- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
danielh2 #2096 üzenetére
A másik a bootloader kérdése, a guide írja h az xp felülírja a saját bootloaderével az IBM-eset. Hogyan lehet azt majd visszahozni?
Sipi írta a floppy-s megoldást, de én korábban már linkeltem a cd-s verziót egy másik totyikban: [link] Érdemes ezt az iso. fájlt most kiírni CD-re, eltenni a recovery diskek mellé, adott esetben jó szolgálatot tehet.
-
Sipi
addikt
válasz
danielh2 #2099 üzenetére
Az a gáz, hogy ez floppy-hoz való cucc. A floppy lehet benti, külsős, akármi.
Viszont egy X20-nál tapasztaltam, hogy bár elvileg nem tud külső DVD-ről bootolni, mégis sikerült. Elképzelhető, hogy ha a BIOS-ban USB-s ketyerét állítasz be elsődleges boot-eszköznek, akkor bármiről indulni fog, amit az USB-n talál. Próba, cseresznye.
Az utángyártott engem is érdekel, mert eddig vagy jót, vagy rosszat hallottam róla, gőzöm sincs, mi az igazság. Esetleg vehetsz egy utángyártottat, és beszámolsz a tapasztalatokról.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
danielh2 #2096 üzenetére
recovery diskette, amivel vissza tudod állítani a sérült boot-környezetet. Fejlettebb, mint az eredeti, ne lepődj meg, kérdezget mindenfélét. Valamelyik opcióval csak működni fog.
Sajnos, ez floppy-hoz van. Régen volt fent egy ISO is, amit eltüntettek és nem lelem.A másik kérdésre: természetesen NEM kell törölnöd a rejtett részt. Sőt, jó az, ha van. (Bár ha kiírod a tartalmát, törölheted is. A kapott CD-ről botolva nem csak az oprendszert, hanem a rejtett részt is visszaállíthatod.)
A BIOS-ban érdemes Security-re állítani a hidden partition állapotát, ekkor egyáltalán nem látszik, semmi sem tudja felülírni. Esetleg lehet még Normal-on, ekkor korlátozottan látható és írható. De ha figyelsz telepítés közben, nem fogod felülírni.Sipi
Aktív témák
- 2019 MacBook Pro 16" i9 Radeon Pro 5500M 4gb 32gb RAM 1TB SSD eladó!
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- Lenovo Y720-15IKB gamer notebook
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Macbook Pro 13" M1 8GB A2338 2020
- Dell XPS 13 9370 - 9380 UHD touch, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Új Asus 16 Vivobook WUXGA IPS Nano Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen ,MS3725
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő