Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
''Ezt mondtam, hogy a lan kapcsolaton tiltottam le a tcp/ip-t, tehát a hálókártyán... És nemcsak a hálókártyámnak, hanem a modemnek is adtam úgy ip-t azt az ip-t kapjam amit az átjáró hoz írok. Ezt az ip-t böngészőbe írva láthatom a webes felületét.''
Mar meg ne haragudj, de ez hatalmas hulyeseg. Attol, hogy beirsz valamit atjaronak, az meg nem lesz a modem cime.
''És úgy használják a tcp/ip-t dsl-nél, hogy tcp/ip->pppoe->tcp/ip tehát a pppoe kapcsolatnál kell a tcp/ip.''
Ez sem igaz igy. Megpedig a kovetkezok miatt. Ha a halokartya automatikus ipkeresre van allitva, akkor adsl eseteben meg fog jelenni a sarga felkialtojel, hogy a kapcsolat nem jott letre, vagy korlatozott. Megpedig azert, mert a halokartya dhcp-n nem kap ip cimet. Ha nincs ip cim nincs tcp/ip kapcsolat sem, az internet megis mukodik. Megpedig azert mert mint mar korabban irtam az adatok egy pppoe tunnelen keresztul utaznak. Annyiban van igazad, hogy ilyenkor is termeszetesen van tcp/ip kapcsolat a gepeden, de nem a halokartyad kap ipcimet, hanem a ''virtualis'' pppoe adapter vegpontja. Amit meg a valoszinunek tartok az az, hogy ha megadtal egy atjarot, akkor az erre a cimre kuldott csomagokat az oprendszer nem a pppoe kapcsolat fele routolja, hanem kozvetlenul a modemnek, es a modem minden kozvetlen keresre valaszol.
''A probléma még most is ugyanaz hogy a router wan portján lévő modemconfigot hogy érhetem el a routerre csatlakoztatott gépekről, kábeldugdosás nélkül.''
Ha ADSL-ed van akkor ahogy korabban mar mondtam bontani kell a pppoe kapcsolatot (sot valoszinuleg at kell rakni fix ip-re a beallitasokat) es akkor azon a cimen amin kozvetlen kapcsolatnal el tudod erni a modem webes feluletet most is el fogod tudni. Amig a pppoe kapcsolat el, addig a modem nem fog valaszolni a kereseidre, mert az ipcsomag be van agyazva egy atm csomagba, igy a modem nem nagyon fogja tudni, hogy az neki szol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép állapotú Wireless Xbox Stereo Headset
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő