Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
e-newsee #195485 üzenetére
Tök jó az autózáshoz nyúltál példáért, de szerintem van erre jobb analógia (csak mert erre van rálátásom is ismerősök miatt). Vannak a versenypályára kijáró, egymással időmérő versenyt futó hobbi autósok.
Feltételezzünk hasonló erőviszonyokat (sofőr, autó, stb), az egyik autón átlagosabb pályanapozásra alkalmas gumi van (alap lőszer), másikon meg már valamilyen versenygumi (prémium lőszer). Azon túl, hogy a verseny kimenetelébe még így is beleszólhat az időjárás (RNG), azért összességében utóbbinak lesz előnye. A versenygumi drága, gyorsan elhasználódik és minden megtett kör sokba kerül vele. A másik versenyző előtt is ott a lehetőség, hogy felrakja, semmi sem tiltja neki, de nála csak évente 1-2 alkalommal fér bele a büdzsébe, másik meg minden alkalommal mehet vele. Az autóverseny egy pay-to-win műfaj, senki nem kérdőjelezi meg, így erről szóló viták sincsenek.
(#195486) peterson79: "Ez a játék nem pay to win, akárhogy is szeretné valaki belelátni. Maximum pay to grind faster"
Pont ezekről a trükkökről beszélek. A WG nem kér közvetlenül pénzt a győzelemért, de mégis eléri, hogy a nyugodt szórakozás érdekében nyisd már ki a pénztárcád. Régen amúgy tényleg így volt, ahogy mondod, annak érte meg fizetni a prémium előfizetést, aki gyorsabb grindlést akart. Mint ahogy régen én is azért fizettem a prémiumot, hogy gyorsabban tudjak tankokat kihúzni, nem volt elég szabadidőm arra, hogy free accounttal is belátható időn belül elérjem a kiszemelt Tier 8+ tankokat. Ezzel semmi baj nincs. Azzal sem, hogy a WG az addig csak valódi pénzért elérhető prémium lőszert már kreditért is megvásárolhatóvá tette, de azzal igen, hogy a játékot folyamatosan abba az irányba hangolja, hogy egyre jobban rá legyél utalva ennek a használatára (régen a nem prémium lőszerrel rámentél a weak spotokra, amióta pedig ennyire pontatlanok a lövegek, inkább töltöd a prémiumot, úgysem lehetsz biztos abban, hogy hova fog menni a lövés). Olyan mínuszokat lehet így menni még nyertes csatával is free accounttal, hogy mire ezt visszafarmolod egy alacsonyabb tierben, egyszerűen elmegy a kedved tőle. És akkor még nem beszéltünk a nagyobb elsősegély/szerszámosláda, pót ellátmány, direktívák, stb költségeiről, ezek szintén előnyt hoznak a csatában, de ezeket elsütve, prémium lőszert locsolgatva még durvább lesz a kredit veszteség.
A pay-to-win pedig egy ironikus/szarkasztikus kifejezés, nem kell szó szerint venni. Nem azt jelenti, hogy az fog nyerni aki fizet és az veszít aki nem. De azért kíváncsi vagyok, hogy hány olyan játékos van a topikban, aki nem fizet egy vasat sem és rendszeresen játszik Tier 9-10-ben. A híresen politikai korrekt Quickybaby is egyre többször hangoztatja a videóiban (sőt legalább egy önálló videót csinált is róla), hogy a free accounttal játszóknak nehezebb a dolga ha boldogulni akarnak a játékban.
-
BÁ Nutrition
addikt
a wg megvaltoztatta a toborzasi szabalyokat es a recruiter mar nem kap kotvenyeket a toborzasert.
elegge eltitkoltak a szabalyvaltoztatast/ en eddig errol nem tudtam.
plane ugy hogy a toborzott acc utan mar megkaptam a fele kotvenyt, de az utolso adag mar elmaradt, pedig a jatekban meg ki is irta az ossz 1500 bond jutalmat, csak nem adta hozza
a c.service meg mar arra hivatkozik h nem jar -
Moleman
addikt
Jármű akció várható mostanában? Van 10 millám és 21 tank a kívánságlistán, ha nem lesz januárban akció, vennék párat teljes áron, ne árválkodjanak üresen a jeges slotok.
-
e-newsee
addikt
válasz
CirrMee #195491 üzenetére
Akkor felejtsd el a felsorolt tankokat, és értsd úgy, amit írtam, hogy aki idén elkezdi, annak is lesz esélye behúzni idén minimum 2 t8-as prémium tankot tök ingyen. Annyi nagy maraton tuti, hogy lesz, és van esély kisebbekre is kisebb tankokért. Ha csak egy, esetleg két ágat kihúz 8-asig az év elején, akkor már a frontline jutalom tankra is lesz reális esélye. Egy-két db 8-as tankot kihúzni pedig nem nagy idő. Még nekem sem, aki a sárga szint alján súrolom. Egy 6 csatás accounttal kezdtem a referral programot. Teljesen f2p módon. Ha nem csak a pontokra megyek, simán lett volna a végére egy 8-as tankom biztosan. És ezekhez csak kicsit több segg kell, tehetség nem létszükséglet, max gyorsít, ha van.
Az is biztos, hogy idén is lesz ranked és CW is. Igaz, ezekhez már teljesítmény is kell, nem csak segg, szóval ez egy full kezdőnek reménytelenebb, de szigorúan véve ez sem lehetetlen, és még mindig nem kell hozzá valódi pénz.
Tehát aki hajlandó foglalkozni azzal, amivel játszik, és szeretne hasznos tagja lenni a csapatának, nem csak lőni kettőt, mielőtt kilövik, az elérhet kb mindent ingyen is. -
CirrMee
addikt
válasz
peterson79 #195492 üzenetére
Akkor sem pay to win, mert attól még lehet 14 balfasz társad aki miatt sosem fogsz nyerni, hiába van minden jóval felszerelve a tankod
Mit lehet, lesz is, elég sokszor...
-
peterson79
őstag
válasz
h1mpi #195487 üzenetére
Akkor sem pay to win, mert attól még lehet 14 balfasz társad aki miatt sosem fogsz nyerni, hiába van minden jóval felszerelve a tankod
Sok mindent lehet belemagyarázni ebbe a kifejezésbe, értem Én, de nekem még sosem volt olyan érzésem, hogy azért, mert van premium előfizum és tankom, akkor Én most mindenkinél/bárkinél jobb vagyok és most már 70%-ban nyerem a meccseket és nem 50%-ban...ez egy bullshit, már-már szektás felfogás.
Azért vagyok jobb, mert rájöttem/megnéztem/megtanultam, hogy hogyan kell(ene) játszani és kész...ez nem pénz, hanem idő kérdése volt, amit viszont pénzért vettem meg.ez így már pay to win?? szerintem nem, de ha akarjátok legyen az..végül is nyertem, időt, az is egy win
-
CirrMee
addikt
válasz
e-newsee #195489 üzenetére
Vannak ingyenesen kihúzható prémium tankok, amikkel durván lehet farmolni. Ott van 8-asban a Progetto, a TS-5, a SU-130PM, a Renegade, csak hogy az utóbbiakat említsem.
Ha pontosan értelmezzük a szövegedet, akkor ezeket ha most valaki nekiáll, ki tudja húzni. Nekem viszont nem rémlik, hogy ilyesmi lehetséges. A múltban is csak "akár" lehetett, ilyen nyominger reklámszöveges hasonlattal élve. Általában ez azt jelentette, hogy lecsíphettél valamicskét a mesterségesen felvert árukból, sok sok beleölt órával. Renegade miatt borult is a bili ugye, mert az egész nap ezzel játszókon kívül esélye sem volt sok embernek ezt ingyen megszerezni.
-
apóka
aktív tag
0:50-től a T72 [link]
-
e-newsee
addikt
válasz
h1mpi #195487 üzenetére
De nem csak prémiummal veheted meg őket, tehát továbbra sem csak annak érhető el, aki fizet. Vannak ingyenesen kihúzható prémium tankok, amikkel durván lehet farmolni. Ott van 8-asban a Progetto, a TS-5, a SU-130PM, a Renegade, csak hogy az utóbbiakat említsem. De alacsonyabb tierben a T-34-85M, az M10 RBFM, vagy az ajándék T-50-2, amikkel az ő szintjükön még prémium előfizetés sem kell. Sőt, még nagyon kredit booster sem, hogy pluszos köröd legyen. És még nem is kell hozzá unikum módjára játszani.
Szóval igen, ki van találva, de távolról sem lehetetlen f2p módjára kitermelni a kreditet... bármire... -
h1mpi
félisten
válasz
peterson79 #195486 üzenetére
Azért nem biztos, mert a direktívák hatással vannak pl. a töltésre is. Aki vesz prémium előfizut az ki tudja termelni az árát. Szóval okosan ki van ez találva
-
e-newsee
addikt
Nagyjából így gondolom én is.
Szerintem a p2w az lenne, amikor olyan módosításokat tudsz valódi pénzért venni, amik a csaták kimenetelét közvetlenül tudják befolyásolni. Pl prémium fiókkal gyorsabban töltenél, gyorsabban forogna a tornyod, kisebb lenne a szórás, az rng, nagyobb az átütésed, nagyobb a látótávod, stb. Ezek olyan előnyök lennének, amik valós pénz nélkül nem lehetnének elérhetők. Ilyen esetben beszélhetnénk p2w-ről. (tudom, van, aki azt hiszi, hogy ez így is van)
Ahogy Stauffenberg fórumtárs fogalmazott:
"...egy agytornát igénylő játékban szerencsejátékos elemek és azok negatív hatását valódi pénzért csökkentő mechanizmusok működnek."
Ezen logika alapján semmilyen előny nem járhatna a prémium előfizetőnek, hiszen bármi, amiből többet kapna, többszörösen közvetett módon ugyan, de javítaná az esélyeit, tehát p2w. De ha nem kapna semmit, akkor nem prémium előfizetésnek kellene hívni, hanem adománynak.
És erről a megfogalmazásról jutott eszembe egy analógia az autóiparból.
Ami a fenti idézetben van, az megfelel a passzív biztonsági elemeknek, amik ugye azok, amik a már bekövetkezett kár mértékét csökkentik. Azoktól nem leszel jobb sofőr, nem esel le kevesebb eséllyel az útról, nem látsz jobban a sötétben, csupán nagyobb eséllyel éled túl a balesetet, vagy kevesebb kár keletkezik az autóban. Tankra átfordítva több a bevételed, több marad a javítás után még vesztes csata esetén is, ha vásárolsz egy ilyen passzív biztonsági elemet (prémium fiók).
A p2w rendszer az autóiparban az aktív biztonsági elem lenne, mint pl az ABS, ESP, kipörgésgátló, xdrive, torsen difi, kanyar fényszóró, még akár a minőségi gumik is annak tekinthetők, stb. Ezek ugye a kár bekövetkezésének az esélyét csökkentik egy másik ugyanolyan, de ezen eszközök nélküli autóval szemben.
WoT-os nyelven, ha mondjuk mindkettőtöknek van egy Progettója (azért ez, mert ez megszerezhető volt ingyen is), akkor a fizető játékosé pl hamarabb szűkülne, hamarabb töltene, gyorsabb lenne, mint azé, aki prémium fiók nélkül használja. -
wwenigma
Jómunkásember
WR most csak 50% de azert tovabbja is adja szerencsere a melos napok elott...
Illetve egy csata amikor minden összejött, az uj duplacsövűvel...
Videón itt van, pedig ugy kezdtem a streamet az elso 3 meccsen mint egy bot.
-
peterson79
őstag
fúú, ez az Obj. 703 II egy beteg valami. Jelenleg legjobb statom ezzel van, elképesztő milyen köröket enged a gém. Ezt nagyon feltekerték Ivánék...
Nekem kétszer adott Tier 9-et, többi tucatnyi meccs tier 8 vagy tier 7-6
-
kchryss
veterán
Jó gyorsan elrepült ez az év. Emlékszem egy éve szilveszter előtt azt terveztem, hogy összegyűjtöm a decemberi vicces streamer klipeket és csinálok belőle egy posztot. Úgyis divat ebben az időszakban ilyen vicces összeállításokat nézni. Aztán havonta megismételtem volna ezt. Na ebből az egészből nem lett semmi, még mindig a könyvjelzőim között csücsülnek a 2018-as linkek. Szerintem már nem is fogok ezzel foglalkozni és ott is fognak maradni.
Minden esetre ha már ma meglestem pár klipet akkor bedobom ide amit érdekesnek találtam:
Maus beforgatása: [link]
skill4ltu dupla behatolás: [link]
skill4ltu és a jól balanszolt pz2j pár medállal: [link]
QB - amikor a saját felderítőd az ellenfélnek spotol: [link]
QB tapad a falra: [link]
iyouxin és a repeszes jagpyzda: [link]
iyouxin epikus blind shot (előzmény pár másodperccel a klip előtt az arty stunnolta az előtte lévő csapattársat így tudta, hogy középen van, mert onnan lehet oda lőni): [link]
mákos félrelövés: [link]
SirFoch dupla csöves kapáslövés mozgó kerekes szarra Skillel szakaszban: [link]
Circon és az önvédelmis arty: [link]
Circon, nektek is gamer alkarotok van?[link]
Ha meggondolnám magam és mégis csinálnék ilyen összeállításokat a jövőben akkor #viccesklipek tag, hogy könnyen visszakereshető legyen.
-
notika77
senior tag
válasz
jano_77 #195478 üzenetére
Jelentkezni kell a versenyekre és ott lehet őket teljesíteni. A cikkben van egy naptár, hogy a hét melyik napján mikor, milyen tierben és hány fős csapatokkal indul verseny.
ui.: a cikk alján van a regisztrációs gomb, ahol ki tudod választani melyik versenyekre akarsz benevezni. Random csapatok nincsenek, neked kell foglalkozni a csapat szervezésével vagy meglévő csapatba tudsz meghívóval belépni.
ui.2: a versenyekre a regisztráció a kezdés előtt 48 órával kezdődik és 30(-60?) perccel a kezdés előtt ér véget.
-
ChristianID
tag
válasz
HellGreg #195475 üzenetére
Szerintem se töröld le... pihentetsz, aztán később visszalépsz...
Ott van a másik tankos játék (aw), már vagy másfél éve nem játszottam vele, csak 2-3 havonta belépek egyszer... (pedig van benne vagy 400 nap nem aktivált prémium nap, a tankok 3/4-e, kb. 1700 ki nem nyitott láda meg vagy kb. 30-40k gold) de néha jó belépni és megnézni a modern vasakat is...Egyébként nekem is van munkám, családom, gyerekek (3 is)... és a wot-ban az elmúlt 6 évben összehoztam vagy 16k csatát mindössze...a teljesítményem sem fényes (4600 körüli a játékbeli értékelés), de mégis benn tart valami (főleg, amikor már néha-néha a két fiammal (15 és7) együtt csatázgatunk)..
-
ooloo
őstag
-
HellGreg
őstag
Ha még egyszer valaki azt meri mondani, hogy pay to win van, kiugrok az ablakon...
Egyszerűen képtelenség nyerni. 49.5% a győzelmi arányom már több mint egy éve, ennél feljebb huzamosan nem enged a rohadék ha fejreállok akkor se, jön egy jobb időszak, utána biztos hogy jön a kamatos szopás is. Mennyim van benne a hat év alatt? 7 jegyű szám...
Most nem a görcsös nyerési vágyról van szó, leszarnám a győzelmi arányt, de hogy konkrétan rombolja a játékélményt a rengeteg kritikus, lepattanó, eltűnő lövedékkel, az már tényleg fájó de nagyon. Uninstall lesz ez 130 prémtank ide vagy oda töröltetni fogom az accountomat mielőtt átmegy az egész gyűlöletbe... nagyon elegem van. És ez most nem rinyálás, tizenezer csata tapasztalata. -
ooloo
őstag
válasz
wwenigma #195468 üzenetére
Próbáltam én is , de nekem nem hozott érzékelhető különbséget a használata . Egy bizonyos szint felett biztosan némi jelentősége , de az én szintemen annyit ér , mint halottnak a csók . Szerintem ez is helyzetfüggő . Vannak helyzetek , amikor tizedmásodpercek számítanak , de az elhanyagolható . Legalább is az én szintemen .
Más ...
Most nézzétek meg ... annyira kellett ez a gyenge pont a lövegpajzson ? A pofazacskót már nem is említem . Ja ... ha nem lenne gyenge pont , akkor bizonyos helyzetekben nem lehetne szemből inzultálni ... az már felháborító lenne . Ez a kiváltság csak a serpenyőfejűeknek van fenntartva . Jó lenne már a régen beharangozott újragondolása a tankok egyensúlyba hozásának . Nem azt mondom , hogy ne legyenek minimális különbségek , de maximálisak se .
-
peterson79
őstag
hűűűű, Én kimaxoltam ezt az évet..azaz a tavalyit..vagy már nemtom
Vettem még egy csomagot, 25-ös karácsonyit és kidobta az duplacsövűt és az E 75 TS-t is
Valamint három kicsit is, de az nem számít, a gold 7500 és 15 nap premium...
Szar ez a WG... -
e-newsee
addikt
válasz
ako001 #195458 üzenetére
Én is így jártam a kis accal. Sőt, nem csak a gift, hanem bizonyos fizetési megoldások is tiltva voltak.Akkor azt a választ kaptam kchrysstől, hogy ahogy haladsz előreaz accounttal, és egyre több vásárlásod lesz (magyarul egyre stabilabb és megbízhatóbb játékos leszel), úgy oldanak fel veled szemben korlátozásokat.
-
ooloo
őstag
Hmmm... 74000 arany várja , hogy elköltsem . Aranyért - a kliensek belül megvásárolhatókon kívül - már nem lesznek tankok ? Gondolom , legközelebb idén karácsonykor . A feketepiac sem kecsegtet semmi jóval ... kivéve a waffentróger , de azt biztosan nem rakják be . Van egyáltalán olyan tank , amit kivettek az idők során , de most beraknának Black Market-be ? Természetesen olyan egységet értek ezalatt , ami úgy-ahogy megéri a pénzét . A kredit is a nyakamon marad .... habár azon lehet segíteni a prémium lőszer pufogtatásával .
A raktár tele ... 1500 nagy javító , 500-500 nagy tűzoltó és nagy elsősegélycsomag . E két utóbbi az idők végezetéig elég lesz . Egy éve vettem 450 darabot belőlük . Azóta egy darabot sem .
A fejlesztések most nem érdekelnek , és a prémium fiók is elég lesz idén karácsonyig .
Az eddig ki nem fejlesztett ágak nem igazán érdekelnek . Talán az Obj430U és a WZ-111 5A amit még kipróbálnék .A nyakamon marad a sok arany ....
-
Bobyjack
senior tag
válasz
peterson79 #195462 üzenetére
Ha csak tisztán gold szerzése a célod, akkor idén nem feltétlenül igaz. Abban az esetben, ha kiesik egy duplikált tank, akkor annak a megkapott ára miatt nagyon megéri. Viszont ha nem esik ki egy sem, akkor nem éri meg.
-
válasz
peterson79 #195462 üzenetére
Csak akkor, ha kapsz plusz aranyat, prémium időt és/vagy tankot. 99%, hogy jobban éri meg így.
-
peterson79
őstag
Jól emlékszem, hogy most ládából kapott arany az gazdaságosabb, mintha majd később vennék pénzért?
-
peterson79
őstag
válasz
ChristianID #195446 üzenetére
Hi.
Nekem anno csak jó emlékeim maradtak meg az E75-ről. Első olyan tank volt ami német, de azért érzed, hogy van páncélja. A Tigris 2-őt tényleg ugord át, free xp, meg töredékek, mert egy szemétkupac sajnos, csak az ideget ennéd vele.
Az E100 is szintén kevésbé jó kategória, ha van felesleges lóvéd és mondjuk leárazás van, akkor kipróbálás szintjén érdemes megvenni, mert azért, lehet vele pukkantani a tankokat, de az oroszoknak a nyomába sem érAmit ajánlok a másik német vonal, a VK 45.02 B. Az igen, az már keményfejű csávó
-
eddieke666
aktív tag
Akkor a Maus-ról mit lehet mondani?
-
ooloo
őstag
válasz
kchryss #195454 üzenetére
Hibáznak , ha az északi oldalról kezdek ... 3-4 könnyű és közepes tank elfoglalja a magaslatot , és szarrá psotolnak mindenkit . Az , hogy a TD-nek annyi , ha ellövi magát , az már alap ebben a felállásban . A nehezek sem tudják tartani magukat support nélkül a keleti oldalon . Nálam mindig ez a forgatókönyv . A wg-nél megakadt a forgatókönyv lemez . Folyton visszaugrik erre szereposztásra .
Pedig az északi oldalon is el lehetne játszani a szikla tövénél ide-oda sétálást , hogy proxy-ból spotolódjon az ellen . Ez szinte soha nem történik meg ... a déli oldalon is nagyon ritka . -
kchryss
veterán
válasz
ooloo #195447 üzenetére
Mines nem a lightoknak való pálya. A 2k spot amit csináltál nagyon jónak számít itt. Te megtetted amit megkövetelt a haza, nem rajtad múlt.
60-70%-ban az északi oldal nyer ha nem hibáznak. Ha te vagy az északi csapatban, akkor általában hibázni szoktak.
Nem szeretem ezt a pályát főleg magas tierben nem. Szerintem limitálni kéne max 7-es csatákhoz. -
Met
nagyúr
válasz
ChristianID #195449 üzenetére
3-11-est engedi de a 25-öst már nem.
Tudom hogy másnál működik, a kérdés hogy nálam miért nem? -
válasz
Stauffenberg #195440 üzenetére
Az E75 egész jó még a tierjében, de az E100 nem, vagyis ha szeretnél E75-tel játszani, azt érdemes kifejlesztened és megvenned, de az E100-at már hagyd ki amíg nem buffolják, mert az egyik leggyengébb tier 10-es tank jelenleg. Bár talán érdemes kifejleszteni azt is, mert idén várható a rebalance, és legfeljebb csak akkor veszed majd meg.
-
Met
nagyúr
25-ös ládát miért nem lehet küldeni gift-nek?
-
ooloo
őstag
válasz
kchryss #195165 üzenetére
Felvettem az általad vázolt taktikát a repertoáromba ... igaz , ez csak akkor működik , ha az arty és a kellő takarásban , jó helyen lévő TD-k ki is használják a helyzetet . Amúgy , ezen a pályán el vagyok átkozva , ha könnyű tankkal vagyok . Max ketten megyünk fel a bányába . Az ellen viszont jelentős erőket mozgósít oda . De tényleg ... mindig ez van . Ha északról kezdek ugyan ez van . Hogy a francba lehetek ennyire peched !
Még szerencse , ha minden kötél szakad , hogy középről le lehet csusszanni nyaktörés nélkül. ... Most is az történt , hogy ketten mentünk a bányába . Persze , hogy buktuk.
Sikerült proxy-ból felvillantanom mindenkit , akiket aztán ki is lőttek a csapattársak egy kivétellel . De szerintem az a játékos nem sok vizet zavart .
Mi buktuk , de elég jó taktika cirkálni a szikla tövében . Persze a tapasztaltabb játékosok csak egyszer engedik magukat felspotolni ... többet nem néznek ki . -
ChristianID
tag
válasz
Stauffenberg #195444 üzenetére
Nem pontosan így van... Bármelyik tankot kifejlesztheted - akár egy 10-est is, ami előtt nincs kifejlesztve 9-es, 8-as, stb - azaz felhasználhatod akár az összes tervrajztöredék kiváltáshoz is... annyi a különbség, hogy nem engedi a "0 xp-ért kifejlesztést" a végén mindaddig, amíg meg nem lesz az előtte lévő tank kifejlesztése...
Az E-75-öt nem tudom, hogy milyen, mivel én is a TigerP-nél tartok... de azt hallottam, gogy kapott némmi buff-t, és egész használható a tier-jében is... de az itt lévők biztosan elmondják, hogy megéri-e v. sem...
-
Cooper911
senior tag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ChristianID #195442 üzenetére
Igen, az E-75 pont egy IX-es tank, ha a Tiger II-t ki is fejlesztem teljesen, még csak ezután kell összefarmolni vele 154k XP-t.
De a kérdés nem is ez, hanem megéri-e az E-75 (és majd utána az E-100) vagy tegyem el másra a tervrajz töredékeket. Egyébként nem teljesen egyértelmű nekem a rendszer.
Az E-100-ra értelemszerűen azt írja nem tudok tervrajz töredékeket beváltani, mert az azt megelőző tank (E-75) nincs kifejlesztve. Az E-75-re már látszólag engedi beváltani, de közben fent egy információs üzenet írja, hogy csak akkor válthatók be a töredékek, ha az előző tank és annak moduljai ki vannak fejlesztve. Nekem a Tiger II még nincs kimaxolva. Mégis látszólag engedné a z E-75-öt töredékekből kifejleszteni. -
phoenix1989
őstag
mert ilyen távolságból észreveszik ezt a td-t xD vicces.[link]
-
ChristianID
tag
válasz
Stauffenberg #195440 üzenetére
Szerintem a töredékeket 10-es (max. 9-es) gépekre érdemes elhasználni, mivel fajlagosan azoknál váltasz ki legtöbb XP-t... (nem mindegy, hogy egy 100k XP-s 8-as vagy egy 300k XP-s 10-es tankot váltasz ki közel ugyanannyi töredékkel)...
B.Ú.É.K.!!!
-
Stauffenberg
nagyúr
Tervrajz töredékekből elvileg át tudom ugrani a Tiger II-t, amit valahogy elég gyengének érzek (de sokan panaszkodnak rá, hogy ez 2019-ben már csak ócskavas). Érdemes egyáltalán folytatni ezt a német ágat? Az E-75 már jobb, felveszi a versenyt a mai Tier társakkal?
Még azért az Tiger II top löveget azon kéne kifarmolni, szívás lenne az E-75 nélküle.
-
Kiss_R
tag
Üdv!
Először is BÚÉK!
Volna egy kérdésem is. Régi-új játékos vagyok, pár éve játszottam rendszeresen, most visszatértem a WoT-hoz. Ez az új álcafestés mechanika hogy működik? Amikre korábban vettem örök festést, azok most ilyen 3 részesek lettek, amiket a jármű 3 (vagy 2, torony nélküli TD esetében) "elemére" lehet feltenni. Láttam, hogy le lehet venni, viszont nem tudom, abban az esetben a depóba kerül a "festék töredék", és felrakhatom másik tankra, vagy bukom örökre? -
válasz
Stauffenberg #195434 üzenetére
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Shooter020
csendes tag
válasz
Barret001 #195427 üzenetére
A config megvan, csak nem config a neve, viszont mióta rendszergazdára állítottam az indítást nem hajlandó elindulni a játék. Vagy elindul, kinyújtja a képet és ennyi. Visszaállítottam nem rendszergazdára de így sem csinál semmit. Ebből szerintem megint újratelepítés lesz
Csak kitörlöm az egész appdata mappáját hátha akkor a beállítások is eltűnnek, mert telepítés után is megvoltak a beállítások.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
e-newsee #195394 üzenetére
Én tök máshonnan közelíteném meg a kérdést, hogy Pay-To-Win játék-e a WoT. Szerintem a szórás nerf miatt mindenképpen ebbe az irányba ment el.
Vegyünk alapul egy táblajátékot, mondjuk legyen ez a sakk. Mindannyian ismerjük. A bábuk mozgásának vannak kötött szabályai, ezekkel te tisztában vagy és ennek megfelelően igyekszed kijátszani őket.
Na most akkor nézzük meg azt az elméleti példát, hogy jön valaki és azt mondja ad ingyen egy sakk készletet neked, hogy játssz vele, de bevezet pár új szabályt. A bábuk megjátszásának van egy költsége (1 pont), de ha leütsz vele egy másikat, kapsz is érte (ezért 2 pontot), de dobókockával kell dobnod a lépések előtt. Ha 1-3 közötti érték jön ki, akkor oda lép a bábud, ahova akartad, ha pedig 4-6 között dobsz, akkor tök máshova és ha áll is azon a mezőn bármi, akkor automatikusan buktad a bábud. Igen ám, de ha 5 pontot költve játszod meg a bábud, akkor már abban az esetben is leüti az ellenséges bábut a tiéd, ha nem oda lépsz, ahova eredetileg szeretted volna. Jön a kérdés: Miért ne lépj minden esetben 5 pontot felhasználva? Hát mert ennyi pontod nem lesz, hacsak nem vagy kiemelkedően átlag feletti játékos, de szerencsére valódi pénzért vásárolhatsz olyan prémium bábut, ami olyan mint a többi, de ha leüti az ellenséges bábut, akkor 10 pontot termel neked, sőt vásárolhatsz a bankkártyáddal eleve egy nagy zsák pontot is, sőt ha prémium sakk előfizetést kötsz, akkor eleve minden leütésedet emelt pont jutalommal számolja el.
Nincs elzárva a lehetőség az ingyen játszó előtt sem, hogy megverjen, de ő mondjuk egy körben csak a lépései 15%-át tudja 5 pontos "prémium" lépéssel dobókockára feltenni, te viszont ennek többszörösét, vagy akár az összes lépést. Vedd ki a képletből a dobókockát, végre hatásod van a bábuid mozgására és onnantól már csak a saját képességeid határozzák meg, hogy van-e előnyöd a küzdelemben, nem pedig a szerencse vagy a balszerencse hatását csökkentő pénzköltés.
Persze a párhuzam nem tökéletes, hiszen a sakk és a WoT szabályai sokban eltérnek és megvan a helye a pénzért vásárolt előnyöknek is. De talán érthető miért probléma ha egy agytornát igénylő játékban szerencsejátékos elemek és azok negatív hatását valódi pénzért csökkentő mechanizmusok működnek.
-
Barret001
addikt
válasz
Shooter020 #195424 üzenetére
Elvileg itt van a config file.Nézd meg hogy felülíródik-e,beállítások okézása után.
C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Wargaming.net\WorldOfTanks -
Cooper911
senior tag
BUÉK!
Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudjátok miért van az, hogy nem jelenik meg a karácsonyi ajándék tank a garázsomban? Itt azt írja, hogy lépj be a játékba, teljesíts egy csatát és megkapod a tankot. Hát még nem adta meg, már több csatát is mentem és győzelem is volt.
Mi lehet a gond? -
Argh!
aktív tag
válasz
Shooter020 #195424 üzenetére
Próbáld úgy hogy parancsikonnál a tulajdonságokba/kompatibilitás beállitod a futtatás rendszergazdaként.
-
Shooter020
csendes tag
Először is Boldog új évet mindenkinek!
Másodszor, nem tudom jó helyre teszem-e fel a kérdésem, de egy olyan gondom volna a WOT-al, hogy valamiért nem hajlandó elmenteni a beállításaimat. Más játékoknál is előfordult ez, de azoknál vagy maguktól, vagy egy újratelepítést követően megjavult. Próbáltam csak a játékot újratelepíteni, utána a game centerrel együtti újratelepítést, aztán az AppData mappában megkerestem a rejtett fájljait, arról levettem az írásvédettséget, beléptem beállítottam kiléptem de úgy sem hajlandó elmenteni. Már nincs több ötletem. Van valakinek valami ötlete hogy mivel tudnám rávenni arra, hogy végre hajlandó legyen elmenteni mindent és ne kelljen mindig beállítgatni? Mert ez nagyon idegölő. Egyébként modokból egyedül XVM-et használok (Ami jelenleg nem működik, mert valami nincs engedélyezve de arra sem jöttem rá, hogy azt még hol kell, de ez nem is annyira lényeg.), meg napi statisztikát szoktam néha.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
lacibacsi
addikt
Bocs a noob kérdésért, de mi ez a "Bajnokság küldetések"? Speciális csata módban teljesíthető, de arra nem tudok rámenni? Még a wotinfo-n sem látok leírást róla... Vagy ott van minden, csak ezt teszi a másnap...?
-
BÁ Nutrition
addikt
-
Barret001
addikt
BUÉK Minden Parancsnoknak!
-
h1mpi
félisten
válasz
BÁ Nutrition #195416 üzenetére
Akkor mindenki hátul kempelne várva a másikra, hogy menjen
-
jano_77
nagyúr
BÚÉK Mindenkinek Srácok, Csajok!
-
notika77
senior tag
válasz
HellGreg #195412 üzenetére
636 lehetett az alap XP-d (nem 606), de a csataösszesítőnek ez az oldala nem tartalmazza a hősies ellenállásért kapott +50%-ot (ami annyi, mintha győzött volna a csapatod) és a prém fiókért kapott másik 50%-ot. Ha ezeket összeszorzod (636*1,5*1,5) pont kijön a képen látható 1431XP.
-
egyedülülő
őstag
BUÉK mindenkinek!
-
xAttilax
őstag
válasz
Stauffenberg #195388 üzenetére
Full használhatatlan ágyú, én 1 év alatt mentem vagy 40 csatát vele... Köze nincs egy is3 hoz
-
Argh!
aktív tag
Langy esőben, tömör ködben, holt részegen mély gödörben,
Szilveszternek nehéz napján, négykézláb az árokpartján átölelem a Világot.
Boldog új évet kívánok! -
e-newsee
addikt
Boldog Új Évet minden topiklakónak!
És soha ne hagyjon el benneteket a remény! -
Macka
veterán
válasz
e-newsee #195403 üzenetére
Azért ahhoz, hogy egy prémium tank p2w legyen, kell egy jó, de minimum átlagos játékos is. Egy piros wn8-as player az OP prémium tankkal sem tud mit kezdeni.
Abból viszont nekem is elegem van, hogy egy évben kijön kb 8-10 új prémium tank, az ágakban lévőkre, esetleg új tankok, ágak beemelésére meg basznak nagyot. Simán csinálhatnának akár magyar ágat is, a játék úgysincs már köszönőviszonyban a valóságban is létező tankokkal.
-
joergie
őstag
válasz
kchryss #195365 üzenetére
Twitch-en felfelé ível a nézettség, múltkor meg is lepődtem milyen elől volt a nézettségi listán a WoT.
Ez jelentheti azt is, hogy jobb nézni a játékot, mint "csinálni".
Amikor tele volt a tököm a játékkal, és már féltem bemenni csatába, mert szar a gépem, grafika pocsék, laggolok, és szívok emiatt...akkor inkább nézek kajálás közben skill4ltu-t, meg másodlagos képernyőre kirakom böngészés közben a twitchet és röhögök a kiejtésén, minthogy a játékban szívjak. -
e-newsee
addikt
válasz
Atti777 #195400 üzenetére
Nagyjából egyetértünk, igen.
Még abban is, hogy nem jó az irány. De nekem nem is igazán az a bajom, hogy van ópé tank, mert oké, legyen. Kell a játékoscsalogató finomság is. Még az arányuk is megfelelne nekem, mert kb 1 jobb prémium tankra jut 2-3 normál prémium tank. A bajom az, hogy egyrészt a finomságok megmaradhatnának jutalomtanknak, másrészt lehetnének ritkábbak. De úgy összességében az új prémium tankok.
Elég lenne egy CW, egy ranked, egy frontline reward tank, meg lenne 2 értelmes maraton egy évben, aztán ennyi. Max 1-2-t bedobni a shopba, ha éppen van új ág. Nem havonta 1, néha több prémium tank. -
kchryss
veterán
válasz
Atti777 #195400 üzenetére
Szerintem jelenleg a kettő között van. Még nem pay2win, de már "pay2winmore" és az irány nem jó.
A reward tankokat nem tudom hova vesszük, mert ugye elméletben nem lehet megvásárolni, de a gyakorlatban mégis a többség így szerzi őket és egyre több az op ezek között is.Az LT432 nagyon kilóg felfelé, így az a lightoknál valóban pay2win. A chieftain, obj279e, defender picit vannak túltolva, borítják az esélyeket, de azért nem olyan mértékben mint az LT.
Ezeket leszámítva viszont minden szinten, minden tankosztálynál van olyan nem prém tank ami felveszi a versenyt a legjobb prémekkel: obj430u, super conq, wz1115a, caernarvon, is3, mióta buffolták nagyon jó lett a leopárd1, stb1, az összes 9-es med nagyon jó a wz kivételével és még lehetne sorolni.Még mindig van olyan ismerősöm aki sosem költött a játékra, nem játszott 1 prém tankkal sem és unikum statja van 60% feletti wr-tel. Szóval azért még simán lehet kompetitívnek lenni free2play is.
Azért örülnék ha a nagy balansz patch jönne már és tényleg kiegyenlítettebb lenne a mezőny a jelenleginél. (Szerintem nem lesz az sajnos, sőt elmegy még kezdő barátabb irányba a játék.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest