Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
gyulank
addikt
Nos, én azokat böngészőből szoktam.A régi youtube videók alatt azt értettem, hogy ha lassú volt a neted, akkor is láttad a csíkot, hogy tölti befelé, és ha szaggatott volna, akkor szüneteltetted, és ha végig ment, vagy lett annyi előnye, hogy végigmegy mire lejátszódik akkor nem szaggatott. A mostani youtube semmiképp nem töltődik be teljesen előre. Én olyanokat játszok le lejátszóvak, amiket amúgy le kéne töltenem, hogy lejátsszam. VLC teleopítésekor legalábbis Windows alól települt egy Firefox plugin vagy mi, de az sem, és a külön VLC-ben megnyitott fájl sem töltődik ha szüneteltetem. Így, ha a sávszélességgel goindja van, hiába várok. A PotPlayert használom Windowson, ez folyamatosan tölti, plusz ebben beállíthatok DP2-őt ami nekem fontos a DVD lejátszóm(erősítőm) ezt ismeri. Viszont Ubuntun nem működött wine-ban. Egyenlőre az mpv-t használom az egyszerűbb megnyitás miatt, meg mert a gnome mplayer mindig befagy. És mivel a linkre rákattintok jobb gombbal, kikeresem a hivatkozás címének másolását, kikeresem a Terminált, megnyitom, beírom, hogy mpv egy kettes billentyűkombináció jobban kézreállt volna, de az egy kattintás is jobb, mint még ott is kikeresni a beillesztést.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
nemurea
aktív tag
Bocsánat, gksu-t akartam írni Egyébként az egy értelmes fejlesztés lenne, ha ikonra jobb gombos menübe a - Futtatás root-ként menüpont is bekerülne, lehet, hogy van is ilyen mod.
Tehát ha pl. a NAS-on az attila felhasználó a users csoport tagja, de a laptopon nincs ilyen csoport, legalábbis a groups attila parancs eredménye attila adm cdrom sudo dip plugdev lpadmin sambashare, akkor egyszerűen adjam hozzá az users-t is? Nem kell külön létrehoznom a csoportot magát?
-
nemurea
aktív tag
Uhhh, köszönöm, ezeken messze több infó van a témáról, mint amit én meg szeretnék tudni Ha nem megy, végigmegyek az Ubuntus részen, elvileg ott is csak a kliens az érdekes, hiszen azért van a NAS, hogy a szerver-oldalt lekezelje. Ha már abba is bele kell nyúlni, régen rossz. Köszi még egyszer!
-
MODERÁTOR
Hogyan van telepítve a Windows? Ha a lemez eredetileg GPT-vel rendelkezett de te hagyományos módon telepítetted újra, akkor az átkonvertálta a lemezt MBR-re és hátrahagyta a tartalék GUID partíciós táblát. Ez megzavarja az Ubuntut mert nem tudja eldönteni, hogy melyik a valós.
De a lényeg, hogy bármi is van, a partíciós táblában keresendő a hiba, azt kell javítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Projektor topic
- Építő/felújító topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Peugeot, Citroën topik
- Gaming notebook topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest