- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
Annál kicsit rosszabb: Shuttle honlapján szó sincs AMD/ATI chipsetes dolgokról, van Intel, nVidia, meg SiS... Még bepróbálkozom egy levéllel, hogy "jajj, de szeretnék én egy ilyen gépet, ugye lesz?"
Egy alacsonyabb fogyasztású procival, és passszív vga-val meg kb. 0 hangja lenne. Talán a hdd eresztené ki a legtöbb zajt
-
Chaser
legenda
válasz
Mercutio_ #6993 üzenetére
Sztem nem érdemes azért várni az új chipes lapokra, mert tudnak hibrid módban menni, most néztem egy méréstesztet, 1-2% eltérés van az intvga-k és a külső vga-k között 2D-ben. Olyan vga-t kell venni, ami tudja c'n'q-hoz hasonló fícsőrt, hogy lentebb veszi az órajelet ha nincs szükség kraftra, most meg nem mondom mi a neve.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Krissz22 #6990 üzenetére
Ha mindenképpen mATX-et akarsz és kihasználod a firewire-t, digitális hangkimenetet, kicsit gyorsabb integráltVGA-t, meg még 1-2 kisebb apróságot, és ez megér neked +3ezret, akkor ne a VM, hanem a GM-S2-t vedd, arra felmegy az S3 moddolt biosa, és akkor tuningolhatod is ahogy csak akarod.
Asrock lap nvidia csipszetes, ami jobban melegszik, mondjuk egy egész kicsi házban, ami nem szellőzik rendesen teljesen mindegy, mert ha egyszer bemelegedik a belső levegő... azért 1-2 fokkal hűvösebb minden, mióta ati-csipszetre váltottam.
Amire még vigyázz, hogy ha nem húzod újra a win-t, akkor a s-ata vinyókat native ide módban tudod csak kezelni, nem tudod menet közben leválasztani őket, ha új win lesz, akkor csinálj driverfloppy-t a s-ata vinyó támogatáshoz (giga honlapon le van írva azthiszem)
DE ha nem sürgős a dolog várj még pár hetet, jön az új ati csipszet, ami tud hibrid módban menni (ha nem kell 3D lekapcsolja a vga-t és csak az integrált megy.)
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #6977 üzenetére
Ha tudtam volna anno M2R32-MVP venni, most nem lenne komp. gondom. Kellett nekem beérni mással.
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Melyik chipset melegszik a legkevésbé AM2-höz? És melyik a legjobban? Gondolom olyan is van.
Passzív hűtős alaplap kellene majd....Köszönöm!
-
katt777
félisten
válasz
Kösz. MSI után nagy kedvem van visszatérni ASUS-ra, de GB is érdekel.
-
ftc
nagyúr
-
ftc
nagyúr
válasz
Asrock CF-s csak 2x8-s volt olyanom is
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #6975 üzenetére
Most AM2 Motherboards Not Phenom Ready
ASRock
ASUS - ki kell választani a Phenomot, s megkapod a listát.
Gigabyte - sajnos nem találtam listát, s tetű lassú az oldaluk
MSIAz ASRocknak pl. van CF-es lapja, ami támogatja a Phenomot. A Gigabytenak is az új lapjai, amelyek 790-nel vannak szerelve.
-
katt777
félisten
Melyik AM2+-os lap biztosan jó? Beleértve a biost is. AM2 fogadására, ill. 2X16XPCI-E-re? És nem MSI, bár ezt a kérdés paraméterei eleve kizárják.
-
ftc
nagyúr
SUPoX AK780G based on AMD 780G + SB 700A
nekem ez jön be
amugy ideális lap ami nekem bejönne
memfoglalatok fent CPU felett
SATA portok kihajtva
IDE port sáma=0
floppy kell XP végett
s a legangyobb bajom a lapokkal,hogy a 24pines ATX csati és a 4pines 12V-s olyan heylen vanank egymástol,hoyg nem tudsz normális rendet rakni... -
ftc
nagyúr
J&W announces JW-RS780G-UVD+ based on AMD RS780+SB700
J&W ennek ki gyárthat?
S tetszik,hogy felül a memslotok...csak az a fránya ATX tápkábelek jönnének közelebb egymáshoz
hm lapjaikdaa-raa nem fog bekerülni nem érdeke senkinek se
-
Böcsi
tag
Van ötlete valakinek erre?(#6955)
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #6962 üzenetére
Jó, és ha az otthoni géped 200KM-re van tőled akkor hogy kötöd össze UTP-vel?
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #6959 üzenetére
Hmmm?
Egy LAN csatlakozós kölső rack drágább és lassabb is mint az eSATA.
ftc: Ha nincs eSATA akkor ott az USB.
-
Böcsi
tag
Én csak max. 800Mhz-et látok,de elvileg a lap kezeli a 1066-os ramokat!
-
Böcsi
tag
válasz
VaniliásRönk #6956 üzenetére
Értem köszi!
És hol lehet ezt beállítani a biosban? -
Böcsi
tag
Hali!
Szerintetek miért csak 800Mhz-nek ismeri fel a lapom 1066Mhz-s ramoka?
De lehet,hogy én vagyok kopter,de az everest is azt írja(800Mhz)! -
Oliverda
titán
-
AND1
őstag
Akkor jó irányba indultam...
ASRock 2év gar. Socket AM2 ALIVEXFIRE
Gigabyte 3év gar. SAM2 GA-MA69VM-S2
MSI 3év gar. K9N6SGM-V SocketAM2 ATX Integrált VGA
MSI 3év gar. Socket AM2 K9AGM3-FIH HDMI AMD 690G+SB600 PCI-EEzeket találom. Sajnálattal konstatáltam, hogy a lapok 90%-as nforce és via chipsetes. Jól érzem, hogy a giga lenne a legjobb megoldás? Vagy valakinek valami más ötlete?
Stabilitás, no tuning és tudjon fogadni egy bika procit teljes sávszéllel a koncepcióm.
-
Oliverda
titán
Az SB700-tól nem várok csodát, valójában az SB600 sem rossz. Szvsz az SB700 a notiknál fog igazán jól jönni. Az RS780-tól nem tudom mit várjak.
mod: [link]
"AMD has also fixed an issue with the SB700 southbridge caused by a malfunction of the internal clock generator. Although motherboard makers will need to add an external one to solve the problem for now, AMD has notified its partners that the issue will be fixed in an updated SB710 chipset, added the sources."
Na, hogy ezek a balf@szok még egy SB-t sem tudnak összerakni bug nélkül.
-
AND1
őstag
Sziasztok!
Milyen am2-es lapot érdemes most venni? Melyik a vest buy? Nem akarok tuningolni, ha esetleg am2+os lenne még örülnék is neki. Nforce-os chipkészletről rosszakat hallottam, érdemes tartani tőle? Tudnátok tanácsokat adni? Nem vagyok otthon a mostani am2-es lapokban, lemaradtam a K8-as via-nál
.
-
Oliverda
titán
abit ax78 73EUR-ért. Ez elég best buy gyanús lap (lesz)...
-
ftc
nagyúr
ECS RS780 board A780GM-A preview
SUPoX AK780G based on AMD 780G + SB 700A
Ugyanitt Biostar TA690G eladó!
-
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #6915 üzenetére
??
Szted mit tuningol az, aki csak szeretne egy Phenom-ot, uram bocsá' egy 5000+ BE-t berakni a lapjába? Csak úgy, egszerű használatra. Nem az állóképességgel van baj.
A tuninggal nincs baja a lapnak, arra nagyon jó, a gáz az alapokkal van, amely pl. erősen leszűkíti a használható processzorok körét. -
katt777
félisten
Ha valamire ráteszi a logo-ját, az annyi, mintha ő gyártaná, a garanciával sem más gyártóhoz mész. Attól még szar a bios-uk (mert a lap önmagában nem az, csak az ő bios-ukkal). És ha a nevüket adják hozzá, ők a szemetek, akik nem törődnek a vásárlóikkal, mert azok csak addig fontosak, amíg rájuk sózzák a szemetüket, ráadásul nem is olcsón.
-
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #6903 üzenetére
Kár, mert hardveresen nagyon pöpec kis lap lenne ez is. Van kolléga, akinél 1300-as HT is gond nélkül megy, nekem a proci miatt 1269 volt max. De nem volt ASUS, amikor vettem a gépet, most meg már késő. Az a lényeg, hogy a mostani procimmal, a jelenlegi biossal tökéletesen működik, ahogy pedig elnézem, vissza fogok váltani Intelre, ha a következő 1-1,5 évban az AMD nem jön rá, hogyan kell gyors procit gyártani. Addig meg tudom, hogy ne változtassak azon, ami már műxik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest