Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LG LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz Darksiders84 #38196 üzenetére
Márkaszervizben olyan 20k körül szokott lenni, ha jól emlékszem.
-
Darksiders84
aktív tag
Igen tisztában vagy mindennel már csak rá kell találnod a tiédre. Nekem sikerült magyar 1 tulajosat 160 ezer km-rel nagyon rendes családtól mondták nyugodtan mehetünk szerelőhöz szóval átlett vizsgálva alul belül mindenhogy. Amúgy vannak arcok furcsa szokásokkal eladóként de aki keres az talál.
-
Darksiders84
aktív tag
Most viszem olajcserére és a kérdésem hogy a váltónak az olajcseréjére mennyit szoktak kérni mert a síma motorolaj szűrőkkel kb 18 ezer és a váltóé? 10 éves Swift
-
@tco@
aktív tag
válasz Darksiders84 #38191 üzenetére
Akkor reális árban nézegettem őket, bár 1.2M a plafon. Vidéken vannak gyanúsan szépek millióért is. Majd megnézek párat
@Darksiders84: KM óra állás tőlem lehet 50 meg 350 ezer is, nem izgat, a szervízkönyvet is simán lehet hamisítani. A leghihetőbbek pont a kb 180-260 ezer köztiek, de kétlem, hogy ne menne el a motor simán fél milliót is...szóval ez mindegy nekem.
Mivel a váltóhiba és az ABS-kocka is bármikor beüthet, nagyjából csak a külső, és a motor állapota ami döntő Nem véletlenül nézek 2007 utániakat, a facelift és 1-2 visszahívás ami addigra megtörtént, már kicsit jobbá tette őket.
-
jézusom
addikt
válasz Darksiders84 #38193 üzenetére
Az biztos, hogy a vásárlók is tehetnek erről. Nem kéne naívnak lenniük
-
Darksiders84
aktív tag
válasz jézusom #38192 üzenetére
Igen ez igaz de szerintem amit tekernek azért teszik hogy még eladható kategóriában legyen mert 200 fölött már nem annyira vonzó 3-400 meg pláne attól függetlenül hogy azok is lehetnek megkimélt szép és jó állapotúak de a lényeg eladás oldalról a megszabadulás. A másik véglett szintén hibátlan garázsos alig használt pl 10 éves 50 ezer km és gyanusan olcsó jóval ár alatt 2-300 ezerrel. Nagyon körültekintőnek kell lenni és szerelővel megnézetni.
-
jézusom
addikt
válasz Darksiders84 #38191 üzenetére
Hát nem tudom, én most nézegetek régebbieket, de nem érdekel a km. Oda tekergetik, ahova akarják.
-
Darksiders84
aktív tag
-
@tco@
aktív tag
Nézett valaki mostanában eladó 2005-2010 közti Swifteket élőben is? Jelenleg hahu-n 124 darab 07-10 közti klímás van (ami engem érdekel), és marhára ugyanolyan minden tekintetben egy 900 ezres, meg egy másfél milliós is a hírdetés szerint. Ennyi hulla lenne, vagy csak nincs rá kereslet már...? KM óra állást nem is nézek, szóval nem arról van szó, hogy az alacsony óraállás veri fel egyes autók árát (persze az is).
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
A zeneszámok között szünet nélküli váltást , folyamatos (gapless) lejátszást mikor valósítják már meg? Röhej, pedig ez szinte alap, és kb 20 éve megoldott dolog egy zenelejátszóban.
Nem lehet egy koncertfelvételt folyamatában meghallgatniAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz blakey #38186 üzenetére
S-Cross csoportba ezt másolta be valaki (oroszról fordítva):
a) A CarPlay nem indul el automatikusan a rendszer bekapcsolásakor.
b) Ha nagy felbontású videót játszik le, akkor a képernyő "lefagy", ha a gombot tovább nyomják.
c) A hangot nem lehet lejátszani, ha a fej egységet be- és kikapcsolja egy csatlakoztatott USB-kártyával.
d) Nem lehet zenét lejátszani az utolsó felvétel után a zenei mappában, ha az ismétlő funkció ki van kapcsolva.
e) Az érintőképernyő jobb működése.
f) Ha hangvezérlést használ, akkor indítsa újra az SLDA eszközt egy bejövő hívással.
g) A SLDA eszköz csatlakoztatása, amikor Bluetooth-kapcsolaton keresztül egy mobiltelefonra csatlakozik, majd a kormánykeréken lévő MODE gombbal a Bluetooth audio elemet választja.
h) Éjjel mozgásban a képernyő egy pillanatig fényessé válhat.Illetve többen említik, hogy a tolatókamera képe kevésbé "darabos". Én még nem sokat próbálgattam azóta.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Van valami változás, vagy látszólag semmi és inkább "belső csíszolás" történt?[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem tudom, de ha feltetted akkor meg is nézheted. Tudtommal 1860.1, itt is az frissebb.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Ha valakit érdekel az új SLDA frissítés, ha minden igaz 1860.1-es Vitara, S-Cross, még nem telepítettem. Nem tudom meddig él a link.
-
tboldi
nagyúr
válasz jézusom #38175 üzenetére
Nem vagyok járatos a dologban, de emlékeim szerint a következőket lehet tenni:
- Ha a forgalmiban szerepel a teljes motorszám, akkor kénytelen leszel elmélyedni a bürokráciában, és így csak hivatalos bontóból lehet motort szerezni, ahol adnak róla papírt, hogy minden rendben a cseredarabbal, illetve csak egy szerelő építheti be, majd külön műszaki vizsgára kell vinni az autót az összes dokumentációval. Végül a kormányablakban kérhetsz új forgalmit.
- Ha csak egy rövidebb motorkód szerepel, az a legszerencsésebb eset. Azonos kódú motort minden további nélkül be lehet szerelni akár otthon is, nem kell semmit papírozni. A kutya nem fog rájönni, hogy valaha motort cseréltek.
- Ha pedig egy 1,3-ast szeretnél betenni, akkor ugyanaz a menete, mint az első verziónak, csak ezen kívül még kell minden olyan dolog is, amiben eltérés volt a két modell között (pl. nagyobb fék, erősebb futóműrugók, stb.).
Ehhez talán kell átalakítási engedély is.A tévedés jogát fenntartom!
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz Darksiders84 #38176 üzenetére
Biztos, hogy papírozni kell a motorszám miatt, csak kérdés, hogy mikor mennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
válasz Darksiders84 #38176 üzenetére
-
jézusom
addikt
Üdv újra!
Írtam, hogy beázott az autó.
Ha esetleg odáig fajulna a dolog, hogy a motor kuka, akkor mik a lehetséges megoldások? Úgy nézem komplett motort lehet kapni, mennyiért lehetne beszereltetni, és a a papírokkal mi a helyzet? Vizsgáztatni kell?
Ha esetleg 1,3-as motort találok 1.0 helyére, az bemehet?
-
őstag
De azért látni jobban lehet vele De semmi bajom a vitarával az eleje jobban is tetszett, de a méret és a felszereltség eldöntötte a kérdést (mondjuk nekem az scross eleje is tetszik facelift óta, facelift előtt is majdnem megvettem, de azt az elsőt nem bírtam megemészteni, tényleg ízlések és pofonok).
-
tomi5244
őstag
-
M_AND_Ms
veterán
válasz jézusom #38161 üzenetére
Én is azt mondom ne indítsd el! Még csak ne is indítózz!
Lehet az elektronika beázása mentett meg a nagyobb bajtól, mert így amiatt nem tudtad a motort megmozgatni. Azt írtad a légszűrőnél állt a víz. Nagyon valószínű, hogy szépen teleszívta magát és a hengerekben is van. Az meg nagy bajt okozhat ott, ha megpróbálod elindítani.
Én is azt mondom, tréler, vagy vontatás a szervizig. Az egésznek, így töredék költsége lesz, mint amúgy.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
blakey
titán
válasz racerx #38159 üzenetére
TPMS 11e körül volt, 22e a kereskedésekben, nen?
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Tegnap sikeresen megúsztattam az autót, egy pocsolya közepén megállt, mint a szög, haza is kellett vontatni.
1.0gl 2003-as szegény.
Szerintetek nagy baja lett? Ha eláll az eső, kimegyek megnézem szétszedek amit tudok, de félek szerelő kell vagy a motornak is annyi.
Próbáltam indítgatni az esőben, de de csak egy nagyon halk kattanást hallottam, nem is tekerte a motort. A lámpák még működtek.
Egyébként vicces, hogy megálltam, egyből ledudáltak, nem jött volna a gyökér segíteni. Nem tudom hányan szenvedtek ott, alig fértek el, inkább félreálltak, de ki nem szálltak.
De aztán két autó is megállt segíteni, el is akartak vinni, de nem laktam már messze, plusz velem volt 2 kutya nekik ez úton is köszönöm -
yaneez
csendes tag
válasz tboldi #38153 üzenetére
Nos, nézegettem anno én is az árakat, nem vagyok a saját zsebem ellensége, de minimális lett volna a különbség a szalon és a magam által össze legózott szett + szállítási költség díja (gumi+TPMS+felni) között, így maradt a kényelem.
Manapság sem kapod meg igazán olcsóbban a csomagot. Felni + Tpms ára azóta sem igazán változott. Noname gumival spórolhatsz esetleg egy keveset, de ha már új autóra van pénz, akkor a gumin nem spórolunk ugye -
tboldi
nagyúr
válasz yaneez #38151 üzenetére
Nem is a gumival van a baj, hanem a csomag árával. Ennyiért jobbat is kaphatsz, ha magad állítod össze.
(#38152) Benhill: Erről a márkáról még soha nem hallottam.
A gumis topikban több sikerrel járhatsz.
-
yaneez
csendes tag
-
tboldi
nagyúr
válasz Benhill #38148 üzenetére
Én külön-külön raknám össze, mert az a Yokohama, amit a szalonokban árulnak, nem a legjobb. Vagyis annyiért lehet jobbat is találni.
A felni és a gumi jöbet valamelyik ezzel foglalkozó webshopból, a szenzorokat meg valamelyik Suzuki alkatrészekre specializálódott boltból rendelném.Bővebben -> gumi és felni topik
-
Benhill
senior tag
Téli gumi szettet hol érdemes venni acélfelnivel és szenzorral?
Vitara 2018, lassan itt az ideje.
-
félisten
Gondold át a dolgot újra szerintem... Nem a CVT miatt vonyít a kocsi ha vonyít is...
Ugyanazzal a motorral ha nem váltasz el hanem csak padlózod az is vonyítani fog, bár ez inkább csak a kis motorok jellemzője.
Illetve pont amiatt, hogy állandóan változik az áttét folyamatos tempó mellett jóval alacsonyabb fordulaton megy a motor is
-
Darksiders84
aktív tag
2007-es Swift helyzetjelző elől nem ég távolsági tompított többi minden hátul is működnek. Megnéztem a biztosítékát külön van bal és jobb de kivenni nem tudtam nagyon erősen benne van és ránézve jó állapotú nincs szétolvadva a kis belső szál de amúgyis furcsálom mert akkor nem lenne rendes világítás sem rajta ha a biztosítékkal vagy izzóval lenne gond mondjuk nem értek hozzá még nem cseréltem soha de jó lenne itthon megoldani nem kéne villamoságishoz vinnem. Kösz ha tud valaki valamit.
-
Dvix
senior tag
válasz Sza_Sa #38143 üzenetére
távol keleten már lehet kapni a kisebb motorizált verzióit, nálunk 1.5 ös benzinessel fog megjelenni és YouTube-on is csak körüljárják az autót nem voltak még angolul tesztek. Európában 2019-re tervezik a megjelenését. Szerintem pofás lett, bár én nem tudnám kihasználni.
-
Sza_Sa
senior tag
De rég voltam már erre, remélem minden ok mindenkivel. Jimny mikor jelenik meg, tudni róla valamit?
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Darksiders84
aktív tag
válasz r.levente75 #38141 üzenetére
Nagyon jó köszi
-
r.levente75
addikt
válasz Darksiders84 #38140 üzenetére
Ott vettem én is 500 huf volt a pár.
Méretre vágtam és sanyi. -
Darksiders84
aktív tag
válasz r.levente75 #38139 üzenetére
Na az jó van közelemben Bárdi akkor kb 2 ezer ablaktörlő helyett csak a hátsó gumi max 1 ezres vagy lehet hogy csak szettben árulják az elsőkkel együtt mind 3. Árban neked mennyi volt?
[ Szerkesztve ]
-
r.levente75
addikt
válasz Darksiders84 #38138 üzenetére
Elég sok autósboltban van csak gumi is.
Pont most pótoltam én is. -
Darksiders84
aktív tag
2007-es Swift hátsó ablaktörlőm gumija leszakadt. Lehet valami utángyártottat kapni pl Tescoba gondolom csak gumi már nincs hanem egyben a törlőlapáttal vagy rendeljek valamelyik alkatrészesből?
-
Dvix
senior tag
Persze, manuál váltó dukál, én csak kíváncsi vagyok a 2.4 -es szívóval / kizashi autóval való tapasztalatokra! van e itt a fórumban?
[ Szerkesztve ]
-
Dvix
senior tag
Nekem nagyon tetszik a Suzuki Kizashi. 2,4 egyszerű szívó...hmmmm. zene füleimnek. Kár h idehaza csak folyamatosan CVT váltóval árulják használtan Ha akar egyet az ember meg kell bízni a neppert.
Gondolom itt van tapasztalat 2,4-es motorral közületek, elvégre a grand vitarákba is szerelték. Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
-
-
addikt
Ha valakit érdekel egy S-Cross írjon rám nyugodtan!
Jó szerencsét!
-
dobost
senior tag
-
wolf033
senior tag
Üdv! Nem tud valaki véletlenül bontót ahol SX4 első lököst tudnék venni? Pár bontót hívtam már de lukra szaladtam mindegyiknél. Köszi.
-
őstag
válasz dobost #38109 üzenetére
Hegyeket reggelire eszik A rövid utakat nem szereti fogyasztásban. Nekem van egy 2*3 kilométeres szakaszom majd minden nap. A szlovén hegyi utakon a nyáron éppen javított a fogyasztási arányokon a jazzel szemben (jazzt néhány helyen azért kegyetlenül ki kellett pörgetni, az scross meg felment nyugisan nyomatékból).
-
dobost
senior tag
válasz Tom1939 #38108 üzenetére
Köszi az infót, ma megyek szalonba kérni egy utolsó ajánlatot, hogy mennyit engednek a feléből aztán megrendelem.
A mostani Ford Focusom (2003, 1.4) 10 fölött eszik a Budai hegyeken átvágva klímával, úgyhogy nem lepődök meg a fogyasztáson, bár azért reménykedem még, hogy 7-8 körül megáll majd vegyesben. -
őstag
válasz dobost #38107 üzenetére
Nekem 1.4t automatám van, és szerintem megéri Rángatás csak akkor van ha hirtelen van gáz és fék kombináció és nem tudja eltalálni mit akarsz, de ritkán fordul elő. Különben szépen vált, autópályán is bírja erővel, az emelkedőkön itthon nem nagyon kell visszakapcsolnia 6-osból.
Motorféket szépen lehet kezelni a manuális váltással a kormány mögött lévő fülekkel. Én mindig azt teszem. Egy bizonyos idő után szépen visszavált D-be, nekem valahogy mindig jókor amikor már nincs nagy lejtő.
Nekem allgripes van (csak árukapcsolással adták az automatát múlt évben), tehát anélkül 1 litert kb. levonhatsz, de budapesti nagy forgalomban nekem bekap nyáron is 10 litert. Szerintem ez teljesen normális csak szólok. Kb hasonló üzemben (autópálya és Budapest) a feleségem 1,3-as jazze 5,7 litert vall be (az scross vegyesre 8,1-et).
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Eljutottam odáig, hogy a héten megrendelem az Scross-t indigókék színben 1.4T motorral.
Már csak az a kérdés, hogy megéri-e az automata +400ért...
1.6 Vitara automatában ültem, ott jól váltott, ha kicsit nyomtuk a gázt, akkor alacsony fordulaton váltott, de bő gáz mellett engedte pörögni is a motort, úgy tűnt jól működik, viszont sajnos demó autónak nem nagyon van automata Scrossból.
Akinek van 1.4T automata váltóval: mi a tapasztalatotok? Jól vált? Nem rángat az autó kigyorsításnál illetve ha motorfékkel megyünk lefele váltás esetén?
Ajánljátok?
Budapesten belül ma is dugóztam 1 óra 10 percet, és ide azért kényelmes lenne.Köszi!
Üdv,
Tamás -
tboldi
nagyúr
válasz Darksiders84 #38105 üzenetére
Általában 2 biztosítéktábla van: egy a motortérben, egy pedig az utastérben a kormány alatt. Nem tudom, hogy a helyzetjelzőké melyikben található, de a fedél alján kell lennie egy matricának, ami jelöli, hogy melyik melyik.
Persze, bárhonnan beszerezheted, csak arra figyelj, hogy méretben jó legyen (normál vagy kicsi késes), illetve az áramerőssége is pont ugyanakkora legyen. Ha van a készletedben pont olyan, akkor azt is nyugodtan használhatod.
[ Szerkesztve ]
-
Darksiders84
aktív tag
válasz domojko #38103 üzenetére
Nem értek hozzá de létezne hogy egyszerre a kettő adta meg magát? Ezért gondoltam inkább a biztositékra de azt hogyan tudnám én meg itthon nem szerelőnél hogy mégis melyik lehet? Majd megnézem a könyvét hátha benne van de ha mégis bizti azt honnan tudok beleillőt hirtelen venni Tesco esetleg vagy van izzókészletben az is talán?
[ Szerkesztve ]
-
domojko
senior tag
válasz Darksiders84 #38101 üzenetére
Valószinű hogy csak az izzók égtek ki. Kb 2 perc a cseréjük.
Vannak olcsóbbak és drágábbak, normál-emeltfényű-szinezett-led.
[link] -
tboldi
nagyúr
válasz Darksiders84 #38101 üzenetére
Vagy biztosíték, vagy izzó - mindegyik párszáz forint csak.
-
Darksiders84
aktív tag
2007-es Swiftnek mennyibe kerülhet az első fényszóróknak a helyzetjelző világítása mert nem ég csak hátul a fék+rendszámtábla fény. Rendes világítás van működik távolsági is de a kapcsolón az első állás a helyzetjelző ugyebár aminek elől is kéne nem csak hátul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest