- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autóhifi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #941 üzenetére
Nincs mit,sok sikert!
-
sittes_redix
csendes tag
ok. THX mindent.
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #939 üzenetére
Az árgép egy olyan hely,ahol sem sem igazi,annak sosem hiszek.
Nézz egy boltot,ahol 5K környékén tudsz AC Freezer 64 Pro-t venni és jó vagy. -
sittes_redix
csendes tag
ahha értem, igazad van
Tudsz vmi olcsó helyet, vagy az árgépen keresgéljek? -
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #937 üzenetére
Ezt nem igazán értem.
A 212+ 16cm magas,az AC pedig 12-13.Az AC pedig terhelve halkabb,mint a TX3,szal ha akkora összegben gondolkodsz,akkor mindenképp AC. -
sittes_redix
csendes tag
az 10 centis igaz?? hát nemtom...
Én még a Cooler Master Hyper TX3 hűtőt néztem, halk, és árban se rossz. Mit gondolsz? Lehet hogy rossz, nemtudom.. -
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #935 üzenetére
Am is ajánlatos új hűtő venni a 4 magos AMD-kre,mert eléggé forrófejűek.
Elég olcsón lehet kapni AC Freezer 64 Pro-t,bár ennél nem sokkal több,viszont sokkal erősebb a CM Hyper 212+,de ez kérdéses,hogy beférne-e a házadba. -
sittes_redix
csendes tag
Tesztelem, de ennek orkán hangja van. Most 4500-ön pörög. Ez ellen lehet vmit csinálni?
Alapon, És 2-t perc Prime95, és már 5500-ön pörög. Hőfok pedig 45.
Most akkor vegyek new hűtőt? V alapján pörög, de ez nagyon dúrva, de ha meg autora teszem, akkor meg alapból 5500 környékén... -
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #933 üzenetére
A procit mindenképp teszteld ki,mert lehet instabil az alacsony fesz hatására.
Kb 1,25-ig ajánlom levinni a feszt,de mindenképp tesztelj Prime95-el legalább 1-2órát,hogy biztos stabil legyen. -
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Nah sikerült. Közben frissítettem 1-el a bioszt, és jó lett. Pedig elvileg annak a biosznak is jónak kellett volna lenni. Utána levettem 1,312-re V-ot. És beállítottam, hogy a V alapján pörögjön a hűtő. És így már egész csendes. Köszönöm a helpet. Amúgy szerinted lejjebb vehetem a feszt 1,2 környékére is?
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #931 üzenetére
Hello!
A CMOS Clear azt takarja,hogy vagy kiveszed az elemet a lapból pár mp-re(majd persze vissza kell rakni),vagy a CMOS Jumpert zárod szintén pár mp-re(ezután ezt is visszahelyezed az eredeti helyére).Ezután persze mindkét megoldásnál vissza kell állítani az alapra a biost,vagyis kell egy load default settings,meg ha jól csináltad,akkor az órát is be kell állítanod.
Ezután be a mit-be és nézd meg a feszeket úgy. -
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Megnéztem tüzetesen a BIOSZ-t. Megvan az M:I:T, a feszültségek, de azt csak fejjeb lehet rakni... A CMOS Clear pedig nemtom mit takar
Van egy CMOS standard nevű "mappa", de ott csak a DVD olvasó, meg a HDD van. Amúgy szerintem már fix, hogy a feszültséggel van a baj, mert mikor bekapcsolom, akkor halk a CPU hűtő, de a nagy feszültség miatt nagyon dúrván el kezd melegedni, és így meg rákapcsol a hűtő is. Amúgy nemtom miért nem lehet rendesen állítani a feszkót, a régi procinál simán tudom.
red
-
sittes_redix
csendes tag
okéoké, köszönöm még1x
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #928 üzenetére
Oké,ha véletlen nem válaszolnék dobj egy privit.
Normális lehet,de alapon nagyon sok ez a fesz,ha sikerül beüzemelni majd,akkor nyugodtan alulfeszelheted,kb 1,25-1,3V-on is vinni fogja az alap órajelet. -
sittes_redix
csendes tag
nem mert most visszaraktam a régi CPU-t, és a new-val még nem próbáltam. Meg holnap sajna meló, és már nem kínlódok vele. De viszont nagyon köszönöm a segítséget, és remélem leszel még holnap is.
Holnap első dolgom a CMOS Clear lesz.
Nélküled foggalmam sem lenne mit csináljak.De amúgy szerinted az normális, hogy alapból 1,4 V van a CPU, gyárilag így volt...
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #926 üzenetére
A tápot cseréld mindenképp,egy 400-as FSP APN is bőven elég hozzá,ráadásul az biztonságos is.
A CMOS Cleart megcsináltad? -
sittes_redix
csendes tag
na megcsináltam, őő bocsi én mindig is szelektíven gyűjtöttem a szemetet
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #924 üzenetére
Igen,azt és légyszi használd a szerkesztés lehetőséget,ha 5 percen belül akarsz írni,mert így csak szemeteled a topicot.THX!
-
sittes_redix
csendes tag
a cuccokhoz az alkatrészeket írjam igaz?? sry az idétlen kérdésért
-
sittes_redix
csendes tag
okok, csinálom
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #920 üzenetére
Az nem vmi ajánlott táp,sőt inkább veszélyes a gépre nézve.
Kérlek töltsd ki a cuccok részt az adatlapodon,úgy könnyebb lesz segíteni.Ha belépsz a biosba ott kell lennie az M.I.T menüpontnak.
-
sittes_redix
csendes tag
én nem vagyok vmi nagy szakértő, mis is az az MIT menü?
amúgy nagyon köszönöm
-
sittes_redix
csendes tag
dear 500W Amin van az a szarvasfej
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #918 üzenetére
Hali!
Próbálj meg egy CMOS Cleart először.Ha ez megvolt akkor állíts be mindet a biosban úgy ahogy volt,és a MIT menüben nyomj egy CTRL+F1-et.Ekkor meg kellene jelennie a feszültségeknek,amit tudsz állítani,ha manualba rakod.
A tápod milyen márkájú egyébként? -
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Lenne egy problémám. Eddig AMD athlon64 3800+ 2 Ghz-es CPU-m volt, de most vettem egy AMD Athlon ii 630 2,8 Ghz-es procit. Szépen beraktam a gépbe, de a ventillátor ultra hangos.
sehogy sem tudom halkabbra venni. Jah, és azt is megjegyezném, hogy 1,4V-on pörög, ez van gyárira berakva. Ez normális?? BIOSZ-ban sehogy nem tudom lejjebb venni a V-ot, de a régi procinál le tudom venni, itt csak hozzá tudok adni V-okat. Tanácstalan vagyok. Ez az alaplapom Gigabyte GA-MA780GM-S2H rev 1.00 A BIOSZOM F11-es, ennél csak az F12-es a jobb, de az még béta. És ez tudja is kezelni.
Talán van vmien progi lejjebb venni a gyári hűtést? Esetleg vmi tipp hogyan vegyem le az 1,4V-ot kisebbre, mert nem hinném, hogy szükséges neki ennyi, és lehet itt is a baj, mert a táp elég forró, és egy kicsit a lap is.Help!
red
-
blaz33
csendes tag
ha vagy még még egy kérdés sz.ted elégséges ez a hűtő erre a procira...pár perc és meglesem a dolgokat ott lent...
-
blaz33
csendes tag
Hali srácok volna egy problémám 2 napja vettem egy lapot mert meghalt a régi szereztem kölcsönbe egy gagyi de tuttira működő mercury tápot(tudom nem a legjobb de megy a gép a lényeg 400w-os) a lap asrock p45XE vettem hozzá új ramot kingmax 1024 est 1066mhz-st de a proci és a vga maradt!A proci E4600 as a vga galaxy 7300GT (128 pcie) és a proci hűtő gyári intel cumó régi de megy!
A probléma ott kezdődik h valami nem igazán stimmel 1.nap találkoztam olyannal hogy a youtube videót nézvén a fekete résznél fehéredett a kép ez azalatt megszünt vagy inkább nem vettem észre, a másik nagyobbik probléma hogy a processzor ugy füti magát mintha északi sarkon érezné magát...60 fok alá nem megy és ez igencsak magas eddig nem volt ilyen meleg a játékok(2db ot probáltam css-t és Sniper Ghost Warriort-t hát igencsak nagyon nagyon szaggatott bizonyos helyzetekben...Eddig nem volt ilyen probléma lehet h a régi táp a bünős avagy én basztam el valamit összeszerelés közben?
Everestel csináltam egy tesztet amit meg is mutatok nektek!
Segítségeteket köszönöm előre(Táp mindenféleképpen cserélve lesz, csak pénz kérdése)
Kép 1: [Hőmérséklet]
Kép 2: [fan sebesség]
Kép 3: [Statisztika]
Kép 4: [link]
Kép 5: [Voltage] -
Romie
csendes tag
Még egy UP...
-
Romie
csendes tag
UP
-
Romie
csendes tag
válasz
Viktor77 #909 üzenetére
Ok, de azt hiszem az én hibámból, egy kicsit másról (más korszakról) beszélünk...
Először is rosszul írtam és nem 2.6-os, hanem 2.4-es Celeronról van szó. Másodszor ezek mind régi - kb. 10 éves - procik és még nem ilyen "core", meg "duo" korszakból származnak...
Az oldal azonban hasznosnak bizonyulhat, amit nagyon köszönök, de magam még mindig nem tudom eldönteni, hogy beletehetem-e a Celeron 2.4-et a Pentium '.5 helyére.
Viszont legalább megtaláltam a pontos proci típusokat, hátha így több segítséget kaphatok. Ha ott vmi konkrét is van írva angolul, és nem vettem észre vmi nyilvánvaló dolgot, akkor elnézést, de az angolom nem elég erős IT-ileg.Tehát erről a két prociról volna szó:
Pentium 4 1500
Intel Celeron 2400
Tehát cserélhetők vagy sem? A táblázat szerint nem, de valóban...?szerk.: a most bent lévő P4 Willamette magos..a alaplap pontos típusa D850MV
-
-
Viktor77
titán
válasz
Buisnessman #904 üzenetére
Én nem értek hozzá, csak keresgéltem, és ezt találtam.
Mint olvasható, a prociknál, az általad vásárolt proci (Core Duo és Core Solo) csak 945GM chipset esetén elérhető.
És ha kicsit lejjebb mész, látszik, hogy két fajta chipset-tel árulták ezt a típust, 940GML és 945GM-mel.Nem lehet, hogy neked a kisebbik van? Everest-tel biztos meg tudod nézni.
-
Romie
csendes tag
-
Romie
csendes tag
Üdv!
Lenne egy nagy problémám és 2 órája nem találom a választ... mondjuk nem is értek hozzá.
Tehát:
Van egy régi Intel D850MV alaplapom és tudni szeretném, hogy a benne lévő 478-as P4 1.5-öt, kicserélhetem-e egy 478-as Celeron 2.6-ra.
Busz sebesség egyenlő, tokozás egyforma.
Amiért nem elégszem meg a "supported processor" táblázattal az az, hogy amikor ez a lap kijött, akkor még nem volt Celeron az emlékeim szerint, tehát én azt feltételezem, hogy azért nincs a listán, mert még nem létezett...Tehát fog működni vagy sem?
/Ignoráljuk a "próbáld ki és meglátod" és a "minek, alig van különbség" hsz-eket!/
Köszönöm!
-
döme55
csendes tag
válasz
P.K.Gabesz #902 üzenetére
ok kössz
-
döme55
csendes tag
válasz
P.K.Gabesz #900 üzenetére
szevasz táp output 250W
+3,3v 10A
+ 5v 20A
+ 12v 9A
+5vsb 1A
- 5v 0,5A
-12v 0,5A
paszta van közötte de nem 60 fok hanem csak 49-50 nem összevissza áll le csak video letöltésnél,ram-ot is cseréltem -
P.K.Gabesz
tag
tápod milyen? procihűtőt tuti jól raktad fel ? paszta van a borda és a proci között ? mikor indul ujra? össze-vissza, vagy adott progi(k) futtatása közben ?
szacsee: öcsém gépében egy 530j proci dobog, idle 55 fok, terhelve 65-67 a plafon, de legalább stabil és 24/7-ben megy.
