Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Udv a szakiknak!
ESXi (free) 4.1 és 5.0-s verziókat kéne a közeljövőben monitoroznom és mentenem bármilyen legális módon.
A nyers vmdk elmásolásán kikapcsolt VM-e mellett, illetve vcb ghetto-n kívül van esetleg erre mód?Tudtommal az ingyenes verzióban se SNMP se backup modul nincs engedélyezve. (nem értek a vmware-hez, remélem nem mondtam hülyeséget)
Köszönöm előre is!
udv
letix -
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez hosszú, lényeg, hogy szétválik a cég és új hosztra kell költöztetni a vm-eket, ideiglenesen. Mivel csak egy darabig lesz onprem szerver, addig csak egy free esxi-t akarunk (ez a lényeg, hogy free esxi lesz), amire átvisszük arra a pár hónapra azt a 2-3 VM-et, ami van nekik. Utána mennek fel felhőbe.
Ennyire részletesen nem tudom, hogy milyen a vm hw, de remélem nem lesz vele gond. E szerint mennie kéne 6.5-ön: [link]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
ESXi 5.0 alól kell VM-et átvinnünk egy másik hosztra. Mivel nem vMotion-el akarjuk, hanem manuálisan átvinni, így jól tudom, hogy csak a VM version compatibility a lényeg? Márpedig aszerint 6.5ig támogatott az 5.0-án létrehozott gép. Lehet bármi probléma azzal, ha 6.5öt telepítek vagy inkább biztos, amit biztos alapon tegyek fel valami régebbit, pl. 6.0-át?
-
vtechun
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi! Isten vagy!

Külföldi oldalakon semmit érdemlegeset nem találtam. Mondom megpróbálom itt, bár sejtettem, hogy nem kifejezetten VMware specifikus a dolog. De köszi még egyszer a segítséget.
Ezt eltávolítottam:
{A3FF5CB2-FB35-4658-8751-9EDE1D65B3AA}Mert ez volt a MIGRATE sorban : Property(C): MIGRATE = {A3FF5CB2-FB35-4658-8751-9EDE1D65B3AA}
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki VDI rendszer alatt olyannal, hogy ha Adobe szoftverből szeretne valaki PDF-et nyomtatni, akkor a nyomtatási ablakban a szöveg részen átüt maga a dokumentum, így nem teljesen olvasható. Mondjuk fura maga az ablak is, mert nem a megszokott Windows 7 stílusú, hanem ilyen "csupasz"
Itt egy kép róla, remélem érthető
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, lassan már megőrülök hogy előjön ez a hiba.
GNS3-at próbálom bekonfigurálni. Ez egy hálózat emulátor program, hálózati eszközket lehet bele rakni és konfigurálni stb.Kell hozzám vmware, amibe csak egy kész letöltött virtuális gépet hozzá kell adni, hozzá se kell nyúlni máshoz a programban.
A GNS3 is automatikusan érzékeli hogy na ott van a vmware ben a virtuális gép, szuper. Mégis ezt a hibát dobja ki. 3 különböző laptoppal és egy windows újrarakással később is ugyan ezt a hibát kapom, holott pontról pontra ugyan azt csináltam amit kell.
-
válasz
bugizozi
üzenetére
Kézi tmp (log) tisztítás:
vdf -h|grep tmp
find /tmp/scratch/log/*.gz -mtime +7 -type f -exec rm -vf {} +
vdf -h|grep tmp
Ez előtte utána mutat egy százalékot, így látod hogy mennyit használt.
7 napnál régebbi *.gz fileokat törli a fenti log könyvtárból.Ezt már saját felelősségre (sorok számát ellenőrizd stb.), nekünk VSAN 6.7-en jól megy (6.5U2 a hostok) már december eleje óta, azóta egy /tmp sem telt meg, előtte kb. hetente volt gond.
Ez betol 3 sort (13-14-15. sor egy gyári local.sh-ban) a local sh-ba, ez minden boot-kor lefut és permanens.
A crontab nem permanens, azaz reboot után eltűnik amit beleraksz, ezért kell a local.sh-ba tenni.sed -i '13iecho "0 6 * * 1,5 /sbin/find /tmp/scratch/log/*.gz -mtime +7 -type f -exec rm -vf {} +" >> /var/spool/cron/crontabs/root' /etc/rc.local.d/local.sh
sed -i '14ikill -9 `cat /var/run/crond.pid `' /etc/rc.local.d/local.sh
sed -i '15i/usr/lib/vmware/busybox/bin/busybox crond' /etc/rc.local.d/local.shHa mégis kézzel szeretnéd a crontab-ba tenni, akkor ezek a sorok kellenek:
echo "0 6 * * 1,5 /sbin/find /tmp/scratch/log/*.gz -mtime +7 -type f -exec rm -vf {} +" >> /var/spool/cron/crontabs/root
kill -9 `cat /var/run/crond.pid `
/usr/lib/vmware/busybox/bin/busybox crond -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Az egyik ügyfélnél nem ment le a mentés, mert az egyik host disconnected státuszban volt a vCenteren.
Simán ha rányomtam, hogy connect, nem engedte visszacsatlakoztatni. Kiderült, hogy a /tmp tele volt egy nagyméretű log file miatt. Elmozgattam onnan, újraindítottam a management agent-et, így már működik, gondoltam leírom hátha más is belefutna ilyenbe.Ramdisk Size Used Available Use% Mounted on
root 32M 10M 21M 32% --
etc 28M 432K 27M 1% --
tmp 192M 192M 0B 100% --
hostdstats 346M 3M 342M 1% --
ibmscratch 300M 31M 268M 10% -- -
[Newman]
tag
Nem túl szimpatikus lépés az Education-tól, de lehet menni évente vizsgázgatni:
[link] -
Futtat valaki vSphere 6.0-án WS2019-et? Működik? Azzal tisztában vagyok, hogy unsupported, de néhány HP G7 blade miatt két lehetőségem van: vagy tákolok rájuk 6.5/6.7-es esxi-t, vagy marad a 6.0 ami supported.
Kérdés, hogy PSOD-ból vagy BSOD-ból fogok többet látni az egyes megoldások függvényében
Melyik kezembe harapjak? A virtualconnect firmwarek és a hp-s esxi driverer mátrixok okozta idegbajok miatt én inkább a felé mennék, hogy a 6.0-án vállalnám a kockázatot a ws2019-el (már ha működik egyáltalán). -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy VDI környezetben a kliensen a View Agent frissítés után nem megy az USB átirányítás?
Találtam egy ilyen leírást, kitöröltem a cert-et, újra létrejött, de úgysem megy, ugyanaz a hibaüzenet.
VMware Horizon View: USB Redirection is not available for this desktopKöszi!
-
törölt tag
válasz
[Newman]
üzenetére
Sajnos semmi!
Kb. 10x raktam újra a vCenter-t és mindíg ez a hiba. Közben sokat gugliztam a témában, tudom a név@domain.nev formátumot kell használni felhasználónévnél. Jelszó: Boss000123A! ez formátumra jó, gondolom. Szerintem vmi szolgáltatás nem indul el a vCenter-ben, ezért a beléptetést nem engedélyezi senkinek. De mivel SSH-n sem enged be, ezért nem tudom a szolgáltatsokat sem ellenőrizni, sem elindítani. Tovább öteltek kellenének...
-
[Newman]
tag
válasz
üzenetére
Ha a VCSA telepítő/varázslójában a SSO admin jelszavát ha megadod, akkor azzal minden körülmények között be kell tudnod lépni az administrator@vsphere.local (vagy éppen administrator@altaladmegadottdomain.valami) felhasználóval. A VAMI-ra nem, mert oda a root és annak jelszava kell.
-
törölt tag
Hi!
Segítséget kérnék, mert a problémám a következő.
Telepítés után nem tudok belépni a vCenter 6.7.0-ba. ESXi host-on fut a vCenter és nem tudom egyáltalán elérni. Se SSH-n, se Appliance Management-en keresztül nem enged be. A vCenter még nincs rendes domain-ba beléptetve. Az ESXi-t elérem a domain controller-ről böngészőn keresztül.
Nem jelszó probléma, mert az egész telepítést dokumentáltam. Se root se Admin nem lép be.
Friss telepítés után a vCenter-t újraindítom és vége. Az SSO telepítés konfignál új domain nevet állítok be.
Köszönöm.
-
-
Hello,
Konfigolt már valaki WOL/DPM-et? ESXi 5.5-tel lazán működött a Wake on Lan, 6-tal nem... Más nem változott, csak a ESXi upgrade volt.
Köszi minden ötletet

-
-
[Newman]
tag
válasz
.Szaki.
üzenetére
Az a 2GB RAM és lehet még sok más (CPU, HDD/SSD) kevés lesz. Gondolom a VMware Workstation-ről beszélsz. Ezt javaslom is, mert laiukusként lehet az ESXi kicsit meredek tanulási pályára állítana.
tudok csinálni VMware-en egy Win10 Business Pro-t és servert, valamint egy Linux-ot és servert.
Most akkor négy VM kell neked vagy kettő? A Win10 Business Pro - ez nem tudom értelmezni - az nem szerver OS.Én a helyedbe vennék valamit amibe bele tudok tenni 16GB RAM-ot és legalább két SSD-t, feltennék rá egy VMware Workstation-t és akkor mehet a négy gép. Feltételezem nem kell éjjel-nappal mennie mind a négynek, illetve így használhatod a géped másra is. ESXi-vel ez nem lenne így.
-
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Teljesen új vagyok ebben az egész témában. Az a helyzet, hogy laikusként felvételiztem gazd.info szakra, és szeretnék gyakorolni itthon a vizsgákra, de az én gépem egy egyszerű 2GB RAM-os asztali gép. (Munkára , levelezésre ez is jó volt eddig) Most viszont változott a helyzet, szükségem lenne egy olyan gépre, amin tudok csinálni VMware-en egy Win10 Business Pro-t és servert, valamint egy Linux-ot és servert.
Jelenleg az a jelenség, hogy a VMware 32bit-es felment, arra feltettem egy 32-es Linuxot, és miután feláll, akkor rá pár percre elsötétül az egész kép, két mp-ig kék halál, majd újraindul az egész gép.
Szerintetek minimum milyen specifikációkkal ellátott gépet kéne vennem és nagyjából mennyiben állna meg ez a projekt? Lehet jobban kijönnék ha én építeném?
Köszi előre is a válaszokat!

-
TheProb
veterán
Igen, látszik is storage oldalról az aktív kapcsolat. Sőt, ezen a hypervisoron van egy másik subnet-es "lába" is van a SAN-ba, ami szintén ugyan azt a storage-on használná...
Bár azt nem tudkák megmondani az ottani IT-sok, hogy a másik subnet, az már félig leszerelt network vagy egy félig megcsinált... Mert, hogy 3/1 hoszt lát csak bele, az mindennek tűnik, csak nem késznek... -
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kedden voltam rendszerfelmérni az egyik magyar szállodánál, VMware infrával és ősrégi vasakkal. A lényeg most annyi, hogy van 2db IBM System x3250 M3-as hosztjuk, 5.5-ös ESXi-al. Illetve egy EMC AX4 storage iSCSI-val. A gondjuk az volt, hogy nem látják a hosztok a storage-ot.
Az egyiken meg tudtam oldani a gondot, a CHAP hitelesítés nem volt jól megcsinálva. Ez után megjelentek egyből a devices és a datastore tab alatt is a "dolgok". Viszont a másik hoszton csak odáig jutottam, hogy a devices alatt látszanak a virtual disk-ek, de a datastore-nál semmi. Se rescan, se refresh, se restart után nem jelent meg.Neten guglizgatva többen driver/offline bundle hiányosságokat mondtak, mint lehetséges hiba ok. De ahogy néztem, alapból custom image-el lettek felhúzva a hypervisor-ok. Illetve nem értem, hogy ha az egyik hoszt látta a datastore-okat, akkor a másik miért nem...
Van esetleg tippetek, hogy mi lehet még a hiba oka?
-
Köszi!
Ez is jó lett volna, s azért az a 2400Ft nem sok - az se zavart volna, ha januárig várni kell, addig elketyegett volna a host 5.5-tel, ami eddig volt rajta (custom ISO volt az is, csak pöccre működött).
Viszont közben sikerült az upgrade, és maradt a Realtek
A lényeg : nekem gyanús, hogy a
.\ESXi-Customizer-PS-v2.3.ps1 -v60 -load net51-driversnem igazán jó ISO-t tölt le. Ugyanis még egyszer megnéztem a letöltött ISO-val a bootot, és nem indult.
Letöltöttem egy 6.0u3 ISO-t a Vmware-től, és az indult.
Közben találtam még pár leírást a customizerre, és valamelyikben odabökték, hogy a -vft kapcsolóval a V-Front-ból tölt le.
És bingó, működött is, mind a standard, mind a custom ISO....\ESXi-Customizer-PS-v2.3.ps1 -vft -load net51-drivers -v60volt a megoldás, innenHa kellett volna, oké a hálókártyacsere, de ugyan már, nem szeretem, ha szoftveres jellegű problémák miatt hardvert kell cserélni...
A customizer amúgy azért is érdekes, mert sok egyéb dolgot is lehet vele alkotni

-
kgymac
őstag
Broadcom is jó, hp g7,g8 microservereim vannak, a gen8 simán megy esxi 6.5-tel. Ez pl. csak 2400 píz, ingyen szállítással. De valószínűleg csak január végére érne ide. Plusz az eladó csak 98.6%-os, de legalább nem csak 10 értékelése van.Esxi kompatibilitás ellenőrzése.
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Hm, ez jó, köszi

Kb. két hónapja néztem ebay-en kártyát, akkor nem találtam ilyet, csak 10 ezer körül - ha lesz rá keret, akkor majd rendelek, de az se most lesz.Ugyanakkor a custom ISO hibát még mindig nem értem :S Mert azért azt nem csak driver pótlásra használják...
-
-
-
kraftxld
félisten
Vegyél már egy rendes gépet
Amennyi időt elb*sztál ezekkel a bontószökevényekkel, még minimálbérből is kijött volna egy HP G6 amin csont nélkül megy minden.
Egy támogatott intel E1000 alapú PCI-os hálókártya kb ezer Ft a hardveraprón, és a fos realtek-et meg forraszd ki az alaplapról, kb annyit ér
-
Hello,
Valakinek van ötlete, hogy a custom ESXi 6.0 telepítő miért nem hajlandó bebootolni nálam? Core2 E8400 van alatta (nem érdekes, itthoni tesztgép). Ha minden igaz, akkor a gyári bebootolt, de az nem ismeri a gépben levő hálókártyát, így customizerrel kellett belepakolni Realtek drivert (8168-at). A Customizer PS ki is írja, hogy függőség bajok lehetnek, a GUI-s szó nélkül összerakja az ISO-t, de mind a kettővel készólt ISO megáll a vmkernel betöltésénél.
Pendrive-ra kirakva indítanám (de be tudok kötni CD-t is).Van valakinek esetleg ötlete, hogy mit lehetne kezdeni ezzel...? Azt látom, hogy csomó leírásban simán megy a .\ESXi-Customizer-PS-v2.3.ps1 -v60 -load net-r8168,net-r8169 után a telepítés/upgrade
Szóval nem kéne, hogy a háló driverek gondot okozzanak.Köszimindenötletet

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Korábban mikor letettem VCP vizsgát kaptam egy emailt Workstation licensszel, most idén nem. Ez megszűnt volna, nem jár már a certhez? [link]
Köszi!

-
Rocko007
aktív tag
A laboros gepem osszecsuklott, szeretnek segitseget kerni.
Host: HP Ml310e Gen8 ESXi 6.5 ingyenes verzioval.
A storage-ot egy LSI 9260-8i adja, 6x 4TB WD RED-del, ami felett 2x120 GB Samsung 850 EVO SSD CacheCade van. Az egyik SSD elpukkant, CacheCade-et kikapcsoltam, lemezekkel ment tovabb a rendszer. Uj SSD-t betettem, beraktam a CacheCade tombbe,majd engedelyeztem a cache-t a RAID-6-os tombnek. Azota nem indulnak a vm-ek 1 kivetelevel, az alabbi hibauzenetet kapom:Key
haTask-26-vim.VirtualMachine.powerOn-151906557Description
Power On this virtual machineVirtual machine:
MyVMNameState
Failed - Transport (VMDB) error -45: Failed to connect to peer process.Errors
Transport (VMDB) error -45: Failed to connect to peer processVMkernel.log-ban:
Failed - Module 'MonitorLoop' power on failed.Errors
Module 'MonitorLoop' power on failed.
File system specific implementation of GetObject[fs] failed
Failed to create swap file '/vmfs/volumes/55c68cf6-b2581617-ebf1-8851fb285e60/MyVMName/MyVMName-6877a928.vswp' : Not found
Could not power on virtual machine: Not found.
Failed to power on VM.
Failed to start the virtual machine.Van-e otletetek, hogyan lehetne feltamasztani?

-
Hello,
Összekalapáltam egy Vmware 5.5 hostot itthon. Core2 van alatta, így a 6.0-nak is kéne mennie, de nem teszi. Az alapvető problem az, hogy a 6.0 nem ismeri a hálókártyákat, így mindenképpen ESXi Customizer-rel kell image-t létrehozni, az viszont nem bootol be (kernel betöltésénél megáll). Valószínűleg a Customizer által létrehozott image a baj, mert a 6.0 standard telepítő simán elindul, csak háló hiányában nem hajlandó működni.
Kérdés, hogyan tudnék jó 6.0 imaget alkotni, vagy megupgradelni a hostot?...amúgy meglepő, hogy az eddig kipróbált host megoldások közül ezen a régi gépen a Vmware a leginkább gördülékeny, Xen-en sokkal lassabbak voltak a virtuálgépek.
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Igen, az általam ismert lehetőségek fényében én se látok mást, mint OS szintű mentés és új VM/VMDK.
Este legalább a winbackup lefutott hiba nélkül, szóval már van min elindulni. Bár VMware converterrel meg egyből tudnék új VM-be költozni. (gondolom)(#4536) Chal:Ja, az es ártana. VMware oldalról melyik logokban érdemes kotorászni? iDRAC-ot a kollága nyomkodta pénteken, megnéze a logot és szólt volna, ha ott van valami. Ellenben VMware-ben még vagy 2-3 lemezre volt előrejelzett disk hiba. Ezért is akartuk volna már pénteken leszedni róla az összes VM-et.
-
kraftxld
félisten
válasz
TheProb
üzenetére
Volt egy hasonló esetem Hyper-V alatt, ott csúnyán megborult pár .VHDX file miután kihullott egy SSD a RAID1-ből.
Csak egy megoldás segített, a guest alatt indított Paragon ISO ami a hibás részek kihagyásával lementette a VM-et, majd egy új host-on létrehoztam és visszaállítottam. -
válasz
TheProb
üzenetére
Nem nem érted szerintem, hanem nem tudsz róla, hogy mi történt pontosan. Tuti hogy döccent egyet a kártya, vagy a tömb, vagy most is van benne még hibás disk, bármi lehet. A vmfs-nek volt egy olyan pillanata vélhetően amikor nem tudott írni, vagy korrupt lett az írás, erről nem az 1db kiesett disk tehet, hiszen erre lenne a raid5 redundanciája.
A mellett hogy próbálod lelapátolni az adatokat, szerintem nézd meg a logokat is, különösen abban az időszakban, amikor a disk elhullott.
-
-
válasz
TheProb
üzenetére
Biztosan valami nagyobb gond volt/van, mert a vmfs arról mit sem tud, hogy neked a raid5 tömbödből kiesett 1db disk. Szóval ha tényleg csak ennyi történt, akkor azt a vmfs nem veszi észre, mint ahogy abban a rétegben semmi más se venné (ha natív ext*, ntfs, akármi lenne rajta, az se tudna róla).
-
TheProb
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Fut mindegyik VM, szerencsére. Akkor már a winbkp "elegánsabb" lenne, szerintem.
Sajnos a fullos chkdsk után se futott le normálisan az acronis. Most próbálok egy veeamzip-et. Bár kétlem, hogy ennek ne lenne ugyan az a baja.Az a fura, hogy vmdk health és chain constistency check is azt írja, hogy nincs baja a vmdk-knak. chkdsk is lefut és javít, akkor nem értem miért nem lehet backupolni rendesen.
Amúgy ennyire érzékeny a VMFS, hogy ha R5 tömb alatt megmakkan egy diszk, akkor ez ekkora szopást okoz? Ez így elég tré. :S
-
TheProb
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Nemtom hogy hogyan fogjuk tudni lemozgatni arról a DS-ről az érintett 2 VM-et. még az említett dd copy-val sem sikerült. Pontosabban a másolás megvolt, de az egyik vmdk sérülve másoládik át. (lehet a conv=noerror switch miatt) Ennek fényében nemtom mi jöhet még szóba. Nyomtam most komplett chkdsk-t (/r /f-el), hátha most már le tud futni hiba nélkül az acronis és akkor backup-ból restore máshova vagy passz...
-
[Newman]
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Őszintén szólva, sok jót nem látok. Láttam már VMFS corruption-t, de soha nem sikerült még megmenteni - a VMware support is csak annyit javasol mindig, hogy restore. Ha nincs elég, hely akkor - nem tudom mik a lehetőségeid, megengedett vagy sem - iSCSI Software Adapter, iSCSI target bármilyen gépen és oda mozgatni - olvasom hogy az sem nagyon megy - ideiglenesen.
A szerverben lévő RAID-vezérlőnek azért lehet baja, mert gyanítom a R5 újraépítésekor hibázhatott párszor.
-
[Newman]
tag
A 169.254.*.* nem "valós" cím, hanem APIPA. Nem nagyon javaslom a használatát. Én mindenképp adnék neki fix IP-t és ha neked a 192.168.X.X tetszik és máshol a hálózatodban nem használod az adott tartományt, akkor lehet pl 192.168.2.0. A subnet mask pedig 255.255.255.0.
Ha a VCSA-d és a DC-d egy alhálózatban vannak és mindkettőnek a hálózati interfésze ugyanazon a VMnet-en van vagy ha pl Bridged módban használod őket akkor mennie kell. A DC-n gondolom van tűzfal - alapból van és ott az ICMP biztosan tiltva van, pingre tuti nem válaszol.
Tehát még egyszer.
- VCSA 192.168.2.10
- DC 192.168.2.11
Subnet mask 255.255.255.0 -
MeTaL
tag
Bocsánat, most lehet, hogy hülye kérdések perce lesz, kérlek nézzétek el nekem. Feltelepíttem Workstation alá egy Winsrv 2016-ot DC-nek és szintén 2016-ra egy vcenter servert. Mindenképpen a valós fizikai címe kell hogy legyen a DC-nek (169.254.*.*.) vagy adhatok neki vhogy 192.168-as címet ? A hálózati beállításoknál beállítottam neki statikus 192.168-as cimet, de nem tudom pingelni, illetve az alapvető problémám hogy a vcenter servert nem tudom betenni domainba. vszínűleg pont ezért , mert nincsenek meg az alapvető beállítások, ezzel tisztában vagyok. Csak nem tudom hogy a domain controllernek rendes fizikai címet kell megadni vagy megadhatok neki 192.168-asat is ? Remélem érthető a kérdés.
Ott lesz a probléma gondolom hogy megadtam a DCnek egy ipcimet, de az nem válaszol.
-
TheProb
veterán
Tegnap óta szívunk egy standalone hoszttal. Reggel elpukkant a local storage, RAID5-ös tömjének egyik diszkje. Kicseréltük ugyan, de azóta mindenféle baja van. Az egyik VM alatt RAW lett a rendszerdiszk, amit végül chkdsk-val vissza tudtunk hozni az élők sorába...
Viszont sanszos, hogy sérült a vmfs, mert 2 VM-et nem tudunk lemozgatni róla, mert folyamatosan error-t dobál. hol az egyik .vmdk-ra nyávok, hol a komplett VM-re, stb. Acronis se tudja azóta menteni ezt a gép gépet, mert "Failed to read from sector xy" bejegyzések vannak a logban. (ezekre szintén chkdsk futtatást javasolnak).
5.0 alatt ugye még csak ellenőrizni lehetne a vmfs állapotát a voma-val, javítani nem. Viszont ahhoz, hogy legalább a csekket le tudjam futtatni, umount-olni kéne a datastore-t. Ehhez viszont nem szabadna VM-nek lennie rajta. De ugye lemozgatni se lehet a gépeket. Most a VM letöltésével próbálkozok a datastore-ról, bár tegnap ez is elszállt konzekvensen. "dd conv=noerror" kapcsolóval elvileg még játszhatna.
Van esetleg valami egyszerűbb ötletetek? Végső soron muszáj lesz törölni és újracsinálni a datastore-t, nem? Csak oda el is kéne jutni. Tovább bonyolítja a dolgot, hogy nincs annyi szabad hely a többi datastore-on, hogy minden VM-et le lehessen mozgatni róla...
-
TheProb
veterán
Hali!
Csak egy gyors kérdés: Pendrive-ról futó esxi beírja magát a RAM-ba? szal ha megkotlik alatt a pendrive vagy kihúzom a gépből, akkor megy minden tovább a következő restartig?
-
bugizozi
őstag
Mehet sima virtuális gépre: Installing ESXi 5.x or 6.x in VMware Workstation
-
MeTaL
tag
Sziasztok,
Most kezdem tanulgatni a VMware-t, az ESXi-t hová telepítsem? Ha a teszt környezetem egy laptop, i5 proci 16 gb ram. Virtuális Win10es gépre vagy win serverre vagy linuxra érdemes ?
Köszi
üdv
-
-
[Newman]
tag
Érdemes most gyorsan feltenni a javításokat:
[link]"VMware ESXi, Fusion and Workstation contain uninitialized stack memory usage in the vmxnet3 virtual network adapter. This issue may allow a guest to execute code on the host. The issue is present if vmxnet3 is enabled. Non vmxnet3 virtual adapters are not affected by this issue."
-
hl225
tag
Sziasztok!
ESXI-n használok Xpenology-t.
A merevlemezt az itteni leírások szerint RDM-ként csatlakoztattam a virtuális géphez.
Azonban pár nap használat után az jelent meg, hogy a kötet tönkrement és csak olvasható.
Hogyan tudom kijavítani?
Egyelőre arra gondoltam, hogy berakom egy másik gépbe és valamilyen scandisk-hez hasonló programmal megpróbálom kijavítani. Ez működhet? Milyen programot javasoltok? Gondolom valami linux-os progi lenne erre a célra jó. -
Végül VMworld-re jön valaki?

-
qwertly
addikt
Sziasztok! Nagyon zavaró dolgom van,notebookra van feltelepitve e vmare plyer és nem tudom beállitani,hogyan bootoljon a iso fájlról a ha felvan telepitve op rendszer.Mert ha biosbol inditok ott a - + tudom megváltozztatni a boot sorendet.De sajnos a notebookban nincsen külön dedikált billenyűk,igy a biosban nem tudom megváltotzattni a boot sorendet.Van valmi módszer rá mégis?
-
válasz
powerray
üzenetére
Én nem szívnék vele, illetve hirtelen nem is tudom, hogy támogatja e a converter a Debiant. Szerintem húzd be egy vmdk-ba dd-vel, vagy bootolj egy live linuxot a cél vm-en, és cpio vagy tar over ssh-val másold bele a forrásrendszert (egyszer régebben amúgy futás közben kibányásztam a konverter processeit, és pontosan ugyanígy csinálja). A végén kell telepíteni egy új grubot, hogy loadere is legyen, illetve rendet tenni az fstab-ban, és meg is vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Arc Raiders
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

írj ha érdekel)