- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Mercutio_ #13163 üzenetére
Az a helyzet, hogy a TRIM-et az SSD-n kívül az operációs rendszernek, sőt még az alaplapi drivernek is támogatnia kell. A TRIM parancsot ugyanis az operációs rendszer küldi el a SATA-meghajtóprogram felé, majd az továbbítja az SSD felé. Jelenleg csak a Windows 7 és a Windows 2008 R2, illetve a Linux 2.6.33-as kernele támogatja. A Windows Vista és Windows XP tulajoknak, illetve a korábban kiadott kernelre épülő Linuxot használóknak más megoldást kell találniuk. Erre hivatottak a különböző "garbage collector" (GC), azaz szemétgyűjtőként ismert programok, mint amilyen az Intel-féle SSD Toolbox vagy az Indilinx-vezérlős SSD-khez írt wiper, illetve a Linuxos wiper.sh, az erre épülő DiskTRIM és a hdparm. A GC-programok általában az SSD felülírhatóként megjelölt területeit írják teli FF-fel (255-ös érték), így létrehoznak egy akkora fájlt amekkora az SSD-n található szabad terület, majd letörlik azt, így gyakorlatilag megtisztítják az SSD "felületét". Ez a megoldás lassú és körülményes, mert a programot manuálisan kell futtatni, de még mindig jobb, mint a semmi.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mercutio_ #12722 üzenetére
Hódólatom az uraknak!Kb.ez a 10-edik topic amiben próbálok útmutatásra lelni...A kérdés az lenne,hogy használ e valaki MSI 770c-45,esetleg c-35-ös lapot(tudom ez am3-as
)?Érdekelnének a sajátosságai nyűgjei,memória kezelés,bios,stabilitás és úgy álltalában jó e ez a lap?Arról találtam infót,hogy elmebetg módon húztak vele procit és 360fsb-t is tud a lap ami bíztató
Eddíg Giga 770DS3-aslapom volt amivel nagyon meg voltam elégedve,mind tuning és stabilitás terén(kivéve a tetü biosával nem
)és minimum egy ilyen szintü lapot keresek.A segítséget és tanácsokat előre is köszönöm!
Gyiku:Már megint te???
-
band1103
őstag
válasz
Mercutio_ #11576 üzenetére
Úgy beszéltek erről a dologról mintha menne a videokari HCF-be csak nem lenne értelme úgy használni. Ne vezetések már félre szerencsétlent így is eléggé el van tájolva. Nem is kellene arról beszélni hogy megéri-e és stb... Elég annyit tudni hogy a Hybrid CF-et kízárólag az IGP és egy HD24xx vagy 34xx karik összekapcsolására találták ki. Mással nem működik és nem is fog. És ez alól nem kivétel sem a hd36xx sem a HD45xx. Jelenleg csak és kizárólag a 24xx és a 34xx-es szériákkal megy a HCF. Ekkor jöhet az amit viszont jól írtál hogy azért nem fog mert nincs is értelme, de nem ezzel kellet volna kezdeni hanem tisztázni az alapvető dolgokat a srácban hogy képben legyen.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mercutio_ #11110 üzenetére
Alulfeszeléshez CrystalCPUID vagy RightMark CPU Clock Utility (RMClock) ajánlott CnQ helyett.
Én most speciel CrystalCPUID-t használok, mert RMClock-kal véletlenszerűen lekapcsolt néha a gép. Mióta lecseréltem CrystalCPUID-re a lekapcsolgatások megszűntek.
-
HERR Z
veterán
válasz
Mercutio_ #11108 üzenetére
b3-mas phenomok mennek, lefele tudod mindnek csökkenteni a szorzóját -igaz én 9950-nel szarakodtam annó
jw-ben feszt ne ott állíts ahol a ramnak hanem az egyel bentebbi menüpontnál....1.2V f3-man elég kaksi, f2-esem tudott 1.225V-ot ugyanabban a lapban ami köztudottan trágyább mag
cnq alulfeszelés esetén nálam = off, az csak egy plusz hibalehetőség -
Gyuri27
félisten
válasz
Mercutio_ #10570 üzenetére
Nyilván csinál egy vissza állitási pontot. Rakd fel igp-re az egész csomagot. Mikor belerakod a vga-t meg csak simán a drivert tedd rá. Azzal szvsz nem lehet baj.
Vazz vasvillával eszem a nyulpöritKonfigos: ez van akkor mikor megvan a hardver a driver meg nincs. Mit szoptam az agp-s 2600-l
Szerintem mikor tuningolsz valami értéket is növel az igp-nél azt kell megkeresni és fixálni. Állisd alacsonyabra az igp-t. Mondjuk 700-ról 600-ra és úgy tuningolj (már ha lehet). Chipset-nek is kellhet kis + fesz, már csak a drop miatt is.
-
Konfigos
őstag
válasz
Mercutio_ #10570 üzenetére
Jól emlékszel de eladtam mert kellet másra a pénz meg amúgy se használtam ki az age of 3-hoz és a nethez
.Azért ez a hd3300 már jóval túlnötte magát az integrált vga fogalmával szerintem, ezért is vettem 790gx-es lapot
Nekem fent van a driver a hd3300 hoz és feltettem hozzá a legújabb catalystot. Gyárilag mikor rányomtam az alaplap cd-jén az ati chipsetre amiben a vga és catalyst is volt azzal nekem csikozta a képernyőt CCC else tudott indulni tehát annyit ér mint halottnak a csók.Én feltettem a legujabb catalystot utána fejrálllt a gép 256szin minden, majd manuálisan megfrissitettem a driver-t a vgahoz, restart, és után ment a vga is rendesen és a CCC is
-
szki
őstag
válasz
Mercutio_ #10440 üzenetére
Bátyámnak kell gép csak internetre, email-re és Word-re. Eddig PIII 1000MHz, 256MB RAM volt neki, de kinyiffant a gép. Most megkapja az én fölös alaplapomat (meg táp, ram, stb), és egy új proci mindenképp kell. Fontos az alacsony fogyasztás is, mert sokat megy a gép. De elég a legolcsóbb proci! Fél év múlva megkapja az izmosabb procimat is (X2 4200+), amikor én váltok Phenomra az új GA-MA78GPM-DS2H alaplapomban
. Akkor talán 1 v. 2 ezresért beszámítják majd a garis Sempront...
-
SpZ
senior tag
válasz
Mercutio_ #10192 üzenetére
gépem lásd profilom -> asszem az elég jó játékra
ezt energiatakarékosnak szánnám max öcsémnek akadjon min-en az assasins creed,
non stop letöltésre lenne fontos hogy halk legyen,
Msi asus nem szeretem szval kivárzva és integrált vid kártya is, van itthon 1 gb 667mhz ddr2 nanya ramom az menne bele van 1 400w deer táp noctua ventivel így jó halk, maxtor winyó, gépház Van ,de alaplap, vid kártya proci kell,
Prociban ragaszkodom AMD 4400+ G2 Stepping + Swif 800ventri ez 8k ért halk és elég erős, de pcie-t se szeretnék főleg nem nvidia-t, csak ha van olcsón ati pcie-ban ami veri az agp-s 2600xt,
Kb ennyi XD -
Ayg0
senior tag
válasz
Mercutio_ #10122 üzenetére
Szerintem viszont teljesen más szitu, ahogy a HD3850 is teljesen más teljesítménykategóriába sorolható, mint a HD3470... De nem is ez volt a lényeg, hanem, hogy mekkora vakítás ez a fajta a 3-way HCFX AMD részéről, mert a teljesítménye nevetséges egy gaming platformhoz, pedig aként aposztrofálják. Inkább munkához vagy esetleg multimédiás pc-be tudnám elképzelni.
-
leviske
veterán
válasz
Mercutio_ #9396 üzenetére
Nem írtam olyat, hogy komolyabb az IGP az nV-n.
IGP-s nV lapok vannak, amik komolyabbak. Azért meg lehet nézni, hogy a 780a-ra mik épülnek és a 780G-re mik épülnek...
Azért egy Crosshair II-t mégsem lehet összehasonlítani egy Sapphire 780G-vel. Teljesen más kategória a kettő. És ezért nem hibáztatom az AMD-t, csak a gyártókat.
És ezért is lenne jó, ha a 790GX-et picit felkapnák.
-
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #8483 üzenetére
Vazze, leszarom az olcsó alternatívát, ha olyan fizetést kapok. Pedig akkor sem kerestem halálra magam, mégis meg tudtam venni a minőségi cuccokat.
Megj.: szimpla közgazdasági tény, hogy ha csak jó minőségű cuccokat gyártanának, azok is olcsók lehetnének, csak akkor nem tudnák gerjeszteni a piacot. Az meg előbb-utóbb úgyis összeomlik, ez is törvényszerű. -
AtHoS
nagyúr
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mercutio_ #7400 üzenetére
Abból a képből semmi sem derül ki.
Mindössze annyit lehet látni, hogy a hagyományos kialakításokhoz képest (csak az IGP van ill. BIOSban kikapcsolt IGP melletti külső VGA) mennyit jelent teljesítményben a Hybrid kialakítás.
Ennyiből arra következtetni, hogy az IGP kapcsol le hybrid kialakításnál nem lehet, mert nem is erre készült a bemutató kép.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Mercutio_ #7206 üzenetére
Akkor gondolom az pontosabb, hogy egy viszonylag hozzáértő felhasználó számára is a maximális tuning annyi, amennyit feszemelés nélkül el lehet érni az adott CPU-val.
Hogy valaki éppen hogyan forrasztgatja össze-vissza az alaplapját az az ő dolga. Attól még más ezt nem fogja csinálni
To all:
Meg van a 3200MHz -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
Mercutio_ #6993 üzenetére
Sztem nem érdemes azért várni az új chipes lapokra, mert tudnak hibrid módban menni, most néztem egy méréstesztet, 1-2% eltérés van az intvga-k és a külső vga-k között 2D-ben. Olyan vga-t kell venni, ami tudja c'n'q-hoz hasonló fícsőrt, hogy lentebb veszi az órajelet ha nincs szükség kraftra, most meg nem mondom mi a neve.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mercutio_ #6577 üzenetére
A Gigabyte MA69GM-S2H mobóra van S3H-s modbios, amivel ugyanaz lesz megtalálható a BIOS-ban, mint a nagytesóéban. Nemtudom, hogy F5-ből elérhető-e már, de F4a-ból találkoztam vele és mindössze egyetlen byte csak a különbség.
Szóval azzal a BIOS-al egy mATX-es tuninggép lesz a lapból
-
nesa
veterán
válasz
Mercutio_ #6570 üzenetére
Nekem abit KN9-s NF550-nel volt bajom veluk egyszeruen szarvolt nemis ragoznam tovabb.
diablo1984 !
Bazz most jut eszembe 1x aztigertem neki hoyg tobbet nemszidom hanem dicserem...szal szuper ramok azok mindenki csak olyat vegyen semmivel nem utkozik mindenve jo sot vonohorogra akasztva jol huzhato is...
-
engusz
veterán
válasz
Mercutio_ #6254 üzenetére
Csak csendben válaszolok: 3600+-os X2-m volt. Azt gondoltam, hogy mindenre elég lesz. Aztán kitaláltam, hogy kell egy komolyabb VGA, mert most már 10-12 játék összegyűlt, amivel az alaplapi (6150) videokártyámmal képtelenség lenne játszani. A 8600GT(S) és 8800GTS között vaciláltam, mikor bejelentették a 8800GT-t. A témát jól körüljárva kiderült, hogy bizony a 3600+ kevés lesz a kártya alá. Ezért lecseréltem egy 5600+-osra. De sajnos ezzel sem éri be a kártya. Az eredeti 2800 MHz-et 3000-3200-ra emelve látványos gyorsulás tapasztalható, bármelyik játékról legyen szó. Ezért szeretnék egy jobb alaplapot, amivel lehet tuningolni. Amivel a memóriákat is ki lehet hajtani.
-
bnss
veterán
válasz
Mercutio_ #5731 üzenetére
64 bites XP esetén van csak értelme a 4Gb memóriának.
Melyik lapra gondolsz, a GIGABYTE GA-MA69G-S3H-ra? Annak van mATX-es változata: GIGABYTE GA-MA69GM-S2H
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mercutio_ #4418 üzenetére
A vga-s akcióra nem buzditottam, az benne volt a hsz-be.
Az inteles tétel sajnos igaz (és véresen komoly). Van itt pl boltos kollega akinek majdhogynem kötelező intelt eladni, mert a fönök és a szervizesek azt ismerik. Nézd meg a p4-s idők javát. A p4 és a cerka nem volt sehol mégsem tudott az amd 20 enyimennyi %-nál följebb kerülni. Pedig fogyasztásban, melegedésben, 3d-ben jobb volt az amd.
Nézd meg most mi megy 5 év alatt csináltak egy normális procit és mindenki hasra van esve.
Persze ezt a gyors váltást 965-p35-x38 már senki nem veszi észre, csak mikor fizetni kell a kasszánál 1.5 belül háromszor (mert az intel valamit mindegyikről lespórol az x38 meg még melegszik is).
A múltad figyelemre méltó.
Ezennel elnézésed kérem!
AtHoS-ftc: igen igaz a lapot és a vga-t ki lehet bontani, de ha az asus azt mondja, hogy mindenik termékben benne van a matrica akkor lehet verni az asztalt. Ezért mondtam, hogy lehetne levelet irni pl asusnak, gigának mert ők normálisan itt vannak a magyar piacon. Van magyar honlapjuk is.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Mercutio_ #4398 üzenetére
Összekevered a dolgokat. A GetAll3 akciónak semmi köze a VGA-beszámításhoz.
VGA kártya ára visszaigénylésének módja le van írva az oldalon, amelyen anno belinkeltem. Csak egy bankszámlaszám kell hozzá, amelyre átutalhatják a pénzt, miután megkapták a régi kártyádat (mármint a VGA-t, nem a bankot), illetve a regisztrációt a vásárlásról. Nincs feltűntetve ott semmiféle megszorítás. Miért is tennék, nem erre találták ki.
Egyebekben egyetértek az előttem szólókkal. Mind2 akció nagyban el van hallgatva.
Honnan tudhatnánk, hány elavult kártyát küldenek vissza a Mo-ra behozott újakért az azokat felvásárlók? (Mert valahogy mindig van piacuk a használt kártyáknak.) Dupla haszon a kereskedőknek, majd bolondok lesznek reklámozni! (Gondolj bele, min. 50 $-t spórolnak minden egyes VGA kártyán!) Mellesleg a boltosok topicjában is gyorsan elültek a GetAll3 akció alig észrevehető hullámai. Egy hozzászólás érkezett valakitől, aki még nem látott ilyen jelölésű dobozt. Állítólag.
Tényszerűen: ismersz olyan személyt, aki járt a Holdon?
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- BMW topik
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS notebook topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest