- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Több lapon olvastam, hogy azért nem tesztelnek vele, mert vagy el sem indul, vagy teljesen bizonytalan a működése Phenom procival. És a K9AP-mal (ill. a bios-aival) annyi a szívás, hogy én +1x meg nem kockáztatok bármit az MSI-től. Csak 1 pld.:
Épp a bios-aikat ismerve kételkedem abban, hogy akár a lapom utódja bármikor is tökéletesen használható lenne. Már jó 1 éve nincs ilyen az enyémhez, és most még a Phenom-támogatásnak is lőttek, szorzózár-feloldásról nem is beszélve.

-
katt777
félisten
Senki ne vegyen MSI lapot! Az újjal is bajok vannak, a régiek meg nem támogatják a Phenom-okat, a szorzózár felszabadításáról nem is beszélve. Hát, egy darabig még elég lenne a lapom, de most már komolyan gondolkodom a cserén GB-ra v. vissza a régi, jól bevált ASUS-ra.
-
bnss
veterán
-
as_Rock
őstag
Basszus, most szembesültem vele, hogy ipon-nál nincs raktárkészlet, mindent rendelnek

-
attiati
veterán
sziaszok
Van egy AM2 Athlon 64 3000+ os procim.
Hány mhz-en menne vele alapból egy 800mhz-es (DC-ben) memória?
Mennyit kéne huzatni, hogy ténylegesen 800-on mehessen?Néztem a CPU-memória órajel táblázatot, de sajnos nem tudom, hogy a tényleges, vagy az intelhez mért órajelet (+os) kell e figyelembe vennem.
nem értek hozzá
kösz a segítséget előre is!
-
ftc
nagyúr
-
-
Gyuri27
félisten
-
ftc
nagyúr
ASUS to introduce AMD 780G board M3A78-EMH HDMI
Thanks to one of our reader Vincy (Germany) for sending in this information.
ASUS will soon announce this mainboard model M3A78-EMH HDMI. From it's name, it is not difficult to guess that this board supports the AM2+ processors Phenom and all series of AM2 processors.
The board is based on AMD 780G north bridge and paired with SB700 south bridge. The North bridge comes with IGP of RV610 level. It is DX10.1 compliant. If the 3D performance is not good enough, you can pair it up with another card to run the board in Hybrid CrossFire X mode.
Alternatively, you can use Surround view to hook up more monitors.
The mainboard comes with 1x PCIe Gen2 x16, 1x PCIe x1, 2x PCI, 1x PATA, 6x SATA2, HDMI, DVI und VGA and Realtek ALC883 8ch.
Here are some basic specs of the board :
IGP ATI RV610 with DX10.1
Hybrid CrossFireX and Surroundview
1x PCIe Gen2 x16, 1x PCIe x1, 2x PCI
1x PATA, 6x SATA2,
HDMI, DVI und VGA
Audio realtek ALC883 8ch -
ocsi19
senior tag
üdv.
am2-esből milyen chipsetes lapot érdemes venni, ami olcsó és jó is? (10k körül)
előre is köszönöm!
-
törölt tag
Megnéztem a dfi-t, nem lehet rossz, ámbár nincs tapasztalatom, de fórumozok, utána nézek. Az Asus M3A meg fapados síma, abból valamit nagyon kihagyhattak, megnézem. Egyébként a wifi-t tényleg nem használnám ki. A giga dq6 meg úgy látom megkérik az árát, de tán jobb a hang benne mit az asus ban, kérdés mennyivel ugyebár. Van egy 6.1 -em, de még sajna nem tudtam kihasználni az erősítőt.

-
ftc
nagyúr
-
bnss
veterán
válasz
üzenetére
Ha nem tuningolsz, szvsz felesleges ennyit áldozni egy lapra, mondjuk kicsit Asus ellenes beütése van a totyiknak, talán azért, mert az Asus képes néhány plusz ficsörért annyi pénzt elkérni, hogy ihaj. Én a helyedben megvenném a kistesóját (M3A), egy <5000+ CPU-t, min. 2Gb memóriát. A VGA felhasználás kérdése.
-
törölt tag
Hali!
Van már valakinek ASUS M3A32-MVP DELUXE WIFI AM2 -ja? Érdekelne milyen, ha valakinek van tapasztalata effelől... Teccene a deszka ramhűtő nélkül.
-
ftc
nagyúr
Bad news......RS780 csak Cebit után!
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Bon3ss:
Azért mondjuk nem a 8800 gt szintje. Végülis mindegy. A lényeg az, hogy a kis pénzű usernek az a kis + jól fog jönni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi
üzenetére
Nyilván nem a 8800-s vgak kisegitésére készült. Hanem a 34xx, 36xx, 3850-re.

as_Rock: ismerek egy ilyen tagot. Ez a hobbija.

-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Pffffff, 250 dollár nem annyira röhejes, inkább siralmas. Azért ennyire nem kéne elszálni.

Ha lesznek lapok, megnézem a felszereltségüket, a 3 kártyás sli úgyse kell, mert 8800GT-nél jobb videókártyára nem adok ki annyi pénzt, ezeken, pedig úgyis csak 1 sli csatlakozó van. És ha a 780 gyakorlatban csak ennyivel tud döbbet a 750-nél akkor nem hiszem, hogy megéri.
Viszont milyen vicces lesz később amikor nő a támogatottság, és egy 8800ultra sli-t majd kisegít az integrált vga.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nesa
veterán
válasz
sp3333boy
üzenetére
Vedd ezt a lapot kb 16-17k +a phenomot de a boltba kerd hogy tegyek fel a lapra a Phenom biost mert nemtuti hog yelindul nelkule es akkor szopas.
-
bnss
veterán
válasz
sp3333boy
üzenetére
Lábkompatibilis az AM2-es lapokkal is, csak BIOS kell a Phenomhoz. Az a Giga lap AM2-es és van hozzá "Phenom BIOS" is. Nem mellesleg jó tuning alapot biztosít.
szerk.: keresem a linket, de én nem venném azt a lapot, az AMD chipset ha csak a hőtermelést nézzük sokkal jobb.
-
bnss
veterán
válasz
sp3333boy
üzenetére
Ezek közül egyiket sem venném, nézz AMD chipsetes lapot.
szerk.: pl. Gigabyte GA-MA69G-S3H 16k, az F5-ös BIOS segítségével Phenom ready, ha AM2+ deszka kell, akkor el kell döntened, hogy megéri neked a plusz befektetés egy komoly lapért, vagy egy olcsóbb megoldásra van szükséged.
-
sp3333boy
csendes tag
ÁÁÁÁ Teljesen öszezavarodtam olyan alaplapot keresnék ami kezel madj az AMD Phenom 9500 de láttam egy pár laplapot hasonló névvel és öszezavarodtam :S Tehát
Asus m2n-sli
Asus m2n-e
Asus m2b-e SLI
Asus m2n SLI DeluxeÖszezavarodtam
anyira hasonlyt a neve
Valaki segítsen ...Köszönöm....Még egy kérdés....a Gigabyte GA-M57SLI-S4 sAM2 Kezeli a Phenom 9500-at?
Előre is köszönöm.... -
nesa
veterán
válasz
Dr. Ernő
üzenetére
Szerintem ilyen old lapot mar csak hasznaltan lehet kapni PL Abit KN9 szeria leggyengebb tagja
-
Dr. Ernő
tag
Tudtok olyan alaplapot mondani (AM2) amin 2 sata mellett 2 ide csatoló is van ill 3 vagy 4 memóriaslot? Kerestem én is de csak 2 sata 1 ide felállást találtam. Van vkinek ötlete?
-
nesa
veterán
Tudod szoktunk itt neha lanozni es latom a gepparkot (nalunk kb 70-80% az amd reszesedese
) de mibol is tevodik ossze 2100-3000+ sempron 754 ig java reszt socket a ezekhez altalaban valami MX440- radi 9550 ig bezarolag
es 1 csoka azt mondja nekem par napja hogy megvan a PRO S.... 512 ram +64bites 6200 on nem szagat .... konyorgom mirevan itt igeny legyen 10-15-20 FPS azt csokolom( azt se tudja mi az) azt hiszi a program ilyen es jatszik tovabb....
Van csavo 1600 cerka mx440 256mb sd ram es igy tolja cod2 altalaban 2 kor letoluk mire neki betolt .... atlagba 8-15fps e van ....1-2 csoka itt a PHn elvan szalva a valosagtol

-
Gyuri27
félisten
Azt azért ne feledjük csak egy maradhat
Majd én pontozok tussé
Akkor antikomcsi tiszteletére CES 2008: Az NVIDIA és az ő hibrid SLI-je de ez a 250 dodós ár több mint röhelyes. Ennyiért az amd 790fx-t osztogat.
-
as_Rock
őstag
Ott a tuningbajnok Giga GA-MA69G-S3H 16k-ért + tesz bele egy X2 4000+ boxos procit, aminek a gyári hűtése is korrekt és nem is zajos, alapfeszes tuningra is elég.
Ez 300 forinttal van a 30k felett és úgy őszintén, amire nem elég, ott általában videókártyalimit a probléma, és akinek nem futja ennél többre, annak egy kategóriával nagyobb videókártyára megkevésbé
-
bnss
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Én is így gondolom, még egy ember, aki reálisan nézi a dolgokat, és nem csak a tesztekben szereplő számokat veszi alapul.

(#6805) as_Rock: passz, árakat én még nem láttam sehol, majd 23-án.

-
nesa
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
De altalaban az veri a legjobban a szajat hogy intel ilyen meg olyan fasza aki 1 celeronal tolja
(vagy epp azt keszul venni) mert nincs love tobbre
en spec ma nemszannek tobb lovet 20-25k nal 1 procira ezert az arer meg szerintem kivalo az AMD ar/ertek aranya, sot 1 atlag embernek mire nem eleg 1 x2 3800+ mert szerintem mindenre. -
antikomcsi
veterán
Kíváncsian várom a lapokat, és valószínű vételezek is egyet, mert én azért nem látom olyan vészesnek a helyzetet, ahogy a phenom teszt reagálós topikjában felvázolják.
Egy kis tuningal nem lesz az olyan rossz nekem itthonra.
Szerintem rosszúl látja aki azt mondja, hogy sz@r a K10, egyáltalán nem szar, sőt, jó kis proci ez. Egy dolgot kell csak látni, hogy az új intelek mégjobbak. Ezt el is ismerem, de ettől, még nem kell leírni ezt a platformot sem.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Szia!
Járt utat, járatlanért el ne hagyj!

Nem mindíg voltak ám ilyen jó amd chipek, és amíg régebben görcsöltem a sis, és via-s lapokkal jött az nforce2 és nagyon oda vert mindennek. Azóta ez az út nagyon bevált, semmivel sem tudtam ilyen hatékonyan, és egyszerűen tuningolni.
Azért azt hiszem megvárom az összehasonlítást, de nagyon meggyőzőnek kell lenni, hogy nvidiáról váltsak. Az ok annyi, hogy úgy érzerm,- ugyanannyi pénzért az nvidia most jobban dobja a pixeleket.
Mondjuk, egy ilyen pók platformot kipróbálnék ha megtehetném, hogy 4 vga árát bukjab be fél év alatt.

-
Gyuri27
félisten
Jól tudod. Az nv-nek még javítania kell az int vga-s dx10-s lapjain mert 10-20%-s teéjesítmény háttrányban van. Ami egálban lenne a 780-l az meg olyan meleg mint a purgatórium tűze (cikk linkelve). Ezért elképzelhetőek csúszások.
Mint írtam én nem bánom.
Új hozzászólás Aktív témák
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux Mint
- Bestbuy játékok
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) aki minden lapját minden országba elviszi és van helyi nyelvű honlapjuk. Lehet szidni az asust a minőségért a teljesítményért, de ezt nagyon tudják. Szvsz jön az jan 23-án.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) de mibol is tevodik ossze 2100-3000+ sempron 754 ig java reszt socket a ezekhez altalaban valami MX440- radi 9550 ig bezarolag
en spec ma nemszannek tobb lovet 20-25k nal 1 procira ezert az arer meg szerintem kivalo az AMD ar/ertek aranya, sot 1 atlag embernek mire nem eleg 1 x2 3800+ mert szerintem mindenre.