- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bluetooth hangszórók
- Micro Four Thirds
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sir0cco
tag
válasz
Maggisz #2997 üzenetére
d12sh-12 Amint fentebb írtam, nálam 1 hetet bírt ez a venti, és ahogy visszaolvasgattam elég sok embernek gondja volt vele, konkrétan xar. Nem olvasgattál vissza? Elég sok mást ajánlgatnak itt.
(bár hozzátartozik, hogy másoknál több ideig is bírhatta, de nem ez jött le) -
-
HolloW
senior tag
Üdv, az lenne a kérdésem, hogy egy Sharkoon WPN500-as tápegységbe milyen ventilátort vegyek, mert sajnos kezdi megadni magát és zúg, néha fagy tőle a rendszer is...
Annyit tudok, hogy 140mm-es kell bele és nem lehet berakni máshogy csak forrasztással.
-
Maggisz
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék hogy corsair vs550-es tápba milyen ventilátort érdemes csereként használni.
Gyárilag ez van benne: Hong Hua HA1225M12s-z 12v 0.45A
Én a yate loonra gondoltam pontosan erre: d12sh-12 12v 0.30A 88cfm.
Ez jó lesz bele csereként?
Az eredetiről nem találtam semmit hogy mennyi a légszállítása. -
sir0cco
tag
válasz
semetka #2993 üzenetére
Igen én is így vagyok vele,nem küldöm vissza pláne, hogy határidős melót csinálok de legszívesebben kirugnám szögletre a tápot. Álmomban nem gondoltam hogy 20 rongy kiadása után ennyit tud a ventije 1 hét után.
(Ja és előtte vettem egy szintén fsp-t használt piacról azzal meg át.....ak, már rég döglött volt) No de hát ez van
Na hát nem szeretnek a tápok -
sir0cco
tag
Sziasztok.
FSP hyper 600 alá melyik ventit javasolnátok? A gyári Yate Loon D12SH-12 ócskaság gyakorlatilag anno 1 hét után kereppelni kezdett... Vissza- vissza olvasgattam de nem volt egyértelmű a választás. Lehetőleg ne legyen túl borsos az ára. 1-2 alternatívát.
Köszönöm válaszotok. -
hattila1979
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy régebbi (kb. 4 éves) Enermax Thriathlor 550W táp (nem moduláris), aminek most kezdett el "kerregni" a ventilátora.
Ami benne van eredetileg: Twister Bearing Enermax ED122512H-DD 0.3 A.
Sajnos nem nagyon cseréltem még így ventilátort, de ideiglenesen beletettem egy Coolink SWIF2 1201-et, ami egyenlőre csak az alaplapra van dugva, maximum fordulaton (1200 rpm).
Tudnátok ajánlani helyette 1-2 helyettesítő típust? Az ár igazából másodrendű, csak minőségi legyen és halk. Azért megköszönnék egy kicsit olcsóbb és egy drágább változatot is.
Ami még fontos, az eredeti csatlakozó egy kicsike 3 pines dugó, gondolom forrasztanom kell majd az új ventilátorra a vezetékeket a dugóval együtt. Ahogy olvastam, színre-szín, zsugorcső vagy szigetelő szalag szigetelésnek. Így helyes lehet? Köszönöm a válaszokat! -
tpeter77
addikt
válasz
tpeter77 #2973 üzenetére
hali,
megjöttek a ventik és megcsináltam az összehasonlító "tesztet".BeQuiet Shadow Wings 120mm High-Speed BL055 vs. ADDA AD1212MB-A71GL DC Brushless
A gyári ADDA A70GL típusú volt, ezt is rendeltem, mégis A71GL-t kaptam, ezek szerint ezzel váltották ki a 70-est, ahogyan sejtettem is a termékoldalról.BQ 2.8V-nál, az ADDA 2.95V-nál kezd el forogni. Utóbbinál már ekkor lehet hallani halkan a motor surrogását, a BQ-nál néma csend van, csak halkan fújja a levegőt, az ADDA kicsivel erősebben fúj.
4V-nál érezni hogy az ADDA kicsivel több levegőt fúj, más a karakterisztikájuk.
Légzaj terén van a legnagyobb különbség, az ADDA 4V-tól már hallható, ekkor a BQ szinte néma, csak 5V-nál kezdem el hallani. Ez a különbség a fordulatszám növelésével egyre nagyobb lesz.
29dB (BQ) vs. 38dB (Adda)
Minden adatra hasonlóak, az ADDA légnyomása és légszállítása picivel több, de a fordulatszáma kevesebb.
2.70mmH2O (BQ) vs. 2.97mmH2O (Adda) valamint 76.2 CFM (BQ) vs. 80.5CFM (Adda) és 2200RPM (BQ) vs. 2050RPM (Adda)A papírlap teszt alapján az ADDA fúj több levegőt és a légáramlat erősebb is, hamarabb emelkedik és magasabbra a papírlap, a BQ-nak ugyanehhez 1V-tal nagyobb fesz-t kell adni.
12V-on járatva az ADDA több levegőt nyom, ez a paraméterek alapján is látszik, de a táp hűtéséhez bizonyára elegendő lesz a halkabb venti is.Jövőhéten tudom csak beépíteni a BQ ventit, akkor derül ki, hogy azzal is működik-e majd, vagy csak a gyárival, addig a türelmetek kérem.
üdv! -
Redpuritan
csendes tag
Helló!
Én ezt úgy szoktam megoldani az ezer éves táp ventiken,h szépen lehúzom a védő fóliát,kifeszítem a kis gumi dugót,bele fújok kompresszorral 2-3 Bar nyomással egy kicsit,aztán Lizs-2 -es zsírt tömködök bele,közben forgatom a lapátokat,középen megnyomkodom,h szívja be a zsírt,amikor úgy látom,h elég lesz,akkor vissza bele a gumi dugó,vissza rá a fólia,ha egyáltalán még megtapad.
Vissza csavarom a helyére a ventit,összerakom a tápot,próba járat 5-10 perc,azután elfelejtem azt is,h volt neki hangja egyáltalán.
Ha ez nem válik be nálad,akkor Arctic F12 PWM Rev2 ventit ajánlanám,nagyon dicsérik,és ha jól emlékszem a gyártó 6 év garanciát vállal be rá,itthon max. 2 évet adnak hozzá.
Remélem tudtam segíteni! -
lazatt
csendes tag
Hi
Egy Cooler Master Real Power M620 W-os tápon szeretnék ventilátort cserélni mert a jelenlegi elég hangos már.
Ilyen van benne: 12 cm-esNem sok infót találtam erről a / -O 0.24 A / változatról.
A simáról / CHB12012BS 0.26 A / ezeket az adatokat találtam:
Voltage:12V
Current:0.26A
RPM:1900RPM
CFM:25.63CFM
Noise:23dBA
Gondolom az ami nekem van az kicsit gyengébb teljesítményű.
Mivel lehetne helyettesíteni? A cél, hogy minél halkabb legyen. -
maathe
senior tag
Adott egy (már nem garanciális) Corsair CX430M, melyben csapágyas lett a ventilátor. Jelenleg egy Yate Loon D12SM-12 van benne. Tudnátok ajánlani egy minőségibb, csendes ventilátort?
-
tpeter77
addikt
válasz
CosmoBacsika #2983 üzenetére
nézd meg a ventid pontos típusát. Szereld ki és írd be ide a típust.
Sok paramétert kell figyelembe venni. Előbb meg kell keresni az adatlapját, csak utána lehet megfelelő ventit választani, és kicserélni. -
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
Venticserén gondolkodok a tápomban, mivel - bár silent fan-nak hazudták - rohadt hangos a kicsike.
Chieftec Smart 450W GPS-450AElvileg egy 120mm-es van benne, tudja valaki esetleg, hogy milyennel lehet kicserélni?
köszi
-
Gaudeama
csendes tag
Sry, rossz topic
-
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
válasz
Pete55555 #2976 üzenetére
szia
én épp az előbb rendeltem egy ilyet... ez remélem tényleg halk lesz
-
Sn4k388
tag
Sziasztok van egy FSP Hyper m 600 tápom és a ventilátora halkan kerreg.
Újra zsíroztam de semmit se változott (Egyenlőre egy ősrégi házba van oldalak nélkül)
A héten jön meg az új ház egy NZXT s 340 (Hátha abba halkabb lesz)
egy Yate Loon D12SH-12 venti van benne van van ötletetek hogy milyen másik ventivel lehet helyetesiteni?
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Enermax Pro82+ 425W tápba szeretnék ventit cserélni.
Arctic F12 TC-re gondoltam (tudom, nem a legjobb minőség) de bízom benne, hogy egy ideig kibírja, illetve ezen a hőérzékelőt rá tudom rakni a tápra valahova, és akkor "saját magát" vezérli. Illetve ugyanúgy 0,3 A-es mint a gyári.
Vélemények? -
Sziasztok, szeretném lecserélni a táp ventilátorát, vettem is egy ventit, na már most ez 4(kék,fekete,sárga,zöld) vezetékes, a tápon levő meg 2(piros,fekete). Összekötöttem a kéket a pirossal, a feketét a feketével, de nem csinál semmit(a másik kettőt szabadon hagytam). Mit rontottam el?
-
tpeter77
addikt
válasz
tpeter77 #2972 üzenetére
Ennyit találtam róla.
ADDA AD1212MB-A70GL DC Brushless típusú venti van benne (2 vezetékes csatlakozója van).
DC 12V 0.33A
Ezert cserélném egy HALK tipusra.Sajnos ez a tipus már nincs fent az ADDA oldalán, csak az újabb A71GL tipusoké
Ezt találtam még, de ez is A71 tipus, viszont az áram stimmel, hátha ezzel egyenértékű a gyári.
Kár hogy nincs már fent sehol a venti adatlapja, hogy lássam mennyi a gyári előírt légnyomás és légszállítási paramétere.Kérlek ajánljatok számomra egy halk, megbízható ventit amivel kiválthatom a gyárit.
Köszönöm!
-
tpeter77
addikt
Tisztelt szakértő urak!
2011-ben vettem a Seasonic S12 II 430W ATX tápegységet. Nemrég el kezdte hallatni a hangját, a táp ventije zörög, csikorog időnként forgás közben.
Sajnos nem tudom milyen adatokkal bírhat a táp ventije, azt sem hogy mekkora. Szedjem szét, vagy utána tudtok nézni anélkül is?
Légnyomás, levegőszállítási paraméterek nélkül gondolom nehéz bármit is mondani.HALK ventit vennék bele, amivel közel néma lenne a táp hangja.
Légyszives ajánljatok nekem egy ventit a táphoz.
köszi szépen! -
Cry0
őstag
sziasztok
Corsíra Tw750W-os tápomnak haldoklik a ventilátorja így ki szeretném cserélni 2 pines kell bele és 14 cm-s milyet ajánlotok reális áron ? -
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Beszereztem egy ilyen tápot használtan.
Olyan problémám van hogy folyamatossan felpörgeti a ventit,sima böngészés közben is,ilyen ritmusossan.Felpörög,10-20 másodperc lelassúl.Most a ventije sz@rt be ,vagy a szabályzó elektronika a sz@r.Ha nem pörgeti szét a ventit akkor amúgy viszonylag csendes.Amúgy egy xeon e 5450+ hd 4850+ 2 db 7200 rpm vinyó+4 gb ddr2 800 mhz+egy darab dvd író olvasót kell "mozgatnia". Ezek nem hiszem hogy agyon terhelnék.
-
OgreImre
senior tag
válasz
takacsbotond #2967 üzenetére
Köszi.
-
OgreImre
senior tag
Sziasztok!
Létezik 3 pin to 2 pin átalakító? Hogy ne kelljen forrasztgatni?
Ilyet találtam, ez jó lehet? -
AAntii
őstag
Sziasztok! A tápomban cm gx 650 zörgős lett a venti, kicseréltem egy f12-es arctic cooling ventire, szerintetek megfelelő lesz? Most nyilván megy vele, de nem szeretném ha hosszabb játék alatt mondja a hővédelem miatt lekapcsolna.
-
anarchic
tag
Sziasztok!
Egy hp dps600pb kellene ventit cserélném kissé horribilis összegért tudok szerezni csak gyári Deltat bele nem lehetne valamivel helyettesíteni?
Gyári típus Delta ffb0412shn
40x40x28
12v
13000rpm
Cfm 24Valakinek ötlete?
Válaszokat előre köszönöm!
-
Hachiko95
aktív tag
Sziasztok!
Egy xfx pro 550W ventilátorát szeretném cserélni egy halkabbra. A gyári venti alapjáraton nem hangos,
kb 200-250W terhelésnél viszont borzalmasan hangos lesz. Úgy látom az xfx tápok ventilátor profilja túl agresszív. Terhelésnél a táp szellőzőrácsa nemhogy meleg, de még nem is langyos + igazából légáramlatot se érezni. Ezzel szemben az FSP 350-60APN tápom alapjáraton érezhetően nyomatja a hideg levegőt.Milyen ventire érdemes cserélnem a gyárit (Jamicon KF1225_1HR01), ami magasabb fordulatszámon is halk? (Az agresszív ventilátor vezérlés miatt)
-
MK VII
veterán
Sziasztok..
Van egy FSP Hexa+ 500W-os tápegységem.. Tudnátok ajánlani bele valami tényleg nagyon halk ventit?
Procihűtőm már passzívan megy, VGA nincs, táp alig hallható forgása is számomra fájó pont. Lassan megbolondulok tőle. -
takacsbotond
őstag
Qurva adatvesztés...
Nem tudom olvasták-e az érintettek, de a leállás előtt írtam egy kisebb regényt a táp ventik cseréjéről.
Na, majd meló után nekifutok újra... -
Hunork
veterán
válasz
TechN7ne #2957 üzenetére
Nekem ezt mondták, hogy az tuti. Olyan ember mondta, aki ezt napi szinten csinálja. Nem olcsó, de jó. De nem vagyok szakértő, látod, én is kísérletezek.
Szerintem valami érintkezési hiba van, másra nem tudok tippelni.
Az hogy nekem miért nem ad hangot oldalt állítva, nem tudom, de pont jól jön az Aeneas házba majd. -
TechN7ne
nagyúr
Tápegységre rá vertem párszór ,annyi fajta hangot is adott ,volt olyan hogy hangosan elkezdett zakatolni pont ma ,rá csaptam egyet idegből aztán el hallgatott!
Komolyan! Ez egy ritka gagyi venti ,ideiglenes állapot minden hangja...Lényeg ,akkor a Be Quiet! Pure Wings 2 (BL046) a tuti ,az jó lessz?
-
Hunork
veterán
válasz
TechN7ne #2955 üzenetére
FSP táphoz nekem pü-ben ez a válasz jött, és megbízható / profi tagtól: Be Quiet Pure Wings 2(B)
És saját "megoldás": hát ez elsőre, és másodikra is meglepő, de házcsere előtt vagyok, és amit kinéztem, abban a tápegység az oldalán áll, tehát a venti oldalra néz. Gondoltam, kipróbálom előre otthon, hogy hátha. Csavarok le, Z3 házban üggyel-bajjal elhelyeztem a tápot az oldalára. És azóta SEMMI HANG!
Lehet, hogy erre tervezték?
Nem tudom, de a hír igaz, nem szoktam füllenteni!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
takacsbotond #2954 üzenetére
Jó lenne ha vlki tuti fix. ventit ajánlana mert ahány kérdés ,annyi fajta venti a válassz!
Többen vagyunk ,várunk a jó megoldásra ,köszönjük előre is! -
takacsbotond
őstag
-
törölt tag
Szia!
YATE LOON [D12SH-12] venti van benne.
Én régebben cseréltem egy SuperB 460W-os tápban (abban is ilyen venti volt). Ez a 2 venti lenne jó hozzá, (vagy olyan aminek a légszállítása kb. 88.0CFM és 0,30A)
AeroCool Shark Fan 12cm Black Edition
SCYTHE Slip Stream 120mm 1600rpm SY1225SL-12H -
Hunork
veterán
Üdv!
Következő a kérdés: tápom ventije fos, zörög, kicserélném. FSP Hyper S700 tápba milyen ventit ajánlotok cserére, ami tutira jó bele? (sima Arctic 12cm rendszerhűtő gondolom nem...) Én nem tudom, hol nézzek utána, nem szeretnék mellélőni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest