Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Novics

senior tag

válasz Alveus #35869 üzenetére

Üdv Urak!

Friss NAS-os, és újrakezdő linuxos vagyok. Régen - ~10 éve - elég sokat szórakoztam vele, aztán meguntam.

Synology leírása alapján megcsináltam a csatolást, és örültem. Az elején még volt némi jelszó anomólia - a mappa, majd a fájl megnyitáshoz is kérte - de ez elmúlt. Ha lefuttatom a parancsot, akkor felcsatolja, és öröm van. Újraindítás után viszont mindig újra kell csatolni.
    FSTAB-ot szerkesztettem - sajnos már nem tudom, hogy melyik leírás alapján, mert egy csomót gugliztam. Meg is jelenik oldalt szépen.
    FSTAB:
    //192.168.X.X/volume1/SynoDS /home/phanovics/SynoDS nfs auto,nofail,noatime,nolock,tcp,actimeo=1800 0 0

Újraindítás után is ott marad az ikon, de valahogyan kiesik alóla a mappa:

failed to mount "SynoDS"
    mount:/etc/fstab:parse error at line 1 -- ignored mount.nfs:failed to prepare mount: operation not permitted

Ha lefuttatom a csatolást, akkor megint rendben működik.

FSTAB-nál olvastam, hogy fájlszerkezetet kell megadni, de nekem ha beírtam az ntfs-t nem működött egyáltalán. A mintában az nfs volt.

Guglizok már egy ideje, és nem nagyon akar működni a dolog. Jelszavas fájlt is csináltam már, ahol ott volt a felhasználónevem, jelszavam, de akkor sem akarta az igazságot.

Mit bénázok el?

:R

Új hozzászólás Aktív témák