- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple asztali gépek
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 
			  PROHARDVER! Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai: 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz  didyman

üzenetére didyman

üzenetéreÉn nem arra voltam kíváncsi hogy mi szerepel ezen a címkén!  az egy dolog hogy ide 600mA van írva de ha leméred 100% on járatva bordára szerelve nehogy az legyen a kifogás hogy csak üresbe megy! Meglátod hogy még a felét sem fogja felvenni! De nem is értem mi a probléma a gyári venti 600mA a csere venti meg csak 150mA 4.et köthetne rá, ha a te számításod szerint megyünk! 
- 

didyman őstag Olvasni akkor szoktam, ha éppen ráérek kicsit, ami a munkám és kedvem szerint pár nap-pár hónap között rugalmasan változó, kinőttem abból, hogy reszkető ujjakkal várjam a témaértesítéseket. Most, hogy elmondtam neked életem történetét, javaslom, kanyarodjunk vissza a téma értelmes, felnőtt emberként történő megbeszéléséhez. 
- 

didyman őstag válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreMinek mutassak? Ott van a kérdező kezében. A ráírt érték egy üzemi maximum, ami valamekkora szóráson belül el is fog érni az a ventilátor. Mivel javítok tápokat és mérem is elég gyakran ezeket is, így ebben elég biztos vagyok, ahogy abban is, hogy a vezérlés kihajtja 100 %-ra, ha az szükséges a terhelési viszonyok és a ház/hűtés kialakítása kapcsán. A tápokban lévő áramkörök "bírása" nem kategorizálható ilyen egyszerűen, és áteresztőtranzisztoros megoldásnál nem a maximum áramerősség a baj, hanem a maximum disszipáció, amit elvisel az eszköz, javítottam épp elég ilyen okból döglöttet. 
- 

RVR400 veterán válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreRáadásul pont a a baja, hogy nem lesz túlterhelve... 
- 

válasz  didyman

üzenetére didyman

üzenetéremutass már olyan ventit ami 0,6 Ampert(600mA) eszik! Arctic P14, MAX:150mA kajál gyári adat szerint. 
 A valóságban meg még 100.at sem 100% on terhelve, a tápban meg SOHA nem fog 100% on menni jó ha 40-50% ig felpörgetik a tápok magunkban!Kicsit túl gondolod ezt a témát! Amúgy is a tápokban MIN 500mA-t kibírnak a venti szabályzó áramkörök szóval NO para!  
- 

didyman őstag válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreAzért bakker egy áramerősség értékkel csak kéne foglalkozni, mert curvára nem mindegy, hogy egy ventilátor maximum 150 vagy 600 mA-t eszik, ezek nem laboradatok, hanem üzemi értékek. 
- 

didyman őstag válasz  atty1976

üzenetére atty1976

üzenetéreNem lesz ennyire egyszerű, a csatlakozó ugyanis nem az alaplapokon használt típus. Tehát forrasztani vagy krimpelni kell. A típus kapcsán ez áll hozzá közel: [link] 
 Nyilván potméter nélküli változatban nem jó, mert az maximum 750 rpm, tehát barkácsolni kell-kemény 3 forrasztás és némi hőzsugorcső.
- 

atty1976 újonc Sziasztok! 
 Van egy Enermax Revolution 87+ 750W (ERV750AWT-G) tápegységem, amiben sajnos már zörög a ventilátor. 3 pines csatlakozója van.
 Mit ajánlotok bele, ami szintén csendes, illeszkedik a csatlakozója? Olyat keresek, amit csak kiveszek és egyszerűen beteszem helyette a másikat, nem kell csatit forrasztani.
 A legegyszerűbb elegendő, nem kell színes, nem kell LED-es.
 Köszönöm a segítségeteket!
- 

Biga123 addikt válasz  didyman

üzenetére didyman

üzenetéreÉn is kidobtam a terelő(takaró)lemezt a venti cserénél, konkrétan a venti felét letakarta. 
 Nem voltam sose túl jó áramlástanból.
 De ha benn van a terelő a nem letakart befújás ua utat fogja bejárni a tápon belül mintha nem lenne benn a terelő, vagy rosszul gondolom? Hiszen semmi nem befolyásolja annak a részek az áramlását hiszen ott nincs terelő 
 Annyi lehet az értelme h a letakart rész miatt talán kicsit nagyobb a statikus nyomás a letakarás nélküli részen . De ez csak az én logikám.
- 

- 

Torry addikt Sziasztok! Thermaltake tápban cserélnék ventit, a lenti specifikációkat találtam. 
 DFS122512H
 (120mm, 12V, 0.28A, 1700RPM, 71.05CFM, 33.87dBA)
 Mehet bele a sima Arctic P12? Jót linkeltem?Köszi, 
 P
- 

Speedy007 addikt  . Nem értem mi ebben a jó a gyártóknak hogy ilyen hulladék ventillátorokkal szerelik fel a tápjaikat. Plusz van az az eset hogy még hogy ha nem "jó fejek" mert dizájn miatt egyedi ventillátorokat gyártanak ami nem létezik kereskedelmi forgalomban akkor marad a "román tuning" kendácsolás. Ennyi pénzért az ember egy normális ventillátort joggal elvárhatna már. EVGA SuperNOVA 850 GQ 850W Gold ilyen tápom volt két és fél éve kb. de ebben is volt már 0dB mód de ez kussban tette a dolgát . Nem értem mi ebben a jó a gyártóknak hogy ilyen hulladék ventillátorokkal szerelik fel a tápjaikat. Plusz van az az eset hogy még hogy ha nem "jó fejek" mert dizájn miatt egyedi ventillátorokat gyártanak ami nem létezik kereskedelmi forgalomban akkor marad a "román tuning" kendácsolás. Ennyi pénzért az ember egy normális ventillátort joggal elvárhatna már. EVGA SuperNOVA 850 GQ 850W Gold ilyen tápom volt két és fél éve kb. de ebben is volt már 0dB mód de ez kussban tette a dolgát
- 

Speedy007 addikt válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreLehet de az a gond hogy 135mm-s a táp ventillátor így a P14-s és a P12-s kiesett. Vicc az akárhol nézem 140MM-t írnak de szét szedtem a tápot és 135-t mértem toló méővel plusz van itthon egy házhűtőm 140mm.s közelében sincs annak ami a tápban van 
- 

- 

Speedy007 addikt Everflow FB14025BH erről a ventilátorról tudtok valami infót milyen teljesítményű és mi lehet jó alternatíva a pótlására Asus Rog Strix 850W -ban található. Mesteri érzékem van ki fogni a hangosan üzemelő ventilátoros tápegységeket hasonlót csinál mint korábban a Corsair RM850e HA1225H12F-Z ventilátora 
- 

Speedy007 addikt Sikerült a műtét a gyári ventillátor HA1225H12F-Z ki lett cserélve Arctic ACFAN00118A Rev 2.-re nem hallom mostmár hogy elindul a ventillátor de alacsony indításoi feszültség ide vagy oda iszonyatosan nehez indul el. Gyári ventillátorral kb. 2 percenként indult el és állt le ezzel csak akkor indul el ha terhelem a tápot játszok vagy stressz tetsztet indítok el.Kábel Hűtő Kolink 2-Pin (Female) - 3-Pin (Male) ilyet tettem be mellé így nem kellet foraszgatni de viszont a kép ellenére iszonyat hosszú kb. hossza egyezik a venitllátor kábelével. Így már csak a VGA CW-jét hallgatom ami már nem annyira zavaró mint a táp ventillátor kerregő indulása. 
- 

okay aktív tag Üdv! Akkor ide leírom amit összeszedtem a ventilátor csere ügyében. 
 A régi ADDA AD1212HB-A71(n). Ajánlott között.
 A táp 4,6V-ról indul.
 Próbáltam az asztalon, tényleg megvan a légszállítás különbség. Mértem szétszedve, 50 fokon már 12V-ot ad ki. Csak nem nagyon tudok belemérni a lézeres hőmérővel ha össze van rakva.
 Meddig menne fel a hőfok ha csak ennyi légszállítás van mint a P12-nél? Ezért vennék Max-ot, de mivel PWM-es, nem lesz e gond ha csak DC fesszel lenne vezérelve.  
- 

Speedy007 addikt Sikerült szét borítanom a tápegységet nem volt séta galopp szét szedni és nem is túl esztétikus mert a Corsair RM850e esetén oldalt van elhelyezve a csavarok a nagy embléma matrica alatt van két oldalon  
 És így csatlakozik.
   Olyan szinten trágya a ventilátor benne hogy ha puszta kézzel megtekerem a lapátot érzem hogy kerreg, mormog 
- 

Viktor77 titán válasz  Speedy007

üzenetére Speedy007

üzenetéreEz fog kelleni neked (típusszám a weboldal címében): Az én Chieftech-emben ugyanígy volt megoldva (ha jól látom, sima kétvezetékes). 
 Fogtam, lehúztam még a foglalatot is (nem volt forrasztva, ragasztva, ezt majd nézned kell), marad ott két tüske.
 Két próbából meg meg is van, hogy az Arctic 3 pinjéből melyik kettőt kell rádugni.
 Így mókolás nélkül lehet használni.
- 

Speedy007 addikt Sziasztok adott egy Corsair RM850e tápegység a porblémám főleg este hogy "bosszant" a kerregve elinduló ventillátor terhelésre tudnátok valami jót bele ajánlani? 
- 

zso20131 újonc Üdv mindenkinek, segítséget szeretnék kérni.(olvasgatam ezt a topikot és látom, hogy itt profik vannak) 
 Van egy approx 900w os tápom sajnos a venti zajos tisztítása ujrazsírozása nem jött össze ebbe szeretnék ventit venni.
 https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/approx/app900ps-900w-p332994347/#termek-leiras
 Elméletileg egy 14 cm 2 tűs venti kéne bele.
 Tudnátok nekem linkelni valamit ami ár érték arányban jó választás volna?
- 

Thomas1 addikt Szia! Molex átalakítóval meg tudnám oldani, mert olyanom volt, vagy talán még van is valahol, de azt simán át is tudom kötni. Viszont nincs molex csati a szerkezeten.... Pusztán a hang miatt szerettem volna 5V-on járatni. Ez egy Via mini-itx gép, passzív hűtéssel is elmegy, viszont szeretném kicsit hűteni ebben a melegben, főleg a vinyók miatt. És a TV mögött van, szóval a 4000+ rpm nem annyira baráti...   
 Bios-ból sajnos csak PWM-et tudok vezérelni, úgyhogy másik venti lesz a megoldás.Köszönöm szépen a válaszokat! 
- 

blp85 senior tag válasz  Thomas1

üzenetére Thomas1

üzenetéreNem sok esély van rá, mondjuk arra sem, hogy elindul (emlékeim szerint régen volt olyan molex elosztó /valahol még mindig megvan...  / a ventilátorokhoz, ami a 12V-ot 7V-ra csökkentette, de olyan ami növelte volna szerintem nem volt). / a ventilátorokhoz, ami a 12V-ot 7V-ra csökkentette, de olyan ami növelte volna szerintem nem volt).
 A neked való 5V ventilátoroknak kicsit húzósabb az ára: [link]
 [link]Miért szeretnéd 5V-al járatni? 
- 

Thomas1 addikt Sziasztok, Beírom ide is, a ventillátoros topikban is próbálkozom. Szükségem volt egy 50 mm-es ventire (NAS-ba). 
 3 pin-es Gembird ventit kaptam, ami 12V-os.
 Van rá bármi mód, hogy a 12V-os ventit 5V-on járassam?
 Nem tudom állítani a szabályozási módot.Esetleg sima kábel átkötéssel lehet itt elérni valamit? Köszönöm előre is! 
- 

Atilla001 senior tag Üdv. Én beszereltem a P12-t FSP raider 550 be de zajos. Tudnátok ajánlani a P12-nél jobbat ilyen célra? 
 Köszönöm!
- 

thedivision2 aktív tag Sziasztok. Van egy olyan jelenségem, hogy nagyobb terhelésnél a tápomból elkezd olyan hang kijönni, mintha Csernobil környékén mérném a sugárzást...  Ez lehet ventilátor? Az említett jelenség hallatszik a videón. Ez lehet ventilátor? Az említett jelenség hallatszik a videón.Ha ez ventilátor hiba, milyet tegyek bele újat? Az sem baj, ha nem a gyári, sőt, inkább valami jó minőségűt szeretnék. FSP Hyper K PRO 700W tápról van szó. 

- 

Angelo69 senior tag Sziasztok! Ez a Pack az ajánlott típus? 
 Mert az adatlapján alul azt találtam, hogy
 “Fordulatszám szabályozás - Fordulatszám szabályozás nélkül”.
- 

Atilla001 senior tag válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreHidd el nincs user error tökéletesen összeraktam mindenre ügyeltem előtte kipróbáltam mint mondtam ki is mértem. Mint írtam az alap fordulatszáma bekapcsoláskor körülbelül 600. Néhány perc múlva beáll és 830 környékén forog már itt is gyanús de ez még tűrhető. Ha elkezdek játszani akkor felmegy 1000 1100 környékére ezen a fordulaton és amikor veszi vissza a fordulatszámot akkor elkezd halkan kelepelni mint mikor nem megfelelő négyszög jelet kap a ventilátor és elkezd gerjedni azon a feszültség szinten. És engem rohadtul zavar hogy ennyit dolgoztam érte és nem lettem előrébb. Az eredetinek semmi hangja nem volt csak gyorsabban forgott és szélzaja volt, szerintem feleslegesen. ez ugyan lassabban forog de hangja van. Pont olyan hangja van ami átüt mindenen gyűlölöm ezt a változó kelepelést a fordulatszám változás miatt. Szóval nekem nem jött be inkább áldoztam volna kétszer ennyit mint Arctic. A be quiet 14 centis pure wings 2 is kidobtam emiatt csak éppen az több ezer órát ment már... Nekem nem vált be vagy az FSP szabályzása nem ideális ehhez a típushoz. 
- 

válasz  Atilla001

üzenetére Atilla001

üzenetérenemtudom miről beszélsz! nálam itthon a 2gépembe több mint 20db üzemel vegyesen P14-P14.esek, egyik sem kerepel! Pedig szinte néma módban használom, a custom vízhűtésen elég ha 4-500RPM.el mennek, szóval idegesítő lenne ha valami kerepelne itt! vagy user error van nálad, és bele ér valami a ventibe, vagy kifogtál egy gyári hibás darabot, vissza kellett volna küldeni garanciába ezért van rá a 6év garancia! De még gari se kell, 3napon belül jár az azonnali csere ha hibás valami!  
- 

Atilla001 senior tag Aki nem akarja a P12 finoman kelepelő hangját hallgatni, az kicsit áldozzon többet és nem szívja meg mint én. (biztos csak én) Nem volt alaptalan az ARCTIC félelmem. Kidobtam a pénzt és a munkát. 
- 

scream veterán Hali! Egy olyan kérdésem volna, hogy adott egy HP 240W 80 Plat táp, amiben gyárilag egy 70x70x25mm-es, 4pin-es (standard PWM) AVC venti teljesít szolgálatot. Mivel ez a méret nem éppen annyira elterjedt, főleg nem 4pin-es ventiknél, szerintetek milyen alternatívát nézzek bele? Ami fontos, hogy halk legyen. Amúgy max ~180W lenne a max terhelés, amit ki kellene szolgálnia. Szerintetek honnan és mit lenne érdemes beszereznem hozzá?  
- 

- 

tutitibi senior tag válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetéreA lapátjára 12 cm-t mértem, de a kereete egy picit nagyobb ennél, kb 13.5 cm. 
- 

Midway senior tag A régiekben 8 cm van, ritkán 9,2. 
- 

- 

Atilla001 senior tag Ha valakit érdekel. 
 2015-ös FSP Raider RA 550W
 Induló feszültsége 3,54V ehhez tartózó P12 fordulat ~500-550RPM
 "netezős" fordulat ~850RPM (én kivezettem a szenzor szálat) 1 percel volt több meló mint levágni.  
- 

válasz  Atilla001

üzenetére Atilla001

üzenetérea gyári ventinek PL: 1200RPM-en van akkora légszállítása mint a P12.nek 700.on! és ugye még ehez jön az is hogy a P12.nek 2X akkora a statikus nyomása is, szóval kb 3ad fordulaton tudja ugyan azt amit a gyári venti! szóval kár ezen filózni hogy le e hűti, egy 1500W os gold tápot is simán lehűt 7-800.RPM mellett! 
- 

Atilla001 senior tag válasz  DroiDMester

üzenetére DroiDMester

üzenetérena ez remek ötlet, hogy kimérem ha odajutok hogy szét van szedve! eszembe juthatott volna. Bár a venti indulása még mindig titok, ha nincs leírva. thx   
 Mondjuk ha a P12 kerülne bele nem is kell méregetnem, de mostmár kíváncsi vagyok. A "hangját nem hallom" kicsit csalóka, lehet hogy halk, de lehűti e elegendően ha kell? (tudom le van tesztelve a P12, de más esetben, általánosságban). Igazából k-ra nincs kedvem szétszedni.  
- 

válasz  Atilla001

üzenetére Atilla001

üzenetérepedig nyugodtan ájulj el az Arctic-tól, fényévekkel jobb mint a gagyi gyári ventik amik a tápokba vannak! nem fogod a hangját hallani még terhelés alatt sem! amúgy meg nem lehet kiszámolni, max kimérni lehet hogy alapon és terhelés mellett mennyit kap a venti benne, semmi köze a ráírt Ampernak és Watt-nak sem! 
- 

Atilla001 senior tag olvastam, mondtátok,csak szeretném tudni más esetekre is. illetve én nem vagyok elájulv az arctic ventiktől. Jobban örülnék az eredetinek, de csak H-st találok aminek nem 1650 hanem 2200 a max fordulata. És amostani sem zörög hanem szerintem feleslegesen magas fordulaton forog, hiszen mint mondta lehülve bekapcsolás után 30 percig hangtalan. Esetleg nem lehet hogy poros a szenzor és feleslegesen bemelegszik, melegen marad és forgatja a ventit? van erre esély? 
 thx
- 

Atilla001 senior tag Üdv, tápfórumról küddtek. 
 Olyan kérdésem volna, ha adott egy tápegység. Abból kijön a venti amire rá van írva a 12V x.xA
 Miből derül ki az indító feszültsége a tápnak és az hogy mi a minimuma a ventinek amin biztosan elindul? Specifikáció nélkül is kiszámolható, vagy a legbiztosabb ha ugyan olyan V/A ventit rak bele az ember?
 Köszönöm.
- 

Egy régi Corsair CX 600 ban bedöglött a venti . Az működhet, hogy kiveszem a gyárit ,de nem rakok bele újat amihez kellene még venni 2pin>3pin átalakítót is ,hanem rárakok kívülről egy 12es akármilyen ventit és azt az alaplapra kötöm ? Vagy van valami érzékelő a tápban ,hogy érzékelje ,ha nincs a pcbre kötve 2pines kábel ?   
- 

Biga123 addikt 
- 

Floyd80 addikt válasz  Biga123

üzenetére Biga123

üzenetére575 Ft-ért vettem 2019-ben, be kellett volna vásárolni belőle.   Itt van egy olcsóbb is, ez csak 900 Ft. goobay 93628 3Pin apa - 2Pin anya Tápkábel adapter 0.3m - BestMarkt 
- 

Biga123 addikt Kösz szépen mindenkinek 
 ARCTIC P12 120mm
 Megrendelve 
 A Silentet én is néztem h annak a légárama is kissebb.
 De a pwm es magas induló feszt nem 1500 Ft egy átalakító? akkor inkább forrasztok és szigetelek  
- 

Floyd80 addikt válasz  Biga123

üzenetére Biga123

üzenetéreLevágás helyett átalakító, itt látszik a képen, hogy nem forrasztott a venti. antec_vpf550_16.JPG (1280×960) (nikktech.com) Kolink 2-Pin (Anya) - 3-Pin (Apa) Fan Power Adapter - táp kábel átalakító - BestMarkt 
- 

blp85 senior tag válasz  Biga123

üzenetére Biga123

üzenetéreSzia! Többen írták, hogy ne a PWM-es verziót használd a magasabb indítóárama miatt. A 3 pines kellene: https://www.alza.hu/arctic-p12-120mm-d5524595.htm#parametry vagy ezek közül valamelyik: https://www.alza.hu/olcso-rendszerhuto-ventilatorok/18842848.htm#f&cst=0&cud=0&pg=1&pn=1&prod=1468&par13687=13687-120&par14151=14151-239275722&sc=3930 Ahogy korábban volt, így kell bekötni: https://prohardver.hu/tema/tap_ventillator_csere/hsz_3569-3569.html 
- 

Biga123 addikt Gondolom akkor ez lenne: 
 ARCTIC P12 PWM PST 120mm
 És akkor csak simán levágom a csatit róla és a 2 eret bekötöm és ennyi?
- 

Biga123 addikt Hali 
 Venticserére adtam a fejem.
 Az alany egy Antec VPF550 lenne.
 Gyorsba szétkaptam hogy legyen fogalmam milyen venti van benne . de egy darab jelölés nincs rajta.
 Mehet bele a topic sztár P12? Vagy van itthon egy Lepa BOL.Quiet 120mm PWM és egy Glacial Tech Silent blade GT12025 HDLA1.
 Amúgy a venti felét letakaró átlátszó műanyagnak mi értelme? Kevesebb levegő jusson be ?
- 

- 

Floyd80 addikt Sziasztok, az alany: Cooler Master V750 Gold V2 Power Supply Review | Tom's Hardware (tomshardware.com) Kategória egyik legjobbja ramaty berregő ventivel (Hong Hua HA13525M12F-Z), tegnap meguntam és P14-re cseréltem. 135-ös helyett 140-es, nem sok helyet hagytak, de végül befért, a venti egyik sarkából le kellett vágni, mert nyomta a sárga kábelt, fúrás-faragás helyett végül gumi felfogatóval oldottam meg a pár mili furateltérést, kb. 15 éve eltett Noctua, fogalmam sincs mihez vettem.  Se hybrid módban, se anélkül nincs hangja + a gyárival hybrid mode-ban melegedett a táp, az is eltűnt. 
- 

válasz  gulupeti

üzenetére gulupeti

üzenetéresemmivel nem jobb egy márkás 12.e FT-os venti sem, annyival jobb csak hogy hamarabb kiürül a pénztárcád tőle!  amúgy meg ha csicsás kell van az is belőle! => P14 PWM PST A-RGB de ez már nem annyira olcsó, kb ~6.e/db de még ígyis sokkal jobb mint egy 15.e-res BE QUIET!, vagy CORSAIR ML 
- 

Jók ezek az Arctic P12 ventik, jó, hogy megtaláltam ezt a fórumot pár hete, túl vagyok én is egy táp venti cserén, a média pc-mben lévő Corsair CX430-ba került egy P12 az előbb, határozottan halkabb lett.  És igazából a rendszer hűtésére is ilyeneket választottam, csak a pwm verziókat 12-es és 14-es méretben. És igazából a rendszer hűtésére is ilyeneket választottam, csak a pwm verziókat 12-es és 14-es méretben.Biztosan találni csicsásabb, jobban felszerelt, meg bizonyára halkabb ventiket is, de, hogy jobbak, halkabbak-e annyival, mint amennyivel többe kerülnek, nos, az számomra kétséges.  Szerintem a játszós PC-m elejébe is 2 db P14-et fogok rakni a Nanoxiák helyére. Szerintem a játszós PC-m elejébe is 2 db P14-et fogok rakni a Nanoxiák helyére.
- 

PitLee őstag válasz  japijapo

üzenetére japijapo

üzenetéreA legtöbb átlagos PC ventiben általában szinterbronz vagy szinterfém csapágy van, a mi porózus szerkezetű. Bár itt a megmunkálást, méretre igazítást ecsetelik, de jól látható, hogy mi a probléma, hogyan sérülhet meg a csapágy a ventilátor acél tengelyétől elégtelen kenés kialakulásakor. 
 https://www.lm-tarbell.com/machining_sintered_bronze.htm
 A jó
   "ventit újrazsírozni" 
 https://youtu.be/TIToRYt3fVw?t=116
- 

Midway senior tag 
- 

japijapo csendes tag Sziasztok! 
 A tápomat szeretném kitisztítani, illetve a ventit újrazsírozni (ha ez nem segít, akkor cserélni). El tudnátok látni tanáccsal annak érdekében, hogy ne érjen áramütés? 
- 

endy230 csendes tag Sziasztok be quiet 650W PoweZone tápban szeretnék ventillátort cserélni. 135mm-est már nem igazán találok, 140mm-es szerintetek bele megy? Milyet javasoltok? Köszönöm! 
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pont így oldja meg, hogy a levegő hosszabb utat járjon be, ne kerülje ki a melegedő alkatrészeket a panel széle, táp hátulja felé.
 Pont így oldja meg, hogy a levegő hosszabb utat járjon be, ne kerülje ki a melegedő alkatrészeket a panel széle, táp hátulja felé.  
								 . Nem értem mi ebben a jó a gyártóknak hogy ilyen hulladék ventillátorokkal szerelik fel a tápjaikat. Plusz van az az eset hogy még hogy ha nem "jó fejek" mert dizájn miatt egyedi ventillátorokat gyártanak ami nem létezik kereskedelmi forgalomban akkor marad a "román tuning" kendácsolás. Ennyi pénzért az ember egy normális ventillátort joggal elvárhatna már. EVGA SuperNOVA 850 GQ 850W Gold ilyen tápom volt két és fél éve kb. de ebben is volt már 0dB mód de ez kussban tette a dolgát
 . Nem értem mi ebben a jó a gyártóknak hogy ilyen hulladék ventillátorokkal szerelik fel a tápjaikat. Plusz van az az eset hogy még hogy ha nem "jó fejek" mert dizájn miatt egyedi ventillátorokat gyártanak ami nem létezik kereskedelmi forgalomban akkor marad a "román tuning" kendácsolás. Ennyi pénzért az ember egy normális ventillátort joggal elvárhatna már. EVGA SuperNOVA 850 GQ 850W Gold ilyen tápom volt két és fél éve kb. de ebben is volt már 0dB mód de ez kussban tette a dolgát

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)