-
döme55
csendes tag
válasz
P.K.Gabesz #897 üzenetére
hali 60C
-
döme55
csendes tag
Hello az én problémám hogy kicseréltem a régi processzort egy pentium p4 3ghz 800mhz-re asrock p4vm800 alaplapban.10 percenként ujraindul.Vajon mi a probléma?Légyszi segitsetek.Kössz
-
Morphipapa
csendes tag
Sziasztok!
Következő problémám van a laptopommal:
A napokban szétszedtem a laptopot, mert táp problémája volt, de az megoldódott. Összeszereltem, mindent gondosan, úgy, ahogy volt. Majd bekapcsoltam a gépet, és baromi lassú volt bootolás után (amikor a windows 7 elkezdett tölteni). CPU-Zvel megnéztem és a szorzó 0,5x.
Ezen kívül minden stimmel. Mi lehet a probléma? Valamit elszartam összeszerelésnél és a gép valami safe mode-ba állt?Előre is kösz a választ.
Üdv -
TGuru
tag
Hello
Érdekelne,h mikor kell gyanakodni arra,h a proci hibás?
Van egy 1.8-as P4-es proci és sokszor 100-on megy a gép és már ez is ezsembe jutott,h lehet,h ez a ludas a dologban,h nem a hdd v a ramok.So emiatt kérdezem, v ha nem ez lenne a probléma akkor szerintetek mi?
Meg az alaplap bios-nak a frissítése mennyire meg min javít? -
Declare
őstag
Hello!
Notebookomban Pentium M dothan 1,86 ghz proci van, de mostanában nem akarja az órajelet lejjebb venni
állandóan 1.4 v on megy, amitől folyamatosan zúg a venti. Biosban megnéztem, be van kapcsolva a speedstep, enerigiagazdálkodásban a maximális telep van bekapcsolva, de minden hiába. Van valakinek valamilyen ötlete, tippje, mitől lehet ez ? ( hpq notiról van szó )
-
.LnB
titán
Sziasztok!
Lenne egy igen kellemetlen problémám. Van egy gép amiben van egy 2,4 es Sempron processzor, MSI K7N2 alaplappal.
A probléma a következő:
A CPU 1.0Ghz-en megy és nem tudom elképzelni ez miért lehet. A BIOS is ezt írja ki (Legújabb BIOS van rajta), és a processzor típusához Athlon XP-t. De eddig semmi baja nem volt, régen én használtam a gépet és tökéletesen működött. A 2,4 es Sempron valós órajele 1,6Ghz. De emlékszem, hogy régen kiírta a BIOS, hogy 2,4 es Sempron van benne, de most semmi. Próbáltam FSB-vel játszogatni, meg mást is néztem de nem találtam megoldás. Légyszíves segítsetek, mert így még az XP-re is lassú a gép. -
Krisinto
őstag
Üdv
van egy 6000+x2 es AMD-m!
rajta egy TX3 hűtővel!
Levettem a prociról a hűtést,de nem paztáztam újra..hanem a régi paszátval tettem vissza!
Lesz ebből gondom?
(Túlmelegedés...stb)
Jelenleg msn+net közben 80fokos a proci az everest szerint
a magok pedig 29-30fokosak
Lehet,hogy az everest van eltájolódva? -
McCormik
csendes tag
Üdv
Remélem jó helyre írok. Az lenne a problémám hogy az everest szerinte 80 fokon pörög a procim. Ezt leszámítva semmit nem veszek észre a dologból, mert a gép gond nélkül megy és a fagyás is olyan ritka mint a fehér holló. Bevittem a helyi boltba, de ott azt mondták hogy ne törődjek vele mert biztos a programmal van a gond. Linkelek egy képet az everestből hátha az többet mond nektek.
itt egy kép a konfigról:
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Casti98
tag
üdv.
Olyan jelenség van a kis szeretett gépembe,hogy változó alkalmazásoknál "hangosan"kifagy.
Eleinte nem zavart,de mára nagyon,pedig nem régi a gép,de szinte elejétől kezdve b...szik.
Oks mondom utána nézek,memtest86-ot végigfuttamttam 1 órán át semmi hiba,mondom helyes..
Akkor jöjjön a prime95,nah ez Small FFTs-en semmit nem árt csak melegszik,olyan 68 Cfok-ig.(gyári hűtő)
Oks türhető mondom,akkor a következő ami tényleg proci zúzó a 2. beállítás az In place Large FFTs,nah itt első próbálkozásra 1 sec után(vagy 2-3) "hangosan"kifagy.pff ez igen mondom oks 3-4 próba most nem 1 sec 10-15 és megadja magát ugyan úgy.Érdekes, amúgy proci Phenom X3 BE alap beállításon!(2800)Giga alaplap MA770T-UD3P,szervízbe bios frissítve.Szerintetek ez garis megoldás vagy esetleg más is szóba jöhet?mi lehet a baja?
ui.a 4 magosítást viszi,felismeri minden,de prime95nél egyszerűen 4 maggal leáll a gép,,,utólag próbáltam,hogy fagyott 3-al...XD
Gondolom kérditek majd a tápot,de ez se kutya f.... kellene,hogy legyen.(CX 400)bírnia kell...
Tippek,trükkök?
Válaszotok előre is THX! -
tcsan
csendes tag
heló,ha egy processzornak a cash memóriája meghibásodik,attól még a gép befog kapcsolni tőle??és menni is fog minden csak egyszerűen kékhalálozik majd a gép?? és a cashmemória megsérül,akkor az javítható valamilyen úton módon??
-
fulee.9999
csendes tag
Sziasztok!
MSI Neo-V 848p alaplapba, legújabb ( 6.2 ) BIOS-szal beleraktam egy SL7NA procit, aminek elvileg mennie kéne, de mégse. Lehet nincs benne a biosomba a megfelelő microcode? Esetleg chipset para? Ötletek?
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
Cyberpunk #881 üzenetére
Nem én vagyok. Egy leányzó gépét szedtem szét sztem cirka 6 év után előszőr takarítani. Szép látvány volt. Amikor aztán eljutottam oda, hogy a prochűtőt kivegyem láttam, hogy rá van gyógyulva az aljára a proci. Picit ovatósabban kellett volna leszednem és akkor nem lett volna gond. De így is müxik. Még nem volt panasz, hogy youtube videót már nem lehet nézni mert kikapcsol a gép
-
Cyberpunk
félisten
válasz
BigG.(nnnnn) #880 üzenetére
Szerintem első körben próbálj meg egy clear cmos reset-et. Ha eddig nem volt.
A gomb elemtől még mennie kéne szóval az kizárva.CsiguszMaxim: Nem te vagy Messi19 a PGO-ról
Neki is hasonló problémája van
Egyébként ha mindegyik tűt sikerült normálisan vissza egyenesíteni és nem tört le semmi akkor no problem. -
BigG.(nnnnn)
tag
Hali!
Adott egy konfig:
Alaplap: Gigabyte ga-p35-ds3 rev 1.1
Proci: Q6600 rajta egy AC Freezer Xtreme
RAM: 4X2 Gb Kingmax 1066Mhz
VGA: Sapphire 4870 512mb
Táp: FSP 400-60HLN (80+)nos ma összeraktam és bootolna be a win7 dvd, de a bootolás feliratnál nem megy tovább:S
nem az ODD és a HDD a hibás mert többel is kipróbáltam és ugyanez...
Az eladó aszonta h a gombelem merülőben, lehet hogy ettől van?
Ha nem akkor mitől lehet ez??? -
segi67
csendes tag
válasz
CsiguszMaxim #876 üzenetére
Szerintem örülj hogy megy!
Ez esetben nem tudom hogy egyáltalán mire gondolsz még!? -
anti1992
csendes tag
válasz
CsiguszMaxim #876 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
anti1992 #875 üzenetére
Ha az a táp tényleg codegen akkor sürgősen cseréld le. Nem egy életbiztosítás. Őszintén megvallva nemtudom, hogy az lehet-e a gondod de csúnya lenne arra eszmélned, hogy kiégett a géped a táp miatt. Ettől persze a problémád továbbra is fenn állhat de legalább egy okot kizárhatsz. Melyik tápegységet vegyem topikban biztosan segítenek.
873-ra valaki ?
-
anti1992
csendes tag
Sziasztok! Egy nagyon idegesítő problémára szeretnék megoldást találni. Battlefield 1942 és Bf Vietnam játékoknál miután betöltődött a pálya, bejön az a képernyő ahol a fegyvereket lehet választani, és utána egy villanás és kilép, meg jön a hibaüzenet. Nem tudom már eltalálni hogy mi baja lehet. Viszont amikor nem fagy le, hanem megy tovább, akkor mindent maxra véve, felbontást meg képminőséget, egyáltalán nem szaggat. A számítógépem konfigurációja:
Asus P5KPL/EPU
Intel Core 2 Quad Q8400
VGA ASUS 9800 gt 1GB
2 GB RAM (Kingston)
400 W táp asszem hogy CodegenElőre is köszönöm a segítséget! Anti
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy mi történik akkor ha a processzor tűi közül egy kettő meggörbül de utána csipesszel vissza lett állítva és belemegy a foglalatba? Gép bekapcs rendszer feláll minden megy simán. Ezek után kell még valami miatt aggódnom?
-
Bator92
tag
Azt a vinyót formáztam, amire a rendszert raktam. A Windows telepítővel formáztam. (Nem tom mennyit ér az a pár másodperces formázás) A játékok a másik vinyón vannak. Azt nem formáztam. De lemeztöredezettségmentesítést végeztem rajta.
Ja és azt még nem is mondtam, hogy sokszor az egérnek a mozgatása generálja szaggatást. Úgy értem, hogy alapból nézek valami mozgó dolgot például játékban, és az csak akkor szaggat be, akkor ugrik 100%-ra a procihasználat, ha megmozdítom az egeret. Ezt olyankor is csinálja, amikor az egér mozgatásával nem változik a nézőpont, tehát nem kell újjat megjelenítenie a VGA-nak vagy új dolgot kiszámolni a CPU-nak.
-
Bator92
tag
Hellosztok!
Lenne egy nem kis problémám:
Nem rég váltottam Vista 32bit-ről Seven 64bit-re. A problémám az, hogy a játékok ugyan olyan sőt sokkal alacsonyabb beállításokon is szaggatnak. Arra lettem figyelmes, hogy ez annak köszönhető, hogy ha a processzornak már csak az egyik magja is 100%-on megy akkor kezd el szaggatni.
Vannak játékok, ahol 50 vagy akár 100 fps-em is van, de a proci túlzott használatának köszönhetően beszaggat a játék. Miért lehet ez? Mit tehetek ellene? vagy mit állíthatok át, hogy a procihasználatot lekorlátozzam? -
-
IHSSMV
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene!
Az alaplapból kivettem a processzort(E5200) a hűtővel. Előbb a hűtőt, aztán a processzort. Portalanítottam a ventilátort. Majd pár nappal később visszatettem ugyanúgy a processzort és rá a hűtőt. A gép csak egy másodpercre indult el. A táp ventije és proci ventije is felpörgött egy pillanatra. A foglalat lábai nem sérültek meg, bár a ventilátort eléggé le kellett nyomnom, hogy bepattanjanak a lábak. Az alaplap így megnyomódhatott a hajlástól. Aztán kivettem az egészet. Proci nélkül beindult a gép, felpörögtek a winchesterek és ment de mivel nem volt proci, ezért más nem is történt. Aztán megint visszatettem a procit és ugyanaz mint fentebb.
A kérdés, hogy mi lehet a gond. Remélem az nem baj, hogy a táp esetleg áram alatt volt a proci ki-betételekor? Esetleg az alaplap sérülhetett a hajlástól? A proci meg mitől mehetett volna tönkre ha előtte jó volt.
Tippet vagy inkább konkrét megoldást kérek.
-
jasonka
aktív tag
Válasz : ( okulásul mindenkinek )
A procinak semmi baja : a feltett "bluescreeenview" alkalmazás kiolvasta, hogy az avast! vírusirtó volt a bűnös - különösen, hogy az avast! mellett az AVGfree-t is használom - lehet, hogy összeakadtak.
Megnyugodtam - NEM kell hardverre gyűjteni ( egyelőre...
)
-
jasonka
aktív tag
Üdv Mindenkinek !
Öregecske gépecském egész jól fut XP Prof-al.
( A lényeg : használtan vett Intel P4 2,8 GHz-s 512/800-as Nortwood proci + 2 db - különböző márkájú - 1 GB-os 400-as DDRAM van benne. A proci húzva sohasem volt, a házban igen intenzív légcsere van a procihőfok 34-36 - max. terhelésel 40-41 fok ).Mostanában azonban - minden átmenet és kék halál NÉLÜL - néha újraindul a gép. Néha még sima Netezés közben is...
Mivel két vírusirtó is van, frissült adatbázissal, csak hardverhiba lehet. A "Minidump"-ban a sok zagyvaság mellett - egyetlen sor ami jól olvasható :"~ M H z � � ď
, C o m p o n e n t I n f o r m a t i o n � � � & C o n f i g u r a t i o n D a t a � ˙˙˙˙˙˙˙˙ � I d e n t i f i e r � B x 8 6 F a m i l y 1 5 M o d e l 2 S t e p p i n g 9 ( P r o c e s s o r N a m e S t r i n g � ` I n t e l ( R ) P e n t i u m ( R ) 4 C P U 2 . 8 0 G H z " U p d a t e S i g n a t u r e � � . � U p d a t e S t a t u s � � � " V e n d o r I d e n t i f i e r � � G e n u i n e I n t e l � M S R 8 B � � . � C P U I D 1 � � )� ��� D ˙űëż "Ez azt jelenti, hogy a proci napjai meg vannak számlálva ?
-
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
Kisértetiesen ugyanez a gondom nekem is.
Core 2 Duo E 7500 processzoromban "eltűnt" az egyik mag. A feladatkezelőben is csak egy grafikon van, CPU-Z is egy magot ír, holott 1 hónapja még kettőt. Procihiba lehet? Vagy esetleg alaplap? (Asus P5P43 pro)
Amikor a virtuális gépet (korábban hibátlan volt) futtattam volna, akkor jött nekem is elő a fenti kék halál szöveg.
köszi -
sirzollee
tag
Hali!
Volna egy problémám,és remélem tud valaki rá segítséget.Van egy MSI P31Neo2-Fr lapom+E7200 procim.A haverom hívta fel rá a figyelmem-én nem is figyeltem,hogy a lap csak az egyik magot látja,Biost frissítettem,és végre látja a második magot is-örültem meg minden,majd elindult a KÉKHALÁL efektus.Újraraktam a gépet,de az se okozott vátozást.Mi okozhatja ezt:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: d1
BCP1: 00000006
BCP2: 00000002
BCP3: 00000000
BCP4: 8C722B9E
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\031910-17890-01.dmp
C:\Users\Sirzollee\AppData\Local\Temp\WER-29531-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt
Légyszi segítsen valaki,mert kezdek begolyózni
Alaplapi hiba,netán win gond,esetleg proci hiba?????????? -
simron
tag
Üdv:
Egy régi procim van: Intel Core2 Duo E4300 1.8 Ghz. Egy diagnosztikai program (everest) szerint a processzormagok frekvenciája folyamatosan változik 1200 és 1800 Mhz között. A BIOS-ban az FSB alapon, 200 Mhz-en áll a szorzó pedig Auto-ra van állítva, a diagnosztika szerint a szorzó változik 6 és 9 között, így változik a frekvencia is, a proci és a magok hőmérséklete a diagnosztika szerint rendben van. Az a kérdésem, hogy ez az ingadozás normális jelenség? Mostanában a korábban elfogadhatóan futó játékok ugyanolyan beállítások mellett nagyon lelassultak, ami miatt én vga hibára gyanakodtam, de azzal valószínüleg nincs gond, ez a proci frekvencia ingadozás azonban okozhat ilyen lassulást ugye? (azért az a +1200 Mhz csak számít) Milyen megoldás lehet erre a problémára? Köszi a segítséget. -
tcsan
csendes tag
sziasztok,nekem olyan gondom lenne hogy belerakok egy régebbi P5LD2-SE alaplapba egy intel D820 procit,de előtte amúgy egy Intel celeron D346 proci volt benne és a D820 al mindig kékhalált kap vagy éppenséggel lefagy a gép,de a régi procival nem csinálja ezt,és BOIS-t is frissítettem meg 450W táp van benne meg minden,meg ha leviszem a proci feszültségét 1,18V ra akkor sokkal ritkábban ad kékhalált,viszont ha normál alapfeszen vagy 1,3-1,4V on megy akkor minden bekapcsolásnál ad egy kékhalált...légyszi segítsetek,nem hiszem hogy a proci rossz mert a bios nem sípol meg semmi
proci teszten alacsony feszen végig megy gond nélkül
-
Pero
senior tag
válasz
Lézerparaszt #859 üzenetére
létezik olyan h BIOSban ki lehet kapcsolni magokat, de mivel nem tudjuk milyen lapod van ezért nehéz találgatni, amúgy próbáld meg szétszedni a gépet és újra összerakni. amúgy AMD driverek fent vannak?
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy:
AMD Phenom II X4 940 (3GHz) -em van, és az eszközkezelőben
az egyéb eszközökben van egy "Társprocesszor" amihez nem talált drivert.
Szerintem a 4 magból kettőt használ, vagy valami hasonló.
Meg tudja mondani valaki hogy mi lehet az ? Ha meg igazam van és az a másik 2 mag,
akkor mit kell telepíteni hogy azt is használja ? Amúgy 64 bites Windows 7 van a gépen.
A választ előre is kösz, remélem jó helyre írtam. -
Pero
senior tag
lap cpu support listáját nézted? sztem az lesz a gond h nem támogatja. esetleg egy BIOS frissítés megoldhatja, rakd fel a legújabb BIOS-t, hátha...
SajtosKuszob: óvatosan ki lehet szedni, hogy a lábak ne görbüljenek/törjenek le. amúgy van mind 2 féle paszta, ami vezeti az áramot és ami nem.
csabi011:óvatosan próbáljátok meg kiegyenesíteni de ne törjétek le, vmi kis csipesszel megoldható.
-
sirzollee
tag
Hali!Erre tud valaki megoldást???
-
csabi011
tag
Sziasztok!
Haver vett új alaplapot meg videokártyát a régi gépébe. Ki is cseréltük de nem működik a gépe. Most vettük észre, hogy a processzora (amd am2-es talán 5600-as) alján pár tüske elvan hajolva :S gondolom ez lehet a baj. Ez javítható vagy mit lehet eszel kezdeni? -
htva
csendes tag
Sziasztok!
Asrock 775Dual-VSTA alaplapba Intel Dual Core E6300 (2,8GHz) procit tettem.
Bootolásnál 12,96GHz órajelet mutat a kezdő képernyő, ami egy kicsit megrázó.
CPU-Z v1.53 1,6GHz-es órajelet mutat, bármit indítok el, nem emelkedik meg az általam elvárt 2,8GHz értékre.
Mi lehet a baj? A BIOS-t az imént frissítettem a lehető legújabbra.
Segítsetek plíz! Köszi. -
disza.n
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy vettem egy procit (Intel celeron D330 2.66 Ghz), és amikor belerakom a lapomba, és elindítom a gépet, akkor nincs kép.. egyáltalán semmi.. Próbáltam másik monitorral, akkor sincs semmi.. Nem értem, hogy mi lehet a baj.
Asrock GE Pro-M/HT lapom van.. Jó lenne ha menne, légyszi segítsetek.. A VGA jól működik, azzal nem lehet semmi baki, ramokat is néztem, azokkal se lehet, mivel most is ezzel a géppel netezek, csak a régi procival.. Légyszi segítsetek, nagyon szeretne már belemászni a gépembe az új proci..
Ha nem jó helyen van a hsz akk bocsi.. kezdő fórumozó vagyok..
ÜDv néktek
-
SajtosKuszob
tag
Üdv mindenkinek!
Ha az AMD Athlon64 X2 3800+ proci szélső 3-4 tűi közé került egy kis hővezető paszta, akkor azt le lehet szedni egy kis körömlakklemosóval, meg fogkefével? Nem károsít semmit a körömlakklemosó, vagy a fogkefe?
Egyesek azt mondták, hogy vezeti az áramot, mások meg azt, hogy nem...
Szerintetek?
-
puhakex
tag
Ilyet nekünk is szokott a régebbi gépünk csinálni néha.
De biztos, hogy nem a jack dugo, mert ez alatt a fél másodperc alatt az egér is megáll.
Én eddig arra gondoltam, hogy azért csinálja néha, mert celeron procival (1,8 Ghz) megy a gép, vagy mert csak 256 Mb RAM-mal megy az xp.
Nektek van valami ötletetek? -
KrAt
veterán
válasz
IstenFerfi #849 üzenetére
Akkor no para
-
IstenFerfi
csendes tag
köszönöm a gyors válasz /még csomagolásban volt szal nemgörbülhetett el rajta semmi/
-
KrAt
veterán
válasz
IstenFerfi #847 üzenetére
Ha nem görbült el a lába (van egyáltalán) akkor tuti nem..
-
IstenFerfi
csendes tag
hi
tesóm rendelt procit
én sikeresen leejtettem a procit derékmagasságból. szerintetek lett vmi baja? még nemtudta összerakni mert nincshozzá ramja azt másik helyről rendelte -
malwy
senior tag
válasz
korcsillio #845 üzenetére
Ha ez a prockód:E7300 , akkor nyugodtan mehet a 64bites.
A trükk, megnézni, mehet e 64bites a gépemre? Processzort kell nézni. Megnézed milyen típus. 1. megoldás: google. Ha nem jártál sikerrel 2. megoldás: gyártó weboldala 3. megoldás CPU-Z program letöltése, az utasításkészletnél kiírja. Még több tucat megoldás létezik, ezek a legegyszerűbbek.
-
korcsillio
addikt
Nem tudom hogy jó helyen kérdezem-e,de honnan tudom hogy milyen oprendszert rakhatok a gépemre,32 vagy 64bit?
Az enyémre mehet a 64bit-es? -
athomi
veterán
Üdv!
Blend-ben prime95 alatt hibát jelez a 2. mag. Ez azt jelenti szar a proci?
-
Slayer Valor
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ide kellene-e írnom, de úgy néz ki a procinkkal van gond.
Néhány napja bekrepált a gép otthon. Alig 1 órája ment a gép, épp filmet néztem, aztán egyszer csak kékhalál [arra már nem emlékszem, mit írt, de azt már többször kiadta a gép életében]. Oké. Jó, nyugi, pihent a gép egy kcisit, elindítanám, erre nem indul (monitor se kapcsol be, tehát a bios beállítások se jön elő). Néhány mp múlva egy női hang szólal meg: "System failed CPU test." S ezt addig hajtogatja, míg a gépet nem áramtalanítjuk. Alaplapunk [ASUS P4s8x] kézikönyvében erre a hibaüzenetre azt írja, nézzük meg, hogy a proci rendesen van e benne, de akármit csinálunk vele, mi sem változik.
Bátyám próbált már ezt-azt... gép elég rendesen ki lett takarítva, elvileg minden dugasz helyén van, kiszedett valami elemet is,amin a BIOS van, vagy mi [ezekhez még nem nagyon értek... khmm. szégyenszemre], s visszarakta, s mindezek ellenére se indul, ugyanaz a probléma.
Arra gondoltunk, lehet, hogy a processzor halt meg. De lehet, hogy nem, passz... Ezért is írtam ide, hátha kapok valami segítséget. Tehát jól jönne a help -
Padree
senior tag
Üdv!
Konfig:
nForce2 lap + AMD 2500+ Barton + Codegen 400W táp
Hiba:
a proci (az alaplapi szenzor szerint), teljes terhelés közben felmelegszik 58fokra - ami szerintem sok, terhelés nélkül ~ 45fokon üzemel. Ezelőttig kb. 52 fokig melegedett, 55 fölé nagyritkán ment, nyáron 27 fokos szobában sem, most 22 fokos környezetben 58fok. A hűtőborda (portalanítva) tapintásra langyos-meleg (tehát 40fok környéke), nyugalmi állapotban visszahűl 45re, szellőzés szerintem megfelelő: fanduct a CPU-ra (8cm) + 12cm tápventi + 2x 8cm (1ki 1be).
Így első gondolat a hővezető paszta lenne a pocin, 2-3 éve nemvolt leszedve a borda (ugye ez még pucér magos proci, ha nem muszáj nem reckírozom a lesarkazást), elöregedhet a kence? Ez ilyen sima, fehér szilikonpaszta ami rajta van.A tápot nemkell fikázni, kényszerházasság volt, rögtön kellett, és kisvárosunkban (raktáron) vagy űbergagyi táp van, vagy a másik véglet
. Majd ha a jövőbe valaha sikerül gépet fejleszteni az kap egy normálisabbat. A molexen kimértem a feszkókat (+5V, +12V): határértéken belül vannak 100% load mellett is.
De mint lehetőség felmerül a táp és a szenzor szerepe is a dologban, azaz hogy az alaplap félremér, de érdekes mód más értékek normálisnak mondhatóak. Kivéve a +5V a szenzor szerint terhelés alatt leesik egész 4,6V-ra (de molexen ugyanekkor 5V-ot mutat a műszer), és ugyanezt megjátssza másik táppal is - ezt szerintem alaplap konstrukciós hiba okozza: csak sima 20tűs ATX csati megy rá (a +4 illetve a +P4 nem) és az előző tápom elgyengült 5V-on: kondi kipúposodott, illetve az ATX csatlakozó az 5V-os ágakon elszíneződött (túl nagy ampert vett fel?). Esetleg köthető-e ehhez a dologhoz a proci magas hőmérséklet ingadozása? -
Grass
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kisebb problémám. Egyelőre csak windowsban érzékeltem zenehallgatás alatt. Annak ellenére, hogy a még csak meg sincs terhelve komolyabban a proci, így bekad/bepörög a zene egy pillanatra, talán csak egy fél másodpercre. Nem ugrik át részt, megy rendesen, de hallok egy ilyen brrrr részt és azután folytatódik. Például amikor egyszerűen megnyitom az everestet akkor mindig ezt csinálja, pedig a cput ez sem nem terheli meg maxon. Illetve van hogy csak 1-2% on megy és mégis ezt csinálja. Van ötletetek, mi okozhatja ezt?
Teljesen új a gépem:
GIGABYTE GA-EP45-UDSR
Intel e5300
DDR2 RAM 2X2 GB/800 Kingmax
Gigabyte 460W (FSP belsős) SuperB GE-R460-V1
HDD Samsung 750/SATA2/32M HD753LJ F1_3D
Sapphire 4850Előre is köszönöm a segítséget!
-
MaCrocy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan parám van, hogy vettem egy procit, és ugye tettem rá hővezető pasztát! Namost a pasza kicsit belefolyt a proci sarkán lévő lyukba!
Mire szolgál az a lyuk? És hogyan tudnám kiatkarítani, egyeltalán kikell?
Előre is köszi a választ!!!
-
kriszbon
őstag
válasz
#24862976 #836 üzenetére
Gondolom a Memtestet azt Dos alatt futtattad, és egyesével a ramokat. Akkor procira esetleg Prime95 futtatás, Everest Ultimate: Rendszer Stabilitás teszt(valamennyire ki lehet szűrni a hibát,ha egyesével kikapcsolgatod a tesztelni valót) Vinyóra van valami Hdd Sentinel nevű progi(még soha nem használtam) Vga-ra Gpu Caps Viewer, vagy Furmark! Egyenlőre talán ennyi.
-
törölt tag
válasz
kriszbon #835 üzenetére
Akkor összegzem, a felesleges körök elkerülése végett:
Az elvégzett dolgok:
BIOS frissítés
Rendszer-újrahúzás
Memtest86 futtatása (több ízben is)Változás nincs, hibát nem jelzett a Memtest.
Linkelek pár dolgot, hátha segítenek valakinek:
CPU-Z adatok:
http://noob.hu/07/0515/SPD_1.PNG
http://noob.hu/07/0515/SPD_2.PNG
http://noob.hu/07/0515/cache.PNG
http://noob.hu/07/0515/cpu.PNG
http://noob.hu/07/0515/memoria.PNG
http://noob.hu/07/0515/mainbord.PNGBIOS-fénykép:
http://noob.hu/07/0515/P1030345.JPG
http://noob.hu/07/0515/P1030346.JPGTovábbra is maradok tisztelettel
-
törölt tag
Halihó!
Nem vagyok itt otthon, szval srry, ha a rossz topikba írtam.
Gondok vannak a gépemmel, konfig a következő:
Gigabyte MA770-UD3
AMD Phenom 8450 X3
2x Kingmax TinyBga 2048 DDR2 1066
MSI nVidia 9500GT
Oprendszer Windows XP ProfessionalA fő probléma:
A gép napi szinten 2-3szer minden további nélkül kifagy..... játéktelepítés esetén pedig szinte állandóan. A Ghost Recon-on kívül nem is sikerült felraknom semmit: se Gothic 2-3, se Fallout 3, de még kisebb gépigényű cuccosokat sem... Legtöbb esetben még telepítés is gázos, egyszerűen megakad minden a procedúra elején, és onnantól kezdve már csak a Reset gomb nyomkodása segít.
A korábbi AMD 1700+-os gépem nem csinált ilyet, pedig már szinte őskövület...... :S
Másodlagos probléma:
Pár Game esetén olyan dll file-okért könyörög, amiket még a régi gépem sem kért... legújabb nVidia driver és DirectX pediglen telepítve vannak...
Harmadlagos és egyben legröhejesebb: ha DVD-t akarok írni, elkezdni, azonban ahogy rányitok egy tök alap progit, pl tCommandert, egyből kimerevedik a kép... amennyiben kifagy, sosem kék halál jön, hanem képkimerevedés.Memtest86 lefuttatva, semmi gondot nem jelzett.
Arra kérném meg a tisztelt hozzáértő tagokat, ajánljanak nekem tesztprogikat, amikkel a procit, alaplapot, vidkarit tudom tesztelni, mert megesz a méreg.
Mivel eléggé laikus vagyok, szeretném tudni, hogy, milyen sorrendben és miként ajánlatos lefuttatni ezeket a majdan ajánlott progikat.a segítséget nagyon köszönöm előre is!
-
AusWolf
őstag
válasz
essexboy #828 üzenetére
Szétszedtem, meglepetésemre nagyon csekély pormennyiség volt benne (alig egy körömhegynyit sikerült összekaparni). Az igazi meglepetés ezután jött: 5-8 fokkal hidegebb, mint volt, üresjáratban még 10 is lehet a különbség.
Köszi a tippet, bevált.
Mellesleg így vethettem egy pillantást az Arctic Cooling frankó hőcsöves rendszerére, amiről eddig sejtésem se volt.
Érdekes, hogy öcsém asztali gépe 10x ennyi pormennyiséggel is ellavíroz 50 fok alatt mindenféle hiba nélkül. Köszi mégegyszer.
-
AusWolf
őstag
Ez egyre rosszabb. Jelenleg 75 fokos a proci, miközben már órák óta nem csinálok semmit a gépen, csak a torrent megy.
-
AusWolf
őstag
Sziasztok. Sajnos én is csak gyarapítani tudom a problémások listáját. Az én gondom egy Core 2 Duo T5500-as mobil procival van. Itt a nyár, meleg van, és sajnos a proci nem igen hajlandó terhelés nélkül 65-70 fok alá menni, pedig a gép csökkenti a feszültséget és az órajelet, ahogy kell (1,66 GHz helyett 1). Játékok alatt nem ritka a 95 fok sem, néha meg ki is kapcsol a gép. A hűtővel nincs gond, zúg rendesen, főleg ha 90 fok körül van a proci, ráadásul a gép piszkosul forró levegőt fúj ki. A Mobility Radeon X1600-as VGA hőmérsékletét sajnos nem lehet monitorozni. Szerintetek mit kéne tennem?
-
XenHai
senior tag
válasz
essexboy #824 üzenetére
Üdv lenne 1 kis probléma a gépemmel lehet hogy proci de ki tudja.
A lényeg 1 core 2 D E6420 procim van idáig minden jó volt vele de az utóbbi időben radikálisan vissza esett az FPS-em bizonyos játékoknál.A lényeg hogy 1 cpuz vel megnéztem a procit ezeknél a prociknál van 1 szabályzás hogy 6 szorzóval mennyen a proci 8 helyett és így spóroljon az ember a bibi csak az volt hogy nem kapcsolja rá valamiért azt a +2 szorzót hiába van 100% terhelésen a proci ..De a reggel bekapcsoláskor 1 overloking faild felirat fogadott.BIOST reseteltem elemet ki vettem áramtalanítottam ,a hiba üzi eltünt de be indulás után amikor a wint tölti de volt amikor a biosban is egyszerűen ki kapcsol a gép.... ?Lehet hogy a proci ki nyifant vagy vagy valami mást adta be a kulcsot? -
Lustig
tag
helló
Lenne egy nagy problémám van egy processzor hűtőm freezer 64 pro ami ugyebár nem gyári AMD 6000+ van alatta és nem képes lehűteni játéknál 70-75fokokat jelez 30-60perc múlva és kikapcsol. Raktam a gépbe már egy 9cm-s ventit de még így sem képes lehűteni mindig leáll a gép. Gondoltam írok hogy hátha tudtok segíteni és van valami tippetek
segítségedet előre is köszönöm -
zsolt1129
addikt
válasz
horvathpeter #819 üzenetére
De próbáld meg a leirtakat,szerintem jó lesz. Ha mégsem,akkor megyünk továb...
-
horvathpeter
aktív tag
Csak az a gáz, hogy zsír új a lap 2 napos és ezért nem értem miért csinálja vele! :S
-
horvathpeter
aktív tag
Hello mindenki! Valaki segítsen pls! Gépinduláskor az alábbi üzenet olvasható (de nem minden induláskor) Warning CPU has been changed! Please re-enter in the CMOS setup and remember to save before quit! Értem, hogy mit jelent csak mi az orvosság rá!! Anybody help me please!
-
puhakex
tag
Sziasztok!
Egy 1,8 GHz-es celeron procit felhúztam a biosban, majdnem max-ra és azóta nem tud elindulni a gépem.
Megáll ott amikor kiírja hogy: ha be akarok lépni a BIOS-ba akkor nyomjak egy DEL-t.
Nem hiszem, hogy kinyírtam volna a procit, mert felismeri. Amikor megáll a gép még kiírja a procinak a nevét és frekvenciáját.
Esetleg, ha proci nélkül elindítanám a gépet akkor utána elindulna a gép az alapbeállításokkal?
Vagy ha kivenném az alaplapról a gombelemet az segíthet?
Tudnátok segíteni, hogy mit lehetne tenni a géppel?
Ha lehet akkor nem akarok új procit venni bele.
Előre is kösz!
Üdv! -
szacsee
nagyúr
Szerintem attól függetlenül, hogy mi a hiba azonnal cseréld a tápot!!!
Elég ratyi minőség!20 pin és a 20+4 az alaplapot látja el (PCI-E NB/SB stb) árammal a +4 vagy 8 pin EATX (ami a proci foglalat körül található), az a procinak tolja a kraftot.
-
nesa
veterán
Lehet kitapostak a belet a procidnak ki tudja min ment keresztul.
De en tovabbra is aztmondom hogy x2 vel jo memo az nem azt jelenti hogy phenomal is jolesz mivel a prociba van a memovezerlo.... persze lehet a korabbi tuningnak a memovezerlo latta a karat es reszben rogyott...
Probaltad leosztani a ramokat 667 re?
Milyen fajta tap ez??
Mar vannak olyan lapok amiknek kell a 24+4(8) tu regebben 2-3 eve meg nemszamitott. -
szacsee
nagyúr
Hiren Boot CD-vel néznék egy memóriatesztet a helyedben x2-vel és a Phenommal is..
Ha x2-vel jó és a Phenommal rossz, akkor kezdenék a procira gyanakodni erősen.. utána másik lapba próba... ha ott is rossz, akkor átvágtak a procival sajnos...
A lapra írtad fentebb hogy új. -
Tituka
senior tag
igen hasznaltan vettem
vegul is nem kifagy, hanem ahogy belepek egy jatekba hibauzennetel kidob
mozilla összeomlik,explorer leall hibauzenettel
a jatekok exe hibaval, az explorer appcrash hibaval..
probaltam egy modullal, kingmax ddr2 800mhz-es ramok
alaplap Gigabyte GA-MA770-DS3 rev2
8800gts 512mb vkari
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged