- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16257 üzenetére
eddig nem is néztem, h ilyen vegyesbe van a ramod....ugy vicces a tuning
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16199 üzenetére
nincsmit.
várunk vissza az eredménnyel
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16194 üzenetére
probáld , de mivel a memoknak 2 a legkisebb szorzo, így már alaporajel felett fognak menni.
először a ramokat teszteld le, mit bírnak. aztán mehet utána a proci is. ha nembírná, akkor csak az marad, h kevés a CPU fesz.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16189 üzenetére
esetleg dobj fel mellé egy everestet.
az is jol mér
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16187 üzenetére
olvass utána.
coretemp lesz a jo. annak higyj.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16184 üzenetére
dupla
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16184 üzenetére
melyik verzio van meg a progikbol? lehet nem ismeri vmelyik a procit, azért mér félre. de ez a TJ max beállításátol függ...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16169 üzenetére
remek.
nincs mit -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bajtokarpi #16127 üzenetére
openGL, azaz stress test.
gezu1025: a crysis nem CPU és nem GPU limites (igazából a fenetudja mi a limitáló tényező, de a bus/memória is közte van, sőt talán a cache is). annyit tudsz csinálni, hogy a shadowst vedd le highra, esetleg a shaderst is. a shadows az, ami a gyakorlatban nem látszik high és very high között, viszont szó szerint zabálja az erőforrásokat. ha használsz AAt, akkor először azt kapcsold ki persze. utánna már mennie kell rendesen (a Te videokarid kb kétszeresét tudja az enyémnek nyers erőből, a progi csak két magot tud rendesen használni -és azt is rosszul-, 3.2őn meg az x3nak két magon terhelve kéne hoznia a 3.0ás q66ost... namármost nekem medium shaderrel és medium shadowwal bőven 30fölötti fpseim vannak a bossharc kivételével 1280ban).
a Crysis very high (csak az, a low-high teljesen korrekt) eléggé rosszul van optimalizálva (sokat teszteltem taskmngr+rivatuner kombóval), cserébe viszont mai napig az egyik legszebb progi a piacon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bajtokarpi #16125 üzenetére
a kétszálas prime, ami Neked is van, tökéletes. smallFFT módban teszteld.
ja és ha biztosra akarsz menni, akkor gpu capsot, avagy vidkarit terhelőt is indíts a prime mellett.
terhelésre a táp is ejt némi feszültséget, ami azt is jelenti, hogy hiába megy le a prime, együttes cpu+gputerhelésre a proci már hibázik. ja, a hőfokokra ezalatt különösen ügyelj, nálam +10fokot jelent a smallFFThez képest, ha a GPU is be van indítva (ház szellőzés kritikussá válik). a dolog előnye, hogy ha itt stabil, akkor már alatt már nem jöhet elő instabilitás.
-
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16107 üzenetére
Nem egyedi, "természetes" Nálam a kis 2180-as alatt is csinálta az Abit. Baj? AZ a proci lényegesen többet is bír, adj hát neki nyugodtan bios 1,4V felett.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16104 üzenetére
látom van drop rendesen
csináld ugy, ahogy lipi javasolja. menni fog ez
-
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16104 üzenetére
Nincs mit!
-
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16102 üzenetére
Kevés a fesz, sokat drooppol a lapod (0,07-et ahogy nézem terhelés alatt) Biosban állítsd a procit 1,41-1,42v körül, hogy terhelten a cpuZ 1,35-öt mutasson. Ott majd megy 3,2-3,4 között!
-
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16092 üzenetére
Ahogy mondták, s ahogy sejtettem. Ott van a biosban, a Vid-ed 1,35V
Dióhéjban: Ez az az érték amin neked az Intel garantálja, hogy a procid hibamentesen tudja a gyári órajelét..
Nekem is ilyen Vid-es volt és..1 tálca 6750-est hoztak minduez volt. 3at vettem és 20MHz eltérések voltak csak (max oc). Ezért írtam amit..
Ne parázz 8*400 Bios 1,4v (G)mch 266.
Ezen a feszen nézd mit tud, tovább feszelni értelmetlen mert nem lesz arányos a teljesítménynövekedés. (magyarul: nem kapsz annyi pluszt érte , hogy érdemes legyen feszeni tovább)
Ez az a proci amit 1 óra alatt ki lehet tapasztalni, nagyon unalmas. Kben jó proci!!!! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16099 üzenetére
nem minden lap tud ilyen kis mértékben adni feszt. ilyen a tiéd is.
mellesleg ez sem sok...ez 0,05V lofütty
LOAD(prime vagy IBT teszt alatt) mennyi feszt kapott a proci 1.35V BIOSbeli beállítás mellett?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16096 üzenetére
ott tudod megtenni.
élettartama nem fog csökkeni...ha az ajánlott értékeken belül maradsz...nálad ez a CPUra vonatkozoan 1.5V a fesz, és 72°C hő.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
a VID az a CPU normal vcore fül alatt látható a biosodban. meg kiírja az easy tuner 6 is a HW monitor fülön. tehát a tied VIDje 1.35
az FPO a proci kupakjára van írva. ebből és a VIDből már elég sokmindnere lehet következtetni, hogy mennyire megy jól.
3.2ghzn hibázik. próbáltál feszt emelni picit (ha a smallFFT/prime hibázik, akkor általában elég egy-két lépcsővel emelni a biosban, tehát olyan 0.01 körül).
az a Xigma quad tuningra is bőven jó, szóval a hűtéssel nagyon nem lehet bajod (azért hőfokokra ügyelj).
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
inkább erre válaszolok
VID : gyári alapfesz, nálad ez 1.35V
FPO : "gyártási szám"
tehát most 1.35Von vagy. procifeszt egészen 1.5Vig emelhetsz, ha bírod hűtéssel, és akkor megy a magasabb orajel is.
milyen felbontásban játszol?
-
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16085 üzenetére
Nézd meg a Vid-edet. Ha 1,35-ös széria, kb mind1 az FPO-ja, 3,2körül lesz (táp-ram-lap )-tól függ feszemelés nélkül a vége. Úgy valós 1,5Vkörül lesz 3,6-on és adhatsz neki 1,7-is, akkor se megy nagyon 3,75 fölé.
Valós 1,35-ön nézd, amit ott tud az kb reális. Nem ér annyit a feszeleése mint amennyi sebességnövekedést érzékelnél...(#16089) Sky94: Ezt ember nem tudja pontosan, teszteld ki. 2 uolyan deszka is letérhet akár 10-15 FSB-vel is egymástól, no meg a tesztkörnyezet(esetedben a konfigod) Olyan sokat ne várj tőle..
Keresd meg a lapod topikját, ott csak lesz valaki aki ismeri a biosodat. (Nekem lövésem sincs hogy néz ki..) Volt 1x neo-s p35-öm, 4300-as procical, az mendegélt szépen. A VGA-d és a procid így is ok, úgy értem, amihez kevés lenne a proci 260-on, ott már amúgy is vgs limited lenne.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16087 üzenetére
és AUTOn vannak a feszek?
mert akkor azokat gyorsan fixáld...először normalra mindent.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16085 üzenetére
hali.
feszben hol jársz, illetve fixálva vannak e?
-
válasz
bajtokarpi #15815 üzenetére
Igen lehet, de azért monitorozd a hőmérsékletet! 70 fok fölé ne nagyon menjen! Én a helyedben amúgy megvárnám a hűtőt.
Üdv
-
bivalyolo
őstag
válasz
bajtokarpi #15210 üzenetére
az fsb-t állítsd 375-re.
a memory multipliert 2.0-ra.
pci-e frekit fixáld 100-ra.
a ramoknak nem kell 750mhz-hez +feszt adni ugyhogy az maradhat normálom.
a proci feszt is tedd normálra aztán ha fagy teszt alatt akkor egyesével növelni kell de csak akkor emelj rajta ha nem alap gyári hűtőd van.ezek a régi 6ezresek nem tudom mennyire húzhatóak alapon de talán megy 3g-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest