- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi hangfal építés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wikoo
aktív tag
üdv
ismerősöm gépét most pakoltam össze és gondoltam egy kis tuningra.
Cooler: Alpenföhn Brocken
Lap: ASRock 880G Pro3
cpu: X4 955
Agyon feszelni nem szeretném, és nem akarok gamekat felpakolni úgyhogy mivel ellenőrizzem h betonstabíl e? prime95? intelburning? superpi? -
Wikoo
aktív tag
válasz
darál0w #31785 üzenetére
bocsi h értetlen vagyok, kicsit felhúz ez a fos asus lap
mindent alapon hagytam, csak feszt adtam neki: ugyan ez a hejzet (1.35, 1.1)
alapból biosba az nb nek csak úgy lehet feszt adni h +50mw 100 150 (ki se irjah az alap 1.1 stb)
Nagyon nem szimpi nekem ez a lap, régi giga lapom intelnél nem csinált ilyeneket, megadtam neki az értéket ( egy normális skálán ) és vagy csinálta a dolgát vagy fagyot -
Wikoo
aktív tag
válasz
darál0w #31736 üzenetére
na
be lőttem a cuccost, ibt és linxen 40kör minden nélkűl lement (maghő max 59, kupak max 63 )
viszont továbra is csak progival megy a dolog, bioszba adom neki, akkor a + feszt se cpuvidn ek se nb nek nem megy, és elég gyorsan kifagyok.
Nem értem mért nem adja neki a feszkót bios ból -
Wikoo
aktív tag
válasz
darál0w #31695 üzenetére
Nem hagyom magam megtéveszteni
Nem csipázom a lapom, amd overdrive - el belőttem 1.45vcore al a 4ghz-t, 25 kör lemet intelsütőbel és azért még kinyomtam egy szuper píít(és még 60fokot se érte el a proci). Gondoltam megvan a fesz, belövöm bioszba. Bootol ..stbstb oszt winfosban kék halál. Mért van az h bioszba kevés a fesz neki, a progiban nem? Kék halál nem memo tuningnál kéne lennie? -
Wikoo
aktív tag
üdv
Egy 955be-t(c3) rángatok csak szorzóval.
3.6 ghz felé nem akar menni az istenek sem, de azt viszi alapfeszen (cpu-z 1.36VID, core temp 1.35VID).
Mondjuk 4ghz-t próbáltam eddig csak kövi lépcsőnek, de mikor super pi vel nem volt stabil 1.45 v ig, akkor leálltam a dologgal ( nem tom mennyit adhatok neki nyugodt szível )
Hűtéssel nincs gond (Xigmatek HDT-S1283-as intelburn alat is 50fokon tartja 3.6ghz-en)
Meddig mehetek el fesz pakolgatásban? Félek h túl sokat adok neki, elszáll a deszkám (Asus M3A78-EM - nem egy tuning bajnok), fsb-t sem rángattam vele eddig.
Super pi-t érdemes egyáltalán használnom? Váltsak más tesztprogira? ( mondjuk prime )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Windows 11
- Kuponkunyeráló
- Milyen széket vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Plus / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest