- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS blog: Aludj nyugodtan!
- Otthoni időjárás-állomás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Épp írni akartam, hogy csak nem mindenki dolgozik serényen

Nos éljen a Manowar!!!
Kira a kép. Este én is linkelgetek majd, de még előtte folytatom a kocsimat...
A renderidőm most olyan 30 sec, a modell smootholva olyan 250 000 háromszög (olyan 110 000 face, szal kb ennyi poly is
bár néha a fene se tudja, hogy mi az a poly
).
Alap lambert shader van rajta, nincs tükröződés, se fénytörés... A bevilágítás 2 directional light (amerre mutat, arra egymással párhuzamos fénysugarakat küld, tehát nem egy pontból, hanem arról... Hasonló az Area lighthoz...). A renderelés Mental Ray-ben történik, Raytracing bekapcsolva, és Production Quallity (ennél magasabb preset már csak a motion blur-ös Production van... szal majdnem maximális beállítás mellett) Final Gather és Global Illumination még nincs rajta... Árnyékok raytrace-es árnyékok... Szal nem egy minimális beállítás mellett van. Ami ott nálad bibi volt, az az, hogy Skylight-tal volt bevilágítva, és biztos, hogy sok volt a tükröződő felület... Nagyon szép eredményeket lehet elérni Skylight-tal, de csak egyszerű elemeken, ugyanis rettenetesen sok fénysugárral számol, sokkal többel, mint amivel kellene... És ha ezt mondjuk 4-5 pattanási pontig számolja a reflection/refractionok esetén, akkor így nem is csoda...
Egyszer amikor csináltam egy képet, én is beleestem ebbe a hibába... Egy sarokban volt 4 kard... persze a penge meg a keresztvas tükröződő felület volt... A reflection-t 3-ra állítottam... Bele egy skylight-ot... Végeredmény: 5 perc alatt elért a tükröződő területekig fentről, majd elkezdte az számolni... Itt is hagytam, másnap reggel (10 óra múlva) még mindig csak egy olyan 10-15 pixelnyit haladt lefele... Miért? Mert olyan soksok fényt számolt ki, ami mind elért egy tükröződésig, ami pattant majd megint majd megint... és ezt sokszor... Szóval csak óvatosan a Skylight-tal, mert irreálisan nagy renderidőt eredményez... Szerintem a haladóktól felfele nem is használja senki, mert ugyazazokat az eredményeket el lehet érni jó beállítású spotlight-okkal...
Gnomon Rendering I-ben is azt tanítják, hogy ugyan van vagy 6-7 féle fény Maya-ban, de ebből csak a Spot-ot és a directional light-ot érdemes használni, és még esetleg az Omnit, ahol nagyon kell... Azért ezeket, mert pl. az omni mindenfele küld fénysugarakat, és ha pl. egy sarokban álló dolgot akarunk csak megvilágítani, akkor miért küldjünk fényeket az ellenkező irányba, vagy fel-le is, ha azt nem is látjuk... Én is mindig csak a Spot-ot és a Directional-t használom, mert pl. ebből egy Three point lightning-ot kialakítva jókat lehet csinálni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Medence topik
- Sorozatok
- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Napelem
- Apple MacBook
- OpenMediaVault
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Ryzen 7 3700X / RTX 2060 SUPER / 32GB RAM / 512GB NVMe Gamer PC
- Beszámítás! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- Beszámítás! Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 5G (8/512 GB) független, garanciás 210 000 Ft
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- Apple iPhone XR 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest