- Milyen egeret válasszak?
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Projektor topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
FJC
senior tag
válasz
atee_13 #17192 üzenetére
A három alapszín külön, külön teljes képben -így látod van e pixel hiba (ha nincs nagyobb hiba csoport akkor nem kell izgulni). Az a baj a tesztekkel, hogyha találsz valami pici hibát (amit filmekkel sosem vennél észre) az mindíg idegesíteni fog.
+ Fényerő, kontraszt teszt. -
chatran
őstag
A kábeles M4 Sport-ot, hogyan tudom hozzáadni? Az automata kereső nem találta meg. A korábbi TV-vel is külön kellett hozzáadnom, ha jól rémlik.
-
FJC
senior tag
válasz
atee_13 #17188 üzenetére
Mond már meg, mi nem tetszik???
Nekem 65c839 (835) van, nem találok a képminőségben kivetni valót.
Ez előtt egy IPS Philipsem volt, ez sokkal, sokkal jobb.
A fekete az totál fekete (majdnem Oled szint), a fényerő meg orbitális, ha a nap süt a TV -ben, kell egy napszemüveg és 50 faktoros naptej.
Egy napsütötte nappaliban is élvezhető egy sötét film. -
Pokolika
tag
-
atee_13
őstag
Talán mert vásárlás előtt gondolkodtam ezen és kérdeztem is?
+Megnéztem a Viktoros tesztet is vásárlás előtt, az győzött meg. És kb minden TV kapcsolatos topicban az megy, h milyen jó. (Nem kétségbe akarom vonni) De van olyan aki ugyan arról vált mint én és nem pozitív neki az eredmény.És mivel ezelőtt kb 9 évvel vettem TV-t annyira nem mondhatni, h rutinos lennék TV ügyben így inkább megkérdezem, h mikre kell figyelni, mit kell csinálni nemhogy az legyen, h user error miatt nem jó.
-
Pokolika
tag
Sziasztok!
Nos pár napja leírtam a problémám, azt kell mondjam feladom!
Addig jutottam hogy rendszerint áramtalanítás vagy restart után már órákat nyertem hogy a 120hz-es tvt azon is használjam....
Már minden fórumot átnyálaztam, napokat öltem bele különböző beállítások próbálgatásába. Amikor már azthiszed minden ok akkor döf hátba, nem értem mi lehet a gond.
Gyanítom kártya, tv nem szeretik egymást: C825, 3060
Akinek van ötlete jöhet!
Hiba röviden: 4k 120hz-en bevibrál, ki be kapcsol a kép random. 1440p 120hz semmi probléma, 4k 60hz szintén.
Kábelek: [link]
[link] -
FJC
senior tag
válasz
atee_13 #17175 üzenetére
Miért, nem a vásárlás előtt gondolkodtál ezen??
Egyébbként nincs mit tesztelgetni rajta, bekapcsolod, beállítod az ajánlott beállításokat (Vhiktor ajánlásait ajánlom a figyelmedbe) és élvezed....
Nem kell nagy feneket keríteni a panelnek, bármelyik lehet jó és rossz...
A nagy kontraszt miatt szükséges a VA. Az néhány fok betekintési szög különbség, nem nagy dolog. - Gondolom szemből nézed... -
válasz
rainman72 #17182 üzenetére
Szerintem a januári sajtóanyagok nem voltak pontosak, elkezdték a cikket a C845-tel, és sutyiban áttértek az egész idei szériára, ahol már a csúcsmodellekre írták, hogy
"With approximately 2,000 local dimming zones bringing high contrast and up to 2,000 nits’ peak brightness to images, TCL’s light control algorithm helps reveal extraordinary detail."
Férreértettem, nem voltam elég figyelmes. -
rainman72
nagyúr
2000 nit fényerő szerintem ezzel kevered
-
rainman72
nagyúr
válasz
atee_13 #17178 üzenetére
Nem kell attól a VA paneltől annyira félni.
Kapcsold be, ne állítgass semmit egyenlőre, szabványos képmódban nézz sdr és hdr tartalmat,tehát tv hd adás meg youtube 4k hdr videók.
Később:
Élességet leveheted 10 környékére vagy 0-ra is,minden más Ki
Mozgás javítók Ki
Fényerőből is vehetsz vissza főleg sdr-ben.
Fényerő beállítások minden
dinamikus,fekete sáv Ki -
mrmft
senior tag
válasz
winters123 #17172 üzenetére
Ez jo, kulonosen az 50" mini led, 43"ban is csinalhatnak....
-
atee_13
őstag
Meghozták nekem is a 835 öst. Én is egy LG 660 ról váltanék mint chatran kolléga.
Olvasom, h a problémája az IPS vs VA panelből fakadhat. Mit érdemes megnézni végig tesztelni rajta, ha hazaértem, hogy megtudjam csak a panel technika közötti különbség e a probléma? Este TV Go ról m4 sport HD ban ha nem lesz jobb a meccs nézés mint az LG-n akkor ez egy valid sztori és ilyen a TCL?
Youtube on megnézek pár 4k tartalmat és annak jónak kell lennie?
Minden jótanácsot örömmel megfogadok
-
válasz
winters123 #17172 üzenetére
Fura ez a táblázat, nem 2000 zónáról szóltak a hírek a C84 esetén?
-
benceb77
tag
Javaslatodra beleolvastam a Digi Tv topikba, így már érthető a rossz minöségű TV adás, nem kárhoztatom a c835-öt érte. Minden bizonnyal sikerült a csatornakiosztás változtatásának ütemezését és a TV cserét egy időpontban letudni, ezért is volt annyira látványos a minőségromlás.
-
winters123
tag
Lesz közbenső széria (C80)
-
madgie
titán
válasz
chatran #17153 üzenetére
Nekem is friss az élmény az új 65C385-tel, de nagyrészt pozitív. A hang tényleg frankó, Vhiktor beállításaival szerintem alapvetően a kép is, pont egy LG-ről jövök én is (58UH635V), csodálatos végre szép bőrszíneket és alapvetően piros pirosat látni, viszont az SD képtartalom szerintem is elég pocsékul fest rajta, a menüjénél meg gyakorlatilag fél napig morogtam, hogy nem hiszem el, régebben elképzelhetetlennek tartottam, hogy a Sony fényképezők menüjénél valaki átláthatatlanabb, logikátlanabb dolgot csináljon... na, a TCL/Android TV párosnak ez sikerült, amit megfejelt egy borzasztó és tényleg "szögletes" UI-val. Megértem, ha az Apple TV finomabb ívei után neked is fáj neked erre nézni.
A VA panel a régi tévénél is zavart, valamiért azt hittem, 6-7 év alatt már sokkal jobb lesz a betekintés... de a VA olyan, amilyen, aki IPS-hez szokott, annak fájdalmas. Nekem ott a Macbook Pro 16", az szintén Mini LED, de IPS panel, na az azért tartja a színeket akkor is, ha kicsit oldalról nézem. Ez azért kevésbé.
Ezek alapján talán úgy tűnik, hogy megbántam a vételt, de nem, csak a VA az, aminél vakarózom, mert második monitornak jó lenne használni (azért más élmény, ha erre dobom ki a vágnivalót). A színek alapvetően szépek, a kontraszt nyilván zseni, 4K gyönyörűen mutat rajta... csak arra kell még rájönnöm, hogy csináljak
rajta 1920x1080 HiDPI-t, mert a macOS semmilyen HiDPI-t nem ajánl fel vele... ami szokatlan (a natív 4K meg néha "szőrös"). -
Szbyyke
kezdő
Mai napon megérkezett nekem is a TCL 65 C835 tv.
Minden amit használok és próbáltam rajt, tökéletesen működik, a kép gyönyörű, meglepően jó hangzása van, bár addig használtam, míg a Logitech Z906 csatlakoztatva nem lett. Nekem a firmware 474 verzió, nem tudom van-e értelme frissítgetni.
Valaki esetleg abban tud segíteni, hogy ami alkalmazasokat nem használok, ne jelenjen meg a főképernyőn? Nem tudom az ikonokat onnan törölni. -
tomisanzero
tag
válasz
Kis Samurai #17162 üzenetére
Melyik szoftver van fent? Mert nekem is ez a gondom C728-nal.
-
Kis Samurai
tag
Tcl 55c735 amazon prime video nézhetetlenul szaggat, wifi, 300mbit-et mérek a tévén. Az előző pixelhibás volt, de elég simán vitte ugyanezt. Belenyúltam most meg egy hw hibába?
-
rainman72
nagyúr
válasz
chatran #17159 üzenetére
Hogyne.
Philips,Lg,Hisense,Samsung is ADS néven.
Változó sikerrel.
A belépő Lg IPS nanocell színei jók,de siralmasan alacsony kontrasztot és fényerőt tudnak csak,borzasztó feketével párosítva
A Philips IPS panelei szerintem sokkal jobbak persze ott se alap szinten.
Hisense szintén felejtős.
Samunál a mini led IPS ér csak valamit.
Az 55UN74 szintén ips volt megjelenéskor,az még egy jobb seria volt pedig.
Hidd el ezen áron csak sokkal gyengébb tv-ket lehet venni. -
chatran
őstag
válasz
rainman72 #17158 üzenetére
Hm, érdekes amit írsz, a korábbi LG TV valóban IPS-es. A monitorom egyébként egy 144Hz-es Acer XB241H, amit miután lecseréltem egy DELL IPS monitort, el kellett vinnem kalibráltatni, mert annyira borzasztó volt.
Apám vett még 2020-ban egy LG UHD 55'' UN74-t, az is gyengébbnek tűnik képminőségben, mint az IPS-es LG.
Léteznek még manapság IPS-es TV-k? -
rainman72
nagyúr
válasz
chatran #17153 üzenetére
Vissza kell küldeni ha nem tetszik.
Ezért nehéz ajánlani tv-t mert ahány ember annyi elvárás.
A fakulás simán abból is adódhat hogy a régi Lg tv IPS a TCL meg VA,amiből még nem gyártottak olyat ami ne fakulna valamilyen mértékben.
Ez a menü betűi milyenek,ezt nem mondanám hibának,nem rosszabb a felbontás mint más márkánál.
avi formátumot lassan már egy márka se kezel,Samsung biztos.
A digi adásai se atombiztosak,többen panaszkodnak más márkánál is.
Nálam a Tkom tökéletes,a legjobban felskálázó tv eddig a kb 30modelből ami nálam járt az elmult 3évben.
Persze ezek csak az én első benyomásaim nem mérvadó csak elmondtam.
Ki kellene próbálni egy hasonló áru Lg tv-t is mi lenne a vélemény,lehet lenne meglepetés még nagyobb. -
chatran
őstag
válasz
tkohun2107 #17154 üzenetére
Igen, Szenc-ről (Felvidék) jött a Gebrüder tracking-je alapján. Még szombaton rendeltem, mikor már az Alza kiírta, hogy elfogyott a készlet. Ehhez képest hfőn már át is adták a futárnak.
Ja azt nem is említettem, hogy a betekintési szögei is borzalmasak. Már felállva a kanapéról is jelentősen kivilágosodik a kép. Oldalról nézve, ahol a számítógép asztalom van meg nézhetetlen. Korábban simán néztem így fél szemmel meccseket az LG-n munka mellett.
Hogyan lehet jobb egy közel 10 éves TV betekintési szögekben, nem is értem. -
chatran
őstag
Csak, hogy legyen egy negatív vélemény is.
Ma érkezett meg a TCL835 és egyelőre hatalmas csalódás. Kb 9 éve nézek egy FHD LG LA660-ot, amire egy apple TV HD van kötve. Ennyi az összehasonlítási alapom, plusz egy LCD monitor, notebook és iPad 9.
Kezdjük a menüvel, csak nekem tűnik úgy, hogy ez nem natív felbontás? Recések a betűk életlenek a képek. A képernyővédőnél váltakozó képek is életlenek. Ugyanez igaz a youtube és a Netflix app-ra is, az sem 4k felbontású. Összevetve az LG660+AppleTV HD-val sokkal rosszabb, az tűéles, FHD-ban.
Digi kábelTV van, ami szintén sokkal rosszabb lett így 4K-s TV-n. Próbáltam beállítani Vhiktor fórumtárs youtube-on közzétett beállításai (köszönet érte) alapján, kicsit javult, de nem az igazi.
A színekkel sem vagyok kibékülve, nem tűnnek természetesnek. Melyik beállításokkal érdemes nézni egy youtube-ot vagy egy netflix-et?
Videolejátszásnál pendrive-ról nem játszotta le az AVI fájlt, amit az LG tökéletesen vitt.
Lehet, hogy túlzottan hozzászoktam a jö öreg LG-hez és azért ennyire fura, nem tudom.
Próbálkozok még a beállításokkal, de már golyóznak a szemeim nagyon fárasztó.Hogy valami pozitívat is mondjak, a hang talán jobb, mint az LG-n volt.
Az automata fw frissítést letiltottam, még nem frissítettem. Érdemes feltenni a legújabb fw-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest