- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
Szia!
Nemtudod elrontani, én is kezdő vagyok, először el is b@sztam és nem indult el a gép. Ha ez előfordulna akkor sem kell megijedni, leszeded a ház oldalát és az alaplapon látni fogsz egy gombelemet, na azt kiveszed és újra beteszed. Újra elindítod a gépet és mintha misem történt volna el fog neked indulni. Tehát ne aggódj, bár én is aggódtam még 3 nappal ezelőtt, de ahogy nekemis mondták, nemkell. Én 3ghz-re húztam, a ramokat úgy tudtam visszaosztani, hogy 799mhz-en vannak /FSB/Memory ratio->1:2.00/. A cpu fsb-t 240re állítottam, a szorzó hagytam ahogy volt /12.5-ön van alapból/. Spread spectrumot pedig kikapcsoltam, bár nemtudom miaz, csak ezt a tanácsot kaptam
Ja igen, és a feszt nem állítottam egy picit sem. Így Prime95-nek is tetszik, egy darab hibát sem talált.
Ennyi infoval neki lehet ugrani, én is így tettem kb, és stabil 3ghz-en megy. Kb fele ennyit tudtam mint te, amikor elkezdtem, tehát kísérletezz bátran, sok sikert!
szerk.: ja és arra figyelj, hogy ahogy emeled az fsb-t, magától emeli a ramokat is, nekem az volt a bibi, hogy gondoltam ha amgától csinálja, biztos jó és 960mhz-en voltak a 800mhz-es ramok, ezért nem indult. Egyébként 880-on még mennek
Az alaplapod pedig szerintem nem korlátozza a lehetőségeidet, nekem egy jóval gyengébb lapom van, és vidáman együttműködött
Azért várj egy fél órát, hátha kiegészítenek, kijavítanak engem a szakértők
-
lizakattila
senior tag
Szia!
3-3,2 GHz-et ezek a procik szinte mindegyike alapfeszen viszi!Elsőként a CoreTemp nevű progival nézd meg mennyi a proci vid-je.
Ha tuningolsz - "aranyszabály" - ne hagyd Auto beállításon a dolgokat.
Tehát bios-ban MB Intelligent Tweaker M.I.T. menüben állítsd be a következő dolgokat (ha belépsz a bios-be és nyomsz Ctlr+F1-et az tobábbi beállítási lehetőségeket hoz elő ebben a menüben):
CPU szorzót 12,5 szeresre (CPU clock ratio 12, +0,5) állítod
PCI-E frekit állítsd be fix 100-ra.
A cpu feszültséget (CPU voltage controll) beállítod az előbb említett vid értékére (esetleg + 0,05v) valamint a memória feszültségét is állítsd a gyárilag megadott értékre.
Az FSB-t (CPU Host Frequency) emeld meg mondjuk 240-re első körben, így 3GHz-en fog menni a proci.
A memoria szorzóját (System Memory Multiplier) úgy állítsd be, hogy a memoria frekvencia egyenlőre minél közelebb essen 800-hoz.
Ha indul a gép, akkor tesztelj prime95-tel (esetleg orthos, linx, ibt). Figyelj a hőmérsékletre, 100%-os terhelés alatt, ha lehet ne menjen 70 fok fölé.
Ha nem indulna - akkor visszaáll alapbeállításokra - akkor állíts be alacsonyabb FSB-t, esetleg emelj egy kicsit a cpu feszen.
(Remélem jól emlékszek az elnevezésekre a biosban)
Ha további kérdésed van nyugodtan átjöhetsz IDE is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2902, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest