- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Egérpad topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akmak
tag
-
Akmak
tag
Sziasztok!
Kicsit off de remélem tudtok segíteni. Adott egy LC Power alsó ventis táp.Benne minden további nélkül megfordíthatom a ventit, hogy ne fújjon hanem szívjon?
Akmak -
NFree
addikt
Sziasztok , kicsit visszaolvasgattam , sokan cse rélték a yate leon ventiket a chieftek tápokban , nos az enyém is beált, ki akarom cserélni , amio fontos , nem tudom mért de nekem amig ment nagyon halkan tette a dolgát a kis drága imádtam, most viszont , hamár csere akkor valami csicsásat szeretnék [link] viszont a gond ezzel a ventivel , hogy 9v tol indul szerintetek jó lessz? a másik kérdésem a led-ek hova vannak kötve , vagy kell valamit variálni , hogy menjen?
-
Algol
senior tag
válasz
Goatman #1692 üzenetére
"Ő esetleg szóba jöhet még a Jamicon KF1225H1HR-R helyett: SCYTHE Slip Stream SY1225SL12H?"
Számításba jöhet, de csak némi megalkuvással.
Az eredeti Yate Loon D12SH-12 statikus nyomása 2,57-2,99 mm-H2O között van, a
SCYTHE Slip Stream SY1225SL12H-é pedig csak 1,63 mm-H2O. A biztos megoldás aScythe Slip Stream SY1225SL12SH 110,3 CFM, 2,3 mm-H2O, 37 dBA, 0,53A, ind: 4,2V, 1900 RPM lenne.
Bármelyiket is választod készen kell hogy állj egy kis barkácsolásra: a Scythe-ok 3 tűs csatlakozójáról valószínűleg le kell majd vágnod a sárga, a fordulatszám kijelzésére szolgáló vezetéket tartalmazó csatlakozót, mert csak így tudod majd feldugni a két tüskére. (Útban van a panel tartója. Chieftec GPS-550AB táp)
Egyébként bekötheted a Jamicont akkor is, ha nem áll módodban forrasztani. Vágd le a Yate Loon ventiről a csatlakozóját. Olyan hosszú vezetéket hagyj rajta, hogy a toldás oda essen, ahol van egy kis szabad hely a tápegységben. 1-1,5 cm hosszban csupaszold le a vezetékeket és sodor össze a Jamicon megfelelő vezetékeivel, majd gondosan szigeteld a toldásokat.
-
Goatman
aktív tag
Ő esetleg szóba jöhet még a Jamicon KF1225H1HR-R helyett: SCYTHE Slip Stream SY1225SL12H?
-
tornas
őstag
Hali!
5 V-ról simán elindul és néhány tápventi-vezérlő elektronikával is kipróbáltam. Az 5 V-os starting fesz már elég szokott lenni...
Ez a 2,9 V-os starting voltage a YL ventinél érdekesen hangzik. Ha jól emlékszem nekem nem indult el ez sem 5 V alatt, de nem biztos. Ennek is megmérem majd még egyszer, hogy mennyiről indul is el.
-
asturel
őstag
Igazabol az zavar csak, hogy 'idleben' is elegge teker (1000+ rpm), pedig most dgpu sincs a gepben (igy idleben szerintem 80W-ot se nagyon eri el a gep). Szoval csak suvit kifele a hideg levego. be quiet! Shadow Wings SW1 120 mm high Speed (BL055) ara nem is annyira veszes
-
tornas
őstag
Hi!
A LOMEX-nél keresd ezt:
120x120x25mm 12V KF1225H1M-01 (JAM) LONG LIFE HTLS CSAPÁGY 2.28W 65.63CFM 32.5dBA RPM1800 [57-00-31]Ha nemigazán számít a hang, csak a jobb hűtés: akkor ez is mehet bele:
120x120x25mm 12V KF1225H1HR-R (JAM) LONG LIFE HTLS CSAPÁGY 3.6W 80.5CFM 2200RPM 38.5dBA [57-00-46]Goatman:
Neked meg ezt a ventit ajánlanám:
120x120x25mm 12V KF1225H1HR-R (JAM) LONG LIFE HTLS CSAPÁGY 3.6W 80.5CFM 2200RPM 38.5dBA [57-00-46]astrurel:A halkabb venti legtöbbször lassúbb fordulatú is szokott lenni. Vagyis hiába megy 60 %-on a a tápod, az ehhez tartozó névleges fordulat eleve kisebb lesz. A 2400-as fordulatú ventihez viszonyítva, 60 %-os terhelésnél (vagyis annak megfelelő melegedésnél) a kisebb fordulatú venti lassabban forog (és ebből kifolyólag hűt), mint a 2400-as. Ergo, minden teljesítménytartományban rosszabb lesz a hűtése, ha kisebb lesz a cserélt venti max. fordulata. Ez alól csak abban ez esetben lehet kivételt tenni, ha a kisebb fordulathoz is ugyanakkora légszállítás és statikus nyomás tartozik (lapátkialakítás és lapátszámfüggő).
De a Be quiet vagy az Aerocool venti még szóba jöhet az esetedben. Csak ezek már drágább megoldások.
[link] -
Goatman
aktív tag
Hello!
Mire cserélhetek egy Yate Loon D12SH-12 ventit (120x120x25mm, 2200RPM, 88CFM, 40dB) ami egy Chieftec GPS-550AB A tápban hangoskodik jelenleg?
Előre is köszi
-
asturel
őstag
Ajánlanátok FSP Aurum Gold 700W tápba halkabb ventilátort? Ha jól tudom Protechnic Electric MGA12012HF-A25 van benne, viszont a Protechnic honlapja több napja nem jön be nálam, különböző oldalakon meg csak ennyi infót találtam róla: (2,400 rpm, 84.8 cfm, 37 dBA), táp a közeljövőben biztos nem lesz 60%nál jobban terhelve.
-
LLKobe
veterán
Beraktam, persze nem indult el
Valakinek van személyes tapasztalata ezzel?
Szerk.: na persze ezt nem láttam előzőleg a gyári YL venti adatai közt: Starting Voltage 2.9V.
Hol a francba találok egy ilyen 12-es ventit, aminek elég nagy a légszállítása, halk, és ilyen alacsony a kezdő fesze?
Valaki tud ilyet?
-
tornas
őstag
válasz
orangutan4 #1681 üzenetére
Elvileg nem szabályos megoldás az, hogy a tápból kivezetünk bármit is azon kívül, ami eredetileg is kijön belőle. Én a helyedben inkább beforrasztanám rendesen oda, ahová azt kell!
-
orangutan4
tag
üdv, ventit cserélnél egy régi tápban, és arra gondoltam h az új ventit nem forrasztgatom, hanem a táp 1 üres kábeljára dugom rá, és vezetem vissza a tápba. Ennek lenne vmi buktatója? a vásárolt ventihez kaptam átalakítót, és simán megy ha rádugom. köszi
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Na a hétvégén mostmár tényleg cserélem a ventit a Hexa 500-asomban. Csak erősítsetek meg pls hogy EZ a venti jó lesz bele.
Ami gyárilag bennevan:
YATE LOON - D12SM-12/ 120x120x25 mm / 12V / 1650 RPM / 70.5 CFM / 33 dB
Amire cserélni akarom:
Arctic Cooling F12/ 120x120x25 mm / 12V / 1350 RPM / 74 CFM / 24,5dB
Ez jó lesz ugye?
-
lipido
senior tag
Pontosan ilyen
-
lipido
senior tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Van itthon egy "leselejtezett" táp, amiben ilyen ventilátor van. A kérdésem az lenne, hogyan tudnék én ebből házventit csinálni? Nem nagyon vagyok villanyszerelésben (sem) otthon.. ezért kérném a segítségeteket! A ventilátoron 2 vezeték van.. egy piros és egy fekete!
Segítségeteket előre is köszönöm! -
erik22
tag
Fsp Raider 650 watt tápba másik ventit ajánljatok már!!!(ja és olvasgattam itt de meguntam
)
-
tornas
őstag
Akkor csak jó lesz (lenne) oda az a Jamicon KF1225H1HR-R aminek 2200 RPM a fordulata (bár, ahogy elnézem az M-es Jamicon is megfelel oda). Míg ennek a HA1225M-12S-nek meg 2000 az RPM-je.
Összehasonlítás:
-
tornas
őstag
"azon dilemmázok hogy érdemes e kicserélni a ventit(ugyebár akkor elvész a gari)?"
Venticsere helyett inkább adnék neki egy kis kenőanyagot csapágyzsír formájában. Aztán elválik, hogyan tovább...
Ha van rajta garicímke, akkor esetleg megpróbálhatod eltávolítani óvatosan egy sniccerpengével és még lehet, hogy egy hajszárító is elkelhet, hogy meglágyuljon a ragasztó. Aztán a garicímkét vissza is lehet ragasztani. Ha a leszedés után nem ragad vissza annyira, akkor már csak valamilyen folyékony ragasztó (technokol nekem bevált) jöhet szóba. A tápventi címkéjéhez meg a kétoldalú ragasztószalag a legjobb a visszaragasztásához..
"érdemes kicserélni mert úgyse romlik el mert a belseje nagyon megbízható!?"
Ezt max a Telejósdában tudnák neked "biztosan" megjósolni...
"és ha cserélem milyen ventire?"
Mivel ebben a tápban egy mezei, siklócsapágyas Yata Loon D12SH-12 venti van, csak itt ebben a topikban sok alternatívája van felsorolva. Keress ezekre rá!
-
MMIX
addikt
válasz
Vesztor87 #1664 üzenetére
HA1225M12S-Z
HONGHUA ELECTRON TECHNOLOGCAL CO LTDHA1225M12Y-Z
Y a csapágyazás típusa: S/C/B/FS=Sleeve (csúszó)
B=Ball (golyós)
C=?
F= talán fluid (folyadék)valahol az oldalukon elő kell keresni a jelmagyarázatot.
-
erik22
tag
Hello most vettem egy fsp raider 650 watt tápegységet a pcx-ből és szó mi szó a ventije tényleg hangos ahogy írták is sokan és most azon dilemmázok hogy érdemes e kicserélni a ventit(ugyebár akkor elvész a gari)?érdemes kicserélni mert úgyse romlik el mert a belseje nagyon megbízható!? és ha cserélem milyen ventire?
-
tornas
őstag
válasz
Vesztor87 #1664 üzenetére
Én sem igazán találtam róla semmit sem...
Azt viszont sejtem, hogy ez egy siklócsapágyas, M-es (közepes) fordulatú venti lehet, viszonylag tűrhető statikus nyomással amit az áramerőssége is sejtett.
"Ja, matricát lekaptam, meg alatta a kis kupakot, és tettem bele 2 csepp olajat... hátha
"
Okos ötlet...de tovább is mehetsz.
A kis műanyag zéger-gyűrű eltávolításával az egész forgórészt ki tudod venni és kis gépzsírral vagy csapágyzsírral is megkenheted. Mondjuk egy fogpiszkával a tengelyt és magát a csapágyat is.
A műanyag zéger-gyűrű eltávolításánál (én "órások" által is használt csavarhúzókészletet - 2 db laposfejűt jelen esetben - használok, sok helyen lehet kapni) vigyázz, hogy el ne vesszen!
Ha nem segít a kenés a ventin, akkor a LOMEX-ben kapható Jamicon venti ide megfelelő lehet. Linkeltem már egy párszor ebben a topikban. A H-s (magas fordulatút) verziót tenném a tiédbe és nem drága.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Chieftec iArena GPA-500-S tápomba milyen ventit vehetek ha cserélni akarom?
-
cspeterr
csendes tag
válasz
Vesztor87 #1655 üzenetére
Nekem is zörgött a tápom ha játszottam tehát nagy terhelésnél, nekem az okozta hogy a házban a táp helye úgy van kialakítva hogy két fülre felfekszik a táp. Ezek a fülek nyomták a ventilátor rácsot és az beleért a lapátokba, brutál hangos volt nagyon megijedtem. Picit hajlítottam a füleken így megszűnt a hang.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Van egy Chieftec iArena GPA-500-S tápom. A venitje (gondolom más nem lehet) zörög. Általában este csendben hallatszik, nem is mindig. 1-2 alkalommal volt hogy iszonyat hangossá vált, de ha alvó módba tettem a gépet egy fél percre, utána már nem csinálta... kipróbáltam hogy óvatosan a nagy zörgésnél fejre állítottam a gépet (ssd-ről megy a win), és láss csodát csendbe maradt a táp... ötlet, javaslat? 1,5 éves egyébként a táp.
Köszönöm! -
cspeterr
csendes tag
Ventilátort szeretnék cserélni a tápomban(Super Flower Aurora SF-700R14A 700W), mert jó hangos.
14cm-es venti van benne, és az lenne a kérdés hogy milyen ventit vegyek? A csöndesség a legfontosabb szempont és a megfelelő mennyiségű levegő megmozgatása.Arctic-Cooling Arctic F14-et szemeltem ki magamnak, ennek 0.5 Sone a zajszintje de fogalmam sincs hogy az hangos vagy sem. 1300-at pörög, légszállítás 77.3CFM / 131.4m3/h. Jó lenne ez a tápomba? Vagy van ennél jobb ventilátor?
A táp egy hd6770-et és egy athlon x4 640-et hajt, tehát nincs kihasználva a 700w-os kapacitása.
Adjatok tanácsot légyszi... -
zedecske
tag
válasz
lenszkij #1652 üzenetére
Az alaplapom érzékeli a 3 tűs ventiket amit rádugok, és egy "Duty cycle" nevezetű százalékos vezérlés van hozzájuk biosban. Mivel most a venti ami a tápban van, az alaplapra van dugva, mert fizukor ugyis masik tapot veszek (egy Gigabyte Superb-el szemezgetek, forumon az ajanlott kategoriaban van), ezert nem akarom szetberhelni a venti vezetekeit. Rakotottem az alaplapra, es furcsamod az a csati dedikalva van a tapnak, legalabbis az AIDA mint "tápegység" hivatkozik rá. 2400 korul porog. 100%-os Duty Cycle-n. A venti ami a tapban van, masodmagaval atkoltozik egy AC S1 passziv vga hutesre.
Igy kellemes, alig langyos levego jon a tap hatuljabol. Ezzel csak kihuzza fizuig...Szerk.: a Gigabyte is FSP belsos
-
zedecske
tag
Igazabol kattogott a venti is, meg neha el sem indult. Ezert nem akartam forrasztani, mert en is arra gondoltam, hogy a panel a ludas. Nos akarhogy nezzuk, ha fizuig kibirja, veszek egy uj tapot (ha nem,akkor is
). Az jovo het szerda. De most ha nekiallok forrasztgatni, akkor sem eletbiztositas a dolog, raadasul tehetnem ra vissza a csatlakozokat. A tapcsere lesz a legbölcsebb.
Bocs, hogy nem kerestem, vissza, nem figyeltem oda
Akkor már tüzetesebben attanulmanyozom a taptopikot.
Lehet, hogy baromsagot mondok, de sztem porog az ~2200-at is, ha az alaplap vezerli a 3tus csatival... legalabbis egy masik venti igy inditott alapbol amit rakotottem.
lenszkij: egy nforce 680i/core2duo E6300/4850 van benne,ezt birnia kene sztem...
Mindegy, az lesz a legokosabb, ha nem hegesztek tovabb, ez veszek egy minosegi 400ast. Van ilyen, hogy az FSP is beadja a kulcsot, habar nem gyakori...
Koszi a segitseget mindkettotoknek
!
-
lenszkij
csendes tag
-
tornas
őstag
válasz
zedecske #1648 üzenetére
Hali!
A CFM-et tekintve, biza' gyengét raktál bele. Az alaplapra se kösd a tápventit, mert a tápból semmilyen más vezeték nem jöhet ki a többi színes drótokon kívül, meg aztán nem is szabályos eljárás! Sajnos a venticserék legtöbbjénél elkerülhetetlen a forrasztás.
Egyébként ennek az FSP tápegységnek a Yate Loon D12SH-12 (12 V, 0,3 A) ventijére rengeteg alternatíva van. Keress rá, mert pár sorral feljebb is van ajánlás! Aztán először illene megkenni zsírral a csapágyát és utána esetleg szóba jöhet a csere, ha ez nem segít.
Egyébként a tápod egy külön kis panelon szabályozza a ventije fordulatát. Szóval, már emiatt sem ajánlott a ventit máshová kötni, csak erre a kis panelra. Ha pedig, - mint írtad - bizonytalanul kezeli a ventijét, akkor ott nem is feltétlen a venti a ludas, hanem az a kis ventifordulatszám-szabályozó panel.
...és mi ez a 2200-as fordulat?! Nem 1200-at forog az a venti??
-
zedecske
tag
Hi.
Bárcsak előbb olvastam volna, aztán cselekszem. Inkább ez jellemzőbb rám, de most valamiert kivetelt tettem.
Szal észrevettem, hogy a z FSP 400PNF tápom kissé bizonytalanul kezeli a ventillátorát. Mondom akkor venticsere, olyan bonyolult nem lehet. Olvastam(nem ebben a topikban), hogy ha nem akarok forraszthatni, akkor kivezetem csatlakozora a ventit, szjovan. Nosza. Beszereztem egy Froze-n Silent Wind 12cm es csodat. 1200 rpm, 3 tűs meg molex is, hydro-bearing, 1200rpm, etc. Mondom ez igy jol hangzik (a CFM kifejezes hat az kisse(nagyon) ismeretlen volt eddig). Kicsereltem, ratettem molexre(1200 rpm should be enough for everyone
) . Fasza huvos levego jott ki a tapbol, egy ora multan sem volt meleg sem, langyos sem nagyon.
Nem is volt baj, amig egy erosebb vgat bele nem tettem a gepbe(TDP stimmelt).Akkor egy bő oras jatek utan egyszercsak lekapcsolt a gep, mint amikor kihuzod a konnektorbol. Vga-cpu hofokok "tapintasra", rendben, osszvissz a tapot nem neztem meg. Vartam 3-5 percet, majd bekapcsoltam a gepet, es poccre indult. Nemi turka az esemenynaploban, es igazolodott az instant-off(a win nem adott rola jelentest). Roviddel utana kikapcsoltam. Azota nem piszkaltam, melozni is kell vmikor.
Namost van egy szunetmentes elotte, mert olyan helyen ment a gep azelott, hogy jol jott a feszultsegkiegyenlites, de az akksik mar odavannak, szal egy pillanatnyi aramszunet elofordulhatott(mintha a monitor is kikapcsolt volna egy pillanatra) ez a jobbik megoldas.
De itt a kerdes(végre...), hogy tekintve a CFM-jét a ventinek 1200-as fordulaton (44-55), az 1től a Vargáné és Tsa-ig terjedő skálán mekkora hülyeséget követtem el a tápventi kiválasztásakor?
Esetleg tegyem at a ventit alaplapra, hadd porogjon 2200-at (hydro-bearing kibirja,nem)?
Ha tudna valaki érdemi tanácsot adni, azt nagyon szépen megköszönném...
-
Kokkantas
senior tag
Sziasztok. Egy MGA12012MS-O25 típusszámú ventilátor helyett milyet lehetne bekötni? A tápegység egy FSP Bluestorm 350W. (A SY1225SL12H nem jó, ugyanis bekötöttem és nem indult el.)
-
tornas
őstag
válasz
zsoleer #1645 üzenetére
Ez az Aerocool venti alapesetben 3 pin-es, de neked csak a pirosat és a feketét kell bekötnöd! A sárga az kimarad. A pirosat a piroshoz, a feketét a feketéhez...
Értelemszerűen a sárga vezetéket úgy kell elhelyezni és leszigetelni a végét, hogy mással ne érintkezhessen! A kábeleket forrasztani és zsugor-csövezni érdemes, mert a szig.szalag később elengedhet. A sárgára is mehet a zsugorcső szigetelés gyanánt, aminek a túlnyúló részét visszahajtod és egy kis kábelkötegelővel rögzíteni is lehet még.
Bár én nem szedném szét a venti eredeti kábelét, mert ahhoz ez egy eléggé "igényes" darab. Én inkább a a LOMEX-es "snasszos" Jamicon-t raktam volna bele. Ráadásul csak 2 db csupasz drótvégje van, ami megkönnyíti a beszerelést is.
-
tornas
őstag
Üdv!
A hsz.-d felett két sorral ott van a megoldás...
...és annak a Jamicon ventinek csak két darab drótja van. Ha menthetetlen (vagyis a csapágyának a újrakenése nem szünteti meg a hangos működést) a ventid, akkor hibás ventiről levágod a drótot (vagyis nem kell a táppanelon turkálnod) és összekötöd az új ventivel. Forrasztás+zsugor-csövezés lenne a legjobb megoldás...
-
Sziasztok!
Van egy kicsit koros, ám kiválóan működő FSP Blue Storm II 400W tápom.
Némi renoválásra szorul, így portalanítani akarom és a ventilátorát lecserélni, kondikat megnézni, van-e púpos közöttük. Mivel 6 éve szolgál, mára már elég hangos, meg tartok tőle, hogy tönkre is mehet hamarosan.Azt már sikerült kiderítenem, hogy Yate Loon D12SH-12 (120x120x25) venti van benne (remélhetőleg), illetve az ajánlásokat is elolvastam a cserére, viszont a google alig dobott találatot a ventikre, így ötletem sincs, honnan lehet beszerezni.
Plusz még egy kérdésem lenne, ami teljes homály számomra, hogy a tápban, ezek a ventik 3 vagy 4 tűs csatlakozóval egyszerűen összekapcsolhatóak-e, vagy kell forrasztgatni, kötögetni? (olyan-e a megoldása, mint az alaplapi FAN csatlakozóknak?)
Esetleg válaszokat előre is köszönöm!
-
tornas
őstag
válasz
zsoleer #1636 üzenetére
Először is, szerintem elég lenne egy kicsit megkenni. Ez csak itt, a topikban sokszor le van írva. Keress rá!
Ha a kenés nem segít, akkor neked is a LOMEX-ban (a linkje szintén itt valahol) kapható Jamicon ventit ajánlanám. Két sorral feljebb írtam le a pontos típusát. Részletes adataira szintén itt keress rá és a te Yate Loon D12SH-12 ventilátorod adatai is ki vannak vesézve itt, ebben a topikban!
U.i: Ami pedig a hangját illeti, nos ez teljesen szubjektív. Meg aztán, abba tápba nemigen lehet olcsón olyan ventit kapni, ami megfelelő (minőségben is) lenne bele és "viszonylag" halk. Megjegyzem, szerintem nem olyan hangos, mint amilyennek mondják (mint általában a az összes ventire).
-
zsoleer
senior tag
Sziasztok
Van egy Fsp 350 Pnf-es tápom semmi bajom nincs vele de az utobbi idöben nagyon hangos lett a ventilátor rendesen zörög! Kérdésem az lenne hogy mit csináljak vegyek egy új tápot vagy cseréljek ventit? Ha venti csere elég lesz milyet tudtok ajánlani?
-
tornas
őstag
A kereső használatával hamar rájöttél volna, hogy ez lenne a te ventilátorod, ami LOMEX-nél bőven 2k alatt lenne.
Jamicon KF1225H1HR-R
A legtöbb Yate Loon ventivel szerelt tápokba ez a ventilátor-típus tökéletesen megfelel és még sok másnak is kiváló alternatívája. Viszonylag olcsó, hatékony és semmi csili-vili. Egyeseknek lehet, hogy hangosabb egy kicsit, de ez egyrészt szubjektív, másrészt csak maximális fordulaton jöhet meg egy kicsit a hangja.
-
komyka
tag
Hali! Van egy Chieftec GPS-400 AA-101 A tápegységem, amiben a ventilátor elég hangos lett. Az lenne a kérdésem, hogy milyen ventit ajánlanátok bele? Mondjuk egy arctic cooling F12 TC jó lenne? A cél az, hogy a lehető leghalkabb legyen, és ne menjen nagyon 2K-felé árban.
-
lenszkij
csendes tag
válasz
fatal1ty1984 #1631 üzenetére
70CFM levegőszállítású venti már elég azt kell az adatlapon nézni.Az 120m3/h-nak felel meg!
-
lenszkij
csendes tag
válasz
fatal1ty1984 #1629 üzenetére
Kisebb fordulatú venti kisebb levegőszállítású az meg nem hűt annyira!Az nem szükségszerú hogy zajos is! Itt a javaslatok között van sok közepes zajú és 2000 körül forog!Vissza kell nézni pár hozzászólást!Látni sokszor az adaokban hogy 2000-es fordulatú 34dB-es de van 23dB-es is mert a lapát alakja se mindegy!
-
fatal1ty1984
őstag
1450-es fordulatu ventit milyenre érdemes cserélni ami halk?mert az evo blue 750-es tápom elég hangos terhlés alatt
-
Jocika84
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Nemrég vettem egy tápot itt a ph és nekem hangos a ventilátora ez egy corsair gs700 az első szériából ha jól láttam.
Hogy tudnák benne ventilátora cserélni esetleg lehet valahonnan gyárit kapni?Ha esetleg más megoldás lenne ami nem gyári azt is szívesen fogadom a tanácsokat.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
tornas
őstag
válasz
CyberVanDal #1624 üzenetére
Igen, erre gondoltam és a venti 0,35 A-os motorereje sem fog problémát okozni.
-
CyberVanDal
csendes tag
Helló
Köszönöm a választ (neked is lenszkij, csak nem tudok két embernek válaszolni)!
Azt hiszem megtaláltam, erre gondoltál?:
Jamicon KF1225H1HR-R
ITT a hozzászólás hozzá
Még a kérdésem, hogy a gyárinak 0,30 A az áramerőssége, ennek 0,35 A , ez nem baj?
Egyébként minden másban valóban tökéletes lenne.
Válaszaitokat köszönöm előre is! -
tornas
őstag
válasz
CyberVanDal #1616 üzenetére
Hali!
Ezen Chieftec tápodban lévő 12 cm-es Yate Loon venti legjobb alternatívája a LOMEX-ban is kapható Jamicon márkájú ventilátor.
Keress rá ebben a topikban!
-
lenszkij
csendes tag
válasz
CyberVanDal #1620 üzenetére
tornastól kérdezz ő is tudja nekem fáj a szemem nem tudom tovább erőltetni.
-
lenszkij
csendes tag
válasz
CyberVanDal #1620 üzenetére
Ha a CFN- je 70-et eléri akkor elviszi a tápot, de szerintem ezt én be merném tenni!
Itt sok venti van nem kell minden paraméternek egyformának lenni a szállítás az egyik leglényegesebb.
70-75CFM 2000 körüli fordulat 30dB -
CyberVanDal
csendes tag
Helló
Egy olyan kérésem lenne, (ha nem nagy arcátlanság) lenszkij hogy tudnál konkrét terméket linkelni, mert én kerestem, de sehol nem találtam olyat mely az összes paraméternek megfelelne.
Köszönöm előre is! -
CyberVanDal
csendes tag
Helló
Köszönöm a választ! -
lenszkij
csendes tag
válasz
A Yate Loon egy kicsit zajos 23dB-t röhögve el lehet érni! Bármelllik 71 köbláb, 120m3/h venti jó táphoz!
-
lenszkij
csendes tag
válasz
Elég a fekete piros vezeték hisz a tápnak termisztoros ventiszabályzója van.71 köbláb/perc szállítású 0,3 A áramfelvételű.venti már elviszi Amúgy a sárga pin nem zavar csak a feket piros van használatban.
-
CyberVanDal
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Chieftec GPS 400AA 101 A tápom, melyben elromlott a ventilátor, ezt szeretném kicserélni.
Az elromlott ventilátor pontos adatai:Típus: Yate Loon D12SH-12(F) DC12V 0.30A
Specifications:
Operating Temp: -10 - 65°C
Model: D12SH-12
Rated Voltage: 12V
Operating Voltage Range: 6.5 ~ 13.8V
Rated Current: 0.30A
Thickness: 25mm
Rated Speed: 2200 RPM ± 10%
Max Air Flow: 88 CFM
Sound Level: 40 dBTudnátok esetleg alternatívákat írni milyenre cserélhetném ki? Maximum 3500 Ft-ot szánnék rá. A táp ventilátora csatlakozós, 2-pines. Nem tudom ez mennyire megoldható, de 2-pines lenne a legjobb, mivel a csatlakozó elérhetetlensége miatt le kell vágni a csatlakozóról a rossz ventilátort és vagy összeforrasztani az új ventilátorral, vagy egy úgynevezett "csokival"(ez köt össze két kábelt, azt hiszem...) összekötni őket.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
tornas
őstag
válasz
lenszkij #1614 üzenetére
"Az logikátlan lenne hogy nem is melegszik a táp főrésze de a fordulatot már közel maximumon járassa!"
Ez abban esetben nem "logikátlan", ha a táp a ventije fordulatát a leadott teljesítménye függvényében szabályozza és a termisztor a hűtőbordán pedig az OTP (over temperature protection) védelem része. A másik esetben nincs semmi szabályozás a venti fordulatán, mert egy az egybe a 12 V-ot kapja, így melegedéstől / terheléstől függetlenül is max.-on forog a tápventilátor (hangosabb és a venti is hamarabb öregszik, de a lehető "leghűvösebb" van bent a tápegységben).
-
lenszkij
csendes tag
A táp kiemelt részének melegedésére regál a tremisztoros kéttranzisztoros kis fordudulatszabályzó!.Az logikátlan lenne hogy nem is melegszik a táp főrésze de a fordulatot már közel maximumon járassa! A táp +- vezetéke van erre a kis egységre kötve.A termisztora meg egy hűtőbordán van!
-
RudiSteel
tag
Esetleg abban tudtok segíteni, hogy milyen üzletben/hol találhatok tápba illő ventit?
-
IXTRO
csendes tag
Az előző venti lapátja törött le 1 erősebb ráhatás után a gépházra
Szal a kenegetés nem hiszem, hogy segített volna
A botmixer valóban túlzás, de 1 filmet már nem valami jó ilyen hangos venti mellett megnézni :S Valamilyen program nincs, amivel tudnám mégis szabályozni? Legalább amíg filmet nézek. Van még a házon, procin, vidkarin 1-1 venti, de azoknak 0 hangja van.
-
tornas
őstag
Hi!
"Ez kicsit erősebb (80CFM),"
Itt mintha írtam is volna neked, hogy a "gyengébb" is tökéletes lenne. Meg azt is hogy, az eredeti ventin is lehet, csak csapágyat kellett volna kenni.
Mindkét esetben jobban jártál volna.
"...nem tudom hol kell szabályozni a pörgési sebességet. Így most olyan hangos, mint 1 botmixer
"
A ventilátor fordulatszám-szabályozását a táp végzi el maga (persze, itt is vannak kivételek, de a te tápod nem az). Nem érdemes azt módosítani, sőt szabálytalan (veszélyes, legalábbis a következménye) művelet lenne!
A botmixer hangjához hasonlatosság tán enyhe túlzás egy kicsit.
-
IXTRO
csendes tag
Sziasztok!
Chieftec GPA-500S tápomon ma cseréltem le a Yate Loon ventit ezem az oldalon található legelső 120x120x25-ös ventire. Ez kicsit erősebb (80CFM), de nem tudom hol kell szabályozni a pörgési sebességet. Így most olyan hangos, mint 1 botmixer
Valaki tudna nekem ebben segíteni, hogy hol lehet beállítani, hogy a táp terheltségéhez mérten csökkentse/növelje a venti pörgési sebességét? BIOS-t átnéztem, de nem találtam semmit
Válaszokat, ill. segítséget előre is köszönöm!
Üdv. Zsolt! -
RudiSteel
tag
Sziasztok!
A jelenlegi házamban Chieftec PSF-180MP táp van, ami igen hangos. Mások javaslatára ventit szeretnék benne cserélni. Tudnátok ajánlani ehhez megfelelőt?
-
wd.taz
aktív tag
Szia!
Most raktam össze egy konfigot a lányomnak.
ASRock H61M-GS + G1610 + gyári hűtő, a többi nem lényeges. Ez is csinálja.
Azért csinálja, hogy a hűtőbordán lévő, még nem odasült port, eltávolítsa.
A saját gépem ASRock Z77Ext4 + 3570K + Alpenföhn K2 is így indul.
A C2D procik óta, a céges Lenovo gépeink is mind így indulnak.
Kevesebb karbantartást igényelnek.... és, hogy ki lehet-e kapcsolni?
Nem tudom, de engem nem zavar.
Tazi
-
tibizje
tag
Üdv. Van egy FSP 400-60APN tápom, és hát a ventije nekem zajos. Lehetne esetleg cserélni egy halkabbra? Ha igen, kb mennyibe kerülhet egy ilyen csere?
-
-Edy-
csendes tag
Sziasztok! Nem táp venti kérdés, de talán elmegy egyszer...
Asus P8 B75-V, Cooler Master GX-450, G1610, SSD kingston 300V, kingmax 4G
- összeraktam őket, induláskor(OP rendszer nélkül) a csipogás után a CPU ventilátor
erősen felpörög, majd lecsökenve beáll egy sebességre.
Mindig felpörög induláskor, bárhogy is állitom CPU Q-Fan Controlt a Bios-ba.
Normális ez? Járt még valaki igy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Deepcool FL12R (R-FL12R-WHAPN3-G) Tesztelt, újszerű állapotban
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- EK-Vardar / Lian Li UNI Fan SL120 V2 / Lepa BOL.Quiet / EK-Meltemi - Ventilátorok, Fiók kisöprés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest