Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
válasz
consono
üzenetére
Hjah. De 2004 környékén dolgoztam egy cégnél, ami COBOL-ban kellett írja a programot. Na. Annak volt VisualCobol verziója csak mert pár biztosító meg bank a amcsiban nem akarta újraíratni a szoftvereit más nyelven, inkább támogatta a nyelv modernizálását. Ilyen ez vagy kuka, vagy a tömeg.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
De legalább is, a "rakás szar" érzését belőlünk nem váltja ki.
Igazat adok a technológiai leírás alapján. De ameddig nem érezzük, hogy ennyire gáz (és gondolom nem csak én használom 1440p-ben a rendszert), addig nem fog változtatni az Apple ennek a kezelésén, hisz a többségnek nem fáj.
Ilyen pl. a 60-120Hz, valaki észre sem veszi (pl. én), van aki nem bírja a 120Hz-t, mert megfájdul a feje és vannak, akik a 60Hz-t egyszerűen szaggatottnak érzik....
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
oké, elfogadom, egy rakást nézek.
Mert ki van számolva, a windows is így néz ki, de az jó mert ki van számolva.Két eshetőség van:
a, hiába számoltok, a számok nem azt adják vissza minden esetbe, amit látok (lásd képjavító algoritmusok)
b, az emberiség jó nagy részét nem érdekli, mert szemészetre kellene menniük, de nem mennek. (avagy annyira hülyék, hogy jó az úgy nekik)én azt mondom, mindenki válassza ki azt amelyik neki megfelel. Ezt az egészet tegyétek bele az összefoglalóba, mert biztosan lesz aki még monitort akar venni
-
CharlieDrop
veterán
-
CharlieDrop
veterán
De ha nem hatékony, akkor engedd el.
1. vagy nem lesz elég hatékony, mert még úgy is egy lépéssel több, hogy a beépített Megtekintő appp tud ilyet, hogy ki tudod jelölni egérrel és ki tudod vágni, abban nem vagyok biztos, hogy egy mozdulattal letörli az egész képet és újra méretezve visszateszi a kivágott részletet, de egy CMD + N kombóval pont a vágólapról nyit új ablakot, amit új néven tudsz elmenteni.
2. Vagy, ha ennyire számít tényleg menj vissza Windowsra.Többiek: engedjük már ezt el, csak pörögtök rajta napok óta, van aki alkalmas erre, van aki nem. Vagy átáll, vagy nem.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ja. Végül így használom én is
@cigam:
köszi
nem tudom hogy nem láttam/találtam meg -
CharlieDrop
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Hát. Ha van egy MacBook, akkor a többire ritkán van szükség. De nem egyformán használjuk a gépeinket
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Erre a belőném, hogy elérjem bárhonnan, használom a Parallels Access-t
Eddig bevállt. Viszont a MacBook jobb lenne, adattárolásra meg NAS. -
CharlieDrop
veterán
én szúrtam el valamit, vagy nálatok is világos a felső menüsor még akkor is, ha sötét a téma?
Eddig az fekete volt.
Bug vagy feature? -
CharlieDrop
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Köszi
-
CharlieDrop
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Kicsit visszaolvasva ez a több ezer kép milyen alapkonfigon megy el?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
“Magyar jogszabályoknak megfelelő, magyar számla, forintban fizetve, de Írországi az eladó?”
igen, annyit értékesít, hogy be van jelentkezve a magyar adórendszerbe, ebben semmi extra sincs.
-
CharlieDrop
veterán
"Egyszeruen nem tudok indokot, hogy miert kellene okos TV-t venni. En annak orulnek, ha arulnanak jo keppel rendelkezo panelt, amin van egy raklap bemeneti csatlakozo, de se okos funkciom, se tuner nincs benne."
Na, ha lenne ilyen (bár monitornak hívják), akkor én is ilyet vettem volna, kell a fenének Android... -
CharlieDrop
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
szerintem jogos, ha ki tudod használni.
Évek óta van AppleTV-m, de mióta a hálószobában van csak nem hiányzik a napi médiafogyasztásból.
Persze látszik bennem a hiba, mert amit az Apple ökoszisztémában használtam az az AirPlay volt csak, minden más megvan a GoogleTV-n is. Sőt, nekem kicsit többet ad, mert itt van Kodi és böngésző is, a 24p meg nem hiányzott... -
CharlieDrop
veterán
válasz
odiepapa2
üzenetére
Igen, ha zavar, hogy nem Kadenciahelyesen játszódik le egy film (ami nekem még nem tűnt fel, de lehet mást zavar), akkor jöhet az AppleTV.

#38263hkari
és a többieknek is:
Ezek szerint évek óta nem használom ki az AppleTV-t, nem tűnt fel a kadenciahelyesség/helytelenség az átlagos médiafogyasztási szokásaimmal. Igaz, amióta van AppleTV-m nem töltöttem le semmit sem, csak HBO/Netflix/Disney+, vagyis streamingszolgáltatóktól néztem filmeket, ott nem tűnt fel, hogy baj lenne...
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kleinguru
üzenetére
No, ezek mind megvannak a Sony TV-mben is.
Bár nem használok LAN-t, a 400 megabit WiFin, elég... (ja, netről, hálón belül nem mértem mit bír)
És ugye egy távirányítóval kevesebb, ha mégis egyszerűsíteni akarok, akkor telóról appból tudok mindent is...
Sőt, rendes Böngészőt is tudok futtatni rajta, ez ami AppleTV-n nincs is.Amitől hányok, hogy Android van rajta, de írtam is, hogy oprendszer szinten tényleg nem jobb egy Android/GoogleTV....
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
oké, egyelőre nem volt szó többről, mint a multimédiás képességekről.
De oké, ebből a szempontból elfogadom.Viszont, ha nem akar HomeKitet, mint multimédiás képességek szerintem nem nagyon van értelme, hacsaknem tényleg nem akarod ilyen ökoszisztémába beletenni. Bár évek óta használok AppleTV-t, de csak butaTV-hez teszem, hogy pont felokosítsam és AirPlayt használjak rajta. Mióta lecseréltem egy normálisabb okosTV-re, nem látok ebből a szempontból semmi különbséget.
-
CharlieDrop
veterán
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
Bármit megvehetsz ami egy cég érdekeit szolgálja, de nem erre gondoltam mit vehet meg és mit nem...
Amúgy a könyvelőiroda mit tud megvenni és mit nem nem tudom hogy jön ide, de lehet korábban említette, hogy az ismerőse egy ilyen cégre vásárolna... mondjuk a cégforma az én szemszögemből nézve irreleváns. -
CharlieDrop
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
mutass egy about képet, na

-
CharlieDrop
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Nem tudom, de a 8GB VGA szerintem belesegít...
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
"Ezért hivják prémium kisautónak, mert funckinalitásban/méretben pont azt adja mint egy ford focus , csak a prémium minőségével meg lehet indokolni az 50%-os felárát."
Nem, nem lehet. Sőt, egy egyes pont olyan minőségű, mint egy hármas, vagy négyes. Csak a felszereltség és a méret a különbség.
Egy fullos egyes jobb lehet egy fókánál, de egy átlagnál nincs nagy etvasz különbség.
Amúgy azért offoltam a hozzászólást, hogy értsd a párhuzamot, egy mac mini is lehet simán munkásgép, mert tud olyat, ahogy egy egyesben is van m140i (vagy m135ix ha újabbat nézünk), ami nem feltétlenül a városi cirkálásra való.
Szóval meg lehet bármit ideologizálni, attól még nem biztos, hogy más is ezt az ideológiát vallja
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
"Apple legnagyobb találmánya a mobil eszközök és a rajta lévő rendszer.
Konkrétan egy iPhone / iPad gyorsaságban ,kezelhetőségben és a mindennapi általános feladatokra is sokkal jobb mint egy macOS."Ez alapján nem

És azért írtam asztali rendszert, mert se macOS, se Win, se Linuxot nem tudnék iOS-re cserélni a munkám miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest