- Steam Deck
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
-
-
Chaser
legenda
válasz
Kiskutyák #2913 üzenetére
2.4G alapfeszen reális, csavard fel az FSB-t 250-re, HT-t oszd vissza 600 v .800-ra, ramot kezdetnek 266-ra, ha úgy megy akkor 333-ra.
szerk: #2914 Benhill : Érdekes dolgokat mondasz, azért mert 1 magos, nem számít a nagyobb órajel..én ezt eddig nem tudtam/nem tapasztaltam, de ha te mondod..
-
válasz
örök érvényű igazság: pontosan addig lehet húzni egy rendszert amíg az elindul és stabil. ha nem indul, vagy fagy, vagy kékhalálozik, akkor mentél túl azon a ponton, amíg húzható.
ilyenkor visszább veszel, vagy picikét megemeled a processzor magjának feszültségét (ezzel nagyon óvatosan, mert ha nagyon megemeled, az igen káros a procira, értsd:ez gyakorlatilag a legegyszerűbb módja legyilkolni a CPU-t)
de amúgy húzhatod nyugodtan, amíg a fent említett hibák valamelyike be nem következik, vagy túl nem melegedik a procid (tartsd 50-60 fok alatt és biztos nem lesz baja). húzol valamennyit, futtatod egy ideig az Orthost, vagy játszol pár kört, és ha stabil, akkor megint húzhatsz valamennyit.
ennél pontosabbat nem lehet mondani, mert még két teljesen egyforma gép sem fogja ugyanazokat a tuningeredményeket produkálni, így azt sem lehet megmondani ránézésre egy konfigról, hogy "ez pontosan 54.1267% tuningot fog bírni, és egy miliHertz-el nem lehet feljebb túrni")
úgyhogy húzd bátran, csak a fent említett dolgokat figyeld (hőmérsékletek, stabilitás)
és valaki, aki nálam jobban ért az AMD-khez, írjon egy maximális magfeszt, amin biztosan ne menjen túl
-
Benhill
senior tag
válasz
nekem az előző gépem hasonló volt, ugyanez a proci, az alaplapnak ugyenez a tulajdonságai. 2124mhz-n stabilan ment fesz-emelés nélkül. ilyen 1 magos amd-t szvsz mind1 hogy 1800 vagy 2400 mhz-n használsz. játékoknál nem lesz változás, win gyorsaságban minimális.
talán még lassabb. 2400 ra akartam + fesszel, ment is szépen, viszont 3D-mark, meg 3D-s alkalmazások iszonyatosan akadtak. lehet csak nálam volt a hiba...
-
KMT
addikt
válasz
Kiskutyák #2770 üzenetére
Na látod, megy ez.
Nincs bennük védelem, tehát ha valami megzakkan benne, akkor nem kizárt, hogy nagyobb feszültséget ad az alkatrészeknek, amik emiatt elhalálozhatnak. Szerencse kérdése, hogy mit visz magával.
De én ebben nem vagyok szaki, a tápos topikban tudnak segíteni. -
KMT
addikt
válasz
Kiskutyák #2758 üzenetére
Ha más nem, végignézed az egész bios-t. Rá lehet jönni, hogy mi micsoda.
Hasonló lapunk van. Csinálj pár képet a bios-ról (a tuningos részeknél lehetőleg (: ), és megnézem, hogy tudok-e segíteni.Mod: Szerintem azt a tápot minél előbb cseréld le. Úgy tudom, hogy trust-ok nem megbízhatóak
, gépre veszélyek. Tuning esetén még valószínűbb, hogy behal.
-
Picco
addikt
válasz
Kiskutyák #2749 üzenetére
eloszor ezt olvasd el, ha utana van meg kerdesed valaszolunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest