- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
A Be Quiet! is elmehet azért oda, hogy ilyen ventit tesznek a tápba, meg voltam győződve, hogy valami normálisabb BQ venti van benne (System Power 9 500W). Nem tudtam elképzelni, hogy mi berreg. Januárba vettem a tápot, lehet eddig is ilyen hangja volt, csak a 3.5-ös HDD,amit múlt héten cseréltem le, elnyomta a zajt.
Mindegy, kiszereltem, garancia viszlát, beraktam ezt a Noiseblockert, ami 4 éves múlt és semmi hangja.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Peti329 #3195 üzenetére
Ebay és az Aliexpresszen lehet találni.
A tápodhoz kép és típus alapján tudsz keresni. Ez lenne jó oda. Nem olcsó. Ez is mehetne.
Elvileg itthon is kaphatóak az Enermax ventik.A lapátaikat nézd meg melyik a jobb,az oda passzolos.
-
core2trio
tag
válasz
Peti329 #3195 üzenetére
"Bár ez 3 PIN-es, akkor forrasztó szakkört is játszani kell."
Elég lehet egy tű amivel átműthetőek a másik csatlakozóba a kellő (2db a háromból) madzagok fémtüskéi, kívülről benyomva kipattannak.
Ha mégse menne bele, még simán is rá lehet húzni kiálló tüskékre a csatlakozóból kivett szálakon lévő - tulajdonképpen - csöveket.
Vagy akár beköthető az új venti alaplapi pin-re is, már ha a táp nem rinyál majd, hogy nem érzékel semmit a saját bekötési pontján persze. -
Peti329
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék ventilátort cserélni egy Enermax MaxPro 500W-ban (3.5 éves tökéletes táp, de a venti úgy gondolta, hogy elkezd új dimenziókat megnyitni hanghullámok kellemetlen és fokozott gerjesztésével...
). A levegős tisztogatás nem segített rajta.
Jelenleg a képen látható 120mm-es venti van benne, ahogy nézem 2 pin-es.
[Ventilátor, csatlakozó]
[Csatlakozó a táp alaplapon]Kérlek ajánljatok olyan ventilátort, ami lehetőleg plug&play, nem túl hangos és mondjuk 4000 forint alatt van.
Arctic P12-őt néztem én is, több Arctic ventim is van (proc hűtő, ház levegőztető), bajom egyikkel sincs. Esetleg érdemes lenne megvenni ezt a típust? Bár ez 3 PIN-es, akkor forrasztó szakkört is játszani kell.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Peti
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok!
CHIEFTEC iArena GPA-500S8 tápom ventilátora egyre zajosabb. Én szeretem az Arctic termékeit, melyiket tudnám beletenni?
Legutolsó hozzászólásokban a P12-t ajánlják, vagy ebbe a tápba jó az F12 is?Kell ez a Kolink vagy ez a Delock kábel, vagy forrasztani kell a tápban és nem szükségesek?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
hngz
csendes tag
Sziasztok! Corsair VS 650es tápba milyen ventit ajánlotok? A gyárija kattog zörög mint az állat. Ez az arctic p12 kiszolgálná? Válaszokat köszönöm!
-
MM
őstag
U.i.: közben megnéztem a silent specifikációt, azt semmiképpen ne rakd tápba, mert csak 7v-ról indul!!!
-
zotyi85
tag
Sziasztok. Annyi kérdésem lenne hogy P14 vagy P14silent? Elsődleges szempont hogy halk legyen, elég levegőt szállít a silentes verzió?
-
-
jeni
félisten
köszi
igen és se sajnálnám az Arctic P14-t megfurkálni 1500Ft ventit árban nem tétel! ennek 5 lapátja van
a Be Quiet SILENT WINGS 3 ami 7 lapátos ellenben 7000Ft körül van az ára
a gyári meg 11 lapátos. Hong Hua HA13525H12F-Z
én csak a garancia lejárta után nyúlnék hozzá.
-
MM
őstag
Már ketten is cseréltük erre:
Be Quiet SILENT WINGS 3
140mm high-speedEz a nem PWM-es verzió, alacsony feszültséggel elindul ez is, viszont van rendesen légnyomás/légszállítás is.
1 csavar + 2 oldalú ragasztó tökéletesen fogja, főleg, ha úgy szereled be, hogy alul van a ventilátor, de a spéci sarkok miatt nincs nagyon más opció. Illetve de, a tápot kellene megfúrni.
Az 1500 Ft-os Arcticot mondjuk simán furkálnám!A sebességgel nem lesz gond szerintem, ezeket az 1600-1700 RPM-es ventilátorokat 600-700RPM-en tekeri csak.
A gyári 2300-as viszont alapból 1000RPM felett indul...
A Swif2-vel pedig az a baj, hogy kicsi, illetve azonos feszültségen még alacsonyabb a fordulatszáma.
Egyébként szerintem - szigorúan méret arányosan - van olyan jó, mint a SW3... -
-
jeni
félisten
válasz
DroiDMester #3181 üzenetére
kérdés:
olcsóbban megoldható lenne a csere
A venti furatot megfabrikálva lévén ott 14mm (a gyári meg 13,5mm) belemegy-e és elektronikusan passzolna oda?
Azt már nem kérdezem meg,hogy légszabályzásban-légnyomásban beleillik-e hiszen nem megy 100% egyfolytában. -
-
jeni
félisten
Ehhez van valami észrevételetek?
a Seasonic Prime Ultra Platinum 1200 W 80+ Platinum Miner Edition tápegységbe esetleg?
ez már 2,1V az induló fesz.-re elindul a venti.
-
jeni
félisten
válasz
DroiDMester #3176 üzenetére
+1
Arctic P12 (ott a spec)
MM
Ilyenem van otthon, Balcsira leutazva a mostoha fatertól elkérem a fesz. szabályzós tápot,azzal letesztelem majd.
esetleg egy ilyen jó lehet.
-
iFixit
tag
Sziasztok,adott egy corsair cx750 tápom a nem moduláris típusból,ebbe milyen ventit lenne érdemes rakni a minnél halkabb működés elérésének érdekében?
-
MM
őstag
válasz
DroiDMester #3176 üzenetére
Szerintem nem erőltettem semmit, sőt...
Egyébként pl. a Swif2 1201 is elindul 3V környékén, bár ezt hivatalosan nem nagyon reklámozzák.
-
Nem kellene ERŐLTETNI a 4.PINES PWM ventiket feszültség alapú vezérlésre! Mert nagyon NEM SZERETIK, ha fix 12.volt helyett csak 5.öt adsz neik!
A másik a legtöbb táp NEM AD 5.VOLTOT sem a ventiknek alapjáraton, némelyik még 3.voltot sem! átlagban 3,5-4.volt körül adnak itt elég sok venti NEM FOG ELINDULNI szóval csere elött ezt ki kell mérni mennyi az annyi, vagy olyan ventit kell venni ami már 3.volt alatt indul mint az említett ARCTIC P12. 2,8.volt induló feszültségű
-
MM
őstag
válasz
abridabri #3173 üzenetére
Kapcsold le az elosztót a táp előtt, vagy a tápot úgy, hogy még megy a gép.
Akkor rendesen ki lesz szívva. (Az mindig jó!)
3 pin -> 2 pin kábel (4 pin ventilátorhoz is jó)
A biztonság kedvéért szigszalaggal körberagasztanám a csatlakozót, persze zsugorcső elegánsabb...
Mielőtt PWM ventilátort rákötsz, ellenőrizd le, hogy
- elindul-e 5V-on
- nem zörög, ha fesz. alapon szabályzod -
Mar 1 ideje kerreg tapomban a venti, nemsokara ugyis szet kell kapnom a gepet , akkor egyuttal kicserelnem a tapventit is .
Forrasztani nem tudok. Arra kihuzom /elvagom a gyari venti csatlakozojat ,es belerakok egy 12es pwm ventit (arctic p12 ),es furok egy lyukat a csatlakozonak a tap burkolatan ,majd alaplapra kotom a ventit es bealitok neki egy 600-1200 rpm-es tartomanyt cpu terheles fuggvenyeben. Ez igy jarhato ut ? Vagy a tap erzekeli ,ha nincs radugva venti a pcb-re ?Mas : mennyi ideig kell varni tap kiszedese utan, hogy "kisuljon " a maradek toltes ? Gondolom nem tanacsos egybol belenyulkalni.
Esetleg hasznaljam az ATX áthidalo dugomat (ha egyaltalan ez a neve ) es kossek ra egy ventit pl akkor kiderul ,hogy maradt -e benne kraft -
MM
őstag
válasz
zotyi85 #3171 üzenetére
Próbáld ki! (mivel van 3 pines verziója is, szerintem amúgy nem... )
Ha van molex -> 3pin átalakítód, aminek az oldalát levágod, akkor a 4 pines ventiálotorokat rá tudod dugni 12V-ra és 5V-ra is.
vagy
(itt a molexben tükröznöd kell a másik oldalra a csatlakozókat 5V-hoz, ha benyúlsz mellé egy kis lapos fejű csavarhúzóval, ki tudod húzni őket...)Ha kicsit megfogod a ventilátort, és úgy is elindul 5V-on, illetve nem morog, akkor a tápban sem lesz vele gond.
(A legegyszerűbb egyébként egy Zalman fan mate + tartalék táp + gemkapocs, azzal szoktam tesztelni a ventilátorokat...)
-
zotyi85
tag
válasz
DroiDMester #3170 üzenetére
Uhh, és a 4PINes pure wings 2 tuti ciripelne a tápban?
-
válasz
zotyi85 #3169 üzenetére
F12 az kacat széria, és magas az induló feszültsége is, tápba valószínű meg se fog moccanni!
Vegyél bele P12.est 1200.ft tényleg aprópénz.
-
zotyi85
tag
válasz
DroiDMester #3168 üzenetére
Van egy ilyen Arctic F12-m, de alaplapra dugva elég hangosan pörög. Majd teszek egy próbát, hátha a tápba pont jó lesz, ha meg hasngoskodik kidobom a p*csába
-
válasz
zotyi85 #3167 üzenetére
Meglehet csinálni, de a legtöbb PWM.es venti ezt nem nagyon fogja szeretni, nem arra vannak tervezve hogy feszültség alapon legyenek szabályozva, némelyik nem is fog működni így, vagy éppen működik de nagyon zavaró morgó-búgó hagja lesz! Inkább vegyél egy olcsó Arctic P12.est most az a leg olcsóbb megoldás, és viszonylag jó és cssendes is!
-
zotyi85
tag
válasz
DroiDMester #3081 üzenetére
Sziasztok!
Nálam is esedékes a táp venti csere. Találtam itt korábbi leírást, ahol 3pin-es pure wingsből csináltak 2 pin-est, megoldható 4pin-esből is? -
Elcan
tag
Sziasztok!
Adott egy régi 350W-os FSP táp, amiben bedöglött a venti. Régit kiszedtem (elvágtam a kábeleket) és jobb híján bele raktam egy ilyet.: [link]
Kivezettem a csatlakozást és rádugtam a molex csatira. (Lehet, hogy gány, nem csináltam még ilyet, ez jutott eszembe.) A 3 tűs csatlakozót nem tudom az alaplapra rakni, mert már foglalt.
Gondolom így teljes sebességgel pörög és lehet, hogy nem is kéne bele csak egy 1000-en forgó házventi.
Tudnátok segíteni, hogy milyet is tegyek bele és hogyan? Hagyjam így, ahogy van vagy cseréljem?Szülőknek az összerakott kis netezős gépébe raktam bele, de szerintem emiatt hangos picit a gép.
-
válasz
scott_free #3164 üzenetére
Arctic P12 simán elég oda! és menni is fog mert alacsony az induló feszültsége
-
scott_free
senior tag
válasz
scott_free #3162 üzenetére
Sehol senki?
-
scott_free
senior tag
válasz
scott_free #3162 üzenetére
Talán egy Arctic P12 is elég lehet bele?
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
egy régi Corsair CX400-as tápomban szeretnék ventit cserélni. Az eredeti az egy ADDA AD1212MB-A71GL típus (80,5 CFM, 0.33A).
Túl drága ventit nem szeretnék beletenni, csak egy sima irodai gépben van most. (integrált vga-s am3-as alaplap, 1 ssd)
A lényeg, hogy minél csendesebb legyen, mivel asztalon fekvő házban van.
Ezek jók lennének bele?
Cooler Master SickleFlow 2000 (19 dB, de mondjuk az árukeresőn többen írták, hogy nagyon hangos)
Scythe SlipStream 1200 vagy 1600 (itt azt írják, hogy az 1200 már 2.4 voltnál elindul, az 1600 meg 4.2-nél, az 1200-es 24 dB)
Coolink Swif2 120PVagy más esetleg?
-
_Atesz
addikt
válasz
DroiDMester #3159 üzenetére
"terhelés nélkül üresjáratba meg ne is akard tudni mennyi!"
Nem olyan vészes, sőt..: [link] -
csiga8
senior tag
válasz
DroiDMester #3159 üzenetére
Hely van bőven, a ventilátort millimétereket lehet minden irányban mozgatni a helyén.
Ha faragni kell, megoldom, de szerintem gumicsavarral, vagy gumiágyba kerülne vissza az új ventilátor.
A tápot teszteltem, netezéskor nem kapcsol be, de játék esetén kb 1,5-2 perc után igen, majd pár perc után még fokozza eggyel a fordulatot. Játék után visszamegy alapfordulatra és sokáig ott marad.
A táp a gép mellett, tehát hideg levegőt szívott.
"Bár az is érdekes hogy egy 350-400W os fogyasztású gépbe minek az 1200.as táp?"
Szemtelenül olcsón jutottam hozzá.
"Csak azért kérdezem mert azt gondolom tudod hogy hiába a platuinum hatásfokú táp az a bizonyos 90% os hatásfok 50% os terhelésnél(konnektorból 670Wattot mérve) igaz csak! 3-400Wattnál csak ~85% körül tud!"
Gyári adatai szerint 100W-tól 90% felett van a hatásfoka. Fali konnektorból kivett árammérővel már tesztelte más is, én is. Meg van az a 90% tényleg.
-
a legnagyobb gond nem is a venti típusa nálad, hanem az hogy neked NEM SZABVÁNY méretű a gyári ventid mivel 13,5.Centis nem 14. így a felfogatási furatok NEM FOGNAK stimmelni!
Szóval faragnod kell a tápon a rögzítő furatoknál, és ha szűkös a hely a tápba, az is lehet nem fog elférni a nagyobb(14.centis) venti sem!
amúgy ahogy írod a mért fogyasztásod 300.Watt az a tápnak 270W ot jelet ott nem kapcsol be a berregő venti és még az új gépednél lévő 360.Watt se fogja működésbe hozni szóval nem értem mi a probléma?! ha be sem kapcsol a venti soha!
Bár az is érdekes hogy egy 350-400W os fogyasztású gépbe minek az 1200.as táp?
Csak azért kérdezem mert azt gondolom tudod hogy hiába a platuinum hatásfokú táp az a bizonyos 90% os hatásfok 50% os terhelésnél(konnektorból 670Wattot mérve) igaz csak! 3-400Wattnál csak ~85% körül tud!
terhelés nélkül üresjáratba meg ne is akard tudni mennyi!
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Megpróbálom még egyszer, hátha segít valaki.
Adott egy egy Seasonic Prime Ultra Platinum 1200 W 80+ Platinum Miner Edition tápegység.
(Be sem szereltem, a gép mellett van, onnan dugdostam fel az alaplapra, videókártyára)Ventilátora morog, telefonnal próbáltam felvenni a hangját. A hátulján lévő aktív-passzív mód ki-be kapcsolásnál hallható a legjobban a morgás. ( az szgép közben megy)
Kutattam a ventilátor után , de csak annyit találtam, hogy a Seasonic 650W, 850W, 1000W, és 1200W prime típusaiban is ez van., konkrétan a Hong Hua HA13525H12F-Z (135mm, 12V, 0.50A, 2000 RPM, Fluid Dynamic Bearing) /Van ahol 2300 rpm-nek írják./
Erre a ventilátorra nem csak én panaszkodom, a morgó hangú táp másokat is zavar:
Itt a táp ventilátor cserés topikban nem is olyan régen sokszor lett említve a Be Quiet Pure Wings 2,
[link] mint alternatíva, de a Nanoxia Deep Silence is. [link]Noctuából ajánlásként láttam még az NF-A14 FLX-et is, [link] valamint a Noisblocker NB-Blacksilent Pro PK-3 is.[link]
Régebben ugyanitt a fórumon említik, hogy különösen fontos a statikus nyomás a légszállítás és az indítási feszültség, kb 2 éve inkább már csak a légszállítás és indítási feszültség a fontosabb az olvasottak szerint. Igyekeztem utánanézni és a gyári táp ventilátorok valóban nagy(obb) statikus nyomással bírnak, mint a házhűtő ventilátorok.
A Seasonic gyári HA13525H12F-Z számú ventilátor adatairól nem találok semmit, hogy némi támpont legyen.
Egyéb tesztek alapján annyit tudtam kideríteni, hogy 400-600W közötti terhelésen 1000 rpm-en járatja a táp gyári ventilátorát.Nálam normál használat során ( nem RIG-be kell, rendes szgépbe használnám) most max terhelésen 300VA a fogyasztás játék közben a konnektorból mérve. Ha gépet újítok sem lesz 400VA-nél több. A táp 90% hatásfokú, tehát nagyjából 30-40W lenne ami fűt. ( gondolom én mint laikus)
Egy Nanoxia deep silence 1100 rpm [link] [link] van itthon a fiókban. Azt 18650-es akkuval teszteltem, arról elindul. Létezik a Nanoxiának 1400 rpm-es meg 1800 rpm-es verziója is, de nem tudom jó-e bármelyik is a táphoz.
Ha nem jó, tudtok hozzá valami jó és csendes ventilátort ajánlani?
-
syberia
veterán
válasz
XboxPlayer #3155 üzenetére
Fordítsd meg a tápot, hátha úgy csöndben marad.
-
syberia
veterán
válasz
XboxPlayer #3153 üzenetére
Meghallgattam újra a felvételt, szerintem beleér a hűtőrácsba a táp ventilátora. Felső tápos házba van szerelve? Valahogy kéne egy kis helyet csinálni a rács és a venti lapátja között.
-
syberia
veterán
válasz
XboxPlayer #3151 üzenetére
Nem lesz semmi gond, de komolyabb videokártya mellett én nem használnám tartósan.
-
syberia
veterán
válasz
XboxPlayer #3147 üzenetére
BITFENIX FORMULA 450W 80+ Gold, nagyon halk, 5 év garancia. Szerintem ez a legjobb 20k alatt kapható tápegység , simán le tudja adni a ráírt teljesítményét. A mostani tápod ehhez képest egy játékszer, ráadásul gyengébb is nála.
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Egy Seasonic prime platinum ventillátorát: HA13525H12F-Z [link] szeretném cserélni halkabbra.
Ez egy 135 mm-es, 2300 rpm, 0,5A-es. Vannak csendes alternatívák?
-
XboxPlayer
tag
válasz
XboxPlayer #3146 üzenetére
Ha cserélem milyen tápot ajánlanál helyette?
-
syberia
veterán
válasz
XboxPlayer #3144 üzenetére
Inkább a tápegységet cseréld le, milyen gépet visz?
(#3143) Milánka: Ajánlott a gyárival megegyező specifikációjú ventilátornál maradni, elégtelen hűtés esetén hamar gallyra megy a tápegység.
-
XboxPlayer
tag
Sziasztok !
Chieftech Smart 700W A8 tápba milyen ventit ajánlanátok ? A gyári csörög mint az állat
-
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Régebbi Delta DPS-300AB-39 C tápban szeretnék ventit cserélni.
Ami benne van: ADDA AD0812HS-A70GL
12V, 0,25A, 3W, 3010 RPM, 38.6 CFMElég erős és ennyi idő után zajos a venti.
Ahogy látom és hallom, fixen megy ezen a fordulatszámon.
Fura, hogy egy 80 Plus Bronze tápot ennyire hűteni kell, még ha csak 8cm-es is a ventiNem igazán találtam megfelelő alternatívát!
Pure Wings 2 csak 26.3 CFM.Tudnátok ajánlani valami megbízható, kitartó cserét (az nem gond, ha nem extra silent).
Vagy rendeljek egy ugyanilyet ebay-ről és kész?Köszi!
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani ezeknek megfelelő ventillátort?
Statikus nyomás 4-4.5mm-H2O
70-80CFM légszállítás(ha több nem gond)
Áramfelvétel 0.2-0.3A
2000-2400RPM
6V-os indulási feszültségOlcsó megoldást keresek!
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Van egy Seasonic SS-500HT Active PFC F3 tapom es a ventije kezd hangos lenni. 12cm venti kell bele tudnatok ajanlani ebbe vmi nagyon halk ventit? ( szigetelt hazban van, alulrol szivja a levegot )
Haver hozott egy ventit nem tudom ez mennyire lenne halk mert ahogy nezem a venti adatlapjat [link] alacsony sebessegnel halk de tapban nem tudom milyen sebesseggel menne...
Vagy vegyek inkabb masmilyet?koszonom
udv: sfefeTalaltam egy ilyen oldalt HT500-as taprol itt [link] azt irja, hogy 61cfm kell a ventinek lennie. Amit haver hozott ventit az ha jol nezem az maxon tud 56cfm-et.
-
juarez21
csendes tag
Én ebayről rendeltem már kétszer ventilátort, yate loon-t.
https://www.ebay.com/itm/FOR-Yate-Loon-D14BH-12-Server-Square-Fan-DC-12V-0-70A-140x140x25mm-2wire-2-Pin/173222577092?hash=item2854dec3c4:g:IdAAAOSw7NNUH8Pe
Nekem ilyen kellett, már kétszer vásároltam ettől a loyohub nevű eladótól, mindkétszer megvoltam elégedve.
Használt ventilátorok egyébként, de az első venti amit vettem tőle 4 évig hangtalan volt. Pont most vettem nemrég a másodikat. -
törölt tag
válasz
Gabson730 #3138 üzenetére
A fordulatszám jelet adja a sárga vezeték (ha színes a madzag). Van olyan alaplap, ami tud szabályozni az alapján.
De tápnál már a kétvezetékes ventiket is tudja szabályozni a tápegység maga, soknál a ventilátor madzagoknál csak test és 12V van, mégis hangosodik-halkul. Szóval ha szigorúan vesszük, a madzagok száma nem feltétlen kötődik a szabályozhatósághoz -
Gabson730
tag
Heló!
A tápventi vezetékem 3pines, neten azt olvastam a 3. kábel adja a signált.
Akkor ez fordulatszám szabályzós?Köszi
-
dudu5130
őstag
Sziasztok! Van egy XFX TS 550 tápom ami terhelésre eléggé elkezd zajongani. Van itthon elfekvőben CM Cooler Master Sickleflow ventim, arra gondoltam arra cserélném. A tápokban is 3 vagy 4 pines csatival van csatlakoztatva a ventilátor?
-
nindzsavagyo
tag
Hali.
Minimum 4éve egy Cooler Master rs600acab-m4 tápegység ketyeg a gépben.Most kezdett el hangos lenni a gyári hűtése.Ami egy Ong Hua ha1225m12s-z.
Szeretném lecserélni amit kinéztem a Be Quiet Pure Wings2 120mm utána néztem mind a kettő hűtésnek a gyáriról nem igazán találtam fontosabb adatokat.
A Pure Wings2-nek a csatlakozója 4pin a gyárinak 2pin-meg lehet oldani?Illetve az induló feszültsége elegendő? Köszönöm -
varmi2
nagyúr
Van egy fsp raider 550W tápom(ra550) ebben akarom kicserélni a ventit, mert terhelésre hangos lesz, kattogó hangot ad. Mit javasoltok?
-
FoLey-v
addikt
Agyaltam azon hogy a házból kiveszem ugyan azt a bq! ventilátort és kábel sértés nélkül teszem be tápba. A pines csatit a régi CM tápból kiszedtem és kicsit farigcsáltam rajta így szépen belepattant.
Amit tápban volt és vezeték elvolt vágva azt összekötöttem és leszigszalagoztam így az is szépen megy. Az meg ment a házba. A csokis megoldást nem tartottam annyira jó ötletnek.
Terhelve FurMarkkal picivel jobbnak érzem alsó résznél hideg-felsőnél meg langyos levegő jön ki gondolom a takarólemez miatt belül megkavarja és úgy megy ki. A fordulatot nem hallanám hogy magasabban menne. -
syberia
veterán
válasz
FoLey-v #3120 üzenetére
Nekem egy külső HDD hűtésére volt hasonló sufnis megoldásom, szerintem ha betölti a funkcióját, nagy bajt nem okozhat. Akkorát biztosan nem mint egy veszélyesen rossz tápegység, amitől a ház is leéghet.
(#3123) FoLey-v: Egy terheléses tesztet (AIDA64) ráküldhetnél, bár biztosan fogja szabályozni a tápegység a ventilátort.
-
-
FoLey-v
addikt
Üdv ismét!
Ennek a Yate Lon D12BH-12-es ventilátornak semmi sem segít,zsírkenés tisztítás stb. így jó messzire kirúgnám a tápból. Helyette valami halkabb ventilátort szeretnék.
Kettő választás:
Legjobbik eset: [link]
Vagy zsákbamacska,de 2 pines [link]Be Quiet! 3 pines csati van rajta a tápegységben meg kettő. Hogy tudom bekötni?
-
syberia
veterán
válasz
FoLey-v #3114 üzenetére
Ez talán választ ad a kérdésedre.
-
FoLey-v
addikt
Úgylátom kihalt a topik,de azért felteszem ide a kérdést.
Sziasztok!
Van egy Cooler Master G650M tápegységem még márciusban lett vásárolva.
A probléma az hogy ilyen hangot ad ki a ventilátorból [link].
A tápegységben ez a ventilátor van Yate Loon D12BH-12.
Érdemes vele foglalkozni vagy tudtok jobb ventilátort a helyére? Bár jobban örülnék egy csendesebb és hatékonyabb ventilátornak. A tápegységben 2 pines csati van a végén amire dugható a ventilátor. -
braker
tag
Üdv van egy régi FSP Hexa He 500w-os tápom csapágyas lett a ventilátor benne a kérdésem a következő milyen ventilátort érdemes helyette használni ami jó és megbízható és árban sem drága.
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Enermax Pro82 II 425w tápomban szeretnék ventilátort cserélni. A proc hűtőről most került le egy pure wings 2, így azt feltudom használni. A tápon belüli aljzat 4 pines pwm, a venti sima 3 pines. Nagyobb barkács nélkül összelehet gyógyítani őket?
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Van egy BQT 300 SFX tápom amiben nagy valószínűséggel meghalt a venti (80mm). Milyen ventit érdemes bele raknom szerintetek? -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Nem igazán ide tartozik a kérdés, de olyan 140mm-es 3pin-es ventilátorra lenne szükségem aminek 5v-nál kisebb az indulófeszültsége, mert usb-ről szeretném működtetni egy erősítő hűtésére szeretném használni. A lényeg az lenne hogy működjön 5v-ról és ez mellett ne legyen hangos, illetve motor zaja.
Köszönöm!
-
Werkly
őstag
[link]
A linken található tápban milyen/mekkora venti vanDC PWM?
Köszi! -
alton1978
tag
3 éves 550W-os Enermax tápban cseréltem ventilator Pure Wings 2-re. Sajnos az Enermax ventik nem sokáig maradnak csendesek. Eddig 3 a házban +1 a tápban, csere lett.
Az biztos, hogy a PureWings 2 csendes ( oké, nem egy Alpenföhn ) és ha kibír ez is 3 évet csendesen, akkor jó választás tápokba. Csak ajánlani tudom és bagóért osztogatják, behegeszteni sem nehéz. -
Midway
senior tag
Látom nem nagyon aktív a topic.
Leírom az én esetem .
Cooler master 500w silent modularis táp.
Benne 135 mm 0,24A venti. Young lin dsf135512 típusú, Ilyet nehéz talalni. Hangos volt csere érett.
Vettem bele egy 140 mmes pure wings 2 ventilátort. 1000rpm Ezt javasolták itt a fórumban. Csendes , jó minőségű.
Előtte megmértem, hogy belefér a régi helyére. Kényelmesen belefér csak a felfogás más.
A luk távolság kisebb 5mm el. Ezt fúrás helyett pákával alakítottam át. A lukakat oválisan tágítottam.
Remekül megfogta a nagy menetes csavar .
A vezetéket csatlakozóval levágtam a régi ventilátorról ez 2 eres.
Az új venti harom eres azt is levágtam. A pár hozzászólás előtti képek alapján forrasztottam össze + - szálakat.
A harmadik szálat nem kötöttem be. Nincs is hova. Az egészre zsugor csövét húztam.
Kész. 1 óra volt kb.
Alaphelyzet, szoba hőmérsékleten nem indul el az új ventilátor a gép bekapcsolólásnál. Ha kézzel megindítottam akkor ment ,de pont a küszöb határon van alapból.
Ez más tápegység esetén nem biztos , hogy előfordul!Ez nem gond, mert ha megy a gép és kicsit melegedik a táp utána magától is beindítja az új ventilátort egy minimális feszültség emelkedéssel. Leteszteltem. A terheléstől függően ez 5-15 perc után következik be.
Utána folyamatosan és csendesen teszi a dolgát.120 mm-es ventilátor esetén könnyebb a csere , mert a lukakat nem kell alakitani.
1000rpm alatti ventilátor nem javasolt, mert.kevés lehet a hűtő teljesítménye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest