Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A popóalávaló: DXRacer Drifting gamer szék tesztje
- A Transcend lehet a RAM-para következő áldozata?
- MILC felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
''Ezt mondtam, hogy a lan kapcsolaton tiltottam le a tcp/ip-t, tehát a hálókártyán... És nemcsak a hálókártyámnak, hanem a modemnek is adtam úgy ip-t azt az ip-t kapjam amit az átjáró hoz írok. Ezt az ip-t böngészőbe írva láthatom a webes felületét.''
Mar meg ne haragudj, de ez hatalmas hulyeseg. Attol, hogy beirsz valamit atjaronak, az meg nem lesz a modem cime.
''És úgy használják a tcp/ip-t dsl-nél, hogy tcp/ip->pppoe->tcp/ip tehát a pppoe kapcsolatnál kell a tcp/ip.''
Ez sem igaz igy. Megpedig a kovetkezok miatt. Ha a halokartya automatikus ipkeresre van allitva, akkor adsl eseteben meg fog jelenni a sarga felkialtojel, hogy a kapcsolat nem jott letre, vagy korlatozott. Megpedig azert, mert a halokartya dhcp-n nem kap ip cimet. Ha nincs ip cim nincs tcp/ip kapcsolat sem, az internet megis mukodik. Megpedig azert mert mint mar korabban irtam az adatok egy pppoe tunnelen keresztul utaznak. Annyiban van igazad, hogy ilyenkor is termeszetesen van tcp/ip kapcsolat a gepeden, de nem a halokartyad kap ipcimet, hanem a ''virtualis'' pppoe adapter vegpontja. Amit meg a valoszinunek tartok az az, hogy ha megadtal egy atjarot, akkor az erre a cimre kuldott csomagokat az oprendszer nem a pppoe kapcsolat fele routolja, hanem kozvetlenul a modemnek, es a modem minden kozvetlen keresre valaszol.
''A probléma még most is ugyanaz hogy a router wan portján lévő modemconfigot hogy érhetem el a routerre csatlakoztatott gépekről, kábeldugdosás nélkül.''
Ha ADSL-ed van akkor ahogy korabban mar mondtam bontani kell a pppoe kapcsolatot (sot valoszinuleg at kell rakni fix ip-re a beallitasokat) es akkor azon a cimen amin kozvetlen kapcsolatnal el tudod erni a modem webes feluletet most is el fogod tudni. Amig a pppoe kapcsolat el, addig a modem nem fog valaszolni a kereseidre, mert az ipcsomag be van agyazva egy atm csomagba, igy a modem nem nagyon fogja tudni, hogy az neki szol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Flint 2 OFF topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- World of Tanks - MMO
- Most már tényleg itt az Ítéletnap, premier előzetesen a Terminator 2D: NO FATE
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest