Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Nem tudom miért gondolod, hogy én simán fejre akarom állítani a házat?
"úgy tervezni a házat, hogy fejjel lefele van az alaplap" Ha ebből ez nem jön le akkor esetleg elbábozhatom, de attól félek felesleges.
Amúgy sok házon hátul felül nincs is sok szellőzés, csak alul meg felül, így ha felfordítják is kb ugyan működne az egész.
Eleve nem értem miért gondolod rólam, hogy a meleg levegőt akarom lefele kergetni. Nem vagyok idióta, de kösz a feltevést. Nagyjuk ezt mert, mindent is megmagyarázol úgy hogy másokról feltételezed, hogy nincs 2-nél több agysejtje...
-
"Alulról jött a friss levegő, ami hátul és felül távozott." - mert ez a levegő normál útja. Ezt nem is kérdőjelezi meg senki.
Viszont a kis gépházak speciális helyzetben vannak, mert kis méretűek, amiket kitöltenek a hardverek, és nehéz normálisan megoldani az átszellőztetést. A te Prodigy-dben ezt úgy oldották meg, hogy teljesen függőleges a légszállítás (még van pár hasonló felépítésű ház, ahol ezt a 'kémény' jelleget használták, hogy alulról jött a hideg, felül ment a meleg). Ezért szinte mindegy, hogy melyik oldalát használod, de ezt egy normál háznál nem lehet megoldani (vagy csak nem megérősen, mert egy nagy házban több a levegő térfogat is, és kevesebb a befolyásolható légirány).
Illetve még egy gondolat: az, hogy valami 'működik', az nem ugyanaz, mint a 'normálisan működik'. A 20-30 évvel ezelőtti gépházakban sem sül meg a hardver, de manapság már senki nem venné, mert rossz a hűtési teljesítménye (akár +10-15 fok is lehet a különbség egy mai jó hűtéssel rendelkezőnél) miatt nem kellene senkinek (max csak a retró dolgok kedvelőinek; vagy olyanoknak, akik átalakítanák/modolnák a saját ízlésük szerint). -
Úgy látszik, bonyolult. Akkor kezdjük előről. Ha egy ház hűtését megtervezik, akkor számolnak a fizikával, illetve a levegő irányával is. Így a házad tetején, és hátsó-felső részén alakítanak ki helyeket, hogy a meleg levegő távozzon, és elől meg hideg levegő beszívását oldják meg. Ez utóbbit tényleg nem érinti a ház fejre állítása, de a többit igenis. Ugyanis a meleg levegő nem fog lefelé szálldosni, mert te fejre állítottad a házadat, és azt szeretnéd, hogy ezt tegye (még akkor sem, ha fizetsz neki). Hátulra-alulra meg nem alakítanak ki levegő szállítást, ami egy fejreállításnál működhetne (hiszen normál működésnél annak a résznek semmi szerepe egy légszállításnál), így a ház fejreállításánál a ház felső részében be fog ragadni a meleg levegő. És nem azért, mert beszigszalagoztam. És pont ezért, mert a fizika ilyen könyörtelen, tükrözött alaplapok nélkül egy 'sima' fejreállított háznak semmi értelme.
-
scdlsc
senior tag
Volt ilyen Bitfenix Prodigy M házam. Benne DVD író. Ugyanígy alul 3,5-es HDD. Függőlegesen volt egy felfogató lemez SSD-kkel. A táp alulról szívta a levegőt és elől fújta ki. A DVD író mögött volt még egy venti, ami felfelé fújta ki a meleg levegőt. Nekem a procin csak egy venti volt, viszont volt egy a ház hátsó részén is az I/O portok mellett. Soha nem volt benne meleg. Alulról jött a friss levegő, ami hátul és felül távozott.

Most egy régi sajtreszelő G5-ös MacPro házba van beleépítve a gépem. Annak is a jobb oldalát tudod nyitni. Ott is felül van a VGA. Az csak elől és hátul lukacsos. Elől van két nagy venti, túlnyomás van a házban, simán kiszellőzik az egész.
-
Ribi
nagyúr
Mihez képest és az kit zavar? Mert ha a vga van "lent" az nem baj?
És miért ragadna be felül a hő? Ki mondta hogy szigszalagozd le?Nem azt mondtam, hogy fogj egy szarul szellőző házat és ragassz talpakat a tetejére és kész is, hanem úgy tervezni a házat, hogy fejjel lefele van az alaplap.
Amúgy is van pár ház amibe 90 fokban elforgatott lap van. Csak még 90 kell. -
Ezt nem a házkészítőkön kell számonkérni, hanem az alaplap gyártókon. Ha nincs 'tükrözött' alaplap, akkor a szellőzés sem úgy működik egy fordított házban (hiszen akkor lent lesz a CPU is); így nem éri meg csak ezért csinálni olyant. Ha viszont lenne belevaló, akkor vélhetően készülne olyan ház is (a mostani újdonságnak ható rejtett kábeles alaplapokhoz is vannak már speciálisan hozzájuk való házak is - vagyis ha lenne tükrözött alaplap, akkor vélhetően lenne másik oldalas ház is). Legalábbis szerintem.
-
tserrof77
őstag
Ha lenne kékben, még érdekelne is.
-
sutyesz96
őstag
Végre valami kreatív termék.
-
scdlsc
senior tag
Nem az én stílusom, de amúgy nagyon jól néz ki. Meg végre nem a szokásos akvárium kinézete van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- DOOM - The Dark Ages
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen alaplapot vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- További aktív témák...
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest