Új hozzászólás Aktív témák
-
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1981 üzenetére
na megcsináltam
leírom miként készült:1. megnéztem hogy a formátumok stimmelnek e, ill. hogy mennyi a tényleges fps-ük
2. amit küldtél wav az nem wav hanem ac3, szal azt átneveztem
3. a videó és a japán nyelv 24fps (1:55:44); a magyar hang 25fps (1:51:05)
4. szal két választás van vagy a 24-et 25-re húzod vagy a 25-öt 24-re
5. a leírás miatt a 24-et 25-re választottam, szal virtualdub-ba betettem az avi-t, video/frame rate/change frame rate to (fps) ... s ide beírod az fps értéket (25); mivel nem kell a hang azt kikapcsoltam no audio; a videonak direct stream copy; save as avi ...
6. a japán hangot is átrakom 25-re, megui-ba (kezdő lapon, input fül) berakom az audio-t, encoder settings (AC3) - config/sample rate (Speed-up (24 to 25)); esetleg még fixálod a hang tulajdonságait (448kbps)
7. mivel mindegyik 25fps-el rendelkezik muxolod, megui/muxer/avi muxer ...
8. ellenörzés után láttam hogy a magyar hangba késleltetési csúszás is van (+500ms); újramuxoltam úgy hogy a magyar hanghoz adtam még Delay: 500ms-et
9. s kész -
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1973 üzenetére
hmm ez érdekes
esetleg ha nem avi a nyersanyagod akkor azzal is próbálhatsz fps-t váltani
ill. a vd is tud fps-t változtatni(#1976) Moretimer
most akkor egyszer késik vagy folyamatosan nő a késés?
a videó és az audió milyen hosszú? (időbe)ha gondolod megcsinálom Neked csak küld el a cuccost
-
liksoft
nagyúr
válasz
Moretimer #1973 üzenetére
A hangot tedd ki WAV-ba. Így tedd a film alá (a film fps-hez ne nyúlj). Két csúszás lehet lineárisként.
1. Az elejétől a végéig ugyanakkora a késleltetés. Ekkor az audio/interleave menüpont skew ponton kell millisec értékben a csúszást korrigálnod.
2. Lineárisan növő csúszás. Audio/advanced filter bekapcsolása után a filters-ben kell dolgoznod. (Input - stretch - outpou). A stretch értékkel tudod a csúszást lineárisan korrigálni.
Sokszor a kettő csak együtt ad végleges megoldást. Sok sikert, kell türelem hozzá.
Ha random módon csúszik, akkor a lehető legnagyobb blokkonként külön-külön el kell játszani az egészet, és újra egyesíteni a blokkokat. Ez az igazi hangtechnikusi feladat (erre mondják: nem fehér embernek való, más meg nem vállalja).
-
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1969 üzenetére
ez eleje stimmel?
az eltérés lineáris? vagy van egy hely ahonnan megugrik?
lehet csak fps különbség van,
de lehet olyan is hogy a hang és a videó más anyagból van
szal pl. van egy video s reklám volt benne itt általában nem csak a reklámot rakják bele (vagy törlik) de a filmbe is beletörölnek (esetleg megnövelik) ... mint pl. ami a hivatalos anyagokba szokott lenni (dvd)
szal ezeket kéne tisztáznide vannak olyan videó szerkesztő progik amik a filmsávot s az audió sávot külön töltik be
e mellé harmadiknak betöltöd a hangsávodat s minden kiderül hol s mennyi csúszás van
s korrigálni is tudod (vágni, nyújtani ...)
s ha készen vagy akkor lemented külön a hangsávot s mux-olod -
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1951 üzenetére
a virtualdub nem tud ilyet, csak ráégetni (viszont a virtualdub-al kódold a videót)
de vannak muxer progik amik hozzá tudják a filmhez fűzni a feliratotpl. megui
tools/muxer/avi muxers így ki-be/váltani lehet a feliratokat hangokat
ne tévesszen meg hogy a feliratnál csak srt van a listába, mert ssa-t is nyugodtan berakhatsz
-
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1945 üzenetére
belerakod az avi-t ...
benyomod hogy az audio direct stream copy legyen
innen leszeded a legújabbat (subtitler-2_4.zip)
video/filter/add/subtitler s itt betallózod a ssa feliratot (ha nem abba van a google segít átalakítani a feliratot)innentől meg már csak Compression -t kell bazirgatod
ha az előnézeti képen megfelel a mérete a feliratnak akkor nem kéne változnia menet közbe -
Borisz76
nagyúr
válasz
Moretimer #1945 üzenetére
Én inkább azt kérdezném ,hogy minek égeted rá a feliratot ?
A legtöbb pc-s lejátszó kezeli rendesen a .sub .srt stb fájlokat.
Sőt az ősréginek számító asztali DVD lejátszóm is szépen elboldogul a film fájl mellé tett ugyanolyan nevű felirat fájlal.Igazság szerint én sosem preferáltam az égetett feliratot.
Miért kell ráégetni.....csak ez a kérdés jár a fejemben !
Bocsi de nem akarok személyeskedni. Ezt inkább általánosságban kérdezem.
-
detroitrw
addikt
válasz
Moretimer #1943 üzenetére
miért adsz meg neki átméretezést ha nem változtatod meg a pixelek számát?
amúgy a miatt kérdeztem mert az átméretezésnek kell lenni a legutolsónak, mert pl. ha beállítasz egy betűméretet 640-be s elötte 320-átrakod s úgy pakolja bele a feliratot elképzelhető hogy a betűméret a duplája lesz mivel a 640-hez lőtted be a betük méretéts melyik felirat ráégetőt használod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest