- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #12712 üzenetére
Rendben, segítek majd benne.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
MasterDeeJay #12681 üzenetére
-
TomBoy1986
veterán
válasz
band1103 #12654 üzenetére
"A fejlesztéssel Nem lesznek szebbek vagy gyorsabbak a filmek, vagy nem jön be hamarabb a kedvenc weboldalad vagy nem töltődik le gyorsabban a kedvenc filmed-sorozatod."
Na az a rész egy nagy tévedés, pláne ha többablakos Firefoxot vagy éppen IE-t használ. Két mag elengedhetetlen, sőt...
Tudom jól, mert most is használok egymagos rendszert. Ha pl. videólejátszó oldalt néz az ember, akkor a szaggatás nagyon keményen elő tud jönni. -
TomBoy1986
veterán
válasz
madd dogg #12637 üzenetére
Ami fel van tüntetve az nem azt jelenti. Az a szabvány szerinti feszültség. Annál jóval többet képes adni neki...
A hűtés nem árt a fet-ekre, de anélkül is lehet boldogulni, mégpedig úgy ahogy írtad is, azaz csak pár borda szükséges.
Én azt mondom neked, hogy ebben a 20K körüli kategóriában nem találsz ezeknél jobban felszerelt, s jobban használható lapot, feljebb viszont természetesen igen. Egyébként én a DKA790GX Platinummal 280 feletti FSB is elértem. Amire figyelni kell az az NB/L3 szorzó és az ACC Phenom I-nél.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #12635 üzenetére
Elhiszem, de attól még tényleg ennyit lehet benne adni. Viszont még nem volt rá precedens, hogy beállítottam volna ennyit a benne lévő KingMaxnak
-
TomBoy1986
veterán
válasz
madd dogg #12630 üzenetére
Ebben a kategóriában a legjobb lapjai az ASRocknak vannak.
Ezekre gondolok:A legutolsóval simán elértek 3.9GHz-et Phenom II-nél.
MSI lapok pedig baromira nem 1.8V-ig engedik, ezt nem is tudom, hogy honnan szedted...
K9A2 CF pl. 2.9V-ot is enged a RAM-nak, míg a DKA790GX és a Platinum verziója is 2.3V-ig. -
TomBoy1986
veterán
válasz
adorjant #12599 üzenetére
Bizony, az ASRock nagyon jól árazza a lapjait, s műszakilag is elég komolyak.
diablo1984:
Én csak egy "feature"-be futottam bele, amikor SP1-es XP-re toltam rá a komplett driverszettet... újraindítást követően hirtelen 4 bitben pompázott a monitor, de az SP2 felrakását követően megjelent a 32bit, azaz ennek a minimuma az SP2-es XP. -
TomBoy1986
veterán
válasz
ateszm #12594 üzenetére
Hasonló célra kért az egyik ismerősöm tőlem egy igazán költséghatékony konfigot, s abban ez a lap foglalt végül helyet:
Árához képest fantasztikusan jó lap. A BIOS-a még tuningra is elég komoly lehetőségeket mutatott fel, CPU feszültséget egészen 1.5V+ -ig tudtam emelni (1.3V-ról), szóval nagyon korrekt lap.
Ehhez még egy jó, olcsó 5050e és 2-4GB RAM, s kész is a kívánt konfig, ráadásul olcsón. Az övébe 1x2GB KingMax 1066-os került (későbbi bővíthetőség érdekében), s nagy megelégedéssel használja azóta is.
-
TomBoy1986
veterán
Ha megnéznéd esetleg a tesztben szereplőket
S szerintem csak te nem érted...
51-esre:
Elolvashatod a PH-st is, az is mindegy, mert a tesztek készültét követően rendesen átdolgozták a BIOS-t az 1.5-ös verzióban, s fontos AMD-s update került bele, aminek köszönhető a jobb eredmény.
Na meg már nem 0.05V-onként állítható a CPU fesz, hanem 0.01 stb... sok dolog belekerült. Viszont ezzel csak akkor leszel tisztában, ha fektetsz bele egy kis időt, s beleolvasol a topicjába.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #12346 üzenetére
leviske linkelte: [link]
-
TomBoy1986
veterán
válasz
venember83 #12182 üzenetére
Én is 7750-et javaslom és a J&W lapot. Ez egy jó páros.
-
TomBoy1986
veterán
Már kapni a Ramirisnál az ASRock 790GX-es lapját. Kissé húzós az ára, mert 22K nettó...
-
TomBoy1986
veterán
Fogyasztással kapcsolatban megnéztem pár dolgot: [link]
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #12118 üzenetére
Érdekes, s pont azt ami kérdez.
KicsiPit:
Nyugodtan vedd meg a DKA790GX Platinumot, nem fogsz vele rosszul járni. Olvass bele a topicjába, s meglátod mire alapozva mondom -
TomBoy1986
veterán
Ebben a kategóriában kb. annyit tudnak a lapok, hogy működnek, aztán többet nem is nagyon lehet szerintem ennyi pénzért elvárni
Azért írtam, mert irodába mindegy, lényeg hogy olcsó legyen.
kem:
Őszintén megmondom, hogy szerintem lényegtelen a RAM sebessége. Különbséget nem fogsz észrevenni akkor sem, ha 667, meg akkor sem ha 800. Ha belefér a keretbe, akkor nyilván jobb a 800-as. -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
joergie #11693 üzenetére
Szia!
Hasonló lapom van: ASUS M3N-H/HDMI
A tapasztalataim nem rosszak, de nem is a legjobbak. Kezdem azzal, amit előnyként tüntetsz fel, azaz a hangkártyával. A hangminőségét nem mértem ki, füllel meg ugyan olyan mint a 888-as és 889-esem, ami az MSI-ken van (nálam). Egy számomra fontos hátránya van, mégpedig hogy nem tudom kedvem szerint változtatni azt, hogy milyen jelent fogadjon, illetve adjon ki a hátlapon. Azt természetesen lehet, hogy milyen a hangszórófelépítés (2.0, 5.1, 7.1), de azt nem, hogy a kék dugasz éppen line in legyen, vagy front, vagy back stb... Ez meg azért rossz, mert nem egy hangrendszer van rákötve a gépre.
Második a BIOS. Kegyetlen puritán. RAM-ok tekintetében a finomhangolás abból áll, hogy beállíthatom a frekvenciát, s kész. Feszültséget lehet növelni, de iszonyatos lépésekben, a standard 1.8V után a következő az 1.98V. Utána már emberibb a skála.
Ha 800-as RAM-od van, mint nekem akkor bizony 800MHz a maximum, amit enged. Erre nem találtam megoldást, egyszerűen nem indul el, holott a RAM bírni jóval többet. Hiába adagolom a feszültséget, hiába csinálok akármit.. semmi. Valószínűleg kiolvassa az SPD-ből az infót, s ha annál magasabb freki lenne, akkor vége a dalnak...
Phenomhoz szükséges opciók állíthatók (HT, NB szorzó stb...)
Támogatja a CnQ-t és C1E-t mind A64 X2, mind Phenom CPU-k esetén, ami jó a fogyasztás szempontjából.
A fenti negatívumok ellenére azért stabil lapról van szó, ha kis fogyasztású gépbe szánod, az integrált VGA-val, akkor jó választás. Azért írtam le az enyémnek a jellemzőit, mert ez teljesen egy család, szóval a tiédre is kb. ezek lesznek igazak.
Gigabyteot meg szerintem se vegyél
-
TomBoy1986
veterán
A lényeges különbség a két lap között, amellett, hogy nincs integrált VGA az az, hogy a tápáramköre 2x annyi fázisból épül fel a Deluxe változatnak. Crosshair lapot ne vedd meg, emlékeim szerint nem támogatja az ACC-t, ami pedig fontos.
Tehát a Deluxeal nagyobb esélyed van extrémebb tuningra.
-
TomBoy1986
veterán
Akit esetleg érdekel, s nem látta: [link]
-
TomBoy1986
veterán
válasz
ArcticaN #11177 üzenetére
Ha nem akarod húzni, akkor vedd a lehető legolcsóbb 790GX-es lapot szvsz. FX és GX között elég sok különbség van, kezdve pl. azzal, hogy a GX-ben van egy int. VGA. Bár van egy olyan sejtésem, hogy kb. két cikket kellene átnézned eme témában itt (alaplapos tesztek) vagy pedig a wikipedián keresni az AMD 7x0 chipseteiről infót.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HERR Z #11082 üzenetére
A 790X-nek tudom, hogy nem ideális (magyarán DS4). Mint már korábban is mondtam Neked, hogy 880MHz volt benne a plafon 4 modullal, míg MSI-jeimben 920 körül.
De nekem édesmindegy, hogy mit vesz, hiszen se több, se kevesebb...
spgabor:
A DS4H nem véletlenül kerül egyébként annyival többe. SB750-es déli híd van rajta, ami tuning szempontból fontos. Azonban te nem szeretnél tuningolni, ergó felesleges ilyet venned, mert egyéb extrát nem nyújt. Amúgy tuning nélkül a DS4 is tökéletesen megteszi majd - de csak a legfrissebb BIOS-szal -
TomBoy1986
veterán
válasz
spgabor #11066 üzenetére
Mivel feltételezem, hogy nem akarsz RAM-ot is cserélni, ezért pl. egy ilyen megteszi:
[link] (140W-osat is támogat)Az MSI-knek semmi gondja sincs a KingMaxokkal - tapasztalatom szerint.
Vagy egy V2-es K9A2 CF is megteszi. De csak V2-es, mert a V1.0 az csak 95W-ig kezeli a CPU-kat, azzal meg ott vagy, ahol a part szakad...
Tápból gondolom nem kell papagáj módra megismételnem a többieket.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
spgabor #11033 üzenetére
Vissza kell osztani a RAM-ot, mert az ASUS nem eszi meg valamiért a KingMaxot. Nekem M3N-H/HDMI-ben a 800-asok, amelyek egyébként 900MHz felett is mennek még 800-on is instabilak voltak (feszültség ide vagy oda). Ha teheted, akkor cseréld ki másmilyen típusra a memóriát. Tehát nekem 667-en kellett használnom, hogy alapórajelen abban a lapban stabil legyen a rendszer.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10989 üzenetére
Éppen most néztem, kegyetlenül drága a VX450. 12-14K-s árra emlékeztem, most meg 17-18K. Annyiért nagyjából 620W-os moduláris CM-et is vehet, ami meg sokkalta jobb táp a VX450-nél.
De szerintem olcsóbb régiót kellene megcélozni, az 550W-os Gigabyte SuperB jó lehet, s az csak 11K.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10970 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy az már megvan. Nyilván jobb volna egy Corsair, de az tuti, hogy ez is vinni fogja.
-
TomBoy1986
veterán
A lélekben miért van B2-es Phenom
30K-ért, egyrészt kapsz:
- 9650-et, ami szintén 95W-os és B3-as, azaz javított
- 9850BE-et, ami ugyan 125W-os és 33K, de szintén B3-as. Én személy szerint ezt vennémAlaplapból meg... DS4-et inkább, bár azt sem ajánlom, az enyém 1 hónap után halt meg Phenommal, Oliverdáé pedig 1 egész napot bírt...
Hűtő... nekem volt rajta négy db, azt tudom mondani, hogy feszültségemelés nélküli tuning esetén egy Freezer 64Pro (vagy vele ekvivalens hűtési teljesítményű) tökéletesen elegendő hozzá. Ha feszültséget is emelsz... akkor esetleg Hyper 212 vagy Gemini, de ez ugye más árkategória is. Nekem Gemini II S van, jelenlegi viszonyok közt 2600MHz-en 45°C-on tartja terhelés alatt. A nyáriakról a logoutomon találsz egy írást.
450W-os táp pedig elég lesz mellé.
Szóval ha ezekből kellene, akkor:
Giga DS4
AMD X4 9850BE
ATI 4850
A többi maradhat. -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10876 üzenetére
Ez röhej... látom ott is van aztán hozzáértés a köbön...
-
TomBoy1986
veterán
Maradjunk abban, hogy szerinted. Én 3.2GHz-et hoztam ki 4db KingMax-szal egy BE-2350-ből, ami ugye 2.1GHz-es...
body007:
Majd mindjárt átülök a DS4-hez és megnézem, hogy nálam is van-e gond. De 250-es FSB-t még Phenommal is simán vitte. Sőt, 270-et is néztem vele.Ja igen... és a déli hídnak nehogy adj feszültséget!!!
-
TomBoy1986
veterán
Nem értem min csodálkozol...
K8-nál adott CPU szorzóhoz jár egy RAM osztó. Eléggé egyértelmű a felállás:
1. RAM osztó = [CPU szorzó * 200MHz / RAM valós órajel]* --- ahol []* felső egészet jelenti
2. RAM órajel = CPU szorzó * "FSB" / RAM osztó
Pl.:
=> Ha a 3100MHz úgy áll elő, hogy 15,5x200 és DDR2-800-as RAM-beállítás van15.5x200/400 = 7.75 => RAM osztó=8 => 3100/8= 387.5MHz (eff. 775MHz)
=> Ha viszont 13x-es a szorzó, többi ugyanaz:
13x200/400=6.5 => RAM osztó=7 => 13x239/7=444MHz (eff. 888MHz)
13*239=3107MHzEz eddig is így működött, meg amíg az alkatrészek életképesek, addig így is fog.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Balagex #10682 üzenetére
Éppen arra képes, mint egy 3450-es, mivel van rajta 128MB Sideport memória, azaz kb. semmire. 800*600-ra és medium grafikára számíthatsz.
3DMark06-ban kifejezve ~2000pont alapórajelen és defaulton.
Viszont kétségtelen, hogy előny az integrált VGA, pl. cserekor nagyon jól jön. Bár szerintem vedd meg a lapot, nézd meg, hogy megfelelő-e neked a sebesség (mivel a fenti csak becslés), s ha igen, akkor nem kell venned, ha pedig nem...
Szóval akkor DKA790GX Platinum, s megnézed a VGA-t.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Balagex #10680 üzenetére
1. V2 és "nem V2" közt az a különbség, hogy a "nem V2-n" van egy külső SATA vezérlő s így összesen 6 SATA eszközt tud kezelni, míg a V2 csak 4-et.
2. Hybrid CF csak 3450-es és 3470-es kártyával üzemel (ill. még talán 2400-akkal is). Szóval 4850-nel ezt nem tudod kihasználni. Az előnye, hogy tuningban jobb - mármint Phenom tuningban, mert az X2-t a K9A2 Platinummal is szét lehet hajtani. Hátránya viszont, hogy míg a K9A2 25K, addig a DKA790GX Plat. már 35K. És ha nem fogsz tuningolni, akkor kb. mindegy hogy melyiket választod.
Én más szempont alapján választok alaplapot, inkább a tuning dominál - na meg a megbízhatóság, szóval a tuning miatt inkább a 790GX-et venném. De ha az nem nagyon kell, akkor tökéletes a K9A2 is. Próbáld a sima Platinumot, ha nem drágább, vagy kell a 6 SATA, egyébként jó a V2 is.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
antikomcsi #10666 üzenetére
Akkor nálam valami homok van, vagy pedig a komolyabb lap többet tud
Majd még próbálkozom, mert nekem tényleg szükség volna rá az integrált VGA miatt
-
TomBoy1986
veterán
válasz
antikomcsi #10664 üzenetére
Azt meg tudnád nézni, hogy 800MHz fölé tudod-e emelni a RAM-ok órajelét tuninggal?
Mert nekem a kisebbik lap (M3N-H/HDMI) van 2GB CSX 800-assal, s valahogy nem nagyon akar összejönniKingMax-szal is próbáltam, de azzal sem akarta az igazságot
Se Phenom, se Sempron alatt.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #10654 üzenetére
A legdrágább, ami már kapható DKA790GX Platinum 34K-ért beszerezhető, tehát ezek mindegyike az alatt lesz kapható, hiszen az a csúcs lap.
A leggyengébbet esélyesnek tartom a 20K körüli régióra. Viszont azon semmi HeatPipe, meg DrMOS nincs
BIOS-okat még nem néztem át, csak a Platinumét, de az jónak tűnik. Olyasmi, mint a mostanim, csak van benne NB/L3 állítás és ACC is
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10586 üzenetére
Az ABIT már nem fog csinálni semmire semmit. Alaplapjai úgy fognak elromlani, ahogy vannak. Sajnálatos dolog, mint ahogy sajnáltam azt is, amikor a Shuttle kiszállt az alaplap piacról.
Közben az egyik legjobb lapom fűződött hozzájuk.
Mindenkinek:
Az ASUS tényleg sok BIOS-t ad ki, de náluk tényleg komoly hibákat is javítani kell. Látom a saját lapomnál is a frissítések leírásaiban, hogy:1. Enhance the compatibility with certain memory.
2. Add Crash Free 2 function.
3. Fix USB KB/MS can't work at Express Gate Lite.
1.Resolve RAID function and PXE function can't coexist issue.
2.Enhance memory compatibility for certain memory.
3.Resolve the problem that system will show boot fail message during POST after battey was removed once.
Enhance compatibility with certain memory.És persze újabb CPU-k. De még mindig elég sok dolgon kellene javítani, főleg a memória téren
Amúgy amiről még nem esetett szó, az a Foxconn meg az MSI. Ebből az MSI-t felvállalom
Ők is ontják a BIOS-okat, előző lapomhoz 10 BIOS készült, mostanihoz még csak 7, az új csúcs laphoz pedig már 3. -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10256 üzenetére
Iponban megkapod rá a 3-at. Most gariztattam a giganyált, s 1 hét alatt letudták.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10254 üzenetére
Van 1-2 hátránya azért:
- északi híd bordája az a törpe, amit a 690G-re szoktak tenni
- hűtetlen a PWM// ezek közül a 2. nem jelent majd problémát X2-nél, csak Phenomnál.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10154 üzenetére
Chipset esetében én is azt tapasztaltam, hogy az SB600 nem olyan meleg, de többeknél az
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10151 üzenetére
FET elfüstölt - azért off, mert fentebb már volt.
A chipsetben van igazság, de nem az északi híddal volna itt a gond, hanem az SB600-zal
Amúgy az a vicc, hogy 2600MHz-et alapfesszel megy (1.2V), 1.3-mal meg 2750-et, s 2800-nál meg mindegy, mert nem lehet stabilizálnina ne vicceljünk...
Egyébként a normál esetek eddig úgy zajlottak, hogy terhelés alatt instabil a gép. Na ez megváltozott az SB600-nak hála, mert jelen esetben akkor instabil, ha nincs terhelés
=> szörnyű
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #10146 üzenetére
Felültem én is az itteni hülyeségnek...
Mert hogy a Gigabyte így meg úgy...Még tuningban sem tud többet az MSI-nél az a legszebb, mert azzal 2700MHz-et hoztam ki a Phenomból, ezzel meg 2800-at instabilan. 2750MHz volt, amin nem halt le... na bumm.
Tehát a pozitívum +50MHz, viszont cserébe kaptam egy iszonyatos chipset hűtést, finomhangolhatatlan ventilátorszabályozást (vagy on vagy off), RAM kezelése egy nagy semmi...(a RAM-jaim az MSI lapokban 930MHz-et is mentek, itt meg 880-at sem voltak hajlandók). F4-es BIOS-szal még CL4-ben el se lehetett indítani a gépet (~830-840-ig bírják a RAM-ok). De becsületükre legyen mondva, hogy F5C-vel már ment CL4-ben a RAM.
De ha azt hinné valaki, hogy a DS4 képes csak ennyire, akkor megintcsak azt kell mondani, hogy téved, mert a DS5-ben sem sikerült 2 9850BE-ből kihozni a stabil 3GHz-et, sőt slett27-nek csak 2.8-at. Ezzel szemben ott az ASUS M3A32 Deluxe, amiben meg Cagm^c-nak 3.2GHz-et megy. Vagy Oliverda DFI-ában 3.1GHz.
Ez a meghalás már csak hab a tortára. Pedig igyekeztem vigyázni rá: [link]
-
TomBoy1986
veterán
Köszönöm!
-
TomBoy1986
veterán
Valakinek nincs információja arról, hogy itthon mikortól lehet majd ezeket a 790GX-es lapokat megvásárolni (konkrétan az MSI-vel érdekel, de feltételezem, hogy a Giga, ASUS, Foxconn közel egyszerre hozza be őket)?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Pepe78 #10025 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy mi számít neked. Pl. Én most a hangkártya és az int. VGA miatt vettem ezt a mostanit (az emberi tápáramkör mellett).
Amúgy 25K körül hiány van, egyedül az MSI K9A2 Platinumja az ami ott mozog. Csak hát amellé mindenképpen Black Edition CPU szükségeltetik.
De sokkal jobban jársz most ha vársz egy kicsit, mert tényleg sokat számít tuningban és stabilitásban, hogy SB600-ad van-e vagy SB750.
-
TomBoy1986
veterán
Nézzétek meg kérlek ezt, mert nem értem, hogy mi a töcs az a:
Athlon 64 4450+ (AVS)(G2, 45W)
Meg egy csomó más proci... Fel tudna valaki homályosítani erről?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
DaDy0219 #9903 üzenetére
Igen, az ASUS jó lehet, M3A pl. nem is rossz lap, akár Phenom alatt is jól teljesít, bár a hűtése elég gyermeteg, szóval azt lehet moddolni kell.
Ezt a 78-EMH-t nem ismerem, nem olvastam róla, de valamelyik 780G-s lapján tudtommal gyenge a tápáramkör (ezt olvastam), szóval lehet erről volt szó.
MSI-ből a K9A2 CF nem egy rossz lap, de csak akkor vedd meg, ha V2-eshez jutsz hozzá, mert az támogatja a 125W-os procikat. Szintúgy a K9A2 Neo, amin ráadásul PWM hűtő is van.
-
TomBoy1986
veterán
Sokkal kevésbé befolyásolja a fogyasztást az, hogy milyen órajelen vagy éppen milyen méretű L2-vel van megáldva a CPU, mintsem az, hogy mekkora feszültséget kap szegényke.
Pl. Phenomnál is úgy van a besorolás, hogy amelyik 1.15V-os alapfeszültségű az 65W-os, amelyik 1.2V-os az 95W-os, 1.25V => 125W, 1.3V => 140W
Itt egy anandteches teszt, amiben foglalkoztak ezzel: [link]
-
TomBoy1986
veterán
válasz
#65675776 #9420 üzenetére
Viszont akkor abban az egy százalékban semmi probléma nincs sem az ASUS-szal, sem az MSI-vel, sem a Sapphirerel, sem más lappal.
ABIT-ot azért nem írtam, mert hivatalosan nem is támogatja csak a B2-es Phenomokat. Ráadásul félrevezető a manualja, mert míg abban benne van, hogy tudja változtatni az NB/L3-at, addig a valóságban ez nem igaz...
-
TomBoy1986
veterán
Sajnos ha 770/780-as Sapphire lapon gondolkozol, azzal is bajban leszel. Manualt átnéztem a 770-es esetében, s nem lehet állítani benne az NB szorzót. Tehát Phenomhoz az is egy nagy nulla lesz (kivéve ha BE-s verziót veszel).
A 790FX-es lapot nem néztem, de attól azért elvárható, hogy tudjon valamit ~50K-ért...
-
TomBoy1986
veterán
Köszi a segítséget, végül a DS4 mellett döntöttem, mert az F3-as és F4-es biosokban már benne van a Memory Controller Freq is, szóval azzal is lehet szerencsére változtatni. Holnap kapom kézhez, pénteken üzemelem be, ha minden jól megy.
Oliverda:
Amikor azt írják, hogy ha sikertelen a sorozat, akkor valószínűleg kiszállnak szerintem nem írhatnak olyat, ami később a fejükre olvasható.// Na ezt nem tudom hogy hozta össze, de 2x ment
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #9246 üzenetére
Mármint úgy érted, hogy a Digitimes nincs tisztában a dolgokkal, ugye? Na ezt szerintem egy picit elhamarkodtad.
daa-raa:
Nekem a hűtése tetszett meg, mert ilyen olcsó lapon nem nagyon láttam heatpipeos hűtőrendszert. Na meg hogy valami CF lehetőség is van rajta, még akkor is, ha csak 16+4-es. Viszont 770-es lappal sokra nem lehet menni Phenom mellett. -
TomBoy1986
veterán
Azt hiszem, hogy jól tettem azt, hogy nem vettem meg az ABIT AX78-ast
-
TomBoy1986
veterán
válasz
LALA_kiraly #9229 üzenetére
Nekem is érkezik a holnapi nap folyamán, majd megnézem beszámolok róla a hétvégén - remélem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Napelem
- BestBuy ruhás topik
- Milyen monitort vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest