- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMedve
addikt
Kedves Topiklakók, újfent segítségetekre lenne szükségem.
Hogy tudok több képet, videót levarázsolni a icloudból a fotók alkalmazás segítségével? Egyelőre csak annyit találtam, hogy böngészőbe megnyitom az icloudot és akkor ott ki tudok jelölni több fájlt is letöltésre. Na most ezt a gépen lévő fotók alkalmazással miért nem lehet? Vagy csak én vagyok figyelmetlen? Előre is köszönöm.Mégegy kérdés: Láttam egyszer egy srácnál videót, hogy az kurzort rávitte az amazonon az árra ami euro, és kiírta forintba. Ez, hogy tudnám megoldani?
-
Czo
addikt
válasz
vadkörte #43296 üzenetére
Szerintem, vagyunk egy paran, akik szeretik, vettek a legelso elemes verziobol, majd az akkusbol es az USB-C-sbol is. En mindenhova vettem belole, ahol elkepzelheto volt, hogy gepezni fogok (szuloknel, utazashoz, irodaba, otthonra, stb). A legelso verziot Snow Leopard ota hasznalom.
-
vadkörte
addikt
válasz
TigerCat #43294 üzenetére
Nem tudom, hogy ki volt az a kretén aki megtervezte és azt sem értem, hogy a többiek - Jobs-szal az élen - miért nem verték agyon egy széklábbal, de 30 másodperc egy MM-ban elég volt a mesés MagicMouse-ból, hogy SOHA ne akarjak a gépem közelében látni egyet sem. Boldogan elegerészek egy vezetékes Delux vertikálissal
-
válasz
Godfather #43281 üzenetére
Godfather, kivlov: Valószínűleg, bár az egyetlen ami szóba jöhet az a kijelző lesz. A MacBook Air-rel is szaggat, mindegy melyikre kötöm rá. De már nem érdekes, ez a típus úgysem lesz jó, mert egyébként is kényelmetlen a hüvelykujj alatti rész miatt. Inkább karmosan fogom, arra egyébként sem praktikus. Mindegy, több is veszett Mohácsnál, egy próbát megért. Egyébként is hamarosan jön az új Magic Mouse...
-
vadkörte
addikt
válasz
miresz #43270 üzenetére
Zselicszentpál??? Ha ott élsz, akkor kb. 4-5 dombra lakok Tőled. Kaposvár Cseri városrésze
Egy AGPTEK típusú dokkolót (is) használok a Mini-vel, de soha semmiféle problémát nem tapasztaltam sem a BT, sem a Wi-Fi működésében. Mondjuk én a Mini tetejére tettem a dokkolót.
-
miresz
veterán
-
kivlov
aktív tag
válasz
TigerCat #43280 üzenetére
Erről beszélek ha más eszközöd is akadozik a mi BT használ akkor nem az eszközökkel van baj hanem van valami a közeledben ami zavarja a jelet, ez lehet egy kifejezetten erős WIFI router is vagy bármi más ami közeli tartományban sugároz, az hogy a gépeden lekapcsolod a WIFI-t nem fog megoldást hozni.
Próbáld ki más helyen ezeket az eszközeid ha már van egy Air is nálad akkor azzal tudsz mobilis lenni. -
Godfather
aktív tag
-
válasz
kivlov #43279 üzenetére
Mindegy, hogy a monitorba, vagy közvetlenül a gépe dugom, szaggat. Bármilyen madzagos meg nem. Tökmindegy, hogy azt is közvetlenül a gépre, vagy a monitorhoz csatlakoztatom. De a BT-os Magic Trackpad is akadozik, viszont azt csak kiegészítésként használom, balkézzel. Görgetés, csípéssel zoom, stb. Ott nem zavaró. Majd ha ezek is lehalnak, veszek új szettet. Egyszer csak belekerül azokba is valami korszerűbb Bluetooth adapter ezek helyett a régi vackok helyett.
-
kivlov
aktív tag
válasz
TigerCat #43255 üzenetére
Elkeserítelek nálam napi 8-10 órát használva egy pixelt sem akad... nem véletlenül használja ezt a típust szinte mindenki akit youtube-on látsz ha akadna nem ezzel szivatnák magukat...
Erről eszembe jutott anno nekem is bezavart a monitorom az egérbe, sőt a gyári dongle-t is megzavarta ha a monitorba volt bedugva a hub-ba vagy ha a fémházas gépem hátuljába akkor még windowson se működött jól... -
Alex91
félisten
Ha valaki usb 4 nvme ssd hazat keres: [link]
-
Alex91
félisten
válasz
Alex91 #43274 üzenetére
Na, kabelen radugja az ember az iPhone-t, akkor latja a rendszer webkamerakent. Utana ke lehet huzni a kabelrol, megy vezetek nelkul is, ha levalasztod, akkor sajna a kovetkezo hasznalathoz megint vezeteken kell eloszor radugni. A gond valoban az, hogy nincs beepitett, vagy vezetekes kamera radugva. (Apple TV-n pl. siman mukodik vezetek nelkul…)
-
miresz
veterán
válasz
DonMedve #43268 üzenetére
Nálam is csak akkor lesz aktív az iPhone ha a monitor gyári kamerája is fent van a helyén. Nem értem mi a ráció abban, hogy legyen rajt egy kábelen is csak akkor lehet aktiválni.
Czo: Én is így vagyok, mindenem fehér, vagy világos, de az egérből kiindulva a trackpad-et is sokat tapizom, így jobb lenne a fekete abból. -
DonMedve
addikt
válasz
balage25 #43261 üzenetére
Hmm, nem tudom. Így nem látja a telefon kameráját sajnos csak ha kábellel ráteszem.
Mint írtam bluetoothon a gép nem is látja a telefont, viszont a telefon látja a gépet. Amikor párosítani akarom a telefont, a telefon azt írja nem kompatibilis a gép. Érdekes mindenesetre.
Viszont az Airdrop működik, igaz csak aktív kijelzőnél.Holnap ha otthon leszek kipróbálom amit írtál, meglátjuk, de nem fűzök hozzá sok reményt. Azért vettem Macet abban bíztam ott ilyenek nem lesznek.
-
Czo
addikt
válasz
miresz #43263 üzenetére
Nem az USB3 - 2.4 GHz interferencia "problema" ez? Erre gondolok: https://www.usb.org/sites/default/files/327216.pdf Ez hivatalosan letezo "problema", es a hivatalosan letezo, valodi kabelek esten, amelyek megfelelnek a specifikacionak, ott nem johet elo. Ha rendes marka az eszkoz (leginkabb nyugati, mert ott van sulya egy masik nyugati specifikacionak), akkor ott az USB logo es a tanusitvany nem csak egy kirakott jpeg kep, hanem az-az eszkoz tenyleg megfelel. Ha az ember ismert markabol vasarol, akkor nem kellene a specifilacionak nem megfelelo kabellel talalkoznia,.Nekem az osszes rendes brandelesu kabelem jo, viszont az osszes cucc, amit aliexpressrol vagy TEMU-rol vettem, annak a nagyon-nagyon nagy resze rossz.
-
miresz
veterán
válasz
Ear001 #43258 üzenetére
Igen, van ez a probléma, tele van vele a net, hogy a Mac mini-nek wi-fi problémái vannak, de a vége a legtöbbnek az, hogy user error volt. Most ahogy kicsit utánna olvastam a dokkolót a minivel összekötő kábel volt a legtöbb probléma. Mert a nagy sebességű adattárolókhoz (pl. NVMe SSD-k) jól árnyékolt kábel kell, mert interferenciát kelt, ha gagyi, és az bezavarja a wi-fi-t, de még a Bt-t is.
TigerCat: Ha nem válik be átveszem jó áron!Milyen színű? A fehér nagyon hamar koszolódik, pedig nem retkes a kezem, és nem nagyon lehet utánna tisztítani normálisan.
-
válasz
DonMedve #43254 üzenetére
Nem kell másik kamera. Vagy javították a legújabb macos verzióban, vagy soha nem próbáltam ebben a helyzetben a telefont összekapcsolni a minivel. Van értelme, véletlenül ne kapcsolódjon csak akkor, ha ebben a helyzetben van a telefon. Miután kapcsolódott, már mozgathatod a telefont nem szakad meg a kapcsolat.
-
Czo
addikt
válasz
TigerCat #43255 üzenetére
A Magic Tackpadba es a Magic Keyboardba ha bedugod a vezeteket, akkor "vezetekesse" valik (lekapcsolodik bluetoothrol is). Nekem igy mukodik a Lightningos es az USB-C verzio is (keyboardod es trackpaded probaltam igy). Az USB-C -s verzio okosabb, mert ha nem abba dugod, amivel BT-n parositva van, akkor megmarad a BT kapcsolat, igy az USB-C-s keyboardom es trackpedem is toltheto powerbankrol. Magic Mouse-nal ezt "nem probaltam", mert ugyse lehetne hasznalni toltes kozben (abbol is van USB-C -s es Lightningos is).
-
válasz
blakey #43247 üzenetére
Az a helyzet, hogy MacBook-on is látom, de ott dokkal kevésbé feltűnő, mint a 38 colos nagy kijelzőn, 3840x1600-as felbontással. Egyszerűen nem fluid. Bár az is érdekes, hogy a vezetékes egér is laggol, amikor átállítom 75 Hz-re a képernyőbeállításokban. Persze a felvételen nem látszik...
ddsteel: Ha lenne kisméretű Apple billentyűzet és trackpad ami vezetékes, már rendelném is. Csak így zavar, hogy fele ilyen, fele meg olyan.
miresz: Nem, a normált vettem. De nincs sok különbség. A Mac-es verzióban nincs dongle.
kivlov: Próbáltam BT nélkül, Wi-Fi nélkül, csak kábeles neten, de semmi. Az M3-as Air-rel sem tökéletes. Nem hiszem el, hogy a neten akiknek látom az asztalán, nem akadozik, nem szaggat egyetlen pixelt sem.
-
madgie
titán
válasz
Ear001 #43248 üzenetére
A Mini nekem LAN-on van, a munkagépen nem wifizek, túl nagy és túl sok fájlt kell mozgatnom.
Meg kéne venni ezt az M4-est, míg a csodás forintunk feljebb nem lövi vagy ötvennel az árát, de jó boomerként nehezemre esik megbontani a mostani szettet.
Szerk: mondjuk most nézem, maga a wifi az M1 Minin is be van kapcsolva nálam, az Airdrop miatt, de a hálózati prioritásban a madzagos előtte van. -
kivlov
aktív tag
válasz
TigerCat #43244 üzenetére
Nem feltétlen az eszközzel lehet a baj, én megfigyeltem ha az asztali kis HP elitedesk gépem WIFI-n megy és közben Bluetooth-t is használ akkor az bezavarja az egeret.
Amúgy nekem a M1 macbook prohoz logi mx keys mini és master 3s egér kombo van adapter nélkül megy és nem laggol.
Szóval az okot keresd meg ne az eszközt hibáztasd első körben, mert sok zavaró tényező tud közbeszólni. -
blakey
titán
válasz
Hm, van egy Asus BT egerem, egyszerű, nincs vele szaggatás, Satechivel nagyon ritkán fordul elő, mást nem próbáltam a MacBook-on. Viszont mindig számolni kell azzal, hogy a vezetéknélküli kapcsolat sok tényezőtől is függ, az OS mellett ott a ház, a Wifi, az USB3, a mikro, stb. Windows ugyanazon az eszközön fut? Csak úgy ér valamit a megállapítás, hogy bizony a macOS a problémás. Az Apple BT billentyűzetem is problémamentes, semmilyen kapcsolatvesztést, kimaradást nem tapasztalok, napi 8-10 óra használat mellett sem, tehát nem “úri felhasználásról” can szó.
Egyébként a fiam Windows laptopján a Logitech egér szaggatott, kapott egy vezetékes egeret, most kap egy vezetékes, mechanikus billentyűzetet. -
ddsteel
aktív tag
válasz
Én az M1en pont ezért használok vezetékes egeret és billentyűt is. Applet nem akarok venni, a többi rádiós és BT-s is beszaggatott. Billentyű volt, h nem csatlakozott bootolásnál (nem elemprobléma) és a jelszóm se tudtam beírni, elő kellett venni a vezetékest. Eluntam.
-
Rendeltem egy Logitech MX Master 3S-t, amit a legtöbb YouTuber asztalán látok. Ez is laggol. Mindegy hogy hova csatlakoztatom a kis adapterét, szaggat. BT-on még rosszabb. A vezetékes Razer egerem kurzora vaj simán fut, ez pedig meg-megakad. Tényleg nem hiszem el, hogy 2024-ben nem tudok venni egy olyan egeret, ami nem madzagos és nem szaggat. Ugyanez az eszköz bármilyen gagyi Windows-os gépen hibátlan.
Mac Mini M4 + LG 38WK95C + Apple BT billentyűzet + Apple BT trackpad
-
miresz
veterán
válasz
Ear001 #43239 üzenetére
Most olvastam el a kommenteket, ugyanez a szenvedés mint anno volt az M1 és M2-eshez való dokkolókkal is más fórumokon ezzel a gyártóval. Nálam is Satechi van SSD-vel az M1 alatt de semmi ilyen problémát nem érzékeltem ezzel sem. Ott inkább user errorok voltak mint kiderült anno. Vezeték nélküli billentyűzetek, egerek ,meg hasonló perifériák volta a ludasak. Ráadásul ennek az új dokk-nak az a része ahová bele ül a mini még nyitott is, tehát még annyira sem fedi le a wi-fi antennát mint a régi dokkoló. Aztán a végén ott is Youtube-os "tesztelő" benyögte, hogy másik márkáé igazából jobb azt kell venni, mert ő is ezeket használja, és most milyen jó áron van!
-
DonMedve
addikt
Ha egy programot megvettem iPhone-ra, azt Mac-re újra meg kell vennem?
A Banish nevű Safari kiegészítőről van szó, amit iOS-re megvettem de macOS-en újra meg kellene vennem. -
Ear001
addikt
Óvatosan ezekkel az M4 dokkolókkal:
Az emberünk a videóban azt mondja, hogy akkora RF zajt csinál, hogy nem működött vele a Wifi. [link]
-
Czo
addikt
válasz
DonMedve #43233 üzenetére
Ehhez elegnek kellene lennie annak, hogy a Bluetooth es a Wi-Fi mind a ketto eszkozon be van kapcsolva, illetve, kozos IP halozathoz csatlakoznak (az most mind1, hogy kabelen vagy Wi-Fi-j). De mivel, uj a Mac, lehet varhatsz par napot, amig a kulcsok osszeszinkronizalodnak. Ha korabban mukodtek ezek, akkor az uj geppel is menni fog, ha korabban sem mentek, akkor lehet, hogy a routeredben van "IGMP snooping" (vagy hasonlo szolgaltatas, amit az adott gyarto mashogy hiv), es ezt kell atkapcsolni.
-
DonMedve
addikt
Na meglett a problem. Kábelen csatlakoztattam a telót a géphez, Finderben megjelent, Teló kijelöl, Általános-Eszköz megjelenítése Wi-Fi hálózaton. Így az AirDrop megy.
Viszont a telefon webkameraként való használata, csak kábellel megy, pedig elvileg nem csak úgy kellene mennie. -
DonMedve
addikt
Miért nem tudom csatlakoztatni a 15PM-et a Minihez? Bluetoothon próbálom, de nem akarja.
A telefon látja, de nem tud csatlakozni. Természetesen ugyanabban a fiókban vannak.
-
miresz
veterán
Apple silicon-os Mac-en mivel tudok futatni x86 vagy x64-es de mac-re írt programot?
-
-
DonMedve
addikt
Az a baj vidéken lakom, legközelebbi, bármilyen ilyen jellegű áruház, bolt 25 km-re van.
Amúgy ebben a pillanatban hozta a postás.
-
DonMedve
addikt
válasz
vadkörte #43218 üzenetére
"Aki 4000-es fordulatú vagy lassabb IDE-s lemezeken nevelkedett..."- Ne is mondd!!
Na srácok holnap elvileg érkezik az Mac Mini M4-em. Üröm az örömben, hogy pár napig csak nézegethetem, mert sem billentyűzetem, sem egerem nincs hozzá.
Billentyűzetet rendeltem, az elvileg jövő héten érkezik, egeret nem rendeltem mert az volt bennem, hogy van USB-A anya->Type C apa átalakítóm, de nem, Type C anya-> USB-A apa van. -
-
vadkörte
addikt
válasz
DonMedve #43203 üzenetére
Egyrészt olyan gyorsan nem telik meg. Másrészt az, hogy a belső SSD-től gyorsabb lenne, azt erősen kétlem. Inkább adatlemeznek használnám azt a WD-t egy TB/USB Type-C házban. Tehát rendszer + sw-ek a belső, minden más a külsőn. A belsőn én is csak az épp "futó" projektjeim állományait tartom, pedig az 512-es. Minden más külső SSD-ken van, a tiédhez képeset ezek ökrös szekerek - SATA3-as 2,5"-os USB3.2-es házban - de nem érzem, hogy bármiben visszafogna ha azokról dolgozok
-
Alex91
félisten
válasz
titi12 #43206 üzenetére
A rendszer logikajabol adodoan azert jobb, ha egy nagy meghajtot hasznal az ember…
Ahogy neztem a kovetkezo lehetosegek vannak a kulso drive rendszer maghajtokent valo hasznalatanak:Egesz rendszer megy kulsore. Apple is leirja, hogy hogyan, tehat jarhato ut. Ami tan nem mukodik igy az az Apple Pay es tan az Apple sajat mesterseges intelligenciaja.
Csak a home mappa athelyezese. Ennek nem tudom, hogy van-e valami hatranya, vagy mi a hatranya…
Appok kulsore telepitese. Az App Store-ban beallithato, hogy az 1 GB-nal nagyobb meretu alkalmazasokat tegye a kulsore. Mondjuk nem neztem, hogy egyebkent egyesevel valahogy megadhato-e, hogy kulsore tegye a kisebb meretueket is.
-
scdlsc
senior tag
Én ma vettem észre, hogy a RayCue féle állványból van 40 Gbps-os. A kártyaolvasók hiánya engem nem zavarna.
RayCueEz a másik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest