- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
Persze mivel kicsi a méret kevés mozgás is elég hogy torzuljon. Va panelt a jobb fajták kivételével csak szemből ajánlott. Így kép alapján amugy is nehéz megállapítani mi lehet a gond. A frissítést megcsináltad? Milyen szoftver van rajta? Eszközbeállítások / névjegy / termékinformácio
-
penge111
addikt
Sziasztok van egy 65" Tcl C715 tv-m, pár napja kezdte azt csinálni, ha netflix-en vagy youtube-on filmet vagy videót váltok, kb. 30-as hangerőn kezd üvölteni a tv, holott 15-16 os hangerőn van. Baromi bosszantó, mi lehet a hiba oka?
-
mr.tamasbiro
őstag
Hogy tudok előhozni hang alapú keresést p615-ön?
-
Piftuka
veterán
"A C728 Full Array LD, (ha jól tudom), hogy lehet akkor mégis homogenitás problémája?"
Fontos tisztázni, hogy milyen homogenitásról van szó!
Ha a panel a háttérvilágítás "fényszivárgása" miatt inhomogén, az az egyik jelenség. Számomra például nézhetetlen az olyan tévé, ami "felhős" panellel szerelt.
A másik viszont a háttérvilágítás fényereje. Nem találták még fel azt a televízió készüléket, amely adott pillanatban minden képpontjában 100%-ban egyező fényerőt képes produkálni.
A gyártósorról kikerülő, szérián belül egyező technkai paraméterekkel bíró OLED-ek, és LED-ek sem tökéletesen egyező fényerőt produkálnak a gyakorlatban.
Ez utóbbi egyébként szvsz sokkal kisebb probléma. Nyilván az volna ideális, ha a háttérvilágítás minden egyes pontban mérve, statikus tartalomnál tökéletesen azonos eredményt adna.
A felhasználó viszont jellemzően nem fekete, fehér, zöld, vagy éppen piros teljes képernyős lapokat nézeget a televízióján.
Mozgókép esetében viszont olyan gyorsan változik a képernyő minden pontján a szín és a fényerő (maga a tartalom), hogy szinte mindegy, hogy a világítás egységessége szempontjából egy a mért pontokon 2%-os, vagy mondjuk 22%-os eltérést produkáló készüléket nézel.
Az agy, és a szem nem képes olyan gyorsan fókuszálni a tartalomra, hogy mindez feltűnjön.
(Ha valaki hosszú percekig-órákig statikus tartalmat, például családi fotókat nézeget... no az már "határeset". Ott bizonyos esetekben feltűnhet a nem egységes fényerő.)
-
-
Piftuka
veterán
" [..]Teszt alapján ha már mini-LED, akkor nem értem miért utalnak a bloomingra.......azt gondoltam volna, hogy ~1000 LD-nél ilyen már nem lehetséges (meg a mozgásmegjelenítést is emlegetik), de mindent összegezve [..] ezt a TV-t venném "
Én is figyelem még a vonatkozó híreket, beszámolókat, de minél több ilyet nézek meg (a Youtube-on is elérhető egyre több), annál kevésbé vagyok biztos benne, hogy alternatívaként szóba jöhet a SONY tévém utódjaként...
Az általad linkelt tesztben leírt natív kontraszt nagyon kevés, a mozgásmegjelenítés pedig kifejezetten gyatra. Annak, akinek nem érzékeny a szeme a "röcögésre", szerencséje van, és ez nem jelent problémát.
Az én szemem viszont azonnal észreveszi, ha nem stimmel a mozgásmegjelenítés.
Ami a "blooming"-ot illeti... az a legijesztőbb. Bár a fotó és a filmfelvétel nyilván sok esetben nem mérvadó, de már nekem az a gyanús, hogy mennyi teszten látszik kéknek és "foltosnak" a fekete háttér.
Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy elcsesztek valamit a képfeldolgozó algoritmussal! 1.296 dimming zóna alkalmazása mellett a látott eredmény botrányos.
A 300 nit körüli maximális HDR fényerőn pedig nincsen mit szépíteni. Az elégtelen.
Nagy kérdés, hogy a "C825" kapcsán mit alkotott a gyártó...!?
-
TIT
veterán
válasz
Kiskutya #6488 üzenetére
Hát igen csak nincs ips 32-esbe csak lg,az meg 80 és hd ready,ami vicc.
Szoftverre valami 10 jegyű számsort írt,de ne hiszem,hogy a kép jobb lenne+nincs üres pendrive.
Csatirendezés mindegy,néha csinálta tegnap,csak egymás után.
Melyik tv-je van anyósnak,neki is ilyen tucat rózsaszínes a kép mint minen multiba az összes tv-n? -
Kiskutya
veterán
A szoftvert nézd meg az a legfontosabb mi van rajta! Oldalról azért fakul a szín mert va panel ha oldalról is nézed olyat kellett volna nézni ami ips. Csatorna rendezésbe nemtok segíteni mert már legalább 10 éve külső boxot használok t-sat. Nemtom hd ready-ben hogy kellene kinéznie mert ahogy fentebb írtam az anyósék lg hasonló tévéjén se valami fasza a kép.
-
TIT
veterán
válasz
Kiskutya #6483 üzenetére
Köszi.
Képjavítóból 1 van ami a gyors mozgásokat javítja,a tv2 hd-n a transformersnél gyors mozgásoknál zajos,szemcsés a kép.
Oldalról a színek világosodnak,nem lesznek olyan teltek,a fejek is olyanok mint az 50ezres tvk-nél,maszat az egész,egybefolyik.
Tlc maga gyártja a panelokat?
A csatornarendezésnél néha begolyózik és amikor jobbra megyek felugrik a bal sarokba és nem megy sehova,ki kell lépni és vissza.
Fhd meg 32-esbe 100 körül van,blaupunkt elég gagyinak tünt képre. -
Kiskutya
veterán
32be még nem láttam tcl-t. Próbáld meg a képjavító funkciókat kikapcsolni főleg a az mpeg és digitális zajszűrőt. Frissítsd a szoftverét és nézegesd a többi képmódot hátha valamelyik jobb.
Nézd meg a szoftver verziót [link] a v364-et írjak a legujabbnak. Ha régebbi akkor innen le is töltheted és tedd fel ha nem frissíti magát a tv.
-
TIT
veterán
Megvettem a 32S615-öt de nagyon nem tetszik a képe,a színek néha mosottak és rondák és a kép se éles.
Ez ilyen gyenge vagy képbeállítás?
Azért mert hd még lehetne éles a kép. -
mikrofon
veterán
Most nem emlékszem fejből hogy pontosan mennyi volt a különbség, de jelentős. Korábban itt megírtam. Szerintem elég gáz hogy a 65c728 esetén is sokkal lassabb a LAN mint a WiFi. Valaki kipróbálhatná, hogy működik egy usb3-as gigabites LAN kártya. Nekem az az egy bajom van a WiFi-vel hogy nálunk éjfélkor automatikusan kikapcsol, míg a LAN nem. aztán a filmnézésem időnként átcsúszik éjfél utánra. Aztán elég kellemetlenül érint amikor éppen a csúcsponton áll le....
-
Dyraxx
tag
Plexet használok én is, és optikai gigabitet is. Sajnos a C715-nek van egy olyan hibája, hogy a vezetékes neten keresztül baromi lassú a svszélesség, míg pl. sima 2.4 -es wifin is már duplája, vagy még több az adatátvitel. Ez nem tudom mitől van, az integrált hálókártya vagy mi ilyen alapból szar benne, vagy passz, de mindenképp wifit kell használni. Teszteken szépen le lehet ellenőrizni a különbséget. Nem csekély.
Szóval nekem is akadt a 4K plexen, míg kábelen keresztül csatlakoztattam a tévét a netre, de aztán áttettem wifire és így már szépen megy minden.
Azt nem tudom, hogy a C725-nél is ugyanez-e a helyzet, de kíváncsi lennék rá.
-
csul1
tag
Dyraxx gondolom XD.
Első pár órás tapasztalatok. Vannak alkalmazások amiket nem tudok kirakni, mert csak az összes alkalmazás kibontása után jelennek meg és nincsenek a gyorselérésre kirakhatók között. USB 3-al valamiért nem működik a hordozható winyó (pedig elvileg 3 kompatibilis, igaz nem mai darab), USB 2-vel megy. Sajnos így a 4K film akadozik róla. Plexel is akadozik a 4K, pedig optikai gigabit van. VLC-vel belső hálózatról megosztva megy szépen a 4K. -
Dyraxx
tag
Hát a 65C715-öst, mikor vettem, én is azt gondoltam, hogy a ferdehátú Opel Astra G-mbe majdcsak befér valahogy, ezért átfurikáztam érte a várost az M7-es bevezetőjénél lévő Euronics-ba, segített kihozni az eladó srác, szenvedtönk vele egy negyed órát aztán feladta, otthagyott. Én is feladtam, szültam az ismerősnek, aki eljött érte Biatorbágyról a parkolóba, és a kombi Ford Focusba már befért nagy nehezen. Kalandos nap volt.
-
csul1
tag
Végül is elmentem a boltba megvettem, úgy is ott vettem volna át. Alig fért be a kocsiba, egy picit ki is lógott
. A szoftverre azt írta, hogy a legújabb. Tesztelés alatt.
-
csul1
tag
Megrendeltem a 65c725-öt, ha jól értelmeztem ez az idei modell. Megnéztem az Euronics-ban de olyan rossz videokat játszanak le a TV-ken, hogy így nem lehet különbséget tenni. Csak a nagyon jó és nagyon rossz között.
-
csul1
tag
válasz
rainman72 #6461 üzenetére
Mindenhol dícsérik igazából a TCL tv-et 1-2 kommentet olvastam arról, hogy mennyire nem megbízhatóak. A szoftver a Samun és az LG-n is kuka egy idő után. Elavul.
LG 42LB650V van most (6 éves) és már pár éve igencsak lassú, újrainulgatnak az alkalmazások is. 1-2 évig volt támogatva... ( Közben a háttérvilágítás lencséi is lepotyogtak, amiket visszaragasztottam.)
-
rainman72
nagyúr
Sokan megragadtak ott mikor pár éve megjelent a droid a tvken,borzasztó rossz volt.Mindenhol ez szerepelt a tesztekben is.
A jelenlegi droid 9.0 már teljesen jól használható rengeteg app.-al,amit a tvk saját op.rendszerei nem tudnak,ilyen pl az HBO GO vagy lejátszók,Kodi,VLC,ezzel kiváltva a tv a saját lejátszóját. -
elod22
senior tag
Sziasztok. Kb. fél éve vásároltam egy P615 típusú TV-t. Az utóbbi időben mintha nem menne olyan simán az android rendszer, mintha többet gondolkodik egy-egy applikáció indításánál.
Én a szoftverrel nem bajlódtam eddig, de lehet jót tenne neki egy frissítés.
Itt is úgy történik, mint a telefonoknál? Le kell tölteni egy romot és flash-elni számítógépről? Vagy van valami egyszerű megoldás? Nem szeretnék asztaldíszt csinálni a tv-ből -
Kiskutya
veterán
Ezzel a megbizhatosággal én úgy vagyok majd kiderül. Én az LG-vel vagyok úgy hogy soha többet nem veszek nekem 3 éven belül 2 ment tönkre. A Samsungra is nagyon sokan panaszkodnak. Most egy tcl 65c715-öt nyúzok majd kiderül meddig bírja. Nekem semmivel nem lassab mint az LG web os. Szép számmal jönnek ki szoftver frissítések szerencsére a tcl foglalkozik vele ha véletlenül nem úgy sikerül egy frissítés bármikor vissza tudod rakni a régebbit ezt más rendszeren nem tudod megcsinálni.
-
csul1
tag
Sziasztok,
Lassan cserére szorul a régi tv-nk a TCL készülékeket dícsérik ár-teljesítményük miatt, viszont olvastam valahol, hogy nem túl megbízhatóak. Igaz ez? Minőségre milyenek. Az andorid TV milyen simán fut?
Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- GTA VI
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest