszy
veterán
Én azt mondom engedjük el ezt a témát!
Ne "veszekedjetek"! Béke!
-
Vasti74
senior tag
Nem azt írtam, hogy a munkaadó elvárja tőle az Office saját zsebből vásárlását, a munkájához ;-) Hanem azt, hogy talán MS Office-t tanult a suliban és azt használ a munkahelyén, ezért az otthoni gépén rohadtul nem akar LibreOffice-al szórakozni.
Igen, mindent kifizetek a boltban: de ha már hülye hasonlatokat hozunk, ha ott van egymás mellett a 399 forintos és az 1499 forintos alma a polcon, mostantól feltételezzem, hogy az olcsó az lopott? Vagy pl. most rendeltem a neten egy olaj spay-t, volt €4-ért, és rá nagyon hasonlító €45-ért is. Most akkor laikusként feltételezzem, hogy az olcsó lopott, és ne vegyem meg?! A francba, megvettem ;-)
Illegális programot én sem használtam kb. soha, már csak azért sem, mert linuxot használok lassan 30 éve ;-) Újabban kell Windows-t használnom néha meg MS Office-t, de mivel brand gépeim vannak, a Windows Pro licenc adott, az Office-t meg adja a melóhely.
(...a működő kulcs keresése a neten meg nyilván sokkal legálisabb és szebb megoldás, mint vásárolni egyet egy talán lehet hogy Németországban illegálisan, de mindenhol reklámozva és évek óta ilyeneket forgalmazó webáruházban megvenni)
-
zacci
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
tudod Te nagyon jol, hogy amit veszel kulcsot, az illegal es lopott. Minden mas csak kampo duma. Reszemrol ennyi a legalis sw-rol. Felolem azt veszel amit akarsz es altathatod magad arrol, hogy TE torvenyesen jartal el, mert van rola szamlad. Ezt magyarazd a NAV-nak majd vagy a yard-nak, ha 10-ed aron veszel lopott audit. De ha mar veszel ilyen kulcsot kivancsi lennek ra, hogy be tudod-e reggelni az MS-nel. Ha igen es azt mondja az MS, hogy ez igy legal, akkor talan tudod tisztazni a jogviszonyt. Minden mas esetben nem.
-
cigam
titán
válasz
Vasti74
üzenetére
- Nyugodtan helyettesítsd be bármire. Csokoládé, kerékpár, alkohol, barátnő ...
- Teljesen életszerű, hogy olyan cégnél dolgozik ahol elvárás hogy Ő vegye meg a munkavégzéshez szükséges gépet, vagy Office-t.
- Azért amiért az étolajat is kifizeted a boltban, és nem pedig ellopod! Ha ennyi az ára megveszed, vagy nem használod. Ennyi. Nem mellesleg az nem furcsa, hogy több százezer Ft-os gépre telik, de nem futja havi 1'600HUF-ért (2 csésze kávé ára!!!)Office-ra, amiért nem mellesleg kapsz 1TB felhő tárhelyet. Bárkit megkérdezel, ez egy jó ajánlat.Eszembe nem jutna lopni, vagy fizetni lopott dologért! Benőtt már a fejem lágya, és évtizedek óta nem használok illegális programokat. Vagy megveszem, vagy keresek egy ingyenes (opensource, freeware,...) alternatívát.
Azt meg már nem is említem, hogy nem kell sokat keresni, hogy találj egy működő kulcsot. Nem linkelem, mert itt tilos a warez (micsoda képmutatás a PH! részéről)

-
Vasti74
senior tag
- Én feltételezem (még mindig) , hogy legális terméket veszek! Mint ahogy az a pár 10.000 többi vásárló is felételezte, aki már vásárolt ilyen helyeken. És mivel nem hogy nem titkoltan, hanem erősen reklámozottan árulnak így ilyeneket ennyiért, és még "nem kapcsolták le" őket, duplán felételezhetem, hogy legális a termék.
- Szerintem a lopott autós üzletet azért ne hasonlítsuk a "ki tudja honnan van a licenc" üzlethez...
- Az "ofiszpótlók" nem helyettesítik a MS Office-t, főleg, ha valaki munkára használja (azt tanulta, a munkahelyen is azt használja, stb.)
- Miért vennék meg valamit évi 20.000 forintért, ha megvehetem örökre 1000 forintért?Ennyi, részemről a téma lezárva: mindenki azt vesz és annyiért, amit és amennyiért akar ;-)
ui: lehet, hogy a Fujitsu és Lenovo gépem is lopott?! Használtan vettem, és olcsón... ;-)
-
Vasti74
senior tag
Nem akarod érteni, amit mondok...
Te azt mondod, hogy torrentről letöltött telepítő és aktivátor.
Én meg azt, hogy akkor már inkább szinte ingyen egy telepítőkulcs, és a hivatalos telepítőcsomag.
És még mindig azt is mondom, bár ez nem is annyira fontos, hogy nekem, a vásárlónak, aki pl. virágkötő vagy autószerelő nem kell azon gondolkodnom, hogy a webáruházban vásárolt szoftver legális, vagy nem? Az az eladó felelőssége. Beírom, hogy "Office preis", bejön egy árukeresős oldal, elöl a legolcsóbb, rákattintok, megveszem, ennyi.
Gondolom laikus vevőként az akciós Suzuki, csirkecomb, dinnye vagy póló vásárlásánál sem kezded el felkutatni a beszerzési forrást, és kideríteni, hogy minden rendben van-e a termék körül? ;-)
(...egyébként pl. a linkelt Home and Student office-ból van egyáltalán mennyiségi licenc???? Mert szerintem nincs ;-)
-
cigam
titán
válasz
Vasti74
üzenetére
Az fel sem merül, hogy eredeti, legális példányt vegyél?
Attól hogy veszel egy lopott autót, még lopott marad, és hiába van róla számlád, nem marad a tied.
Már csak az a kérdés, hogy oszy miért vadászik ennyire egy Office-ra, mikor ott a LibreOffice, az ingyenes online Office megoldások, de említhetném Pages-t, vagy az MS365-öt évi 20k körüli összegért.zacci
Nyugodtan válaszolhatsz egy hozzászólások belül több embernek is. Ez így felesleges hozzászólásgyűjtés. -
zacci
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Sajnos rosszul tudod. Ezek az sw-k illegalis, lopott szoftverek. Mennyisegi licencet nem lehet eladni. Ugyanis Te csak az sw hasznalati jogat veszed meg, maga az sw nem a tied. A sw hasznalati joga azt a vallalatot illeti, aki szerzodest kotott az MS-el vallalati mennyisegi licencre, amiert raadasul evente kell fizetni. A szamla nem eleg, ugyanis ervenyes licenccel kell rendelkezned, ahhoz h jogtiszta legyen. Licencet meg vagy az MS biztosit az altal, hogy beregisztralod az sw-t naluk, vagy kapsz egy dobozt, amiben van egy kulcs, amivel be tudod regisztralni szinten az ms-nel. Mind1, hogy van szamlad, attol az meg lopott sw-nek minosul. Ezek az sw-k pl. Office pro kb. 250e huf hivatalosan. Ezek itt meg aruljak 10-20e-ert. Egy Win 11 5e lopottan, hivatalosan meg kb. 60-80e huf . Nem gyanus valami ?

Lopott audit is tudsz venni egy sotet sikatorban, sot meg szamlat is kapsz rola, csak ne csodalkozz, ha korozi a yard. Persze a masik oldalon meg az van, hogy nem fog a nav becsongetni hozzad, de azert jo ha tudod, hogy lopott, illegalis az sw. A szamlaval meg kb. kitorolheted. -
Vasti74
senior tag
Az én véleményem az, hogy nem teljesen.
A letorrentezett, talán tiszta telepítővel még nem lesz kulcsa, szórakozhat aktivátorral, amiben talán nincs 12 vírus, stb. stb.
Ha megvesz egy kulcsot egy webáruházban, ami pl. Németországban működik, sok éve ilyeneket árul, iszonyat mennyiséget eladtak már, és még nem kapcsolta le őket semmilyen hatóság, és a MS sem, szóval megveszi, névre-címre szóló számlát kap róla. A hivatalos telepítővel feltelepíti a progit, a kapott kulccsal aktiválja, és örül neki kb. 1000 forintért, hogy nem kellet innen-onnan letöltött programokkal szórakoznia: és ha esetleg egyszer megkérdezi valaki, hogy honnan van az Office, akkor előveszi a névre szóló számlát, a többit meg intézze a kérdező a webáruházzal.
Persze nem vagyunk egyformák - de ha Office kellene a gépemre (ja, szerencsére kaptam a kedves munkaadómtól ;-) , nem érdekelne a legálisság, és választhatnék, hogy torrentről letöltött telepítő és aktivátor ingyen, vagy hivatalos telepítő és aktiválókulcs 1000 forintért, akkor is megvenném a kulcsot :-) -
consono
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez tényleg elég jó! Van hozzá egy link?
-
oszy
veterán
Innen szabad venni ilyet?

-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az Audio MIDI Setup tartalmazza (gyarilag fenn van a gepeden, spotlight meg fogja talalni).
-
MasterMark
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Audio MIDI beállító.app
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezt látom:

-
titi12
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
„De jó füle van magának!”

Vannak ezekre források? -
MasterMark
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Igen-igen teljesen külön hangkártya.
Azt megnéznéd kérlek, hogy formátumokban miket tud maximum?
Nemrég vettem a fülhallgatómhoz USB-C kábelt és egész jó DAC-ot tettek bele:

Amúgy itt igazán át lehetne írni a nevet, nem tudom ezt miért nem engedi a MacOS... Ha már a hiányosságokról volt szó.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ennyit látok:

-
-
cigam
titán
Azért 2017 nem tegnap volt(ekkor jött ki a szabvány 1.3-asa verziója, ami már tartalmazta ennek módnak a leírását, működését), lett volna idejük felkészülni bevezetni. Pl. pont az iPhone/iPad esetén jó apropó lett volna, mikor USB-C-re váltottak.
Szerintem nagy ziccert hagytak ki, így nem működne mindenhol, csak az Apple eszközökön.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy ha többet dugok a gépbe, az hogyan jelenik meg? Pl, ha Tigercat fix bekötése mellé, bedug még1et, pl. egy fejhallgatót? Van valami limit?
-
Foloslegesen bonyolitana a dolgokat. A mostani megoldas mindennel kompatibilis, mert az USB kepesseg minden host oldali USB-C lyukban kotelezo. Ha audio accessory lenne akkor elegge megbonyolitana a dolgokat, mert tetelesen szet kene szedni, hogy mivel kompatibilis es mivel nem. Pl. az iPhone sorozattal es a nem Pro iPad sorozattal kompatibilis lehetne, de a Pro iPadek kozul is azokkal, amelyek regebbiek, mint az 5. generacio (az ujak igy mindenkeppen ki lennenek love)... Majd jonnenek a Macek, ahol szerintem egyedul a Mac Mini johet szoba, meg talan valamelyik regebbi iMacbol a dragabb/erosebb verzio, amihez adaptalni lehetne az audio accessory modeot.
-
-
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem lehet rájuk kötni egy kimenetet.
Miért? Ha a párhuzamos terhelésre gondolsz, az nem probléma, hiszen alig van 4-nél több fizikai kimenet. Amit akár egy 10 ohmos soros ellenállás beiktatásával "terhelhetővé" tehetsz. Mennyire életszerű, hogy 1 gépbe 4 fülest dugnak?Miért ne lehetne egy "sample and hold" áramkörrel megoldani a multiplexálást? Eleve léteznek olyan chipek, amikben csak egy DAC van és több analóg kimenet. Plusz az sem ördögtől való, hogy n+1 DAC van egy chip-en belül, és a gép minden egyes analóg kimenetére egy-egy dedikált DAC küldi a jelet.
Amúgy is parttalan a vita, mert ettől a gyártók nem gondolják meg magukat, de köszi a szemlélet kiigazítást! -
vadkörte
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Ennyiért ajándék pláne, hogy nem csak egy mezei kivezetés. Ilyen áron egy tisztességes minőségű RCA csatlakozó párt sem kapni, nem egy DAC-ot…
oszy
FF-ra van GoogleTranslate és DeepL extension is. Mindegyik kiválóan működik macOS is. Egyre jobban szeretem a Safari-t, a telefonon nem is cseréltem le, de desktopon maradtam a tüzes rókánál -
MasterMark
titán
Nem lehet rájuk kötni egy kimenetet.
Analóg jelet nem lehet multiplexelni, ha multiplexeled akkor mindenhova külön DAC kell ahogy mondtam.
Plusz jelentősen drágítana mindent az analóg jel bekötése az USB-re, mert ahhoz máshogy kell tervezni a nyákot is hogy ne zajosodjon, meg baromi sok probléma lehetne ekörül.
Nem véletlen nincs ilyen sehol, csak pár mobilban ahogy írta Czo.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Miért kellene minden egyes USB-hez külön DAC? Mindegy mennyi USB csati van a gépen, ugyanazt az 1 kimenetet lehet rájuk kötni. Sőt! Ahogy van dedikált töltő port, úgy lehetne dedikált audio port is, ha csak az egyikbe van bekötve.
A miniben nem tudom hogyan van kialakítva, de pl. multiplexálással megoldható hogy egynél több kimenete legyen ugyanannak a DAC-nak.
-
MasterMark
titán
Minden egyes USB-C porthoz külön dac-ot kellene beépíteni a gépbe, hogy az audio accessory mode működjön. Olyan nincs, hogy felfűzöd a dac egy kimenetére az összeset.
A Mac mini belős hangszórója és jack csatlakozója is külön kimenet a belső dac-ról.
Kompatibilitás pedig az, hogy ha nincs bekötve az audio akkor is működjön az adapter, mint a példában is látjuk.
-
cigam
titán
Így is- úgy is van bennük DAC, máskülönben nem működne a telefonálás, médialejátszás a saját hangszórón keresztül.
Szerintem hatalmas ziccert hagytak ki. Pl. Mennyivel kerülne többe pár érintkezőt bekötni, szoftveresen lekezelni, mint külön elektronikát építeni a csatlakozóba? A jónép úgyis megadná érte azt a pénzt, és jóval olcsóbb, egyszerűbb lenne a gyártás.MasterMark
Milyen kompatibilitás? Miben különbözik a két megoldás? -
Mi ertelme lenne, ha a telefonba kene DAC-ot epiteni, amikor nem pont az volt a jack eltunesenek a lenyege, hogy a DAC kiveheto?
Elegge kevesen tamogatjak az audio accessory modeot. Nehany Androidos telefonon megy inkabb, laptopokon szerintem egyaltalan nem. A par ezer forintos Lightning-Jack adapterben is egy komplett DAC van. -
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Valószínűbb, hogy csak ki van vezetve a belső hangkártya kimenete, lásd Audio adapter accessory mode.
-
Új Mac Minire Jack csatlakozóval hangszórót elvileg csak a készülék elején levő aljzaton keresztül lehet kötni. Nem bíztam benne, de rendeltem egy Apple átalakítót és tökéletes. Kanto YU4 szettel használom, nagyon szépen szól. Gondoltam leírom, mert engem zavart, hogy az elejéből lógott ki a madzag.

Korábban vettem két másik USB-C to 3,5 mm Jack átalakítót is, de egyik sem szólt rendesen. Vagy eltűnt a zene dinamikája, vagy simán csak sz@rul szólt. Egyszerűbb mint egy külső hangkártya...
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen is, meg nem is.
Termeszetes mukodese a folyamatnak, ezert mukodik "visszafele" iranyban is. Amikor pl lenyomod az ablakvaltas keycombojat macen (cmd+tab) es ezt pont a Microsoft Remote Desktop kliensenek (Windows app) ablaka felett teszed, akkor a lenyomasi sorrendben atmennek az eventek:
- lenyomod a cmd gombot -> atmegy a windowsba a windows gomb lenyomasanak eventje
- lenyomod a tab gombot -> az ablakkezelo eszleli a keycombo megnyomasat es elkezdi csinalni az arra megfelelo esemenyt, ebbol kovetkezik, hogy az elozoleg aktiv app, mar nem tud a tab megnyomasarol sem
- felengeded a tab gombot
- felengeded az cmd gombot -> megtortenik a valtasTehat az eredeti app, meg el tudta kuldeni, hogy nyomod a windows gombot, de annak a felgedeset mar nem tudta elkuldeni. Igy nalam 10bol 8x nem csak, hogy kinyilik a start menu a remote desktopos windowsban, de ha nyomok egy e betut, akkor el is indul egy explorer, mintha meg mindig nyomnam a windows gombot.
Nekem, az elmult 20-30 evben, amikor eltero rendszerek kozott mozogtam, az eltero keykombok okoztak ilyen furcsasagot.
szerk: Ha erre az ablakra ezek utan, ujra cmd+tab gombot nyomva valtok vissza, akkor ez negalja az elozo esemenyt, bezarodik a start menu es biztos, hogy nincs megnyomva a windows gomb sem, de ha egerrel kattintok bele, akkor ugymarad. Ha pedig egyszerre 20-30 parhuazmos RDP sessionod van, akkor elegge zavaro ez.
-
Ha VNC-vel voltal benn elotte, akkor siman lehet, hogy amikor levaltottal az ablakrol, benyomva maradt 1 gomb. Pl. linuxrol macOS-ra VNC-ve, ha KDE-ben alt+tab levaltok a VNC ablakrol, rendszeresen benyomva marad a command gomb macen. Azzal, hogy bezartad az input fieldet, es kattintassal "ujra letrehoztad", eltuntetted az abban az inputban letezo benyomott gombokat.
szerk: Illetve, az jutott meg eszembe, hogy en ilyenkor mindig meg szoktam 2-3x nyomkodni a shift/command/control/option gombokat, hogy hatha nem-e gondolja ugy, hogy valamelyik be van nyomva. Ha az MBP-t kulso keyboarddal hasznalom, akkor a caps lockot is, mert akkor a caps lock visszajelzes se megbizhato.
-
zacci
senior tag
Nem találom és lusta vagyok visszaolvasni, de minta olvastam volna itt bejelentkezési problémáról. Ma én is belefutottam ebbe a problémába. A login képernyőről nem tudtam bejelentkezni, mert egyszerűen nem fogadta el a jelszót. Nem, nem rontottam el a jelszót.
Átkattintottam az admin ikonra, majd vissza és utána már sikerült belépnem.
Annyi előzménye volt a dolognak, hogy előtte tightvnc-vel beléptem a gépre, majd bezártam a progit. Vagy ettől bolondult meg vagy véletlen egybeesés, de tényleg van, hogy nem enged be hibás jelszóra hivatkozva. Nálam egyelőre alapból úgy van beállítva a rendszer, hogy automatikusan bejelentkezik gép bekapcsoláskor. És nyilván volt már, hogy elaludt és utána kérte a jelszót és probléma nélkül be tudtam jelentkezni. Szal mondjuk kb. 20-30-ból 1x jött elő ez a hiba. Mindenesetre ha valakinél jelentkezik ez a probléma, akkor nem feltétlenül kell újraindítani a gépet, mert ha van még egy user a rendszerben és arra kattintunk majd vissza utána beenged. -
-
cigam
titán
Egy próbát megér a terminálos módszer, amihez nem kell programot telepíteni, cserébe macerás, mert fixen egy könyvtárba csatolja fel a meghajtót. Igaz, lehet az újabbakon ez már nem működik, nem próbáltam. Jó nekem a NAS, ill. az exFAT.
-
vadkörte
addikt
Egy kernel kierjesztést hiányol, illetve az nincs engedélyezve.
Ha igen, de mégsem működik, akkor én kevés vagyok ide.#44314 oszy
Ha csak így lehet használni a Tuxera-t akkor nincs más választásod. Ha nem felel meg, akkor marad a fájlrendszer csere. Ha sok adatról van szó és nincs temporaly meghajtó, az kellemetlen.#44313 hdanesz
Megvannak a maga sajátosságai/hülyeségei. Helyükön kell kezelni őket és akkor felhőtlen lesz a viszonyotok. A lényeg, hogy ne keresd benne a Windows-t és legyél nyitott. -
-
oszy
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
NTFS és igen!
Most azt néztem, hogy a tuxeranak valami engedély kell. "Rendszerindítás-védelem segédprogram"
Lehet emiatt nem működik?hadnesz: Apple File System (APFS): A macOS 10.13 vagy újabb rendszerekhez használt fájlrendszer. Ahogy vadkörte is írta, ha más eszközzel nem akarod használni!
-
vadkörte
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
Ha a későbbiekben más eszközzel is akarod használni, akkor ex-FAT (pendrive-ok esetében még szóba jöhet a mezei FAT32, ha nem akarsz 4GB-nál nagyobb állományokat tartani rajt)
Ha a későbbiekben csak a Mac-kel lesz használva valamelyik saját formátumára. több részre particionálni nem létkérdés, a Mac-ek logikai kötet kezelése kifejezetten baráti#44308 oszy
Sejtettem. A macOS az NTFS-t alapból csak olvasni tudja, írni csak kiegészítővel. Ha megoldható formázd át. (ex-FAT, ha máshol is használnád, saját, ha csak a Mac-ben) -
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Mac Mini M4-hez csatlakoztatnék már egy korábban használt külső winchestert amin sok-sok kép és videó van. NTFS-re van formázva. Ezt tudom minden probléma nélkül további tárolásra használni (ergo új dolgokat menteni rá) vagy másként kell formázni?
-
oszy
veterán
Egyelőre egy Satechi HUB van a gépen (M4) és másolnék egy HDD-ről. Viszont amikor már törölnék, inaktív a törlés menü. Mitől van ez?
-
válasz
Alex91
üzenetére
Igen, ugyanazon felbontáson a kisebb kijelző nagyobb PPI-t eredményez. Csak tegyél egymás mellé két eltérő kijelzőt és mozgass rajta valami objektumot.
Sok-sok évvel ezelőtt, még Windows alatt használtam 15-ös laptopot 1366x768-as felbontással, amire rá volt kötve egy 22-es monitor 1920x1080-as felbontással. Mindkét kijelző azonos méretben jelenítette meg a tartalmat, mert szinte teljesen megegyezett a PPI-jük.
Így nem volt zavaró. De ha eltért volna, akkor akkor az lett volna. Nekem legalábbis. De lehet, hogy egy grafikus, aki teljesen másra használja, másként vélekedett volna. Vagy ha a másodlagos kijelzőn mondjuk csak filmet nézek. Akkor sem kritikus.
Mostanra ez azért lényegesen jobban le van kezelve, de cigam cikke is rávilágít arra, hogy a legjobb vagy az 1:1, vagy a retina kijelző. És én emiatt döntöttem a 110 PPI körüli értékkel rendelkező monitor mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Mini PC
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nyilvan a vasarlok is erzik, hogy valami nincs rendben es orulnek, hogy 5e-bol aktivaltak a windozt."

Amit linkeltem egyszerűbb. Elküldik a kulcsot és kész. Vagy nem?