Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Termeszetesen szerintem. Amikor egy Audibol atulok egy v8as motorral megtunningolt tekeros ablakemelos, legkondi nelkuli szuzukiba, szerintem visszalepes. Nem a motorral van a baj (hardver), hanem a kasztnival es a felszereltseggel (OS).
Egy frissen erkezo tag igenis legyen kepben azzal, hogy mire szamithat. Ugy gondolom nem az a cel, hogy aki ide beteved vegyen mac-et. Nem vagyok kereskedo sem hitterito.
Tudja pontosan mire lehet es mire nem hasznalni egy mac-et es ha igy megfelel szamara, akkor vegyen maganak es hasznalja nagy nagy orommel.
Sok bosszanto dolog van a windozban. Tobbek kozott En is e miatt szereztem be egy mac-et, csak hat nem szamitottam ra, hogy az elonyei mellett egy rakat hatrannyal kell szamolni. Mert mi van amikor beteved egy hitgyulibe a gyanutlan user ? Persze, vegyel mac-et, qrva jo ! Mindenre is hasznalhato! Jobb mint a win! Ja, nem. -
-
cigam
titán
válasz
SharpSA
üzenetére
Nem a felbontás számít, hanem a dpi. Vagyis a monitor mérete is számit
Egy 24"-os fHD kb. 92 PPI, ami nem retina minőség. Normál használatra jó, de ha retina élményt szeretnél, akkor WQHD (2560×1440) 24" vagy 4K (3840×2160) 27" monitor kell, mert ezek 150–160 PPI körül mozognak. -
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
kb. 132e korul volt a vege vam-al egyutt.
Mivel ez volt eletem elso ilyen ujratelepitese, igy inkabb most 0-rol kezdem a rendszer felepiteset.
kb. mind1 honnan rendeled. En azert az iboff-t valsztottam, mert eleg korrektnek tunnek es van mogotte valos munka, nem csak ctrl-c ctrl-v
Itt a forumon van aki masik cegtol rendelte. Az sem lehet rossz nyilvan. Bar annak a felepiteset nem lattam, de vannak olyan kinai kartyak, amikrol latszolag a fel alkatresz kupacot lesporoltak. iboff az osszes gyarival egyenerteku alkatreszt felepitette a nyakra, ahogy azt a szabvany megkoveteli. Raadasul mind markas, murata, samsung stb.
A nand minden esetben Toshiba vagy Sandisk, merettol fuggoen. -
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Mert elvben ha kikerul az SSD es "aktivalodik" az uj, onnantol a regit hiaba tennem vissza nem mukodne. Ujra kellene telepiteni DFU-n keresztul. Eleg ergya megoldas, de ertem a lenyeget.
Windowsnal ez azert jobban meg van oldva. A regit barmikor visszatehetem es mintha mi sem tortent volna, bootol is a rendszer. Ha nagyon feltem az adataimat, akkor elotte bitlocker. -
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Szerintem a heten kiderul. Igy vagy ugy, de irok rola. Igazabol kb. mind1 h az iboff vagy a masik oldalrol rendelsz. En csak azert valasztottam az iboff felet, mert jobb az irasi teljesitmenye es latszik h tettek bele munkat azzal, h nullarol ujrateveztek az egesz kartyat es meg optimalizaltak is kicsit, ellenben azokkal, akik csak 1 az 1-ben lekopintottak a gyarit. Nalam ez az “ ezek ernek valamit!” kategoria.
Mind2 kartya tureshataron belul ugyan akkora elettartammal rendelkezik, amit ugye a nand hataroz meg. 2TB-nal ez 1200TBW. Ennyit tud a gyari is, se tobbet se kevesebbet. -
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Sima mini van. Rendelstol szamitva kb. 2-3 het mire feladjak. Irjak az oldalukon, hogy kikuldes elott tesztelik a kartyat es ez idobe telik. Most ez vagy igaz vagy nem, passz.
szept. 28-an rendeltem es valszeg a jovo het elejen megkapom. Csak a vam ult rajta kb. 1 hetet.
En nem latom, hogy pre-order lenne (ja tenyleg, a termek megnevezeseben irjak). Ott a kosar, bele dobod, fizeted (paypal), majd kb. 1-1,5 honap mulva megkapod. Orulsz.
Arra figyelj, hogy kell hozza egy masik mac, mert csak ott mukodik a dfu. Illetve van valami linux alapu megoldas is, ami allitolag mukodik. Nemtom, nem probaltam. Meg a kartya sincs a kezemben
-
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Sok "gyartot" megneztem es vegul az iBOFF-nal maradtam. Ok nem kinai, hanem Malaysia-i ceg. Egesz korrektnek tunnek. Evek ota foglalkoznak szamtech-el, mac-be terveztek mar nehany dolgot es szervizelessel is foglalkoznak, szal ertenek hozza.
A kici kinaiak arulnak "hulladekot" is boven, ahol latszik, hogy az alkatreszeket is lesporoltak a nyakrol es egyaltlaan nem biztos, hogy a nand uj a kartyan.
A lenyeg, hogy az iboff a jogi problemak elkerulese erdekeben visszafejltettek az eredeti kartyat es atterveztek. A kinaiai 1 az 1-ben hamisitjak (nyilvan, mindent is ellopnak)
A kartya attervezese ugy tunik hozott egy kis optimalizaciot is. Szandekosan kozelebb kerultek a kritikus alkatreszek a nand-hoz, megforditottak magat a nand-ot is, igy rovidebb utvonalakkal dolgoznak, igy az irasi teljesitmenye elvben gyorsabb lett mint a gyari.
Korrekt, hozzaerto csapatnak tunik.Erdemes ezt a video megnezni. Szerintem korrekt.
Kis erdekesseg, hogy az apple-vel ellentetben ok pl. figyeltek arra, hogy ne a nand robbantos fesz szabalyzot hasznaljak, ellentetben az apple-vel. Tobb video is van arrol,. hogy apple laptopban eldurran a feszszabalyzo es durrantja magaval a nand-ot is.
Nyilvan nem arrol van szo, hogy most akkor minden laptop egy idozitett bomba, de korrekt, hogy meg erre is figyeltek.
Egyebkent a kartyara ugyan az a nand kerul, mint a gyarira es minosegi Murata stb. alkatreszeket hasznalnak, ja es nem a robbanos feszszabalyzot, hanem egy sokkal megbizhatobbat alkalmaznak, ami meg 2x ennyi nand-ot is kepes lenne kiszolgalni.Biztosan jol fog mukodni a kartya. Nem kell ezt tulmisztifikalni, csak egy nand kartyarol van szo. Egy hozzaerto ember megfelelo dokumentaciok birtokaban siman megoldja.
A legjobb, hogy a rendszer az uj ssd kartyat is Apple eredetinek azonositja. Nyilvan, mivel nincs semmi a kartyan, ami az azonositast vegezne (mindig azt fogja irni a rendszer, hogy az ssd eredeti apple, meg akkor is ha egy kv-s cseszet gyomoszolsz a foglalaltba
) -
szabolcs.sz
tag
-
CharlieDrop
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
De legalább is, a "rakás szar" érzését belőlünk nem váltja ki.
Igazat adok a technológiai leírás alapján. De ameddig nem érezzük, hogy ennyire gáz (és gondolom nem csak én használom 1440p-ben a rendszert), addig nem fog változtatni az Apple ennek a kezelésén, hisz a többségnek nem fáj.
Ilyen pl. a 60-120Hz, valaki észre sem veszi (pl. én), van aki nem bírja a 120Hz-t, mert megfájdul a feje és vannak, akik a 60Hz-t egyszerűen szaggatottnak érzik....
-
balzs79
csendes tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Köszi a választ, de akkor én rosszul fogalmaztam. A felület méret a problémám, de ahogy kutatom a netet nem vagyok ezzel egyedül. Fájdalom leírni, de amíg Windows 11-en 4K-n megmarad a szép nagy felület és a rendszer betűméretei is olvashatóak maradnak, addig a macOS-en a betűméretet csak a "felület" csökkentése mellett tudom növelni, így pedig hunyorogni kell rendesen, vagy fel kell áldoznom a 4K-hoz tartozó felület méretét. Ez így elég szar.
-
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Pont az Appcleanerrel volt gond

Keszitettem egy parancsikont hozza, mert a progi nem jelent meg a lauchpad-ban. Ezt ugy csinaltam, hogy a parancsikont kiraktam asztalra, majd onnan behuztam launchpad-ra. Az asztalrol toroltem a parancsikont. Egy ido utan megjelent az app ikonja is a launvhpadon. Na mondom ok, akkor tuntessuk el a plusz parancsikont. Hat nem lehet. Barmit csinalsz nem lehet. Ha kirakom dock-ra, akkor egy masolat kerul oda es hiaba huzom a kukaba, attol meg ott marad a lauchpad-ban is. Minden megoldast vegig probaltam es temeszetesen egyik sem mukodott. Vegul az Onyx-al sikerult rendberakni a launchpad db-t. Utana mar megjelent a parancsikonon egy kerdojel es akkor mar ki tudtam torolni.
Vannak meg bajok ezzel a rendszerrel nem is kicsi...
Mar eleve az, hogy a launchpad-rol nem tudsz akarmit torolni, eleg elbaxott dolog. kb. az ott talahato ikonok 90%-a nem torolheto, mert nem jelenik meg rajtuk az X.
Egy ko egyszeru dolog elvegzesehez is 3rd party progi kell az kicsit kezd szanalmas lenni... -
Krethx
aktív tag
válasz
SharpSA
üzenetére
"Én sosem értettem, hogy Windowson miért kell fordítva görgetni az egeret."
2011-ben a Mac OS Lion hozta a fordított egér görgetést. Ami nekem már akkor nem tetszett és nem is akartam megszokni. (Szerencsére át lehet állítani.) Windows-on mard ugyan úgy ahogy volt és az Apple pedig változtatott rajta. Tehát 2011 előtt mind kettő rendszeren egyforma volt az egér görgetés.
-
MasterMark
titán
válasz
SharpSA
üzenetére
Olyan mintha egy kereket forgatnál ami alul tolja a tartalmat. Ha lefele gorgeted, akkor felfele indul ami alatta van.
Tablagepen kozvetlen a tartalmat fogod meg, nem pedig egy kereken keresztul mozgatod.Touch egeren is az a jo ha ugyanarra megy amerre huzod.
Rendes gorgonel a forditott a megfelelo. -
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Koszi. Egy LG 27GS95QE-B. Istentelen jo kepe van
1440p-s igy most a betumeretek hatareset. Jo lenne ugy modositani, hogy az ablaxok maradjanak, de a rendszer betuk merete novekedjen kicsit.
Ha modositom a felbontast, akkor viszont fos lesz az egesz. Hat na, nem egy vindoz... -
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Az a gondom, hogy latopot is használok, amihez viszont kell a külső monitor. 32"-nál már szintén bajban lennék a nagy monitor miatt. LG 42C4-nél már akkora a felület, hogy talán elegendő lenne csak azt használni, de az meg ahhoz képest már böszme nagy az asztalon és túl közel ülnék hozzá. Asszem marad egy 2k felbontású 27" oled, az még méretre talán kezelhető lesz. Ha lenne elegendő távolság, akkor gondolkodás nélkül venném a 42C4-et oszt problem solved
-
zacci
senior tag
-
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Ez ugyan olyan igény, mint hogy legyen háttérkép az OS-ben. Érdekes, apple és win alatt is megoldott, pedig egyik sem mondhatja sajátjának a ficsört. Én nem tartom win ficsörnek azt, hogy könnyen lehessen parancsikont kitenni az asztalra, de azt sem tekintem droid sajátosságnak a szó szoros értelemben, hogy ott lehet többféle hangerőt beállítani felhasználástól függően, az iso-ben meg nem. Ez egy egyszerű felhasználói igény amit bűn nem implementálni minden rendszerbe mert általánosságban növeli a felhasználói élményt és ezzel együtt az eszköz megitélését, használhatóságát. Sőt, ezek ma már alap elvárások egy rendszertől. Saját környezetemből tudok példát hozni, de felesleges.
Magyar mac-es billentyűm van. Általában ékezet nélkül írok, de a munkámból kifolyólag ez nyilván nem megengedhető. Többszőr belefutottam abba a faxságba (mert az), hogy a @ helyett kilépek a programból. Ez nem tudom hogy van megoldva egy angol billencsen, de igazából nem is érdekel, mert nem fogom lecserélni. Inkább valahogy módosítom majd a @ helyét, vagy letiltom a kilépést ha lehet. Azt nem tudom elkerülni, hogy véletlenül félre nyomjak egy billentyűt, tehát más megközelítésből kell valahogy megoldanom a dolgot.
A rendszer értem van és nem Én vagyok a rendszerért. Remélem érthető amit írtam. -
válasz
SharpSA
üzenetére
Amit sokszor használsz, kitűzöd a Dockra, amit elvétve, azt indítod Launchpadról (gyorsbillentyű, vagy aktív sarkok), amit meg szinte sosem, az mehet mappába szintén LP-on.
Ezer éve ugyanúgy néz ki a dokkom, csak közben a VLC lecserélődött IINA-ra, a Skype meg Teams-re. Napi szinten használt alkalmazások mindig ugyanott vannak, ez a legegyszerűbb.

-
Alex91
félisten
válasz
SharpSA
üzenetére
Mert ehhez van szokva... Olyan tipus, aki qrvara betanul valamit, a feladatait csak a mar jol megszokott kornyezetben tudja (hatekonyan) megoldani. Mas meg a feladatra koncentral, es azzal oldja meg, ami van. Semmit se tud profin hasznalni, de nem esik ketsegbe, ha valamit maskeppen kell megoldamia, mint ahogy eddig szokta. Egyik se jobb a masiknal, csak mas...
-
-
miresz
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- iPhone-t használók OFF topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Adobe Photoshop
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Eddig 240-en ment.

TigerCat