Hirdetés

Aktív témák

• hapcimano

csendes tag

Udv! egy par hete notebook vasarlasan gondolkozom, es ugy tunik, hogy a lenovo thinkpad sorozatbol kerul ki a nyertes. Mivel egy jo ideje nem figyelem a hardveres trendeket, lehet hogy lesz egy par blodseg a mondandomban, amiert elore is bocsanat :)

Jelenleg A TP R61i-n gondolkozom (NF0AEHL), ami abszolut megfelel az igenyeimnek, leszamitva hogy dognehez, valamint a proci nem tunik tul modernnek benne (C2D T5250).
    A fo feladat az asztali konfig (ami mellesleg elado:)) kivaltasa. A jelen konfig Abit NF-7, Sempron 2300+, 1024 DDR dualban, Gef4 MX4000. Felhasznalasi terulet: visual studio 2005, filmnezes, dvd iras, office, web, esetleg CS:SOURCE. A gepen fut adatbazisszerver is a konyveles miatt.

Par kerdes:
    - valoban ennyire sokat szamit, hogy a noti masfel vagy 3 kilo? Ha belegondolok, akkor a 60 literes turataskamban is minimum 20 kilot szoktam szallitani, nem beszelve arrol, hogy a taskaba pakolt kiegeszitok siman elvihetik a taska sulyat akar 5 kiloig is.. A gyakorlatilag ezzel a notival megegyezo T61 ara pedig mar egeszen csillagaszati lenne, ezzel szemben a ket elonye csak annyi, hogy van ra 3 ev gari, es hogy vekonyabb es konnyebb (fel kiloval!). A fentieket tekintve nekem a T sorozat vasarlasa az R-hez kepest kicsit sznobizmusnak tunik.. :U
    - van-e valahol processzorosszehasonlito tablazat, ahol kiderul, hogy ez a T5250 mennyire felel meg a mai elvarasoknak? Foleg a tobbi mobil procihoz nezve. Az a gyanum, hogy elegge, ugyanis az asztali gepemben levo 2300-as Sempron igazabol meg sosem bizonyult kevesnek (visual studio 2005, filmnezes, tomorites, dvd iras, office, esetleg CS:SOURCE), de azert az 1.5 ghz ranezesre visszalepesnek tunik, leszamitva persze hogy ketmagos es 64 bites rendszerrol beszelunk.
    - Mennyi a varhato mukodesi ideje ennek a 6 cellas akksival szerelt gepnek egy toltessel?
    - Az ujjlenyomatolvaso az egesz rendszert vedi (meg a bootloader betoltese elott), vagy csak az XP/Vista "biztonsagi" rendszerehez valo kutyu? Utobbi esetben tul nagy ertelme szerintem nincs.
    - Mi a kulonbseg vajon az R61i es az R61 kozott?

Valaszotokat koszonom!
    Balazs

Aktív témák