Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDMI topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
"Bár az éles környezetet még semmivel sem csesztem szét! "
Elég egyszer elrontani, ha előtte nem, utána tuti rászoksz erre

Esetleg ha a VMware Workstation Pro-t teszed fel, ott pillanatképet is tudsz készíteni a VM-ről egy nagyobb művelet előtt, így ha valami balul sülne el egy kattintással vissza tudsz állni az eredeti, működő állapotra. -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Otthoni környezet. Elitebook 2560p. Vmware Player 16
Van értelme Windows hoston Windowst virtualizálni? Az lenne a cél, hogy ha valamit ki akarok próbálni, akkor ne az éles környezetemet csesszem szét.
Szóval?
Bár az éles környezetet még semmivel sem csesztem szét! Mit gondoltok?

-
hallador
addikt
válasz
Zotya0218
üzenetére
Szia
A VMware workstationben van egy Virtuak Network editor programocska (Edit ---> Virtual Network Editor) sajnos ez a VMware Playerben nincs kivezetve.
Itt tudod beállítani a új Bride mode-al ezt a dolgot.A másik dologra ezt találtam, nem biztos, hogy segít, de hátha:
https://kb.vmware.com/s/article/2146361
-
Zotya0218
tag
Másik kérdésem, hogy tudja valaki, hogy miért kapcsol ki a defender, ha elindítok a vmwaren egy vendég gépet?
Lehet ezt orvosolni? -
ratkaics
senior tag
Elnézést kérek, rosszul emlékeztem. A VMware Workstation-nél nincs ilyen lehetőség. (Csak az ESXi-nél). De a hálókártyát tudod "Bridge" módba tenni, és akkor a host-on be tudod úgy állítani a hálózatot, hogy ne érje el az internetet, a guest meg igen.
A Bridge módot itt találod. [kép] -
ratkaics
senior tag
válasz
Zotya0218
üzenetére
A "lépésről-lépésre" leírást sajnos nem tudom mellékelni.
A lényeg, hogy a Wifi kártyádat "át kell adni" (passtrough) a virtuális gépnek. Ha jól emlékszem a 15-ös VMware már tudja, de szerintem csak a Workstation Pro. Szóval az lehet, hogy ha player-t használsz, azzal nem fog menni.
Este lehet, hogy ki tudom próbálni. -
Zotya0218
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Ha valamit nagyon amatőr nyelven fogalmaznék, az azért van, mert amatőr vagyok!
Előre is bocsi.Laptopom GL552JX Os. Win 10
VmWare 15.5.6 Ezen futtatva egy másik Win 10A problémám, hogy akárhogy állítom, képtelen vagyok működésre bírni a VmWare alatti win 10 wifi használatot.
Úgy szeretném, hogy a gazda gép (eredeti os) ne legyen bekapcsolva a wifi. Vagy ha muszáj legalább ne legyen hálózaton, ne legyen rajta net.
A gép eredeti wifi vevőjét szeretném alkalmazni, de akármit választok ki nem megy. ( Forró kapcsolás wireless network)
Tudna valaki segíteni?
-
ratkaics
senior tag
válasz
TheProb
üzenetére
Igazából már kezdem kapozsgálni. Most kipróbáltam, hogy csak a domain kiszolgálónak állítottam be a vmware-es időszinkront. De akkor is két órát siet a guest valamiért. Még mindig nem értem a dolgot. A domain többi tagja úgy ketyeg, ahogy a domain szerver, ez így ok is, de a domain szerveren akkor is rendbe kellene még ezt tennem.
Hogyan kellene beállítanom? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a virtuális gépek (windows-ok), minden indítás után 2 órával előrébb vannak mint a HOST idő (ESXi 7.0.1)? Nincs beállítva beállítva a VM-nél szinkronizálás. (ha beállítom, akkor is ugyan ez a helyzet)
-
[Newman]
tag
válasz
ratkaics
üzenetére
Az hogy lassabb mint mondjuk RAID nélkül vagy RAID 0/1/10 az adottság. AiRLAC kolléga említette, hogy ez éppen a belépő kontroller, szóval lehet egy másikkal ennél többet tudna az adott számú és fajtájú SSD R5-ben. A paritásnak ára van, amit R5-nél és R6-nál még jobban megfizetsz.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha valaki azt tapasztalja a VDI alatt, hogy az USB eszközök eltűnnek akkor a Chrome a ludas

“USB Unavailable” randomly occurring (Horizon)
Open up Google Chrome type in chrome://flags in your address bar and search for “new usb backend” and force it to be disabled. Then restart your chrome app and your horizon session and you should be good to go.
-
TheProb
veterán
vROPs-ban lehet olyan notification-t (pl. sima email-t) csinálni, aminek a címzettje dinamikus tud lenni?
Konkrétan értesítést küldenék ki a snapshot creator-oknak, ha eléri a 7 napot az általuk létrehozott snap. És ebben benne lenne a snap törlős built-in vrops action is. -
kraftxld
félisten
Az a gond, hogy sok különálló ügyfél, és közöttük nincs semmiféle kapcsolat, valami skálázható megoldás kell.
Az outage nem gond, este a mentési ablakon kívül le lehet lőni a VMeket.
Leginkább az a gond, hogy vMotion sincs (mivel essentials) és csak local storage van. Erre kellene valami automatizált dolog, hogy gombot megnyomnak és minden frissen visszajön 2 óra mulva. -
válasz
kraftxld
üzenetére
Újrahúzás Autodeploy-al nem opció?
Vagy ha ESXi upgrade akkor mondjuk mehet PowerCLI-ból simán.
Kell egy upgrade baseline-t létrehozni Update Managerben és azt behúzni pl. így.
Ha clustert adsz meg $vmhost helyett targetnek akkor egyesével upgradeli a hostokat.$vmhost=Get-VMHost "$ESX.$fqdn"$baseline=get-baseline "_upgrade_to_7.0_"Attach-Baseline -Baseline $baseline -Entity $vmhost.Name| Out-NullScan-Inventory -Entity $vmhost.NameRemediate-Inventory -Entity $vmhost.Name -Baseline $baseline -HostFailureAction Retry -HostNumberofRetries 2 -HostRetryDelaySeconds 120 -HostDisableMediaDevices $true -ClusterDisableDistributedPowerManagement $true -ClusterDisableHighAvailability $true -confirm:$false -ErrorAction SilentlyContinue -
-
válasz
[Newman]
üzenetére
Ez a kérdés bennem is felmerült hasonló szituban: 1 hónapon belül dobva lesznek, és nem egyértelmű, hogy tényleg nem érintett, vagy csak nem foglalkoznak vele.
bugizozi: én végül update helyett megcsináltam inkább a workaroundot (ki kell kapcsolni az slpd-t), de itt belefért, főleg hogy pár héten belül mennek a kukába.
-
Konflikt
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
sajnos ez nem meglepo, azert hazank nem USA

az okokat Newman jol osszefoglalta. anno en a vRA7 ICM-re is fel evet vartam itthon, mire osszejott az a par ember, akikre elinditottak. abban az evben az volt az egyetlen tanfolyam.
a vRA8-at mar live online toltuk, egy angol oktato tartotta, eleg pengen. (akkor meg itthon szerintem nem is indult) -
[Newman]
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Sajnos kénytelen vagyok egyik környezetbe feltenni minden újat, mert különben nehezen tudok felelősen válaszolni, mikor arról van szó hogy akármit meg lehet-e csinálni/miért nem megy/ pl. vSphere,NSX-T, Tanzu stb-ben.
vSphere tanfolyamon voltam még egyszer 4.0 idején, majd lejárt elszalasztott megújítás után DCV 6.7 ICM-en. Arrow-ban, Gaál úr szerintem hibátlanul tartotta.
Én úgy látom, hogy a vRA pont olyan téma, hogy azt csinálni kell - mármint nyomkodni - hogy el tudd mondani másnak a lényeget. Ugyanakkor itthon sajnos nem tud eltartani ez a piac annyi oktatót, hogy ők specializálódni tudjanak. Tehát egy cégnél, mondjuk a max két VMware-es oktatónak kell leoktatni úgy AppVolumes-től, Workspace ONE-ig minden elképzelhető tanfolyamot. -
TheProb
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Ez gyors volt, én még mindig vágom a centit, hogy végre elhagyjuk a 6.7-es érát...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más:
Múlt héten voltunk vRA 8 ICM tanfolyáson, egy olasz csávó tartotta. Kellemes csalódás volt, tök érthetően beszélt, látszott, hogy tudja miről beszél és nem csak felolvas. Ha kérdést kapott, akkor nem csak lepattintott valami sablon dumával.
Itthoni oktatók azért más szinten képviselnek. Legalábbis akikhez eddig szerencsém volt. -
[Newman]
tag
Így első ránézésre az ikonok kevésbé színesek. vDS-en az NSX-es "PG"-t eddig legalább egy kivehető N betű jelezte, de most olyan szinten alig látszik, hogy bekészítek egy nagyítót
vDS 7.0.2-ben feature az LACP Fast Mode, ami érdekes mert eddig is tudta. Jó lesz ez...a belső a fontos. -
kraftxld
félisten
Itt a 7.0 U2, és benne van a streched VSAN clusteren támogatott file services.
Már csak meg kell nyerni a tendert
-
[Newman]
tag
Mivel nyoma nincs a VMUG Hungary alatt.
-
Konflikt
addikt
Sziasztok,
Szuper hirem van!
Március 26.-án, pénteken délelőtt 10:00 órai kezdettel megrendezésre kerül az idei első VMUG (VMware User Group) esemény. Mivel ez egy virtuális VMUG rendezvény, olyan előadókat üdvözölhetünk, akiket egy hagyományos találkozóra nem tudnánk meghívni.
A VMUG ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Előadók:
Cormac Hogan - Director and Chief Technologist, VMware
Duncan Epping - Chief Technologist Cloud Platform, VMware
Frank Denneman - Chief Technologist Cloud Platform, VMware
Agenda:
10:00 - 10:10 Megnyitó (Opening by VMUG Leaders)
10:10 - 10:40 Creating a developer self-service platform with vSphere 7 while maintenance governance (Frank Denneman, VMware)
10:40 - 10:50 Q&A and break
10:50 - 11:20 vSphere 7.0 U1 and the Kubernetes Admin (Cormac Hogan, VMware)
11:20 - 11:30 Q&A and break
11:30 - 12:00 vSAN 7.0 U1 and the vSphere Admin (Duncan Epping, VMware)
12:00 - 12:10 Zárszó, Q&A (wrap up by VMUG leaders)
Regisztráció:
https://VMware.zoom.us/webinar/register/WN_tAR2tQyaQTStuPTSxSfmXQvarunk mindenkit, izgalmas eloadasoknak nezunk elebe

-
jerry311
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
Eddigi tapasztalatom, hogy ha támogatott a chipset és nincsenek ritka hardverek az alaplapon, akkor az ESXi boldog lesz vele.
Nyilván a legjobb ha rajta van a HCL-en, de pl. a Gigabyte Z270X-Gaming 7 is stabil itthon. (nem röhög, ez volt ingyen)
Bár ez lehet csak szerencse kérdése.
-
Köszi. Akkor egy 16c32t-es cpu-nál meg kell állni. Ezt mondjuk kifejezetten elfelejtettem.
Hálókártyát mindig valami intelt-t szoktam nézni. Raid-re külön kártyát kell néznem amit ismer. Alaplap marad mint kérdés. Önmagában a X399-en belül mi lehet a problémás rész?
Póbálok keresgélni de viszonylag régi találatokat kapok amikor megjelenés környéki időben voltak gondok. -
Ha szeretnék homelab-nek vsphere 7U1-et Threadripper alapon használni, akkor belefuthatok valami szörnyen nagy szopóágba, vagy menni fog?
-
jerry311
nagyúr
-
válasz
jerry311
üzenetére
Ha van is benne ilyen, akkor úgy oldja meg ahogy írtam is, azaz boot közben próbálja kitalálni hogy kell e volume-ot növelnie, aztán szépen meghívja a megfelelő parancsokat (fdisk, resize2fs, stb..), majd rebootol egyet újra. Csak ugye az vele a baj, hogy mi van ha én nem akarom ezt? E miatt se szeretem, hogy a Pi OS--nél (volt Raspbian) ez default, install után az első dolgom ennek a kikapcsolása. Másnál amúgy nem is láttam ilyet, de ettől függetlenül lehet, hogy létezik még ilyen OS/disztribúció).
-
válasz
józsi9995
üzenetére
Teljesen elbeszélünk szerintem egymás mellett
Sehol nem írtam, hogy a reboot megoldja. Nagyon bele vagy kavarodva ebbe az egészbe, első körben a legfontosabb az lenne, hogy ne csak felületesen olvasd el amiket írunk.Vélhetően a vm-ben futó OS (az A10 appliance) valamit csinál automatizáltan a szabad hellyel, ettől lehet az, hogy nálad a laborban ment a dolog, és ugyanezen funkció valamiért nem működik a régi rendszeren. Viszont ezt a hibát vmware oldalról nem fogod tudni megoldani, mert nem ott van.
-
józsi9995
tag
6.7-en nem úgy viselkedik mint 4.0-n. Látom. A két esetben az OS-nek ugyanaz a verziója, bár a rendszer kicsit más.
Én elhiszem neked, hogy ez a normális és a reboot megoldja, de mégsem oldotta meg.
Csak nálam a laborban. De rápróbálok még egy újra indításra és ütöm a supportot.
Köszönöm a segítséged és mindenkiét. -
válasz
józsi9995
üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Amit írsz, az nem probléma, hanem a normál működés. 6.7-en is ugyanígy kell viselkednie, meg a Hyper-V-től kezdve a Proxmoxon át mindenhol.
Javítsd ki légyszi ha rosszul értem, szóval összefoglalva: növelted a virtuális disk méretét a hoston, és azt várod, hogy belül a vm-ben a filerendszer ennyivel nagyobb legyen? Ez így nem fog működni, az OS-en belül meg kell növelni a filerendszert, ezt a host nem tudja megcsinálni. A kézi növelésnek előfeltétele persze, hogy lássa a guest OS a megnövekedett disket, ezt Linux esetén egy scsi rescan vagy egy reboot oldja meg, de újra leírom: ettől még nem fog megnőni a filerendszer vagy bármelyik partíció.
Léteznek egyébként pl. olyan linux disztribúciók, amik boot közben ha nagyobb disket detektálnak, akkor megnövelik az fs méretét scriptekkel (pl. a Raspbian ilyen), de ugye ő is csak azt csinálja amit neked kellene most kézzel.
Ha ez az appliance is tud ilyet, de valamiért nem csinálja meg, akkor szintén csak a support fog tudni segíteni. Ha van shell hozzáférésed akkor megpróbálhatod patkolni, de ha ez egy éles rendszer, élő support szerződéssel, akkor tényleg kérdezz rá előbb.
-
józsi9995
tag
+10 GB hozzáad a diszkhez:
előtte: 10 GB totál / 1 GB szabad
utána: 20 GB totál / 1 GB szabad
most kilaboroztam itthon és a nagyobb, ESXi 6.7-en nem áll fenn a probléma.
Lehet, hogy a host verziója túl régi, vagy kell neki még egy újraindítás (egy már volt)?
A rescan-t nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni, kimeneteket talán tudok szerezni. -
válasz
józsi9995
üzenetére
Sajnos rossz helyen kopogtatsz, a kérdéshez nincs köze a VMware-nek. Bármilyen OS alatt bárhol (virtualizáció, fizikai vas) ha disket bővítesz, akkor pontosan az lesz az eredmény amit írtál. A vm-ben levő OS-ben is át kell méretezni az adott filerendszert illetve partíciót, magától ez nem fog megtörténni.
Gondolom ez valamilyen appliance lesz, első körben nézd át a dokumentációját, hogy milyen lehetőséget kínál erre, aztán ha abból nem derül ki semmi, akkor beszélj a supporttal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Előre is bocsi.
Szóval ezek után ingyen sör és örök élet.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vDS 7.0.2-ben feature az LACP Fast Mode, ami érdekes mert eddig is tudta. Jó lesz ez...a belső a fontos.