- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
süttyő
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen tápegységem [link], és a ventilátor eléggé citerál benne, érdemes lenne kicsérelni, és ha igen milyen tipusút ajánlanátok bele?
pontosan ilyen tiopus lenne: cooltek mc500bhe12 500w -
RVR400
veterán
válasz
takacsbotond #2896 üzenetére
Yate Loon D14BH-12
-
D4sh
újonc
SZiasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Corsair TX750W tápegységem és a ventilátort szeretném kicserélni. Mit ajánlanátok? 140es és két eres a venti.
Előre is köszi.
-
deakzozo
csendes tag
válasz
takacsbotond #2893 üzenetére
hát hétvégén lehet bele buherálok és meg kuksizom mi az ami benne van (venti) ...fogalmam sincs amúgy..
a WD-40 ideiglenesen lehet kap egy esélyt aztán kiderül mire lehetne cserélni a ventit (GPS500AB A)
-Ja és köszi a válaszod -
-
deakzozo
csendes tag
sziasztok !
érdeklődnék van 1 tápom ami kicsit már öregecske de én költenék rá mert eddig nagyon is megfelelt a céljaimnak...úgy fél éve zakatol-zörög a venti benne azt kellene kicserélnem mielőtt hazavágja a tápom hűtés hiányában teljesen. Bekapcsolás után eltelik pár perc és halkul de azért kitartóan kerreg
tudnátok ajánlani bele ventit?a táp amúgy nagyon remek...kb 6-7 éves eddig nem "hibázott" (nem küldött a halálba semmit a gépben)
* TÁP tipusa: Chieftec GPS500AB A 500W-os tápérdemes még költeni rá?nem tudom menyi ideje lehet még hátra....
-
takacsbotond
őstag
válasz
CrusherW #2890 üzenetére
A félpasszív tápok csak terhelésnél indítják el a ventit. Tehát amíg nem terheled komolyabban a gépet (mondjuk netezel) teljesen néma, mivel a venti egy helyben áll. Nekem is egy ilyen tápom van, név szerint egy FSP Hydro G 650. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, és bátran tudom ajánlani!
-
CrusherW
tag
válasz
takacsbotond #2889 üzenetére
Mit értünk fél-passzív táp alatt? Esetleg szabályozza magának a venti fordulatot? (ez mondjuk azért érdekes, mert azt hittem, ez a mostaniban is alap).
Tudnál nekem javasolni ilyen tápot?
-
CrusherW
tag
válasz
takacsbotond #2886 üzenetére
Nna, megnéztem, ez egy YL D14BH-12:
Model: D14BH-12
Size: 140x140x25
Volt: 12
Speed (RPM): 2800
Air flow (CFM): 140.0
Noise (dBA): 48.5Egyrészt az gyorsan kiderült, hogy a 120-as ventimet elfelejthetem, a kérdés pusztán az, hogy mi legyen helyette
-
CrusherW
tag
válasz
takacsbotond #2886 üzenetére
Oh, na ezt nem jegyeztem fel, holnap újra nekifutok és jelentkezem
-
CrusherW
tag
Sziasztok, a venti topicból átirányítottak ide a kérdésemmel.
Van egy Corsair TX650 PS-em (CMPSU-650TX), aminek a ventije zümmögni kezdett, így cserélném. Volt itthon épp pár 120as PWM BQ Shadow Wings 2, de a felnyitás után szembesültem vele, hogy 2pines csati van a tápon.
Tudnátok segíteni, hogy milyen fan-t érdemes bele tenni? Esetleg épp egy 4pines PWM venti is megteszi? Vagy vanank preferált ventik? Az elsődleges szempont a halkság lenne.
Előre is köszönöm a segítséget
-
Leon77
őstag
válasz
takacsbotond #2881 üzenetére
Ezer köszönet a segítségért.
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Szeretném átalakítani a házam, és raknék alulra 2 db 20 cm-es ventit, egyet a táp alá. Ebből jön a kérdésem, hogy ha egy Chieftec CTG-500-80P táp ventijét kicserélem, és egy Thermaltake TT-2030 lesz ott, akkor nagyon romlik a hűtőteljesítmény? Ezzel okozok kárt?
-
Leon77
őstag
Sziasztok.
Van egy chieftec 620w cft 620 a12s tápom, amiben ventilátort szeretnék cserélni, mert csapágyas lett.
Ilyen van benne:
A jobb oldali 0,7 wattos csoda. Vajon milyenre érdemes cserélnem? Van valami ötletetek?
Előre is köszi
-
csirkemell
csendes tag
válasz
takacsbotond #2878 üzenetére
köszönöm
-
takacsbotond
őstag
válasz
csirkemell #2877 üzenetére
Szia! Ha minden igaz egy Yate Loon D12SH-12 venti van benne. Ugyan ilyet tudsz rendelni Merlinhardverről, vagy ha valami halkabbat szeretnél a Noiseblocker E-Loop B12-3-at tudom ajánlani.
-
csirkemell
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte superb e620-as tapom, amiben ventillatort szeretnek cserelni, mert zorog. Nem tudjatok esetleg milyen lenne jo bele, vagy honnan tudnam kideriteni(azon kivul, hogy szetszedem es megnezem milyen van benne
)?
Udv es koszi
-
Thermaltake
tag
válasz
takacsbotond #2875 üzenetére
Hétvégén kipróbálom.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Thermaltake #2874 üzenetére
Nem kell teljesen szétszedni. Lehúzod, visszadugod, és kész.
-
Thermaltake
tag
válasz
takacsbotond #2872 üzenetére
Mármint az alkatrészekre rádugott kábelekre érted? Azokat megnéztem, nem érzékeltem hibát.
Vagy szét kéne szedni az egész gépet, kiszedni a tápot, szétszedni és belekukkantani?
Ez egy Cooler Master Centurion 590-es háznál egy jó fél napos meló, mire vissza "menedzselném" a kábeleket,amennyire csak engedi a ház. -
ricinus13
senior tag
válasz
takacsbotond #2872 üzenetére
Köszi, mondjuk még át slattyogok a táp topikba, de a félpasszív jól hangzik.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Thermaltake #2871 üzenetére
Nem mozdult ki valamelyik kábele a tápnak? Húzd le az összeset, majd dugd vissza.
ricinus13: A be quiet! tápjait tudom ajánlani, tapasztalataim szerint azok a leghalkabbak. Vagy egy félpasszívat, mert az meg idle néma.
-
Thermaltake
tag
Üdv fórum társak!
Ugyan nem venti cserén gondolkozok, de jobb topikot nem láttam.
Pár hete bevittem a komplett gépet a melóhelyre, és ipari kompresszorral kifújtam...
Nem állat módjára, de valami gixer mégis történhetett.
Azóta minden bekapcsolásnál felvillan az alaplapi led sor, megmozdulnak a ventik a gépbe, és ennyi.
Ez~ 1 másodperc.
Azóta a szokásos "rutin", hogy a gépen lenyomom a tápot, a túlfsz védős Belkin elosztót is, majd vissza kapcsolom először az elosztót, majd a pc-tápot. És.... vagy beindul vagy nem. Akár 4-5x is meg kell ezt isméteni mire aztán pöccre indul.
Illetve azt vettem még észre,hogy miután "kattan" egyet a mélyláda( mintha az is csak épp akkor kapna áramot) tudom csak működésre bírni a komplett gépet.
Próbáltam másik tápkábellel de azzal is ez van.
Ami még furcsa, hogy... a táp körüli foglalat, olyan... instabilnak tűnik,olyan mintha a benti foglalata ..gyenge lenne. Kihúzom belőle a kábelt, és... "emelkedik vele együtt a tápegység burkolata is (egy kicsit) Ez normális?
Mi lehet a baj?
Táp: Chieftec GPS 450AA
Segítő válaszaitokat előre is köszönöm. -
ricinus13
senior tag
válasz
takacsbotond #2869 üzenetére
Aham, értem köszi, megspóroltál nekem egy szétszedést + valszeg gari vesztést. Mivel kb 3 hónapos a cucc így biztos nem bontom meg, inkább eladom és veszek valami csendeset.
-
ricinus13
senior tag
válasz
takacsbotond #2867 üzenetére
De gondolom ha visszateszem az eredetit és a matricát akkor azt visszaveszik nem? Vagy a tápban lévő ventinek valami speciális csatija van, esetleg forrasztva van?
-
ricinus13
senior tag
Sziasztok!
FSP Hyper S-sel van valakinek tapasztalata? Ventit cserélnék benne mert szerintem jelenleg ez a leghangosabb a gépezetemben. Az egyik csavar felett van garis matrica sajnos, mennyire lehet ezt szépen leszedni úgy hogy ha esetleg garis lenne akkor vissza vegyék?
-
dbomb1988
újonc
válasz
takacsbotond #2863 üzenetére
tápnak a ventilátoráról van szó. bocsi, nem láttam, hogy írtál
-
dbomb1988
újonc
Sziasztok!
Egy másik topikból ellettem hajtva, remélem ide befér, mert fogalmam sincs már, hogy hol kéne feltennem a kérdésemet.
Pár napja a ventim rosszalkodik. Cpu fan error fogad rendre, a ventilátor bekapcsolásnál nem pörög fel. Első nap még felpörgött egyből. Két napja viszont bekapcsolás után semmi, várnom kell az error képernyőnél, vagy kicsit noszogatnom (pörgetem ujjal..) és pár perc után (ma volt az 10 perc is...) magára talál... Néha nem is hallani olyan csöndes, néha morog. 1600 fölé nem megy az rpm, viszont van amikor leesik pár százra (mondjuk ez nem tudom mennyire normális). Kolléga a másik topikban írta, hogy 5-10 hiba lehetőséget is tudna mondani, de sajnos nem mondta el, hogy mik jutottak eszébe, én meg nagyon nem értek hozzá, sajnos ismerősöm sincs, aki tudna segíteni. Maximum szervíz.
Tudnátok segíteni? Haldoklik? (Max két éve került be a táp a gépbe)
Köszönöm!
-
Lekarsztvo
újonc
válasz
takacsbotond #2860 üzenetére
Köszönöm és elnézést.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Lekarsztvo #2858 üzenetére
Szia! Ebben a topicban a táp ventilátorokkal foglalkozunk, ház ventilátorokkal kapcsolatban itt tudnak segíteni.
-
Lekarsztvo
újonc
válasz
Lekarsztvo #2858 üzenetére
Elnézést a hátsó a 80 mm-es
-
Lekarsztvo
újonc
Sziasztok!
Gigabyte GZ-G1 Plus házamhoz keresek halk,de megfizethető ventilátorokat. A gyári hátsó 120 mm-es fekete ventit lefényképeztem: GIGABYTE DF802512RFLN típusszám szerepel rajta, de a zajszintről sehol se találtam adatot a neten, csak ennyit vélek tudni: sikló csapágyas (?), 3- pines és kínai és egy tesztet, ahol megemlítik, hogy nagyon hangos: http://shellkretor.hu/index.php/hazteszt/2013-02-07-19-52-17/gigabyte-gz-g1-plus. A cég Silent fan-ként emlegeti, ami persze távol áll az igazságtól. Először a hátsó ventit cserélem, később jöhetnek az elülsők is, mert azokat nehezebb kiszedni. Tudnátok segíteni, hogy milyet vegyek, ami jó bele - szintén feketét és max. 15 dBA-s, mert közel az ágy. Köszi -
Sziszifeca
őstag
válasz
takacsbotond #2856 üzenetére
köszi
-
takacsbotond
őstag
válasz
Sziszifeca #2855 üzenetére
Az Aurumok és Raiderek venti vezérlése elég problémás, mindenképp megérné a Noiseblocker, (tudtommal ez az egyetlen venti amivel 100%-osan üzemelnek) de ha semmiképp sem fér bele még szóba jöhet az Artic F12 CO, és az Enermax Twister Pressure.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
takacsbotond #2854 üzenetére
Uhh, kicsit drágállom azért
Coolink SwiF2 120P az nem jó ehhez? -
takacsbotond
őstag
válasz
Sziszifeca #2853 üzenetére
Szia! Ahhoz a táphoz a Noiseblocker eLoop B12-3 lenne a legjobb választás, ha belefér a keretbe.
-
Sziszifeca
őstag
Helló!
FSP Raider 550-as tápom van és terhelés alatt most már azért van egy kicsi hangja a ventinek, de én szeretném valami halkra cserélni.
Milyen ventit ajánlotok ami halk és jól hűt?Köszönöm a segítséget előre is!
-
válasz
takacsbotond #2851 üzenetére
Na majd még alszom rá egyet, hogy mi legyen vele. Köszi szépen még1X
-
válasz
takacsbotond #2849 üzenetére
Akkor inkább megpróbálom eladni és venni egy újat. Amúgy is nehéz volt vele boldogulni, sok a kábel, mATX házba nagyon hosszúak is. Nem tudod kb mennyit érhet?
-
válasz
takacsbotond #2847 üzenetére
Nem tudod véletlen, hogy a tápra forrasztva van vagy csak rádugva a venti? mert ha forrasztva akkor szét se szerelem, úgysincs hozzá szerszámom.
Esetleg olcsóbb esetleg nincs?, mert erre a tápra már nem költenék sokat.
És köszi a válaszokat -
Sziasztok, van egy fsp 400-60apg tápegységem, Amin szeretnék ventillátort cserélni. A kérdésem az lenne, hogy bármilyen 12cm-es ventire kicserélhetem?
-
R3pl3l
csendes tag
válasz
takacsbotond #2843 üzenetére
Szia!
Nem gyenge egy kicsit az a PW2 az 51 CFM-el? -
Narakh
senior tag
Sziasztok!
FSP Hexa 500-as tápom venticseréje már jó ideje húzódik. Egy Arctic F12 szerintetek jó lehet a gyári Yate Loon D12SM helyére, vagy még mindig jobban járnék a tavaly ajánlott darabbal?
Esetleg ismertek ügyes kezű műszerészt a fővárosban, aki barátságos áron vállalja a projektet?
-
etele1.0
aktív tag
válasz
takacsbotond #2840 üzenetére
értem
kösz mindent
majd megfontolom -
takacsbotond
őstag
válasz
etele1.0 #2839 üzenetére
Ha nem zavar, hogy porszívó hangja lesz a gépednek ez is jó lehet... Ennyiért nem kapni normális ventit, főleg nem ledeset.
Illetve mint már sokszor el lett mondva a gyári adatok sokszor túlzásokat tartalmaznak, ezért sem ajánlok olyan ventit amivel nincs személyes tapasztalatom. -
etele1.0
aktív tag
válasz
takacsbotond #2838 üzenetére
nem feltétlen akarok 4-5k-t kiadni rá
ez?
71,2 CFM -
etele1.0
aktív tag
válasz
takacsbotond #2836 üzenetére
és ha én ilyen világítóst akarok?
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Nektek a be quiet! Pure Wings 2 120mm-es, vagy drágábban a Noiseblocker NB eLoop B12-3 ventiket tudom ajánlani! -
aelod
veterán
Sziasztok!
Van egy Asrock QC5000-ITX/PH lapom amire egy SSD, és két HDD van kötve.
Jelenleg egy Be quiet 300w s7 System Power BN140 táp hajtja. Viszont zavar a táp ventije (szerintem kicsit hangos). Nem csatlakozós hanem forrasztva van. Szerintetek ki lehet cserélni a ventit egy halkabbra? Mondjuk egy COOLINK SWiF2-1201-re? -
etele1.0
aktív tag
üdv
ez helyett mit javasoltok? -
BiOszi
tag
válasz
takacsbotond #2832 üzenetére
-
BiOszi
tag
válasz
takacsbotond #2828 üzenetére
"Azok az adatok amiket a tápod gyári ventijéről írnak köszönő viszonyban sincsenek a valósággal" Akkor ez milyen ventilátor lenne?
-
dzoli87
aktív tag
válasz
takacsbotond #2828 üzenetére
Csodát nem várok tőle, csak hogy a hűtést megoldja, de ha gyártók adatai távol állnak a valóságtól, akkor ez szintén igaz az általad ajánlott Noiseblocker ventilátorra is, ugye, nem csak a többi gyártóra?!
Vagy a Noiseblocker egyedüli kivételt képez a piacon???? -
takacsbotond
őstag
Szia!Azok az adatok amiket a tápod gyári ventijéről írnak köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.Nyugodtan mehet bele a Shadow Wings, vagy Pure Wings 2 is, mert sokkal olcsóbb, és alig rosszabb valamivel.
Vityaa: Szia!Milyen venti van benne gyárilag, és mik a specifikációi?Így látatlanban a Artic F12CO-t, és a Noiseblocker E-Loop B12-t ajánlanám.
dzola23: Mint már sokszor el lett mondva a gyártó által megadott specifikációk sokszor nagyon távol állnak a válóságtól.A Nanoxia DS nem egy rossz venti a maga árkategóriájában, de csodát ne várj tőle.
-
dzoli87
aktív tag
válasz
takacsbotond #2798 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippeket, a Noiseblocker venti árát kicsit sokallottam, így a Nanoxia Deep Silence 14cm 1400rpm mellett voksoltam!
A gyári venti:
Model #: D14SM-12
Dimensions: 140 x 140 x 25 mm
Air Flow Max.: 62.0 CFM
Noise Level Max.: 29 dBA
Fan Speed: 1400 RPM ± 10%
Rated Voltage: 12 V DC
Operation Voltage: 6.5 ~ 13.8 Volts DC
Input current Max.: 0.70 Amps
Operation Temp.: -10°C to +65°C
Storage Temp.: -40°C to +70°CNanoxia Deep Silence 14cm 1400rpm:
Rotation Speed (12 V): 1.400 rpm (+/- 10%)
Rotation Speed (7 V): 900 rpm (+/- 10%)
Voltage Range: 5 - 12 V
Rated Current: 0,16 A
Rated Power: 1,92 W
Airflow (12 V): 76,5 CFM
Airflow (7 V): 60,1 CFM
Airflow (12 V): 129,9 m³/h
Airflow (7 V): 102,1 m³/h
Acoustical Noise (12 V): 16,2 dB(A)
Acoustical Noise (7 V): 10,5 dB(A)Az új venti induló feszültsége 5V, míg a gyári 6- 6,5V, bekapcsoláskor is elindul, és 7V-on hozza papíron a gyári levegőszállítását is! A zajról már nem is beszélek! 29 helyett 16,2 dBA!
Szerintem jó döntés volt. -
Vityaa
tag
Sziasztok,
az alábbi tápban szeretnék ventilátort cserélni, a mostani sajnos csapágyas lett. A kérdésem, az hogy rakhatok bele bármilyen 12 cm-es házventilátort ? Csak összeforrasztom és kész ? Milyen ventit ajánlotok?
Köszi. -
BiOszi
tag
-
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2822 üzenetére
Igen felpörög aztán szép lassú ütembe megáll és ekkor kezd rángatózó üzemmódba.
-
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2820 üzenetére
Legnagyobb állásba van a kapcsoló, visszakötöttem de 3:30 perc után sem indult el.
Ekkora betölt a rendszer és játék klienst is indítottam.
Szerintem ez így nem normális. -
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2818 üzenetére
Délután elindult de most hajnalban nem, legalábbis a rendszer betöltött és nem mertem tovább várni.
Alaplapi aljzaton is 12V-ról megy vagy nem ami szabályzott?
Aida szerint ~ 1300 körül míg játék alatt ~1450 környékén forog.Mit értesz a "külső elvezetés" alatt?
-
takacsbotond
őstag
Ne kösd alaplapra, rossz esetben akár meg is sütheted a tápot!Normális, hogy nem indul egyből, mivel nem kap elég indító feszt, de pár másodpercen belül el fog indulni.Vagy végső soron, ha nagyon zavar rákötheted egy molexre is, és akkor fix 12V-on fog menni.Pusztán esztétikai okok miatt, de én a külső elvezetést sem erőltetném.
-
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2816 üzenetére
Miért nem a csavarokkal rögzítetted?
Gondoltam mi baj lehet ha a szilikon tüskéket kipróbálom de most visszacseréltem és csavaroztam.
Csavar süllyesztett fejű így az aranyozott díszítő/csavar takaró elem is síkba kerül ill. a szilikon tüske nem fixálja kellő mértékbe (nem elég feszes) ezért később zöröghet mivel a venti és a tápegység háza között még van egy ventirács ami fém a fémen érintkezik.Ezt most nem teljesen értem, hogy vezetted ki a kábelt?
Tápegység kábelei mellett.
Gyári venti tövében vágtam el a kábelt és az adapter vezetékét is kb 8 cm hosszra hagytam, valamint az új venti kábelhossza kb 30 cm.
Új venti kábeleit a tápkábel kupac főlé pozicionáltam így kaptam a lehető legkevesebb belső kábel mennyiséget.Viszont hiába állítottam a legnagyobb állásba, felpörög és leáll aztán csak küzd, hiába mert nem kezd el forogni.
Nem erőltetem a dolgot, pont a táp felett van egy alaplapi venti aljazat és arra rákötöttem így ~1240 rpm üzemel. -
takacsbotond
őstag
-
zodo
nagyúr
Meghoztam az TP ventit, kicseréltem.
Jobban ment mint gondoltam.
Aranyozott díszburkolat simán lejött hogy hozzá férjek a venti rögzítő csavarokhoz.
Új ventit rögzítettem a csomagjában lévő szilikon tüskékkel.
Szintén a csomagban lévő molex => 4 tűs de csak 2 vezetékkel rendelkező adaptert szétvágtam és forrasztottam a gyári kábelre.
Hosszú kábelezést mind kivezettem a kábelcsatorna helyén így kint van a csatlakozás és lehető legtöbb, felesleges venti kábel.
Középső állásba 500 ~ 1500 rpm tettem az APS kapcsolót.Sose figyeltem bekapcsoláskor a tápegység ventit, felpörög és leáll aztán küzd mintha nem tudna elindulni valami végett míg megy a rendszerbetöltés.
Mikorra betölt az asztal, stb már minden rendben vele.Normális ez a jelenség?
-
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2813 üzenetére
Érthető.
Amúgy szerintem nem lesz gond a leendő példánnyal sem mert nem rosszak (papíron) a jellemzői és ha azt veszem a mostani ventit sem halottam soha mert van más egyéb hangosabb alkatrész is a házban.
Lényeg hogy működjön és egy átlagot hozzon, mai ventik amúgy sem hangosak pláne nem fülesben játszva.
Nagyon tekernie se kell mert nincs meghajtva izomból ill. amúgy sem egy forrófejű táp. -
takacsbotond
őstag
-
zodo
nagyúr
válasz
takacsbotond #2811 üzenetére
Igaz, olvastam is mint tipp de van itthon zugsorcső és forrasztva talán biztosabb kötést eredményez.
Aludtam rá egyet de mégis az Enermax-ot rendeltem mert a másik ára, túl van a lélektani határomon. -
zodo
nagyúr
Köszi szépen.
Azt hiszem inkább az Enermax-ot választom mert az NB már elég húzós és szívem se lenne szétvágni a kábelét. -
takacsbotond
őstag
1.: Igen, színt színre.Forrasztás után érdemes zsugorcsövezni, de az is elég, ha minőségi szigszalaggal párszor körbetekered.
2.: Felesleges.A sárga a fordulat szám visszajelzés, a kék pedig a PWM-jel.
3.: Mivel 4 pines, és nem szereti a feszültség alapú vezérlést az Enermax csak elég korlátozottan szabályozza magát.A Noiseblockerrel nincsenek ilyen problémák.Igen, erre gondoltam.
Az Enermax oldalán van egy kapcsoló, amivel állítható a maximum fordulatszáma, viszont a szabályzási problémák miatt nagyobb állás = magasabb rpm, hangosabb venti.A legnagyobb állásban számomra már idle is elég zavaró volt. -
zodo
nagyúr
Időközben rátaláltam és tápos topikban is ajánlották a ENERMAX UCTP12P-t.
Jelenlegi Protechnic Electric venti csak 2 eres (piros+fekete)
Leendő Enermax 4 eres (fekete+piros+sárga+kék)1. Feketét a feketével, pirosat a pirossal forrasszam össze?
2. Fennmaradó sárga+kéket szigeteljem le mivel nincs rájuk szűkség a továbbiakban?
2. Táp vezérlő chipje fogja szabályozni, terhelés arányosan mint eddig a fordulatszámot?Szerk:
Sokáig írtam közbe válaszoltál.
Erre a 3 pines -re gondolsz, nem sok helyen találtam.
Most nézem hogy ezzel a típus számmal van B12 3, B12 4 és mindkettő 3 pin-es.Enermax kapcsán láttam hogy van valami app amivel szabályozható de mint tápcsatit alkalmazva is állítható a kívánt fordulatszám érték?
-
takacsbotond
őstag
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
FSP Aurum Gold 400-as tápom ingen hangos kerregő hangot hallat de még nem folyamatosan csak alkalomszerűen és változó időtartamban.
Van hogy csak bekapcsoláskor 1-2 mp de van hogy egy óra múlva pl játék alatt akár percekig szól míg ki nem kapcsolóm a gépet aztán lehet hogy két napig semmi hangja sincs.Másik topikban venti cserét javasoltak.
Talán ezt a két kábelt össze tudom forrasztani de venti vásárlás ügyben tanácstalan vagyok.Jelenleg: ph-s cikk Protechnic Electric MGA12012MF-A25 típusú van a tápban. 12V 0.38A
Alábbiakat sikerült még találnom mint termékjellemző: 70.1 CFM @ 32.2 dBA és 1.200rpm @ 12VMire érdemes cserélni vagy esetleg van ajánlott típus?
-
törölt tag
válasz
takacsbotond #2804 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
takacsbotond #2766 üzenetére
Szia!
Eljutottam odáig hogy szét szereljem, és a típus egyezik csak ez
forrasztót, nem csatlakozós, simán két vezeték a panelba forrasztva. -
dzoli87
aktív tag
válasz
takacsbotond #2801 üzenetére
Ha ez nekem jött, akkor
-
takacsbotond
őstag
Elméletileg az eLoop és a Riing jó a tápodba.
Sajnos a gyári venti statikus nyomásáról nem találtam inormációt, de nem hinném, hogy jobb lenne a fentebb említett ventiknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 2 darab fehér ventilátor
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged