Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spájne

csendes tag

Sziasztok!

GIGABYTE GA-EP31-DS3L alaplapom van egy KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz rammal. Táp FSP ATX-400PNF
    Egy E5200-es procit szeretnék majd benne tuningolni de kezdő vagyok még benne

Szeretnék segítséget kérni tőletek mert úgy látom sokaknak van ilyen procija. Annyit tudok, hogy a tuningot nagyban befolyásolja az alaplap és a tuningot is a biosba kell elvégezni

Kérdésem: Miket kell beállítani a biosban a tuning megkezdése előtt? Mit, mennyivel és milyen sorrendben kell emelnem? Kezdő vagyok, ezért úgy írjátok le létszíves

3-3.2GHz lenne a cél! Ez gyári hűtővel gondolom menne, de kérdés hogy a hangja illetve hőmérséklete mennyivel nőne? Érdemes lecserélnem vmi jobb 4-5ezer forintos hűtőre?

Egy tanácsot már kaptam egy itteni embertől. Ő azt mondta, hogy csak az FSB-t kell állítanom a RAM-t 800ra állítja alapból az alaplapom. Ez igaz? RAM feszt, időzítést nem szükséges piszkálnom? Esetleg csak akkor kell ha nagyobb GHz elérése a cél?
    Ha feszt nem emelem akkor nem tudom elrontani a procim, ez igaz?
    Alapfeszen elérhető a 3-3.2GHz?

Olyat olvastam itt h több mindent be kell állítani tuning előtt a biosban. Pl h manuálon legyen a fesz szabályozás h ne adjon véletlenül se több feszt az alaplap a procinak.

Bocs ha kicsit sokat írtam így egyszerre meg ha kusza amit írtam:)

Segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák