- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Köszi mindenkinek, természetesen DNS hiba volt
Nincs dedikált DNS szerver abban a VLAN-ban, ahol a vCenter van, a tűzfal van beállítva DNS szervernek. 3 éve amikor telepítettük, úgy rémlik, hogy kértük, vegyék fel a vCenter-t és az ESXi-ket is, tegnap kiderült, hogy csak az ESXi-k voltak bejegyezve. -
-
Bossp
addikt
Benchmark-al sokra megyek ha a program ami miatt van a vm használhatatlan. Az elmúlt években 5 laptopon is ugyan ez volt a helyzet 8.- 12. Gen intel és egy amd-vel is. Így a hw nem releváns. Tools mindig mindegyik vm-re fel volt rakva. És mivel a wmWare is folyamatosan frissitve volt. A VM-eken a rendszer is többször és az anyarendszerek is. Így ez nem releváns.
Ma csináltam a Hyper V-vel egy vm-et. Holnaptól tesztelem.
Win 11 anyarendszerek alatt win 10 es win 11 VM-ekről van szó. Semmi extra, 1 shared folder a program amivel dolgozunk. -
Bossp
addikt
Persze minden is változott de a probléma ugyan az.
Van hogy fluid van hogy totál használhatatlan. Tök mindegy hogy 2 vagy 6 szálat adok. ÉS az is totál mindegy hogy épp 3 Virtuális gép vagy csak 1 fut. Ugye a vCpu-val nem is lehet gond mert azt dinamikusan kezeli. Csak a Ramra kell ügyelni mert ha az eléri a maxot akkor vége az anyarendszernek is
-
bugizozi
őstag
Sajna elkiabáltam, megint lilahalál volt egy reboot-nál. Support írta, hogy régi fw-rel küldték le a kártyát, frissítettem, de ugyanúgy dobja ezt a hibát a vCenter a passthrough konfigurálásnál, mint amit itt írtam. Ha egy PCI hálókártyán állítom be a passthrugh-t, akkor nincs ilyen.
Akkor be kellene jelenteni a VMware-nél is, csak macera, mert nemrég ment el, aki ott az IT-ért felelt, és most nem tudunk belépni a névben, gondolom a Broadcom oldalán kellene regisztrálni az új emberrel és megadni a neve alatt a cég site ID-ját?! -
[Newman]
tag
Tapasztalatom eddig kb (minta: hét ügyfél):
-ahol van NSX - ott kivezetik
-ahol van vSphere Enterprise Plus - ott átgondolják kell e a vDS és a DRS
-16 mag alatti szerverek mennek kukába gyorsan
-átnézni a Nutanix, Azure Stack HCI, Scale Computing, RH Openshift alternatívákat - diverzifikálni, csökkenteni a VMware footprint-et. Nyilván le kell nyelni a békát, mivel több HCI a listában, tehát a központi tárolók - ha vannak - elég nehezen kukázhatóak, ha mondjuk öt-nyolc évre vásárolták őket egy-két éve.Eddig az mondtam nincs elég infó, kár a polcra aggódni. Már van elég infó és itt az idő csomagolni.
-
MrSealRD
veterán
Homelab közösség azért most felsóhajtott a szemráncolás közben...
Mikortól lép elétbe? ( Mélyen nem olvastam most bele)
Egyébként várható volt... tipikusan azok a húzások mennek, ami felvásárlás után szokott.
Úgy tűnik tényleg mehetek át proxmoxra...amivel semmi bajom, csak még nem ismerem annyira.
-
[Newman]
tag
A kapacitás alapú licenszelés miatt hatványozott gondolom a növekmény. Ha észbe kapnának Tan-ék és mondjuk legalább folglalás után fizettetnék - tehát pay per use - a vSAN-t, nem lenne shift+delete kb mindenhol. A CSP programban legalább - eddig - a vSAN-t például így számolták (bár a datastore-on elfoglalt hely után, szóval fontos volt mi a storage policy).
Olcsóbb venni egy 500T Powerstore-t vagy valami Netapp-ot mint vSAN-on maradni. A vSAN-ból kieső diszkekből meg kiváló backup storage lesz....
-
bugizozi
őstag
Ja olvasni "jó" sztorikat: Congrats Broadcom, you played yourself.
His annual renewal is usually around 160K and they were happy to pay it. His forced migration to Term SKUs will cost them 1.6 million. Literally a 10x increase in price for them for basically zero additional benefit. They are already talking about moving to Nutanix.
-
bugizozi
őstag
/var/log/vmware/vmcad/certificate-manager.log mit mond?
Ugyanezt: Error Message : Access denied, reason = rpc_s_auth_method (0x16c9a0f6).
____________"A lényeg hogy hostonként disconnectelni kell a meglévő vCenter-től"
Ez az amit nem tudok megtenni, mert nem tudok belépni a vCenter-re mert lejárt a cert
-
bugizozi
őstag
Lehet valamit nem értek akkor, vagy rosszul fogalmazok
root-tal belépek SSH-n, elindítom a certificate-manager-t és ott az administrator@vsphere.local -t kéri.
3. Type the administrator@vsphere.local password when prompted.
De most kipróbáltam hogy ott is a root-ot adom meg, de nem jó.
-
MrSealRD
veterán
-
kraftxld
félisten
Jaja, én is olvastam, az Amazon-os sztoriról nem tudtam. Szerintem az is valami licenszes variáláson bukhatott meg
Amúgy én nem látom annyira rózsásan a jövőt, mindenhol a VMware on AWS, Azure, stb-t tolják, és ezek a megoldások a legtöbb helyen nem elsődleges célplatform. Nálunk is csak azért van, mert van még pár dolog amit nem tudunk cloud native-ra vagy IaaS-ra tenni, de pár év mulva már nem szeretnénk vele foglalkozni.
A site-okon lévő host-ok is kihalóban vannak, max a nagyon termelés közeliek fognak maradni nálunk. -
tasiadam
veterán
Na most gépről pontosítok. Intel NUC6i5SYH-t vettem, benne NVME, HDD, SD krátya, amire az ESXi menne. Vagy engedjem el, és proxmox újra?
Ez alapján estem neki -
Attix82
addikt
-
MrSealRD
veterán
Na akkor átjövök ide a másik topikból talán ide jobban illik a kérdés.
Van valami free vagy low budget megoldás, hogy 1 darab ESXI instance-t részletesen és normálisan tudjak managelni?
Az integrált webes felület kicsit karcsú...és ha keresgélek akkor nagyon kevés alkalommal mutatnak ezzel példát...szinte mindig vcenter van -
ratkaics
senior tag
Köszi!
AiRLAC leírása alapján sikerült megcsinálnom, de kellett hozzá sto1911-es linkje is a python-al.
Az ESXi-Customizer-el továbbra sem sikerült, bár most sokkal tovább jutottam. Az exportálás nem sikerül. Annyit ír, hogy megszakadt a kapcsolat. De most már annyira nem is foglalkoztat.Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét!
-
Monyos
aktív tag
Fent említettem, hogy a típusát állítva értem el azt, hogy legalább működik.
3 opció közül lehet választani:
-USB 2.0: A kamera képe lefagy, szétesik, de azonnal betölt, nincs várakozási idő.
-USB 3.1: A kamera képe hibátlan, használható meetingeken, de ~1 percig tart mire megtalálja a kamerát.
-USB 1.1: A kamera képe hibátlan, de ha további USB-s eszközt is csatlakoztatok, akkor összeakad velük. Így használhatatlan a meetingre.Így jelenleg a 3.1-es lassú betöltős megoldást választom, de ha épp késésben vagyok valahonnan, akkor elég rossz 1 percig csak ülni és várni míg összeszedi magát a kamera. Amíg nincs kamera elérés addig az adott alkalmazás be se enged.
Közben arra is gondoltam, hogy esetleg a host gép USB controllere is közbeszólhat-e és onnan nem tudja a VMware lecsatlakoztatni?De VMware semmi hibát nem dob, nekem úgy tűnik hogy a VM rendszere nem tud mit kezdeni hirtelen a kamerával és resetelgeti az USB-t.
-
Monyos
aktív tag
A 8 vCPU elég túlzás, csak azt akartam vele mondani, hogy szerintem nem az lesz a szűk keresztmetszet. Egyébként a CPU egy Ryzen 7 5800H.
Eddig engedélyezve volt a 3D gyorsítás, igaz nincs rá szükségem, letiltás után viszont ugyan ez a helyzet.
2 GB RAM volt a 3D gyorsítás mellett engedve a VM VGA-nak.
Ami még érdekes lehet, hogy a webcam csatlakoztatása így néz ki VM logjaiban:[ 35.971650] usb 3-2.1: new high-speed USB device number 7 using xhci_hcd
[ 36.421414] usb 3-2.1: New USB device found, idVendor=046d, idProduct=0825, bcdDevice= 0.12
[ 36.421421] usb 3-2.1: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=2
[ 36.421423] usb 3-2.1: SerialNumber: 669F2D40
[ 36.431196] mc: Linux media interface: v0.10
[ 36.436521] videodev: Linux video capture interface: v2.00
[ 36.541435] usb 3-2.1: set resolution quirk: cval->res = 384
[ 36.541779] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio
[ 36.542414] usb 3-2.1: Found UVC 1.00 device <unnamed> (046d:0825)
[ 36.581966] input: UVC Camera (046d:0825) as /devices/pci0000:00/0000:00:15.0/0000:03:00.0/usb3/3-2/3-2.1/3-2.1:1.0/input/input7
[ 36.582164] usbcore: registered new interface driver uvcvideo
[ 36.627838] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.631592] usb 3-2.1: 3:4: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.635542] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.637996] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.640729] usb 3-2.1: 3:4: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.643701] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.646358] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.649075] usb 3-2.1: 3:4: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.651542] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.654083] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.656872] usb 3-2.1: 3:4: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.659597] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)Az usb_set_interface failed üzenet még kb. 50x szerepel.
-
Rick3D
senior tag
Ryzen 5600x
(Latest update fenn a guest os-en.A win10 iso a hivatalos oldalról leszedve, bár nincs regisztrálva. Körbejártam párszor a témát de még nem körvonalazódott a concept a fejemben.) -
A_ScHuLcZ
addikt
Most jutottam oda, hogy megint foglalkozni tudjak ezzel a dologgal.
Próbáltam úgy, hogy kiszedtem inventoryból (Unregister), vmx fájlban kitöröltem az összes fizikai diszket (scsi0:2, scsi0:3, scsi0:4, scsi0:5, scsi0:6), elmentettem, majd ismét regisztráltam a VM-et webgui-n, ott hozzáadtam a meglévő 3 diszket ugyanazokkal az scsi csatolókkal, amikkel korábban voltak. Ezuntán megpróbáltam bebootolni, ugyanazt a hibaüzenetet kaptam: Unable to enumerate all disks.
Próbáltam azt is, hogy kiszedtem inventoryból, vmx fájlban kitöröltem az összes fizikai diszket, elmentettem, majd ismét regisztráltam a VM-et webgui-n, és fizikai diszkek nélkül próbáltam bebootolni, szintén ugyanaz a hibaüzenet.
Tüzetesen átnéztem a VM-hez tartozó vmx fájlt, nem látok benne olyan sort, ami az scsi0:2 - scsi0:6 csatolókhoz lenne köthető. scsi0:0 és scsi0:1 van, azok virtuális diszkek, az SSD-n vannak, ezeket egyáltalán nem piszkáltam, nem voltak kiszedve a VM alól.
Galopp: ez nekem is eszembe jutott, de ha tegyük fel nem kivettem volna a diszkeket, hanem elszállt volna valamelyik, akkor anélkül nem tudnám bebootolni a VM-et? Az elég nagy baj lenne.
-
tasiadam
veterán
Admission le van tiltva, másküldönben rögtön lehal.
A hearthbeat, azaz a storage és a management 1 porton megy. Addoltam a gépekhez még 1-1 hálózatot, külön a vmotionnak, hátha akkor azon tudja magával valamit kezdeni. De rettentő tanácstalanság lett rajtam úrrá, hogy miért nem akar elindulni.
A failover nekem kell, hogy menjen, mert pont azt akarjuk tudni, hogy mi van, ha lelőjük alóla a gépet. Akár a tápot is kihúzhatom belőle, más nem lesz az eredmény, ugyan úgy failover failed. -
-
[Newman]
tag
Network boot-ot én még sosem láttam a boot from SAN-t többször. Valahol imádják, máshol gyűlölik. Feltételezi hogy van SAN, illetve azt is hogy azt előtte fel kell konfigurálgatni a telepítés előtt - LUN-t kiadni stb. Ahogy CsodaPok kolléga írja, build your own/vsan ready node/vxrail setup-nál valami lokális média adott inkább.
-
[Newman]
tag
Hát én is szenvedtem a telepítésével, nem túl baráti hogy 6 nic-es szerverek esetén is már JSON-ban kell beadni a Cloud Builder-nek a konfigot - mert a GUI nem tud ennyi NIC-et kezelni. Végül ott sem lett VCF implementáció, de a benne található BOM-ok útmutatóan szolgálnak a nem VCF-es rendszerek számára, úgy néznek rá, hogy ami abba van az már biztos jól működik
-
Nálam sima md (linux softraid) fölött van LVM, abban pedig thin pool. Így minden virtuális disk saját natív lv -t kap, a host saját fs-e (amiről bootol is) meg egy sima (nem thinpoolos) lv. Vmware megfelelője ennek talán a vvol, ha nagyon sarkítva hasonlítani akarom.
Persze erre itthon csak 1db host van, meg ez az lvm-es megoldás nem is tudna shared storaget, viszont erre nekem tökéletes, főleg, hogy nem kell hozzá enterprise/drága vas, és performanciában is nagyon jó, és ha bármi történik bármivel, akkor akár egy "kenyérpirítóról" és elérhetővé tudom tenni az adatokat. -
MrSealRD
veterán
Kb ezen a vonalon indulva bukkantam rá a Highpoint márka eszközeire... De ahhoz túl drága, hogy puszira berendeljem és vagy jó lesz vagy nem... Driver elvileg van hozzá...adják. És a weboldalukon is azt mondják ESXI okés... Viszont más okból sem ugranék bele ebbe a márkába. Pedig feature setben pont adják amit keresek.
Illetve keresgélés közben találtam U.2 portos kártyát...pontosabban arról szóló legendát, hogy mivel ez egy SAS kiterjesztést ezért frankón működik...
Illetve vannak M.2 to U.2 keretek, amihez egy U.2 to SAS(miniSAS) kábellel egy hagyományos RAID kártyával megoldható amit szeretnék...
Viszont ezt a megoldást még kicsi vizsgálom... mert végső soron olcsóbban ki tudnám hozni. -
MrSealRD
veterán
HCL-en nincs rajta... és hallgatólagosan tudomásul vettem ennek a kockázatát... De sok más sincs rajta amivel simán megy hagyományos asztali környezetben is... Próba cseresznye alapon...
Én leginkább a fake RAID részbe szaladtam most bele... mert bár a kártyáról tudtam, hogy nem az adja a RAID képességeket az alaplapi RAID-ről viszont kicsit többet gondoltam volna... Egy RAID 1 vagy 0 nem egy atomfizika...azt adhatták volna azért kicsit használhatóbban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen NAS-t vegyek?
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged