Új hozzászólás Aktív témák

• dark2

tag

válasz lev258 #35527 üzenetére

ubyegon2: köszönöm szépen, ki fogom próbálni! Bár most kb 2 hétig nem lesz kézközelben ez a gép...

Szóval: ez az alaplap nem tud UEFI-t, ez öreg ahhoz, secureboot nincs. (Win7 van az ubuntu mellett, annál nincs gondom, megy a youtube rendesen, nvidia driver fenn...)
    A zártból a 304.137-et ajánlja, de nem teszi fel. Továbbra sem, pedig már állítottam a gépen, kivettem a ramokból, hátha nem szeretik egymást és az alaplapi hangkártya helyett betettem egy PCI-os CMI8738-ast.

Visszatérve a videókártyára: persze, értem én, hogy az nvidia nem támogat már ilyen öreg, tízéves kártyákat (ha nem több) és a linux se támogatja a régi drivereket, de ha nem is játszok, netezni azért még engedhetne. Tegyek fel régebbi ubuntut? A 14.04.5 támogatása nemsoká lejár, a 16.04.5 még tovább bírja.

Amit ma próbáltam:
    - A CMI8738 ment egyből, mikor a gépbe raktam, sőt a youtube akadások is picikké váltak, tizedmásodpercesekre - de továbbra sem olyankor, mikor a vinyó aktivitásjelzője felvillan.
    - Kivettem 2 ramot, csak 2x2GB kingston maradt benn, amik korábban is benne voltak (igaz, régebben 4x2GB volt benne). Most auto-n 800MHz-re állt az órajele.
    - Dugtam a gépre egy pendrive-t, elindítottam egy avi-t, megnyílt a VLC, a lejátszás nem indult el, semmire nem regált a gép, csak az egeret tudtam ide-oda mozgatni... (Ekkor még lehet, hogy benn volt a másik két ram is.)
    - Elindítottam zenét a rhythmbox-on, ment is, de ha a jobb felső sarokban az "X"-xel kinyomtam az ablakot, a zene ment tovább. Csak úgy lehet rendesen kilépni belőle, hogy a tálcaikonon jobb gomb -> leállítás és kilépés?

Ennyi ma estére fáradtan elég is volt, már nem babrálok ma vele, visszajöttem win7-re, itt nincs semmi gond. Nem adom fel, de csak kb 2 hét múlva tudom újra próbálni.
    Régebbi linuxxal menne rendben? Mert a "rendes" gépemen (amiben frissebb hardver van, de az se a legújabb, csak a videókártya) a LAthronos féle 14.04.5-tel szépen megvan.

Új hozzászólás Aktív témák