Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterson79
őstag
Szerintem ilyet senki sem írt még ide
25/4...(ez 16%)
A 4-es a győzelmek száma
Az első egy órában szét akartam verni a székemet..., de aztán gondoltam egyet és még maradtam, hátha azért valami csoda folytán sikerül valami küldetést behúzni. Most, az utolsó JgpzE100-al majdnem sikerült is, de megint hiányzott a két kritikus sérülés
Azért elég sokat sebeztem, bár a farmolás ma nem sikerült, fél millió lett csak a vége... -
ooloo
őstag
válasz
Stauffenberg #195197 üzenetére
Neked van (?) ..
Így megmondod a frankót .
Nyilván , ha megragadsz egy egy momentumot akkor egész más a megítélése egy adott nemzetnek , egy hadseregnek . Jól bánsz a szavakkal . Ez nem vita tárgya . A jó szónok szájában meghal az igazság . Ez sem vita tárgya .
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ooloo #195183 üzenetére
Pont annyi harctéri tapasztalatod van, mint a jelenlévők közül bárkinek. A németek is azért vitték a keleti frontról a harckocsizókat pihenni a nyugati megszállt területekre, mert nem igazán lehet elfáradni egy harckocsiban harctéri körülmények között.
A Szövetségeseknek kétszer is beütött a balszerencse, mikor pihenésre és feltöltésre kivont 2. Waffen-SS "Das Reich" páncéloshadtestbe belefutottak. A D-Nap idején az akkor még éppen nyugodt Normandiába vezényelték őket a keleti frontról, itt annyit mindenképpen nyertek a Szövetségesek, hogy az inváziós erők elleni harcokba még nem tudott ez a hadtest azonnal becsatlakozni. De később a teljes Market Garden hadműveletet jelentős részben azért bukták, mert az akkorra ismét a frontról visszahívott hadtestre sikerült ledobni az ejtőernyősöket Hollandiában. Hát ilyen az élet, már pihenni sem lehet rendesen, de elvileg nem is kell, főleg mert a Das Reich a teljes német haderő egyik legelitebb egysége volt.
A korábbi megjegyzést a németek fegyelmezettségéről meg annyiban árnyalnám, hogy elég megnézni mi folyt a Don kanyarban. Fejvesztett menekülés, amiben a magyar és román egységeket használták élő pajzsnak, hogy megpróbáljanak kijutni a kelepcéből. A német harckocsizók moráljának meg nagyon nem tett jót, amikor SU/ISU-152-vel megerősített egységekkel kellett harcba bonyolódni, konkrétan rettegtek tőle, eredetileg bunker rombolásra fejlesztett nehéz rohamlöveg és lehet nem mindig tudta átütni egy Tigris, Királytigris páncélzatát, de a legénységet jó eséllyel megölte a detonáció. Ha meg már Tigris, akkor nehéz nem elmenni amellett, hogy mennyi legenda, mendemonda és propaganda tette fel olyan magasra a lécet a történelmi emlékezetben, pedig a Párduc egy messze sokkal jobb konstrukció volt, többet is gyártottak belőle és összességében eredményesebb volt a dögnehéz, műszakilag kényes és lassú Tigrishez képest (ide értve mindkét Tigrist).
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #195182 üzenetére
Nézegesd meg wotreplay-s-en hogy mire kaptak ászt. Itt vannak az utóbbi 2 patch feltöltött ász csatái a legalacsonyabb xp-től kezdve: [link]
Hónap elején egy mezei 800 xp-s kör is ász volt. Általában 1600-2000 sebzés és mellé 2-4 kill elég hozzá győztes csatánál ahogy nézem. -
jano_77
nagyúr
válasz
kchryss #195180 üzenetére
Köszönöm. Ebből a T71DA és a Scorpion a garázsban. Utóbbi régóta, előbbit vissza vettem. Super Hellcat is bent van, ugye azt most kaptuk. AT15A is van. Majd akkor kísérletezek, hátha beadja vmelyikkel.
Amúgy az fura, hogy épp az FV304-el van a legalacsonyabban az ÁSZ határ. Amúgy mennyi pontosan? Csak azért kérdezem, mert érdekelne, hogy mit csináltak érte? Mert csak sebzéssel nem lehet összekaparni az tuti. Tényleg menjek spottolni is egy artyval!? -
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #195179 üzenetére
Esetleg rápróbálhatsz a nemrég küldetésekkel megszerezhető amcsi 7-es scorpion-ra is. Annál is eléggé alacsony a határ főleg most hogy sokan megszerezték. Vagy a super hellcat-re.
Wotreplays alapján kb így van az ász határ xp sorrend 6-7-8-as amcsi és angol tankoknál:
fv304, churchill gc, at15a, e8 sherman, super hellcat, crusader sp, t25/2, m6, churchill vii, scorpionVagy ha olyan tank kell amivel ugyan több xp az ász, de sokkal élvezetesebb vele a játék akkor: T71 DA
-
jano_77
nagyúr
válasz
kchryss #195174 üzenetére
és ollie Köszönöm. Igen küldi miatt kellene. Viszont jól látom, hogy a 7-es látótáv és rádió hatótáv tekintetében még sokkal szarabb a szarnál!?
Azt hittem, ennél lejjebb nincs, hogy a lightokkal kell együtt mennem, hogy tudjak lőni bármit is!? Illetve hiába sebzek - már amikor sikerül - nem ad ÁSZT! Esetleg menjek vele spotolni?Artynál melyik az a távolság, ameddig el tudok lőni mozgás nélkül!? Mert ahogy nézem nem csak a 7-es szarabb ezekben, amiket én kiemeltem, hanem a 8-as is jóval kevesebb!?
-
kchryss
veterán
válasz
ollie #195173 üzenetére
Az összes tier6-os tank közül az FV304-nél a legalacsonyabb az ász határ. 970 xp általában már ász.
(#195172) jano_77
Ha szövetséges ász kell, esetleg próbálj rá a Churchill GC-re. Legrondább tank a játékban, egy borzasztó platformon van egy egész finom ágyú. Mindenki utál vele játszani, nagyon alacsonyan van az ász határ. -
Ja, az FV egy statpadder arty, ezért nagyon magasan van az ász szintje. Menj a következőre (gondolom küldi miatt kell az ász).
-
jano_77
nagyúr
Artysoktól kérdezném, hogy a Brit 6-os kis FV artyval hogyan lehetne elérni Tank ÁSZ-t, mert akármit csinálok is csak 2-od osztályt ad. Rengeteg debil BOT csíra van tier6-ban sajnos, így a csaták eléggé rapid jellegűek, de ha sikerül top sebzőként 1500-2000 sebzéssel zárnom, akkor sem adja!? Lépjek tovább a 7-esre, azzal talán könnyebben beadja?
-
Moleman
addikt
válasz
jimmy74 #195138 üzenetére
Találtam itthon egy ugyanolyan gagyi lapos kábelt, az egyelőre működik.
De a következő lakásba majd veszek normális kábeleket, még fogalmam sincs, milyet.
Itt nehezítő körülmény, hogy a router a másik szobában van, és a régi RJ11 fali aljzat helyén tuszkolom át a kábeleket, nincs túl nagy keresztmetszet. -
Papooo
senior tag
válasz
ooloo #195166 üzenetére
"Elfáradni nem igazán lehet egy harckocsiban"
A vezetőnek izmoznia kell a kormányzással,
A töltőnek pakolnia kell a malacot, ami 85mm-es estén laza 15 kiló volt, a nagyobb űrméret esetén még több.
Az irányzó tekergette a tornyot (az is macera, főleg ha kihal a rásegítés).
A parancsnok, meg azon izzadt, hogy szét ne csapja őket az ellen. Emiatt gyatran ki kellett dugnia a fejét, márpedig a búvónyilás gyakori nyitogatása is jó hatással van az izomzatra.
Az olyan "mezei" dolgok, mint lőszerfeltöltés, láncvisszarakás, szerelés ,még meg sem lettek említve.A német haditechnika valóban csúcs volt, de a ruszki olcsóbb volt, strapabíróbb és univerzálisabb.
Nem a legjobbat csinálták meg, hanem a leghasználhatóbbat -
ooloo
őstag
válasz
ollie #195120 üzenetére
Élő példát ne hozz fel magyarázatnak , mert semmi köze a játéknak a valósághoz . Ha a valósághoz csak közelítene a játék , akkor a muszka tankok a fasorban sem lennének . Szerintem . Elfáradni nem igazán lehet egy harckocsiban ... a német katonák kifejezetten jól képzett katonák voltak . Fegyelmezettek és céltudatosak . Eléggé fanatikus nemzet . Nem védeni akarom őket , mert minden izmust zsigerből gyűlölök .
Viszont a WWII német haditechnika lenyűgöző eredményeket ért el . Lopták is a német mérnököket a háború után a szélrózsa minden irányába .
-
kchryss
veterán
válasz
ooloo #195155 üzenetére
Sokunkban még él a régi mines emléke, hosszú évekig játszottunk úgy hogy bánya volt a közepén. Nekem is keveredtek a régi és az új pályaelemek a fejemben, valamiért úgy rémlett, hogy a szélét a dombnak lecserélték erőd szerű elemekre, de középen maradt a bánya. Igazából játékmechanika szempontból lényegtelen mi van a közepén, mert úgysem tudsz bemenni oda, így aztán nem is figyeltem meg soha.
Most valóban várrom van a közepén és a bányák átkerültek a térkép szélére.Ingame cseten egyébként hill-ként hivatkoznak a középső részre általában és a pálya fájljai is a játékban "Hills" néven futnak és nem mines néven.
Egyébként mindegy mi van középen, a lényeg a taktika amiről tegnap meséltem.
Ma Skill és Foch mentek rajta egy csatát ami tökéletesen bemutatja azt amiről tegnap írtam a (#195103) hsz-omban.
Érdemes ezt az egy csatát végignéznetek taktikailag:
Skill szemszögéből 1ó47p20mp-től: [link]
(1:51:50 körül még magyarázza is Skill, hogy hogyan nyerhetik meg.)
SirFoch szemszögéből 4ó6p14mp-től: [link]Déli oldalt kapták, jól látszik, hogy az ellenfél sokkal gyorsabban felér a hegyre és bukják a közepet. Arty miatt nem volt értelme középen maradni. Már el is kezdtek panaszkodni és elkönyvelték a vereséget. És pont az történt amiről írtam. Ha a déli oldal átáll védekezésre, feladja a közepet, de azért a hegy alól proxy spoton tartja az ellenfelet és az ellenfél hülye módon kinézeget a hegyről akkor hiába vannak jobb pozícióban megfordítható a csata. Rosszul balanszolt pálya mines és a déli oldalnak sokszor csak ez az esélye a győzelemre, hogy bekempel és várja, hogy az ellenfél hibázzon, de elég sokszor be szokott jönni ez a taktika. Csak egy jó arty és pár okos tank kell hozzá akik büntetik a kitámadó ellenfelet ha hibáznak.
-
Stauffenberg
nagyúr
Így van, de nem sikerülhet ez mindenkinek, ha így lenne minden csata azon dőlne el hova osztott az MM több össz-HP-t.
De a valóságban a probléma inkább az, ha az MM nem egyenlően osztja el az átlag alatti és feletti játékosokat. Ha a saját csapatomban van 7 játékos 45%-od winrate-tel, akkor legyen a másik csapatban is. Ebbe jogosan lehet belekötni. Csak azt nem értem a Tier X-es játékos miért ne lehetne átlag alatti. Türelmesen farmol, csak ennyit jelent az, hogy van X-es tankja.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Stauffenberg #195152 üzenetére
Raidon: igen, atmeneti visszaeses de semmi extra. [link]Átlagsebzésed elég kevés minden tierben.
-
ooloo
őstag
válasz
Barret001 #195150 üzenetére
Az ember azt gondolná , hogy sárga statos , szerintem középszerű játékosból van a legtöbb . Nem .. az átlag olyan 1000 véennyóc szerintem . És mindezt 30e-40e csatával érik el . Én kurvára nem tudok játszani , és ráadásul szinte csak Német tankokkal nyomom . Ennek ellenére bőven a felsőházba tartozok . Azaz a játékosok 70%-a gyengébben teljesít , mint én . Ebből kiindulva a tankok fele a gép vezérelt bot lehet . Kizárt , hogy nálam gyengébb eredményeket érjen el egy azonos csataszámmal rendelkező játékos . Nem veszem ide azt a pár százaléknyi játékost , akik a fűszálakat számolgatják csata közben , vagy a pillangók szaporodását tanulmányozzák a csata kellős közepén .
-
Raidon
őstag
E100-al kapcsolatban valaki tudna segíteni ma valahogy semmit nem tudok átlőni,belőni,ellőni,mert valahogy vagy csak kritikus ,vagy lánc vagy mérföldekkel máshova megy a lövedék... jah és olyan enemyket kapok folyamatban hogy Kazna , CSA etc....
-
ooloo
őstag
válasz
jano_77 #195131 üzenetére
Nyilván a mines az mines ... És szerinted is bánya jellege van a romoknak ? Szerintem a bányák az északi oldalon a meredek sziklák tövében vannak . Ott , ahol a TD-k kempelnek . Az ott középen egy várrom . Nyilván csak találgatok , de a vár pusztulása után lett a helyszín a bányászaté . Én így tudom összerakni . Ha tévedek , és valóban bánya , akkor át kell formálnom a bánya kinézetéről alkotott véleményem .
-
Dobi 562
addikt
Ja, de akik atlagon alul teljesitenek folyamatosan azokat nem igazan ertem miert nyomnak ra a csata gombra. Raadasul berak ilyeneket top tankoknak.
Skoda T50 beyolozott a keressztuzbe.
M46 Patton es Conqueror a TD-k mogott kempeltek.
A Patton es a Skoda biztos nem bot volt mert meg szidtak a csapatot a chat-en.
Mivel ma is 30-40% gyozelmi aranyom lesz mint hetvegen altalaban, elkezdtem megnezegetni a csapattarsaimat es 6-bol 3 csatamban legalabb 5 jatekos az 45-47%-os volt... Es ok rendre 0-1 sebzo lovessel zartak.Leszarnam egyebkent hogy kikapunk, mert ha egy csata izgalmas akkor nem erdekel mi lesz a vege, de mar elegem van ezekbol a par perces daralasokbol...
-
Emu
őstag
válasz
Stauffenberg #195152 üzenetére
Ha minden csatában (ismétlem minden csatában) lesebzed a saját életerődnek megfelelő hp-t, akkor emelkedni fog a WR-ed, ha nem akkor csökkenni. Persze TD-vel illik a 1,5x sebzést letolni, de szerintem itt is állhat ez a megállapítás.
-
Dobi 562
addikt
Xvm hasznaloktol kerdeznem, hogy mennyire gyakori az olyan csapatosszeallitas, ahol a csapatbol 8 ember nem eri el a 48% gyozelmi aranyt, valamint egyetlen ember van akinek tobb mint 50% (en) es mindez tier 8-ban.
Az agyam kezdi ledobni a lancot...
-
Dobi 562
addikt
-
jano_77
nagyúr
Ha ezt látom az Amazon-on, akkor elvileg nem kell lemondanom semmit ugye!? Csak akkor nem értem, mert tutira nem mondtam még le!?
Lehet, hogy másik acc-ra kaptam meg a csomagot? Ki lehet azt deríteni vhogyan, hogy milyen regisztrációval kaptam meg a Prime csomagot? Kicsit bajban vagyok
-
Puculo
aktív tag
2 napja kezdtem el a lengyel ágat, az IS 4 jelenleg felfüggesztve az ST-I-nél. Az 5-ös szinttel kezdtem, ami a 25tp-t illeti nagyon kellemes csalódás volt. 30 csata után hagyom ott, lett egy gunmark és tank ász is rajta. Nem vagyok jó játékos, de ezzel kimondottan örültem ha low tier voltam. A 40tp ki lett fejlesztve, csak azt nem tudom mivel szereljem föl. A töltés gyorsító valamint célzás gyorsító mellé vacilálok a periszkóp és a fokozott szellőzés között.. A 25tp-n periszkóp volt, néha jól jött. Van valakinek tapasztalata mivel muzsikál legjobban?
-
jano_77
nagyúr
válasz
galervin93 #195133 üzenetére
melyik ELC-ről beszéltek?
Kifejleszthető ELC vagy a prém ELC Even? -
galervin93
addikt
Szegény kis ELC, első 3 csíkos tankom, de amikor nerfelték leszereltem, és szerintem nem is mentem vele azóta se. A kerekesekkel nem fogok játszani, ahogy artyval sem nyomom, nem akarok hányni magamtól.
Ezek ilyen elvi kérdések, inkább érzelmi, mint racionális alapon.
Maradok az igazi lightoknál, a szenvedésnél és az anyázásnál.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Stauffenberg #195117 üzenetére
Úgy, hogy az enemynek beadja a lövést akkor is, ha totál az ellenkező oldalra néz a csövével, mert onnan várja a ellenséget és Te rárontasz a másik oldalról, mint ahonnan vár és hiába nem fordult még rád a csöve, akkor is beadja a lövést egy IS-4-nek! Ez a mai modernkori szóráskép a WG részéről számunkra 2019-2020-ra!
Totál elcsalt csata ismét! Ilyen nincs. Az IS4-nek nem fordul villámgyorsan a tornya és láttam, hogy a másik irányba néz! Mégis beadta! -
Emu
őstag
válasz
galervin93 #195118 üzenetére
Most végeztem több ággal is, erősen gondolkodom, hogy kihúzom a 10-es kerekest. Pont a leírtak miatt. Én is szeretném kicsit szívatni a népet
ELC-t amúgy most vettem vissza. utoljára 84% körüli gunmark körül támasztottam le, most első csatára megkaptam a 3 csíkot...nem keveset csökkent vele az elvárt sebzés...
-
Dr.Én
veterán
válasz
eddieke666 #195122 üzenetére
Igen, meg maradnak..
-
Moleman
addikt
Na egyelőre megoldódott minden problémám a játékkal, a folyamatos laggolást egy szar kínai hálókábel okozta (eddig máskor nem volt feltűnő, de most már a médiaszerverről is szakadozott a film, így szűkült le a kör).
A csata eredmény rendszeres kifagyása pedig a yasenkrasen-xvm párosítás hibája volt, egy régebbi nightly xvm-mel újra jó lett.
-
válasz
Barret001 #195123 üzenetére
Nyilván a játékban rosszabb a pontosság, azért, hogy ne legyen 20-30% nyerési arány különbség a rossz, meg a jó játékosok között. Persze a pontosság nerf előtt jobb volt a játékélmény, viszont valszeg az kellett hozzá, hogy lényegesen nőjön a játékos állomány. Nézd meg, hogy a War Thunder például sokkal kevésbé népszerű, mert az közelebb van a szimulációhoz. Az Armored Warfare is hasonló, de ott más gondok is vannak.
-
Barret001
addikt
válasz
ollie #195120 üzenetére
Evvel csak annyi gond van,hogy a játékban a lövedék tud kanyarban repülni! Ez a fizika meggyalázása,amit a WG szemrebbenés nélkül alkalmaz. Mikor beszűkült célkereszttel 100 méterről ellősz az égbe.2 méterrel a tank sziluettjén kívülre... 0,38 garantált pontosság mellett.
-
eddieke666
aktív tag
A karácsonyra kapott legénység az megmarad akkor is ha nem mostanában használom fel őket?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ollie #195120 üzenetére
Amellett, hogy ez a szóráskép még így is lazán túlteljesíti azt, amit a Tiger I a játékban tud, azért egy kicsit árnyalja a képet, hogy egy 2,5 x 2 méteres célpont eltalálásának valószínűségéről van szó, mi meg itt weak spotokra próbálunk menni, postaláda nyílás méretű kukucskákat akarunk kiszedni (közben persze néha annak is örülni kell, ha 150 méterről egy ház méretű SPG-t egyáltalán méltóztatik eltalálni a T-43).
Szóval akkor most a WoT pont annyira kompetitív játék ebben a formájában, mint a Monopoly, majd a dobókocka eldönti ki fog örülni és ki nem.
-
válasz
ooloo #195119 üzenetére
A valóságban is van szórásképe a fegyvereknek, így a tankok ágyúinak is. Rövid távon persze ez elhanyagolható.
Itt van például a Tiger tank 8.8-as ágyújának a pontossága:
A táblázatban a célpont 2x2,5 méteres, így eléggé nagy, ezt 500 méterről 100% pontossággal találta el, de ez lehetett a cél széle is akár. 1 km-ről az esély ekkora célpontnál már "csak" 93% volt.
Ez volt kb a legpontosabb ágyú annak idején. De persze nagyon függött a találat attól, hogy mennyire pontosan tudta bemérni a célt a lövész, mert ott ugye nem segített egy program, hogy pontosan beállítsa az ágyú magasságát a lövés esésének beszámítása miatt. Szóval sokszor megérzés és tapasztalat alapján kellett beállítani a csövet, hogy pontosan merre nézzen. Ha a célpont mozgott, ez még rosszabb volt. És még idejön az az emberi tényező, hogy egy idő után elfárad mindenki, így többet téved. A játékban az ágyú automatikusan állítódik a célpont távolságával. Szóval a harc hevében kevésbé volt pontos az ágyú, ha nem közelre lőttek vele.
-
ooloo
őstag
válasz
Stauffenberg #195117 üzenetére
Szóráskép ? Ez egy szemfényvesztés ... a valóságban egy fegyver vagy jobbra , vagy balra , vagy fölé , vagy alá hord . Ja.. hogy ez nem a valóság . Akkor nincs szóráskép . A játék fenntartja a jogot arra , hogy hová csapódjon be a lövedék . Ennyi . És igen ... a játék régen lehúzhatta volna a rolót , ha nincs a 25%+/- RNG . Ez van .. ( szerintem )
Jó ez így ... elbohóckodunk , asszisztálunk más sikeréhez , aztán Ő asszisztál a mi sikerünkhöz . Azt hisszük , hogy haladunk , de közben egy helyben járunk . -
galervin93
addikt
Ne is mond... Jön az EBR 105, és egy tárból röhögve hazaküld, mert mindenhonnan, minden szögből átüt a magic ágyújával. Te meg imádkozol, hogy eltaláld, de az még luphasz, mert át is kellene ütni, különben kevesebbet sebzel bele, mint ő beléd egy lövéssel. Nevetséges.
Stauffenberg
Pontosan ahogy mondod. A sok bot miatt volt szórás nerf, hogy nekik is beadja néha (akkor is, ha a repülőket célozta), meg hogy az ésszel való játékot megsarcolja (mert a bot az igazi fizető vendég). -
Stauffenberg
nagyúr
Valaki elmagyarázza, hogy a legutóbbi szórás nerf óta, hogy a bánatban működik a rendszer?
Többféle szórás mechanikát megéltem már a játék kezdete óta, csak érdekel, hogy most mi a helyzet. Amikor én még abbahagytam a játékot, akkor a legénység fejlesztésével a szórási kör és a kör szűkülési ideje volt fejleszthető, de a lövések többsége (mozdulatlan jármű és teljesen beszűkült célzókör esetén) azért középre tartott és a rendszer csak aránylag ritkán dobott olyat, hogy a célzókör legszélén csapódjanak be a lövések. Számomra ez volt az aranykor, a játékos célzási képességei jobban számítottak, mint egy játékoson kívülálló titokzatos isteni erőhatás közbelépése.
De most a T-43 (ezt húzom éppen az Obj.430 irányába tartva) eléggé szar. A lövéseim kb 60%-a célzókör legszélére megy (álló jármű, beszűkült kör). Oké a legénység sincs még rendesen kihúzva (100% amúgy, de az első skillt most tanulják (ami nem a BIA, mert nekem előbb kell a Sixth Sense). De amúgy a minden idők legnagyobb kedvencének számító Tiger I-nél is megfigyeltem hasonlót, pedig ott egy 5 skilles legénységről beszélünk és igényli a nagy távolságú pontosságot, mert nem közelharcos gép.
Van annak szépsége, mikor 150 méterről nem találod el a mozdulatlan artyt, mert vagy a lába elé vágódik le, vagy centikkel mellémegy, konkrétan a harmadik lövést tudtam csak belé küldeni, de végül nem én kaptam ki őt, hanem egy csapattársam.
Vagy van valami trükkje annak, hogy mitől fog a célzókör közepe felé tartani egy lövés? Ugye nem valami prémium fogyóeszközzel kell etetni a legénységet? Tegnap néztem Quickybaby videóját erről a szovjet med ágról és hát bármivel vádolható, csak azzal nem, hogy béna játékos, de ő is aránylag sok luftot lőtt. Ez ilyen lett? Így kell szeretni?
-
Emu
őstag
válasz
galervin93 #195114 üzenetére
Ezért jó a T49 (kivéve szuper hevik) elrohansz mellette beleköpsz 400 körüli sebzést, aztán spuri tovább
sajnos a kerekesek miatt egyre ritkábban veszem elő...
-
galervin93
addikt
Na átnyálaztam vagy 150 hozzászólást, a picsogáson túl a mm-es, lightos téma legalább valamennyire érdekes volt, a szpotolás haszontalanságával is egyetértek, manapság sajnos egyre nehezebb jó köröket menni. Botok + kerekesek + gyors meta (talán ebben a sorrendben) játszanak ebben közre. Én anno azzal sem értettem egyet, hogy megszűnjön a +3-as light mm, illetve hogy ki legyenek tolva T10-ig. Előbbit egy az egyben most is simán visszahoznám, utóbbin mondjuk már nem lehet változtatni, de ha mondjuk T9 csak T9-10-et, T10 meg csak T10-et látna, szerintem nem veszítenénk sokat. Darabszámukat max 3-ra kellene korlátozni / oldal, a kerekeseknek pedig a mozgás közbeni pontosságukat jelentősen nerfelni (vagy nehezen eltalálható/átüthető legyen, vagy lőjön, de a kettő együtt sok).
Kiegyensúlyozott tankokkal kiegyensúlyozott csatákat lehet menni. Sajnos jó pár éve már, hogy elkezdték behozni az egy-egy dologban kiemelkedő tankokat, legyen az páncél (Chrysler, Defender), sebesség (kerekesek), tűzerő (Defender 440 alfa) stb. Na ezek bizonyos helyzetekben túl op-k. És ha bekerülsz egy ilyen "bizonyos helyzet"-be, akkor nem nyugtat meg, hogy amúgy egy lighttal is ki lehet lyuggatni a s*ggét, mert nem tudsz eljutni abba a helyzetbe. Ezért sz*r, hogy egy-egy kiemelkedő tulajdonsága van - ráadásul többnyire prémium - tankoknak. -
notika77
senior tag
válasz
peterson79 #195107 üzenetére
Pont ennyi értelme van a pályák átdolgozásának! Eddig fel sem tűnt, amiről itt beszélgettek
-
e-newsee
addikt
válasz
peterson79 #195107 üzenetére
Valóban.
Mondjuk elég erőltetettnek tűnik.
-
CirrMee
addikt
válasz
kchryss #195105 üzenetére
Mailand/Skill párosból ez sem volt rossz...
-
peterson79
őstag
válasz
e-newsee #195106 üzenetére
Én úgy emlékszem még van egy bányabejárat, amit persze nem lehet használni semmire. A város felőli részen van..volt..
Kerestem és találtam. 20-adik mp-nél mutatja, két bejárat...vagy valami olyasmi..
[link]hogy lehet beállítani, hogy annál a másodpercnél kezdje a youtube videót?
-
-
kchryss
veterán
válasz
ooloo #195104 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy ti szereztétek meg előbb a közepet. Akkor ja, elég lett volna ha megakadályozzák, hogy ők felmenjenek a lassabb tankokkal és nagy eséllyel győzelem.
Egyébként ha látni, hogy nincs support és túlerőben fel fognak menni akkor érdemes inkább leesni a hegyről. Annyiból jobb volt a hd előtti verziója ennek a pályának, hogy több helyen is könnyen le lehetett jönni, de azért ha okosan csinálja az ember most is van pár hely ahol le lehet esni hp vesztés nélkül. Például E7-ben szépen le lehet jönni és onnan általában biztonságosan vissza is lehet vonulni a saját bázis felé.Más:
Jó volt ez a Mailan-Skill szakasz. Jókat röhögtem rajtuk. Mailand 24 órás adást csinál, ennek volt egyik állomása a Skill-lel való szakasz. Most épp Dakival játszik, de voltak gyakorlós játékok a nézőkkel is.
[csúnya fókavadászat1]
[csúnya fókavadászat2]
[yolo vadászat artikra Dakival]Volt olyan játék, hogy elbújtak a nézők kisebb tankokkal és a streamernek meg kellett találnia őket, úgy hogy a "v" gombbal kikapcsolta a kezelő felületet. Volt egy csóka aki 200 iq-s csellel a kezdőkörben lévő zászlóba bújt el és nem vette észre Mailand.
-
ooloo
őstag
-
kchryss
veterán
válasz
ooloo #195099 üzenetére
Azt bányának szoktuk hívni középen vagy hegynek, nem erődnek. Először nem esett le melyik pálya ez, mert nem az alap minimapot használod.
Mines elég rosszul balanszolt pálya, főleg délről főleg heavy-vel egy nagy szívás az egész. Az északi oldalról könnyebb felmenni középre és így általában az az oldal szerzi meg a közepet. Onnantól, hogy a hegy az övék nincs értelme a heavy-kkel középen lenni, mert az arty szétdarál. Ilyenkor az egyetlen taktika ami működni szokott, hogy beállsz a hegy alá proxy spotolni arty safe-ben és vársz, hogy az ellenfél hibázzon és szétlőjék őket a bázisról a sznájperek.
Az IS-3 ahova ment az egy elég jó pozíció ha E8-ban van support. Igazából a WZ-111 és az IS-6 volt elég rossz helyen, közülük ha egyik E8-ban másik G6-7-ben lett volna akkor még meg is lehetett volna fordítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest