Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Minden korábbinál jobb lett az új Cinebench tesztprogram
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Totális káosz a gyártók 12V-2x6 tápkonnektorhoz való hozzáállása
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
Köszi!
AiRLAC leírása alapján sikerült megcsinálnom, de kellett hozzá sto1911-es linkje is a python-al.
Az ESXi-Customizer-el továbbra sem sikerült, bár most sokkal tovább jutottam. Az exportálás nem sikerül. Annyit ír, hogy megszakadt a kapcsolat. De most már annyira nem is foglalkoztat.Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét!
-
válasz
ratkaics
üzenetére
Itt a két cucc, egy NUC-hoz kellett gyártanom, szóval a community NIC (Realtek és újabb Intel) és NVME driverek mentek bele. (Windows 10-en futtattam, PS 5.x és PowerCLI modulok kellenek neki)
https://flings.vmware.com/community-networking-driver-for-esxi#instructions
https://flings.vmware.com/community-nvme-driver-for-esxi#Generate a new custom ISO with community network and nvme drivers injected
$esxiOfflineBundle = "C:\scripts\ESX\VMware-ESXi-7.0U3f-20036589-depot.zip"
$intelNicOfflineBundle = "C:\scripts\ESX\Net-Community-Driver_1.2.7.0-1vmw.700.1.0.15843807_19480755.zip"
$NVMeOfflineBundle = "C:\scripts\ESX\nvme-community-driver_1.0.1.0-3vmw.700.1.0.15843807-component-18902434.zip"
$newImageProfileName = "ESXi-7.0U3f-IntelNUC11"
Add-EsxSoftwareDepot $esxiOfflineBundle
Add-EsxSoftwareDepot $intelNicOfflineBundle
Add-EsxSoftwareDepot $NVMeOfflineBundle
$esxiImageProfileName = "ESXi-7.0U3f-20036589-standard"
$NETcommunity = Get-EsxSoftwarePackage | where {$_.name -eq "net-community"}
$NVMEcommunity = Get-EsxSoftwarePackage | where {$_.name -eq "nvme-community"}
New-EsxImageProfile -AcceptanceLevel CommunitySupported -CloneProfile $esxiImageProfileName -Name $newImageProfileName -Vendor YourCompanyName
Add-EsxSoftwarePackage -ImageProfile $newImageProfileName -SoftwarePackage $NETcommunity
Add-EsxSoftwarePackage -ImageProfile $newImageProfileName -SoftwarePackage $NVMEcommunity
# ISO
Export-EsxImageProfile -ImageProfile $newImageProfileName -ExportToIso -FilePath "C:\scripts\ESX\ESXi-7.0U3f-IntelNUC11.ISO" -
ratkaics
senior tag
válasz
sto1911
üzenetére
Sajnos ezzel is ugyan az a hibajelenség van.
PS D:\Letoltesek> Add-EsxSoftwareDepot -DepotUrl D:\Letoltesek\VMware-ESXi-7.0U3g-20328353-depot.zipWARNING: Please consider joining the VMware Customer Experience Improvement Program, so you can help usmake PowerCLI a better product. You can join using the following command:Set-PowerCLIConfiguration -Scope User -ParticipateInCEIP $trueVMware's Customer Experience Improvement Program ("CEIP") provides VMware with information that enablesVMware to improve its products and services, to fix problems, and to advise you on how best to deploy anduse our products. As part of the CEIP, VMware collects technical information about your organization’suse of VMware products and services on a regular basis in association with your organization’s VMwarelicense key(s). This information does not personally identify any individual.For more details: type "help about_ceip" to see the related help article.To disable this warning and set your preference use the following command and restart PowerShell:Set-PowerCLIConfiguration -Scope User -ParticipateInCEIP $true or $false.Add-EsxSoftwareDepot : Could not initialize the VMware.ImageBuilder PowerCLI module. Make sure that Python3.7 is installed and that you have set the path to the Python executable by using Set-PowerCLIConfiguration-PythonPath. See the PowerCLI Compatibility Matrixes for information on the Python requirements.At line:1 char:1+ Add-EsxSoftwareDepot -DepotUrl D:\Letoltesek\VMware-ESXi-7.0U3g-20328 ...+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~+ CategoryInfo : NotSpecified: (:) [Add-EsxSoftwareDepot], Exception+ FullyQualifiedErrorId : System.Exception,VMware.ImageBuilder.Commands.AddDepot -
ratkaics
senior tag
Én most szeretném upgradelni 7.0-ra, az otthoni homeserveremet, de sajnos nem sikerül olyan telepítőt létrehozni, amibe be tudnám tenni a realtek drivert.
Ez alapján (meg még egy csomó más leírás alapján is) próbáltam menni, de a powershell valamiért python-t hiányol. A leírás nem említi, de nagynehezen egy teszt rendszerre feltettem a powershell-hez a python-t is, de akkor is ugyan ezt a hibaüzenetet kapom:PS D:\Letoltesek\_> .\ESXi-Customizer-PS.ps1 -sipThis is ESXi-Customizer-PS Version 2.9.0 (visit https://ESXi-Customizer-PS.v-front.de for more information!)(Call with -help for instructions)Logging to C:\Users\Szulok\AppData\Local\Temp\ESXi-Customizer-PS-17952.log ...Running with PowerShell version 5.1 and VMware PowerCLI version 13.0.0 build 20829139Connecting the VMware ESXi Software depot ...An unexpected error occurred:Could not initialize the VMware.ImageBuilder PowerCLI module. Make sure that Python 3.7 is installed and that you have set the path to the Python executable by using Set-PowerCLIConfiguration -PythonPath. See the PowerCLI Compatibility Matrixes for information on the Python requirements.If requesting support please be sure to include the log fileC:\Users\Szulok\AppData\Local\Temp\ESXi-Customizer-PS-17952.logMi lehet a probléma? Van valakinek esetleg valami más biztos megoldása rá?
-
Monyos
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
A hoston hibátlan, de az egy Win 10. Viszont lehet tényleg a kamera lesz a bűnös a Linux rendszerrel, holnap kipróbálom USB-ről bootolva ugyan azzal az OS-el, hogy úgy is jelentkezik-e a hiba. Így kiderül, hogy a virtualizáció vagy Ubuntu+kamera a bűnős.
Azért nem gyanakodtam eddig arra, hogy kimondottan hardver inkompatibilitás lenne, mert az 1 perces várakozás után viszont hibátlan a képe.
Sajnos nincs másik USB kamerám amivel tesztelni tudnám, viszont a laptop saját beépített kamerájával hibátlan. Eddig lehajtva pihent az asztalon, ezért kényelmesebb lenne az USB-s kamera.
-
Monyos
aktív tag
Fent említettem, hogy a típusát állítva értem el azt, hogy legalább működik.
3 opció közül lehet választani:
-USB 2.0: A kamera képe lefagy, szétesik, de azonnal betölt, nincs várakozási idő.
-USB 3.1: A kamera képe hibátlan, használható meetingeken, de ~1 percig tart mire megtalálja a kamerát.
-USB 1.1: A kamera képe hibátlan, de ha további USB-s eszközt is csatlakoztatok, akkor összeakad velük. Így használhatatlan a meetingre.Így jelenleg a 3.1-es lassú betöltős megoldást választom, de ha épp késésben vagyok valahonnan, akkor elég rossz 1 percig csak ülni és várni míg összeszedi magát a kamera. Amíg nincs kamera elérés addig az adott alkalmazás be se enged.

Közben arra is gondoltam, hogy esetleg a host gép USB controllere is közbeszólhat-e és onnan nem tudja a VMware lecsatlakoztatni?
De VMware semmi hibát nem dob, nekem úgy tűnik hogy a VM rendszere nem tud mit kezdeni hirtelen a kamerával és resetelgeti az USB-t. -
ratkaics
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Nekem egy optiplex 3040-en ment eddig az ESXI, amiben csak egy G4400-van.
Simán fel lehetett rá tenni. -
Monyos
aktív tag
A 8 vCPU elég túlzás, csak azt akartam vele mondani, hogy szerintem nem az lesz a szűk keresztmetszet. Egyébként a CPU egy Ryzen 7 5800H.
Eddig engedélyezve volt a 3D gyorsítás, igaz nincs rá szükségem, letiltás után viszont ugyan ez a helyzet.
2 GB RAM volt a 3D gyorsítás mellett engedve a VM VGA-nak.
Ami még érdekes lehet, hogy a webcam csatlakoztatása így néz ki VM logjaiban:[ 35.971650] usb 3-2.1: new high-speed USB device number 7 using xhci_hcd
[ 36.421414] usb 3-2.1: New USB device found, idVendor=046d, idProduct=0825, bcdDevice= 0.12
[ 36.421421] usb 3-2.1: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=2
[ 36.421423] usb 3-2.1: SerialNumber: 669F2D40
[ 36.431196] mc: Linux media interface: v0.10
[ 36.436521] videodev: Linux video capture interface: v2.00
[ 36.541435] usb 3-2.1: set resolution quirk: cval->res = 384
[ 36.541779] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio
[ 36.542414] usb 3-2.1: Found UVC 1.00 device <unnamed> (046d:0825)
[ 36.581966] input: UVC Camera (046d:0825) as /devices/pci0000:00/0000:00:15.0/0000:03:00.0/usb3/3-2/3-2.1/3-2.1:1.0/input/input7
[ 36.582164] usbcore: registered new interface driver uvcvideo
[ 36.627838] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.631592] usb 3-2.1: 3:4: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.635542] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.637996] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.640729] usb 3-2.1: 3:4: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.643701] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.646358] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.649075] usb 3-2.1: 3:4: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.651542] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.654083] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.656872] usb 3-2.1: 3:4: usb_set_interface failed (-75)
[ 36.659597] usb 3-2.1: 3:0: usb_set_interface failed (-75)Az usb_set_interface failed üzenet még kb. 50x szerepel.
-
tasiadam
veterán
üdv
Most újra ott tartok, hogy kéne egy VM host, ezért már a lehetőségeim mérlegelem. HP EliteDesk 800 G2 és G5 közötti kis gépeket néztem, 4-8gb ram, i3tól egészen a 6 magos i5ig.
Nyilván a low power lenne a cél, ezért kicsi a gép. De úgy tudom, hogy nincs támogatás core CPU-kra, és csak i3, pentium, celeron, xenon a supportált.
Van valami lehetőség, hogy i5-re felmenjen az ESXi, mondjuk 6.0? Nem kell a legújabb, nem kell több gép, de nem akarok fölöslegesen nagy energiát igénylő Windows-ból hyper-v-s hostot kreálni, főleg hogy nincs vCPU provision, sem memória overcommit.
Valszeg 12 vCPU elég lenne, de nagy duzzogva 2 magot is szét tudnék kapni megfelelően. 1 PiHole, 2 VM, egyik VM-en jenkins, másikon docker host menne, kb 5 poddal. -
Monyos
aktív tag
sziasztok!
VMware Player-t használok Ubuntu rendszer futtatására, ahonnan be kell csatlakoznom meetingekre is. A rendszer hibátlanul működik, viszont a webkamerával elég furcsán viselkedik. Bármilyen programnak ~1 percig kell várakoznia mire sikerül elérnie a webkamerát.
Arra sikerült rájönnöm, hogy a VMware USB controller kompatibilitási beállításával tudom életre kelteni a kamerát:
Ha a default 2.0 beállításon hagyom, akkor a kamera képe szétesik, lefagy használhatatlan.
Ha 3.0-ra állítom, akkor a kamera képe hibátlan, viszont a fent említett 1 perces "betöltési" idő jelentkezik, ekkor a logokban ez látszódik amikor használni szeretném a kamerát:[22883.721917] [drm:vmw_user_bo_synccpu_ioctl [vmwgfx]] *ERROR* Failed synccpu release on handle 0x000003c9.
[22884.708947] usb 3-2.1: reset high-speed USB device number 6 using xhci_hcd
[22884.756965] [drm:vmw_user_bo_synccpu_ioctl [vmwgfx]] *ERROR* Failed synccpu release on handle 0x000003c9.
[22884.807400] [drm:vmw_user_bo_synccpu_ioctl [vmwgfx]] *ERROR* Failed synccpu release on handle 0x000003c9.
[22884.823213] [drm:vmw_user_bo_synccpu_ioctl [vmwgfx]] *ERROR* Failed synccpu release on handle 0x000003c9.
[22890.165079] usb 3-2.1: device descriptor read/64, error -110
[22905.777474] usb 3-2.1: device descriptor read/64, error -110
[22906.092267] usb 3-2.1: reset high-speed USB device number 6 using xhci_hcd
[22911.408449] usb 3-2.1: device descriptor read/64, error -110
[22927.025087] usb 3-2.1: device descriptor read/64, error -110
[22927.336402] usb 3-2.1: reset high-speed USB device number 6 using xhci_hcd
[22927.579185] usb 3-2.1: restoring control 00000000-0000-0000-0000-000000000101/10/5
[22927.579190] usb 3-2.1: restoring control 00000000-0000-0000-0000-000000000101/12/11
[22932.263042] [drm:vmw_user_bo_synccpu_ioctl [vmwgfx]] *ERROR* Failed synccpu release on handle 0x000003c9.A vmwgfx hibaüzenettel teleszórja a logot egészen addig amíg a kamera képe meg nem jelenik.
Ha pedig a fent említett VMware USB kompatibilitást 1.1-re állítom, akkor nincs várakozási/betöltési idő, azonnal van kamera kép, ami ráadásul hibátlan, viszont amint bármi más USB eszközt csatlakoztatok a Guest rendszerhez, minden USB-s eszköz használhatatlanná válik, a kamera képe lefagy, szétesik.
Bármi ötlet, hogy mit lehetne kezdeni vele?

16GB memóriával és 8 processzor maggal gazdálkodik a VM, így azt gondolnám, hogy az erőforrás hiányt ki lehet zárni. -
Bossp
addikt
Sziasztok!
esxi 6.7 lett telepítve egy 10. Genes intel platform gépre. A kérdésem az lenne hogy lehetséges valahogy az alaplapon található valamelyik usb-t passtrough-olni vagy kelleni fog egy pcie-s usb kártya?
Egy win 10-es virtualis gepen szeretnénk használni egy wireless usb-s dongle-t bill+egérhez.
Előre is köszi! -
ratkaics
senior tag
válasz
[Newman]
üzenetére
Nagyon köszönöm, ez sokat segített!
Most működik, bár nem értek mindent.
Ha jól értem, akkor az ESXi az UI-ban beállított NTP Server címet, "csak" valami NTP upstream servernek veszi és azon keresztül egy internetes NTP server-rel szinkronizal.
Ezt meg lehet valahogy változtatni? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Érdekes problémám van.
Van két Dell T340-ünk, amin ESXi 7.0U3 fut és az egyiken a rendszer idő mindig "elmászik". Egy hét alatt kb 5 percet. Ha be van kapcsolva az NTP, ha nem tök mind1 neki.
Mi okozhat ilyet?Köszi előre is mindenki segítségét!
-
bugizozi
őstag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Szia!
Köszi, kipróbáltam, de ezzel sem kerek valami

PS C:\Users\Administrator> Get-VMHostFirmware -vmhost server -BackupConfigurationcmdlet Get-VMHostFirmware at command pipeline position 1Supply values for the following parameters:DestinationPath: C:\tempGet-VMHostFirmware : 2022. 10. 24. 18:26:42 Get-VMHostFirmware A general system error occurred: Internal errorAt line:1 char:1+ Get-VMHostFirmware -vmhost server -BackupConfiguration+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~+ CategoryInfo : NotSpecified: (:) [Get-VMHostFirmware], SystemError+ FullyQualifiedErrorId : Client20_SystemManagementServiceImpl_BackupVmHostFirmware_ViError,VMware.VimAutomation.ViCore.Cmdlets.Commands.Host.GetVMHostFirmwareEz rendben lefutott:
PS C:\Users\Administrator> Test-NetConnection -Port 80 -ComputerName serverComputerName : serverRemoteAddress : 192.168.106.6RemotePort : 80InterfaceAlias : Ethernet0SourceAddress : 192.168.106.60TcpTestSucceeded : True -
CsodaPOK
senior tag
válasz
bugizozi
üzenetére
https://kb.vmware.com/s/article/2042141#In_vSphere_PowerCLI
PowerCLI-vel csatlakozol a hostra, majd
Get-VMHostFirmware -VMHost 10.0.0.1 -BackupConfiguration -DestinationPath C:\DownloadsA cél mappának léteznie kell a gépeden.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
ESXi configját szeretném lementeni de nem sikerül.
[root@szerver:~] vim-cmd hostsvc/firmware/backup_config
(vmodl.fault.SystemError) {
faultCause = (vmodl.MethodFault) null,
faultMessage = <unset>,
reason = "Internal error"
msg = "Received SOAP response fault from [<cs p:0000006d41c86c30, TCP:localhost:8307>]: backupConfiguration
A general system error occurred: Internal error"
}Találtam kér cikket miszerint a Downloads folder hiányozhat, de nem tudom létrehozni
[link] [link] A hostd.log fájlban nálam is van ilyen hibaüzenet
--> FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: '/usr/lib/vmware/hostd/docroot/downloads/5202883f-8f83-a919-b792-97280b2c21fc'Én ezt látom:
[root@szerver:/usr/lib/vmware/hostd/docroot] ls -lh
total 60
-rw-r--r-- 1 root root 36.1K Oct 23 2021 boot_imgdb.tgz
drwxr-xr-x 1 root root 512 Oct 23 2021 client
lrwxrwxrwx 1 root root 19 Feb 1 2021 downloads -> /scratch/downloads/
-r--r--r-- 1 root root 258 Feb 1 2021 index.html
drwxr-xr-x 1 root root 512 Oct 23 2021 sdk
drwxr-xr-x 1 root root 512 Oct 23 2021 uiValaki ezt írta: "So i created the downloads folder with command: mkdir /scratch/downloads"
De az nálam nem fut le:[root@szerver:~] mkdir /scratch/downloads
mkdir: can't create directory '/scratch/downloads': No such file or directoryA datastore-ra van beállítva a scratch egy mappába, elvileg működik is.
Próbáltam, hogy ide csinálok a downloads mappát, de ígysem fut le a backup.
Valakinek esetleg valami ötlet?

Köszönöm!

ui: Dell R530 szerver, Dell custum ESXi 7.0.1, 17551050
-
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Known issue alert: License generation for VMware vSphere Hypervisor 8 (free edition) - When registering to download the vSphere Hypervisor 8 package you may get the following error for its license information: "Unable to process your request. Please try again later". VMware is aware of this issue and is working to get it resolved as soon as possible. We are sorry for the inconvenience.
60 napig trial mode-ban is elfut

-
[Newman]
tag
GA-t megvárnám vele - elvileg az két hónap is lehet az IA-tól - és persze azt is hogy például a monitoring/mentés - pl Veeam - is támogatni kezdje.
-
válasz
kraftxld
üzenetére
A weboldalról próbáltam tegnap letölteni. De ez mutatta: [kép]
És mivel én nem üzleti user vagyok, csak egy utcáról beesett magánszemély ezért feltételeztem, hogy már nem lesz ilyen opció.Az ingyenes sajnos teljes mértékben használhatatlan volt eddig is
Igen, PROD környezetben ezzel egyetértek... Én csak otthon játszósnak használnám. Ott elketyegtem 6.7-el is.
Persze mindig gondolkodom valami másik megoldáson...proxmox..stb.. De nagyon becsípődött a vsphere. Meg alapvetően tök jól működik... Viszont éreztem már hátrányát, hogy nincs olyan management eszközöm mint a vcenter és csak a sima webes van.
-
kraftxld
félisten
vCenter 8 és tsai: [link]
-
Jön valaki idén VMware Explore-ra (VMworld marad nekem) Barcelonába?
-
Jürgenmüller
kezdő
Nagy teljesítményű grafika esetében a virtualizált környezet nem lesz megfelelő SOHO használatra, az más tészta, hogy egy nagy teljesítményű ESXi farmon, amikor Direch Path-al beletolják az ESXi alá a profi VGA-kat, de ott nem játszanak ezekkel.
Ha pedig egy Hyper-Threadinget akarsz használni virtualizáció alatt, azt adott feladatokra lehet használni, de gondolj bele, ha mindet kiosztod a VM-nek, akkor mi marad a TypeII virtualizációs szoftvert futtató operációs rendszernek?
A pCore és az lCore-okat használva ha meghajtod a processzormagot, akkor nagyon hamar kotra produktív lesz, mert ameddig a pCore-t kettő felé osztod, akkor az egyik lCore 95%-on fog menni, ameddig a másik lCore 5%-on, na ami csak 5%-on megy, az folyamatosan vissza fogja tartani a programodat.
Más a helyzet pl Active Directory, vagy DNS szervereknél, ahol ha az Overcommitment 3 *-osa a pCore-ok számának belefér, mert ezek a szerverek ritkábban tekerik ki a processzormagokat 90%-ig, itt mikor frissítik az operációs rendszert, akkor fogyasztják a legtöbb processzormagot.
Ezért nem szeretik a HT-t az adatbázis, vagy konverter szerverek sem, mert kontra produktív tud lenni. Persze, ha nagyon sok magom van, és kevesebb vCpu van beállítva a SUM VM esetében mint amennyi pCore van a 2 fizikai NUMA nodeban található össz pCore esetében akkor nincs probléma, de ez nem SOHO környezetben szokott lenni.
Itt a pCpu számít inkább, és annak max a 2/3-t érdemes kihasználni. -
Rick3D
senior tag
A jól beállított core szám javított a helyzeten
VMware SVGA 3D (Low Power) van automatikusan kiválasztva. Lehetséges valahogy a 3060Ti kártyámat bypassolni? (vagy milyen lehetőségeim vannak még?)
Elnézést a newbie kérdések miatt de már mindenfélét olvastam. Valaki megtudna dobni valamiféle ismertetővel?
-
Rick3D
senior tag
Ryzen 5600x
(Latest update fenn a guest os-en.A win10 iso a hivatalos oldalról leszedve, bár nincs regisztrálva. Körbejártam párszor a témát de még nem körvonalazódott a concept a fejemben.) -
Rick3D
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni. Valamilyen mágikus oknál fogva borzalmasan laggos VM-em. Még akár egy youtube videó is szaggat
Vmware workstation 16 pro :
- Host os: windows 11
- Guest os: windows 10
- 32GB-ból kap 8GB-t
- Tools telepítve
A proci beállításában nem vagyok biztos. Ez így jó?A cél játék futtatása lett volna. Megvalósítható egyáltalán vagy teljesen rossz helyen járok?
-
Konflikt
addikt
Az Explore session-ok felveteleinek tartalomjegyzeke, direkt linkekkel elerheto szokas szerint William Lam fele repobol, igy konnyebben keresheto. Ez pedig a gyari oldal keresoje
Keszuloben az oszi VMUG, de meg nincs vegleges idopont. csak gondoltam csepegtetek vmi hirmorzsat rola
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Szerintem a második kijelölésnél ugyanazt a jelszót kell megadni amit az elsőnél beállítasz, ami meg a saját leendő sso adminja, és a jelszava. Hiszen alapvetően nem vCenterbe deployolunk vCentert, szóval ezen a ponton (ebben a feladatban) a telepítőnek nem is létezik másik vCenter, csak egy (vagy több) unmanaged esxi host kellene neki. De lehet, hogy csak belekavarodtam így estére egy sör után én is a vCenterception-be.....

Mindenesetre a nested szerintem jó lesz, ha tényleg tudod állítani a forged transmit policy-t.
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Gyors VCSA telepítéshez én ezt használom.
Ha ránézel a JSON template-kre amiket ezen a linken emlegetnek akkor lesz ott egy vCenter target-es is, az kell neked.
-
kraftxld
félisten
Van egy teljesen manage-olt vCenter + ESXi környezet, és ide szeretnék egy új vCenter guest servert telepíteni egy másik telephelyen lévő ESXi cluster manage-olására.
Nincs root jogom a hostokhoz, és a vCenteren is csak egy limitált jogom van VM-eket létrehozni.
Milyen lehetőségek vannnak a vCenter telepítésére?Ami ötletem volt, hogy csinálok egy nested ESXi-t, ahhoz lesz root access, majd mittomén Veeam-el átmigrálom a VM-et. De sztem nem lesz jogom a virtual switch-et piszkálni hogy működjön a nested ESXi-n a hálózat.
-
kraftxld
félisten
válasz
[Newman]
üzenetére
Persze, én se a hazai piacra dolgozok, de az új vSAN-on kívül még tényleg nem volt semmi ami valós ügyfél igényt oldana meg

A 8.0-ra egy tipp: új subscription only licenszelés, és a 7.0-s licenszet már nem tudod hozni, tehát akinek lejárt az SnS, az se tud upgrade-olni => $$$ -
[Newman]
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Egyelőre próbálom kideríteni, hogy mi az a nagyon-nagy újítás, ami miatt ez nem 7.1, hanem 8 lett. Oké a DPU király dolog, de egy nagyobb integrátornál dolgozva még soha nem láttam, soha nem is adtunk el Pensando-t sem. Kérni sem kért ilyet senki. Nem a hazai piacból kell kiindulni, tudom.
A Tanzu körüli fejlesztések kapcsán már ideje volt AZ-ket lehetővé tenni, érthetetlen, hogy miért kellett ennyit várni rá. -
bugizozi
őstag
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
tasiadam
üzenetére
A VMware Tools nem erre való, és nem is erre tervezték. Erre megvannak a céleszközök. Vagy le tudod fejlesztetni, de ezért senki nem fog felelősséget vállalni, és nem is elvárható a VMware oldalról. Mi történik, ha a régi lesz a VMware tools, mert azt sok esetben egy ESXi szerver frissítés után utána kell húzni, valamint mi van akkor, ha a VMware tools megáll a VM-en? Ilyenbe nem szabad belemenni, bármennyire is low budget megoldásra van szükség.
Ugyan nem Hyper-V fórum, de konyítok hozzá, nálunk volt egy 110 node-os Hyper-V farm ezt sikerült lebontanom 50-esre, azóta az ESXi farmunk 400 host felett van.
A Hyper-V-t nem fejlesztik már, azaz kiadják az újabb verziókat, de nem sokat hoz a 2016-hoz képest.
Sokkal több munkát igényel a rendszergazdától, mint a VMware. A Vmware egy fabalta a Hyper-V-hez képest, nem tudásban, mert abban a Hyper-V nagyon el van maradva. Sehol nincs ahhoz képest, ezt én biztosan meggondolnám, hogy szükség van-e arra, hogy egy Live Migration (Ez a vMotion megfelelője) fejreállítja Hyper-V node-ot ha nem állítod be jól, ez a VMware-nél egy install minden be van állítva. És a Hyper-V esetében ez kb 30 beállítást jelent csak addig, hogy működjön normálisan.Ilyen sztorijaim nekem is vannak, tegyünk snapshotot az adatbázis, log szerverre, mert az a mentés. De amúgy tartsátok meg 2 hónapig, mert hát ki tudja.
Csináljunk file szerverre vSphere Replicationnel, mert az majd nagyon jó visszaállási pont lesz. A file szerver 12 TB volt.
Szintén Fault Tolerance, de kellene 12 vCpu és a gép 96 GB memóriával üzemel, ebből lenne 4 nem gond ugye? A hálozat 6 Gbit. A Clusterba 4 fizikai szerverrel, 2 Socket 6 Core.
Állítsunk be VADP mentést az adatbázis szerverekre, mert az jó.
stb.Hiába vannak ötletek, meg vannak olyan dolgok, amik nem oda valók, ahova elképzelik.
p { line-height: 115%; margin-bottom: 0.25cm; background: transparent }a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } -
A_ScHuLcZ
addikt
Most jutottam oda, hogy megint foglalkozni tudjak ezzel a dologgal.
Próbáltam úgy, hogy kiszedtem inventoryból (Unregister), vmx fájlban kitöröltem az összes fizikai diszket (scsi0:2, scsi0:3, scsi0:4, scsi0:5, scsi0:6), elmentettem, majd ismét regisztráltam a VM-et webgui-n, ott hozzáadtam a meglévő 3 diszket ugyanazokkal az scsi csatolókkal, amikkel korábban voltak. Ezuntán megpróbáltam bebootolni, ugyanazt a hibaüzenetet kaptam: Unable to enumerate all disks.
Próbáltam azt is, hogy kiszedtem inventoryból, vmx fájlban kitöröltem az összes fizikai diszket, elmentettem, majd ismét regisztráltam a VM-et webgui-n, és fizikai diszkek nélkül próbáltam bebootolni, szintén ugyanaz a hibaüzenet.

Tüzetesen átnéztem a VM-hez tartozó vmx fájlt, nem látok benne olyan sort, ami az scsi0:2 - scsi0:6 csatolókhoz lenne köthető. scsi0:0 és scsi0:1 van, azok virtuális diszkek, az SSD-n vannak, ezeket egyáltalán nem piszkáltam, nem voltak kiszedve a VM alól.
Galopp: ez nekem is eszembe jutott, de ha tegyük fel nem kivettem volna a diszkeket, hanem elszállt volna valamelyik, akkor anélkül nem tudnám bebootolni a VM-et? Az elég nagy baj lenne.

-
Galopp
tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Hasonlóba én is belefutottam nemrég. a legrégebbi két 6Tb-os helyett akartam egy 18TB-posat. Jött is a hibaüzi indításkor, és eltávolítani sem engedte. Vissza kellett tennem a két lemezt, letávolítani a konfigból, majd fizikai eltávolítás, új lemez be, rdm legyártása, hozzáadása, és már ment is szépen..
Nekem szerencsére kéznél voltak a régi lemezek erre az időre. -
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Vedd ki inventory-ból a VM-et, majd SSH-zz be és szerkeszd a gépneve.vmx file-t (vi editor van csak).
Ott pedig keresd meg a scsix:x.present = "TRUE" és azt követő sorokat és ezeket töröld (tehát ha a két diszk mondjuk scsi0:5 és scsi0:6 akkor minden ilyennel kezdődő sort.)
Majd mentsd és add hozzá megint az inventory-hoz.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
tasiadam
üzenetére
Nem ARM, épített x64-es gép. Kb 3 évvel ezelőtt végigteszteltem az összes NAS megoldást (köztük a TrueNAS-t is), nekem az OMV vált be legjobban. Eleinte direktben volt telepítve, majd később bevirtualizáltam, mert más VM-eket is szerettem volna futtatni mellette.
Igen, a VM-hez voltak/vannak addolva, nyilván ezért hisztizik. A kérdés az, hogy hogy tudom megmondani neki, hogy hagyja figyelmen kívül őket, vagy ne is próbálja map-elni?
Próbáltam törölni a VM alól, de azt sem engedte: Failed to reconfigure virtual machine OpenMediaVault 5. Unable to access file [VMs] OpenMediaVault 5/xxxx.vmdk
(az alábbi képeken disk3 és disk7 a két eltávolított lemez)
-
tasiadam
veterán
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Egyebkent ha akarsz NAS-t es hypervisort, es nem ARM, akkor a TrueNAS 10/10. Van virtualizacio benne es nagyon egyszeru a hasznalata.
De ha kihuztad alola a disket, es a VM-ben az 5 diskbol 5 volt addolva, akkor persze, hogy hisztizni fog a hianyara. Gondolom mind az 5 disk a VM-hez volt addolva, igy a resource eltunr alola.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Házi ESXi szerverhez szeretnék segítséget kérni. Van egy VM-em, aminek direkt hozzáférést biztosítottam 5 diszkhez (pass-through). Bizonyos okokból ebből az 5 diszkből kettőt fizikailag eltávolítottam, de vissza fogom majd tenni. A probléma az, hogy a művelet óta nem bootol be a VM, Unable to enumerate all disks a hibaüzenet.
Lehet ezt valahogyan ignoráltatni, tehát hogy ne foglalkozzon vele, bootljon be nélkülük?
Próbálkoztam azzal, hogy a VM beállításainál eltávolítom a hiányzó diszkeket, de ott is hibaüzenetet kapok: Failed to reconfigure virtual machine MY_VM_NAME. Unable to access file [VMs] MY_VM_NAME/xxxx.vmdk
Előre is köszönöm a segítséget! -
CsodaPOK
senior tag
válasz
[Newman]
üzenetére
Jajaja. Vagy amikor a HA mellé még konfigoljunk SRM-et és akkor már egyből ki is pipáltunk minden magas rendelkezésre állással és DR-rel kapcsolatos követelményt. Minden is megoldva, nincs itt semmi látnivaló

Persze amikor aztán kiderül, hogy pl. csak aszinkron replikációt tudunk adni vagy hogy az SRM átállás az nem automatikus, akkor megy a fejcsóválás, hogy hát azért az infrán még illene reszeljünk, mert ez így nem az igazi
-
[Newman]
tag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Az is hasonló, mikor "az alkalmazásomnak redundancia kell, de nincs benne/ehhez megfelelő megoldás benne". Állítsunk be fault tolerance-ot és úgy fusson majd a VM. A fenti beszélgetés már három ügyfélnél is elhangzott, egyet nem tudtam lebeszélni róla, nem győzte meg az a tény, hogyha az első VM-ben BSOD lesz a Windows, akkor a második gépen is hasonló történik.
[tasiadam]: A 6.5-ös ESXi-t - előtte persze inkább a vCenter-t - is fel kellene frissíteni 7.0-ra, kérdés van-e SnS. -
CsodaPOK
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
"ha pl lehal a hálózat a VM-en, akkor indítsa újra"
Szvsz rossz az a megközelítés, hogy az infra oldja meg a VM-en belüli bajt.
Mit értesz azon normál esetben, hogy lehal a hálózat a VM-en?
- Ha infra oldali probléma miatt esik le a hálóról a VM, akkor az újraindításával semmit nem érsz el.
- Ha a VM-en belül van valami hálózati gubanc, akkor azt a VM-en belül detektáld és VM-en belül kezeld.
- Ha kívülről nézed a VM elérhetőségét valamilyen monitorozó rendszerrel, akkor pl az ott definiált riasztás automatikus válaszlépése lehet az, hogy meghív egy PS scriptet vagy API-n keresztül megszólítja a vCenter-t és reseteli a VM-et. (Vagy bármilyen automatizációs megoldás is megcsinálhatja ugyanezt.) Persze itt is valamilyen módon kell tudni ellenőrizni, hogy valóban a VM resetelése a megoldás-e vagy máshol van a baj. Nem fog jót tenni, ha 5 percenként kap a guest OS egy reset-et.A virtualizációs infrának az a feladata, hogy fussanak a VM-ek. Ne akard megerőszakolni és egy monitorozó, automatizáló izének használni. Arra megvannak a megfelelő eszközök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest