Új hozzászólás Aktív témák
-
MPM
tag
válasz
herdsman12 #4296 üzenetére
Köszi!
-
Kloss
őstag
válasz
-HajTömeg- #4288 üzenetére
Nem is olyan régen a Nokia bukott meg egy reklámfilmmel, mert nem is az adott telefonnal készültek a képek/videók. Tehát reklámnak tényleg nem érdemes hinni.
-
m4csk4fogo
tag
Köszi a tippeket, mind3 időjárás appot feltettem. Majd kiderül melyik felel meg legjobban az igényeimnek.
-
herdsman12
őstag
A tegnapi "Totál kezdők" bejegyzésemből kimaradt egy lényeges rész, ami a v13 USB kapcsolatot javítja.
"zsola400" barátunk írta be a linket.
Drivert a miuiandroid fórumról töltöttem le régebben.
Az USB kapcsolat nálam is a fenti módszerrel gyógyult meg. -
Laza...
addikt
válasz
-HajTömeg- #4288 üzenetére
Lehet hogy telefonnal készült, de a szakértők dolgoztak rajta elég rendes. Reklámfilmnek amúgy sem hiszünk
-
Dhampir
félisten
Talán most a hétvégén készen lesz Duliee tesztje a Lenovo A850+ telefonról. A Notenál szerényebb a 4GB ROM és az 5Mpx hátlapi fényképezőjével, kisebb akksi, de könnyebb súlyú, viszont egy csomó szenzor nincsen meg benne, mint amik a Noteban megtalálhatóak. Méretét tekintve ez is lehet egy alternatíva, de a Note specifikációja sokkal tartalmasabb.
-
-HajTömeg-
őstag
Ez egy telefonnal készült video.
3:25-től láthatod a részleteket.
Nyilván nem hongmi ár, de hogy nem lehet jó képeket készíteni telefonnal,azt azthiszem cáfoljaés szerintem ez a jövő, ahogy szőke kapitány mondaná
-
xhege
veterán
Off leszek, de itt telóőrült emberek vannak nagy számban és jól jönne a segítség. Szóval az a helyzet, hogy a Hongmit imádom, de nagyobb telefonra lenne szükségem. 5,5 - 6 inch méretben ki mit ajánlana? Első gondolat a Hongmi Note, de fogalmam sincs mikor lesz tényleg elérhető wcdma verzióban. Felmerült: Huawei honour 3x, iocean x8, umi x3...
Kíváncsian várom a véleményeket, akár privátban is. Köszi -
doongoo
addikt
válasz
m4csk4fogo #4277 üzenetére
Weather BZ 4.9.9 beta39 guglizz rá
-
deadbody
tag
válasz
-HajTömeg- #4281 üzenetére
Nekem is nillkin van, innen jött kb 2 hét alatt, leírásban nincs benne de jár hozzá 1 fólia és törlőkendő is, szerintem is masszív tok, lassan megjön egy ilyen tok is tesóm készülékére. neki mindenféleképp szilikon "bugyi" kellett, kíváncsi vagyok milyen lesz, ránézésre jó.
Mellesleg azt hiszem nekem is Dominó ajánlotta a nillkint, de nem bántam meg. -
forzaroma
tag
válasz
-HajTömeg- #4176 üzenetére
Tudsz esetleg valamilyen másik védőburkolatot rá ajánlani?
-
deadbody
tag
válasz
Vagy még ez van, én ezt használom, teljesen magyar.
-
Laza...
addikt
válasz
Én ezt használom, ezen a romon még nem volt, de szerintem ezen is megy.
-
m4csk4fogo
tag
Sziasztok,
magyarul is tudó, működő időjárás app létezik v13 alá?
Olyan, amit be lehetne állítani az alap helyett. -
Dhampir
félisten
Az igazi polihisztor sok mindenről tud sokat, az igazi szakember pedig a szakmájáról tud nagyon sokat.
Semmiről csak a semmit lehet "megtudni".Igen, a sokoldalúságukban látom az okostelefonok lényegét.
Nekem már jól jött az, hogy mobilvideóval dokumentáltam valamit és utána wifin keresztül felcsatlakozván a Hálóra tudtam tovább intézni az ezzel kapcsolatos ügyeket és utána telefonon folytattam tovább, mindezt "csípőből tüzelve" az utcáról.A Nokia 808 PureView is elég jó képeket készít, itt látható koboldozat fórumtárs gyönyörű kollekciója.
-
MPM
tag
Olyan driver nincs a telefonhoz, hogyha csatlakoztatom a számítógéphez, akkor a telefon memóriakártyáját egy külön meghajtóként észleli a gép? Mert most olyat találtam, amivel egy külön eszközként kezeli az egész telefont, de ebben az esetben nehézkes a használata, total commanderben nem jeleníti meg a fájlok mappák méreteit, és áthelyezni se lehetséges fájlokat a telefonon belül (tc-vel), meg hasonlók....
-
s4tch
veterán
válasz
Dhampir #4272 üzenetére
Pont ezért nem szabad (illetve szabad, csak önámítás) irreális elvárásokat támasztani az okostelefonokkal szemben. Az okostelefonok és a célszerszámok között ugyanaz a különbség, mint a polihisztor és a szakember között: a polihisztor mindenről tud semmit, a szakember meg semmiről mindent.
Amit a Hongmi tud, az ár-értékben bajnok. Mindent jól csinál egy 50 rongyos okostelefonhoz képest. De ha valaki teljes mértékben ki akar vele váltani egy DSLR-t vagy egy csúcskompaktot, az pofára fog esni. Én inkább cipelem a másfél kilót a nyakamban, telefonnal ugyanis nem lehet ilyen képeket készíteni: 1, 2, 3, stb.
Helyén kell kezelni egy ilyen eszközt, mindössze ennyit akartam mondani.
-
herdsman12
őstag
válasz
nemlehet #4266 üzenetére
Az a villanás nem a "Véletlen használat megelőzése"?
Sejtem, hogy mit kéne, de eddig nem jöttem rá, hogy mit csinál.
Gomb beragadással még nem találkoztam.(#4267) Viktor0610
Régebbi (v5 vagy előtti) verziónál Skype használata közben volt kijelző kapcsolási gondom, a v13 és egy régebbi Skype-nál (3.2.0.6673) most ok.
Akksi jelzést most néztem, igazad van, újraindítástól mér. Felül látom az ikont, meg tudom, hogy nálam necces a napi kvóta.
Böngésző ugrálás nálam inkább más böngészőkkel, de csak Gmail fiókban voltak.
Hangminőséggel sok bajom nem volt, max Viber, de az más kérdés. -
Dhampir
félisten
Igaz, de okostelefonról van szó, ezért szinte elvárjuk tőle a többlettudást, amit részben marketingben ki is használnak a gyártók, amikor nagy reklámot csapva felnagyítják például a kamera tudását.
Viszont, ha alkatrészeire szétcincáljuk az igényeinket, akkor minek szórni a pénzt okostelefonra, amikor:
- zenehallgatásra MP3-lejátszót,
- játékra konzolt,
- GPS-hez GPS-vevőt,
- fotózáshoz fényképezőgépet,
- videózáshoz videokamerát,
- telefonálásra egyszerű mobiltelefont,
- közösségi oldalak gyakori látogatásához táblagépet, laptopot vagy PC-t is lehet vásárolni.Csakhogy ilyenkor jön ki az okostelefonok instant előnye, hogy mindent egybegyúrtak és egyszerűen a kis zsebünkben hordjuk magunkkal, nem kell a nyakunkba aggatni még pluszban más kütyüket. :-)
-
nemlehet
őstag
Nekem nincs bajom a hangminőséggel. Bár mondom nem használok két SIM-et, lehet azért.
-
kano
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4267 üzenetére
Nekem is csinálta a hanghibákat (visszhang) a sima Hongmi, de csak akkor, ha egy kikapcs vagy újraindítás után először telefonáltam. Utána nem csinált ilyet. A magas hangoknál való sercegés az folyamatosan megvolt.
-
s4tch
veterán
válasz
nemlehet #4261 üzenetére
Az alapgondolattal teljesen egyet tudok érteni. Egy telefon, pláne egy középkategóriás telefon legfeljebb a leggyengébb, fotózásra szintén korlátozottan alkalmas kompaktot tudja kiváltani. Egy csúcstelefonnal sem lehet olyan képet készíteni, mint egy belépő szintű tükörreflexes géppel és egy olcsó fix objektívvel. Szíve joga bárkinek kritizálni a telefonok kameráját, de ha valaki egy körömnyi érzékelőtől és lencsényi plasztikdarabtól tökéletes képminőséget vár, az hangyányit eltévedt. A legtöbb mobil fényképezője fájdalmasan gyenge. A Hongmi sem hibátlan, de a családban megfordult telefonok mezőnyében a jobbak között van. A saját szintjén használható, ennél több gondolatot nem nagyon érdemel.
Ha valaki fotózni szeretne, és tényleg tartalmas fotókat készítene, vegyen egy tükrös/milc vázat, menjen el egy fotós tanfolyamra (vagy legalább toljon végig egy online gyorstalpalót), és felejtse el, hogy ha a teraszról kattintok egyet a virágoskert felé a telefon 8 megapixeles izéjével, azt fotónak hívják.
-
Dhampir
félisten
válasz
nemlehet #4261 üzenetére
Ezek a "fotophilek" hasonlítanak az audiophilekre.
Sokszor egyes felhasználóknál nagyobb igény támad az igényesebb mobilkamerára, mert hozzászoktak a mobiltelefonos szinten jó minőséghez.
Nyilván akinek ez is szempont, az nem akarja alább adni ezt az igényét és a kínai mobilok között is hasonlót keres. :-)
-
válasz
nemlehet #4266 üzenetére
Hibák nálam:
Telefonáláskor, ha elveszem az arcomtól (pl. megnézek valamit a menüben vagy letenném a hívást), nem mindig kapcsolja vissza a kijelzőt. Vissza kell kapcsoljam a ki/bekapcs. gombbal a kijelzőt.
Az akkumulátor-használatot csak az utolsó újraindítástól mutatja, nem az általam korábban megszokott 100%-tól.
A gyári böngésző néha magától "ugrál" az oldal elejére.
Néhány hívónál távoli a másik fél hangja, mintha dobozból beszélne és/vagy serceg... -
nemlehet
őstag
válasz
Viktor0610 #4265 üzenetére
Milyen bugok jönnek elő nálad?
Nekem ami eddig feltűnt, hogy néha unlocknál felvillan valami tutorial képernyő szerűség mint első indításnál. Csak 0.1s de azért illúzióromboló. A másik meg, hogy néha beragad a hangerőállítás ha a hangerő gombokkal akarom némítani, de nem sikerül elsőre és többször megnyomom (pl egyszer röviden majd hosszan). Ekkor meg kell várni amíg a kis csengő ikon eltűnik és aztán teljesen jó szóval nem fagyás vagy ilyesmi. Amúgy semmi egyéb, bár nem használok 2 kártyát.
-
-
doongoo
addikt
Hagyjuk már ezt az oda-vissza jobb-nem jobb fotós témát. Mindenki belinkelhet képeket, amiket mindenki meg is nézhet és aztán mindenki dönthet maga, hogy jó vagy nem jó NEKI, amit lát.
Ne ezzel legyen már tele a topic... -
nemlehet
őstag
Ez egyéni ízlés kérdése, mert pl az egyik exem oda volt Fuji gépekért, mert nagyon tetszett neki az a "fémes" színvilág amit produkáltak. Szerintem tök természetellenes volt de neki az jött be. A színérzékelés elég relatív.... Biztos lehet találni olyat amit mondjuk vonalélességben, vagy kontrasztban jobb, de az hogy 10-ből 9 ember kapásból nem tud ilyet mondani ebben az árkategóriában azért szerintem elég jó bizonyíték arra, hogy kiegyensúlyozott, jó kamerát kaptunk. Ez pl egy galaxy Ace-ről vagy a legtöbb kínai telefonról nem mondható el.
-
nemlehet
őstag
A fotós témához mint Hongmi tulaj hozzászólnék.
Ezek a "fotophilek" hasonlítanak az audiophilekre. Komolyan mondom olyan elvárásokat fogalmaznak meg és olyan dolgokhoz hasonlítanak egy 50k-s telefont, hogy csak forgatom a szemem. Ha te tökéletes színhűséget, vonalélességet meg anyámkínját vársz akkor ne egy 50k-s telefonnal fotózz. Ez nem profi fényképezőgép, ez egy TELEFON! Az hogy van benne extra funkcióként fotózási lehetőség csak bónusz, nem ez a fókuszpontja (pun included). Egy Toyota Yaris-al is lehet vontatni még sem szarozzuk mert az IFA platótól ketté szakad. Az meg külön megér egy misét, hogy mennyire jogos az igény "Katika első eltaknyolása a játszótéren" megörökítése fotótechnikailag kifogásolhatatlan módon. A legtöbb fénykép a pillanat megörökítéséről szól és pont ugyan annyit jelent a nagymamának még ha nem is tökéletes a kontraszt, vagy a háttérben nem olvasta a márkajelzés Riváldócska susogós mackóján. Kiállításra vagy művészkedésre meg amúgy sem fog senki telefont használni. (a műkörmös p*csák instagrammal nem számítanak művésznek).
Nem csak itt, de több helyen is olyan hsz-ket olvastam, hogy kitéptem tőle a hajam. A kedvencem: "Nem értem minek véded hasonlítsd már össze egy normális géppel pl Nikon D3300... Az sokkal jobb képeket csinál". Szóval azért gondolkodjunk már. Egy telefont telefonnal vagy maximum vele egy árban lévő kompaktal hasonlítsunk össze. De még az sem teljesen korrekt, mivel a kompaktba a teljes ár a fotózásra megy míg a telefonnál csak egy része.
Nos ha értelmesen hasonlítjuk össze a Hongmi kameráját más telefonnal akkor bizony nagyon is jó. De amúgy pl automatán az én régi Nikon Coolpix L15 kompaktomnál néhol jobb is (sötétben kicsit zajosabb, macroban sokkal jobb, normál fénynél meg kb azonos). A saját árkategóriájában meg szerintem kb a legjobb és ezt nem elfogultságból mondom. Vállalhatatlan képet még nem sikerült vele lőnöm míg azért más hozzám került telefonnal volt amit 5-6x kellett ellőni, hogy jó legyen. (pl amikor egy füzetet akartam lefotózni az egyetemen neon alatt)
Nah de hogy ne csak off legyek: Melyik most a legfrissebb ROM a Hongmira? Nekem most a MIUI-JHBCNBA13.0 van fent. Ez rootolható és multilang. Van ennél újabb?
-
herdsman12
őstag
Totál kezdők és CWM, ROM cseréről álmodozók figyelmébe ajánlom "vagyula" barátunk hsz-át, mely a TWRP és ROM feltöltés részletes leírása.
Két megjegyzéssel:
1. Regizni kell az olvasáshoz.
2. A régebbi v5 verzió volt ROOT-olt, de az újabbat is lehet.
Nekem "vegyszer" barátunk hsz-a segített. -
nimfas
addikt
válasz
wocsok17 #4258 üzenetére
Örülök neki hogy segíthettem :-)
Legalább visszaadok vmit. az itt kapott segítségből.
ÉN is húzok aludni mielőtt a gyerek ébresztőt tartÉn lehet eladom a Hongmi-t, (még a fólia is rajta van, a kamerán is) csak tettem rá egy normális recovery-t meg egy Stabil romot.
Egyelőre elég a HTC Sensation... az jobban elfér a zsebemben is... 4,3" vs. 4,7" -
wocsok17
tag
válasz
herdsman12 #4257 üzenetére
Jó lett, legalábbis most úgy tűnik!
Az történt, hogy mobiluncle-val feltettem egy cwm-et, de tényleg vissza kellett rakni a stock-ot, és utána már minden úgy ment ahogy kellett.
Plussz nem árt ha az ember nem keveri a le és a fel fogalmakat.
Mert egész más menü jön be, ha a le gombot nyomom bootkor, vagy a fel+powert...Köszönet!
És most kidőlök...
-
nimfas
addikt
válasz
wocsok17 #4247 üzenetére
Ha tettél fel CWM recovery-t Uncle alól, akkor az a célravezető,hogy visszateszed a stock (gyári recovery-t) majd ha az már megy, akkor az alól teszed fel a TWRP recovery-t... de majd az okosok kijavítanak ha tévedek a levezetésben.... ;-)
Kedves Laza... a neved végén is ott a ... és ki baszogat érte?
Én regeltem az oldalra (mert hogy el tudjam olvasni a fórumot ahhoz is kell, nem csak az íráshoz ahogy más normális helyeken), de gondolom nem mindenki szeretne ezért leírtam azt hiszem elég érthetően, hogy mit hogy kell csinálni, hogy nálam hogy működött a dolog.
Ha már egy embernek sikerült akkor megérte.. és megérte (Zolda)Ui: kihagytam a sok ...-ot hogy ne bántsa a szemedet
-
kano
nagyúr
válasz
herdsman12 #4249 üzenetére
Pedig az 1-nek sokkal szebbek a színei és a kontraszt is sokkal jobb. Ráadásul a dinamikája is más a képnek szerintem.
-
herdsman12
őstag
Egymás mellé tettem az 1. és 2. kép kb azonos részletét 2x nagyítással egy FHD képernyőn és csináltam egy mentést. Én nem látok durva különbséget a kettő között. Ezek a képek a gagyi, olajfestmény kategóriától jó messze vannak, itt már talán nincs is értelme a minőséget firtatni.
Jó pár év után, nagyon értékelem, hogy a SE K750 után, végre megint AF-os kamera van a telefonomban, sokszor jó, ha egy A4-es lapról lehet olvasható másolatot készíteni. -
Madw
csendes tag
Nemsokára én is boldog tulaj leszek, már olvasom a topikot az elejétől, 1300-nál járok. Nem tudom felmerült-e már, mindenesetre nem találtam itt nyomát kereséssel.
Valaki próbálkozott ANT+ szenzor (ez a Garmin vezeték nélküli technológiája szívritmus jeladó, pedálfordulatszám mérő és egyéb sportos kütyük adatainak az átvitelére [amiknek neki lehet esni egyéb szoftverekkel az adatok színes-szagos kiértékelésére]) csatolásával a telefonra?
Egy ilyen vagy egy ilyen kütyüről van szó amúgy (kínai klónokat nem nagyon találtam). OTG kábelen elvileg csatolható, van rá alkalmazás is.
Szerintetek ez teljesen Android függő és szép eséllyel mindenen megy? Érdekelne ezért néhány konkrét tapasztalat ezzel a telefonnal, aki próbálta... -
zolda
tag
nekem is sikerült. köszönet a leírásért!!! ahogy látom, root nincs, de per pillanat nem is hiányzik
Laza...: ezt a leírást én is láttam, de én például azért nem mertem belevágni, mert a mi v25-ös ROM-unkkal próbálkozók problémákba futottak vele... kellett a tesztelő, na
-
Laza...
addikt
Egyszerűbb lett volna ezt a témát belinkelni, nem ilyen félig összedobott/összehányt dolgot bedobni ide
Mindennek a végén sok ..........
-
nimfas
addikt
Szia!
Én épp most estem át a recovery telepítésen, sőt már az új rom is fent van... és ezen nem furcsák a magyar ékezetes betűk
Menete:
Leszeded ezt: HM1W-TWRP-2.5.0.0-stas2z.zip [link] Ez a Recovery....
Leszeded ezt is: miuiandroid_multi_HM2013023_WCDMA_JHBCNBA13.0_jb-4.2.zip [link] Ez maga az új ROM
Mindkettőt rámásolod egy SD kártyára!
Telefon restart, még a MI ikon előtt nyomd folyamatosan a LE hangerő gombot, itt majd válaszd a recovery-t (lefelé hangerővel megy le, a felfelé hangerő az Enter gomb...)
Itt install from sd.. kiválasztod a fenti recovery file-t, és telepítés.... aztán várás.... aztán restart.. bejön a telefon... újra restart... újra lefelé gomb.... Recovery
DE már az új tipi-tapis jön be... itt tudsz mentést csinálni a jelenlegi rendszerről... érdemes
Aztán install... kiválsztod az új romot... és telepít. A végén egy wipe cache/dalvik.... reboot... fix root...
És kész is
Leírni tovább tartott mint megcsinálni...
-
herdsman12
őstag
Kimaradt pár válasz:
Driver letöltési link is van a másik fórumon.
USB hibakeresés bekapcsolás: Beállítások - A telefonról - Android verzió sorra tap 7x, vagy 11x, de majd írja, ha ok. Utána már látod a Fejlesztői lehetőségek-et.
A Factory, Recovery kapcsolásra keress rá, de biztos, hogy a készülék bakapcs és hangerő szabályzó gombjairól van szó. -
xhege
veterán
válasz
Dhampir #4228 üzenetére
Az egyetlen gondom az MI2S-el a mérete. 4,3' nekem kicsi. 5,5'-ra szeretnék váltani. Ezért várom nagyon a Note-t. Remélem hamarosan elérhető lesz valami emberi áron, és lesz olyan minősége, mint a Hongminak, amit nagyon bírok. A feleségem megörökli majd a Hongmit ha a Note meglesz.
-
Dominó85
addikt
válasz
Sir Riccio #4234 üzenetére
A munkám során valamennyi stílusú emberrel ugyanúgy, kedvesen és határozottan szoktam beszélni. Kérdésedre csak annyit, hogy érdekes módin ki lett pár HSZ szerkesztve, no mindegy... Bírom, hogy a PH-n mindig azok lettek megbüntetve, akiknek felhúzzák az agyát. Mese habbal, hogy "de a nyugalom és türelem határtalan"... Sajnos. Nincsen nekem amúgy személyes bajom a kollégával, csak olvassa el figyelmesen amit írok és ne csak egy részére reagáljon, és úgy ahogyan eddig tette.
No de ne offolok többet, sőt ha nagyon kéritek, akkor a Topik érdekében csak hangtalan szemlélődő leszek HSZ-ek nélkül. Legalább "okos enged, a szamár meg tudjuk... "
-
zolda
tag
válasz
herdsman12 #4232 üzenetére
köszönöm, akkor megpróbálkozok ezzel a módszerrel, bár amennyire én tudom, a flashtool komplettebb mentést csinál. TWRP-vel pl. visszarakható a gyári recovery, ha szükségeys?
közben találtam egy visszaállító csomagot is, amiben van scatter file, így azt már nem kell csinálni, tehát a flashtool is működhet elvileg.
25-ös ROM-ról a miuiandroid.hu-n is volt már szó, elég sok gondot okozott (vagy még okoz mindig) egy kollégának... ahogy nekem lejött ez vmi kínai, nem hivatalos multilang és rootolt verzió. -
Sir Riccio
addikt
válasz
Dominó85 #4233 üzenetére
Akármit csinál (bár én pont nem láttam, hogy ócsárolt volna bármit is, épp azt ecsetelte, hogy nincs különbség a két telefon kamerája között, de ez mindegy is), ez a stílus és ez a hangnem nem méltó ehhez az oldalhoz és nagyon hamar kifognak tenni innen ha így kommunikálsz itt.Felteszem a munkád során sem teszed, kérlek, hogy itt se tedd!
-
Dominó85
addikt
válasz
Sir Riccio #4231 üzenetére
Természetesen befejezem, amint:
1 - a kolléga abbahagyja a Hongmi ócsárolását és nem forgatja ki állandóan a szavaimat (ez az idegesítő amúgy)
vagy
2 - elmegy a topikból a Hongmi 1S-be, ahová való a telefonjaVan akivel kulturált formában nem lehet beszélni, mert míg úgy kommunikálsz, olyan mint a falra hányt borsó. Tudom, hisz mint említettem a munkámból adódóan naponta közvetlenül több tucat, közvetve több tízezer emberrel foglalkozok.
-
herdsman12
őstag
Gondolom az a helyes, amit cappa72 javasolt, de én a legegyszerűbb megoldást választottam.
Fentebb linkeltem vagyula barátunk írását a ROM és TWRP feltöltésről.
TWRP-vel készítettem full backup-ot és feltettem a legújabb ROM-ot, sőt azóta párszor vissza a régebbit, tehát működik.
Megspóroltam a driver telepítést és van backup is.
Sima Hongmin v25 az meg mi? -
Sir Riccio
addikt
válasz
Dominó85 #4230 üzenetére
Félve említem meg, hogy kettő van, viszont arra meg én kérlek meg, hogy ezt a stílust és hangnemet mellőzd itt a fórumon, ha nem jelent túl nagy gondot. Nem vagyok moderátor, de egykori házigazdaként bántja a szemem ha valaki így kommunikál itt. Nem értesz vele egyet oké, de ezt lehet kulturált formában is közölni, anélkül is, hogy elzavarnál másokat egy csoportból. Köszi!
Van egyébként bármilyen "korlátozás" a MIUI felületben a normál Android "stock" felülethez képest az appdrawer hiányán kívül?
-
Dominó85
addikt
válasz
Sir Riccio #4217 üzenetére
5D Mark II - Na el teccik menni a... Enyhe irigység.
A Jiayu G3-mal kivételesen jó képeket tudtam csinálni. A topikjában kaptam is miatta hideget-meleget, hogy hogyan sikeredtek ilyen vállalhatóra.
Szerintem a Hongmi egy fokkal jobb képeket készít a G3-nál. De a különbség, ahogyan te is írtad, nem mindig vehető észre.
(#4226) kano
Te elolvastad végig a HSZ-em? Megint csak azt a részét veszed alapul, amivel fikázni lehet. Igen, kérni lehet, így arra is megkérnélek, hogy ne forgasd ki a szavaimat, hanem értelmezd az egész HSZ-t. Kezd rohadtul elegem lenni belőled. Nekem pedig nincsen nagy arcom, tudom hol a helyem ebben az országban és képzeld olyan munkám van, amit nem fizetnek meg eléggé és naponta több tízezer ember élete függ egy-egy döntésemen. Majd ha ilyen munkád lesz, akkor szólogassál be nekem.UI: Nem érdekel ha moderátorhoz rohansz és panaszkodsz, de a pofátlanságodnak is van egy határa. Ha nem tetszik a sima Hongmi, akkor húzzál át a Hongmi 1S topikba, de ne itt rontsd a levegőt.
-
Dhampir
félisten
-
xhege
veterán
Hongmi Note ügyben van valakinek valami érdemi infója? Elméletileg mától kellene elérhetőnek lenni a wcdma verziónak. Nagyon érdekelne a dolog.
-
xhege
veterán
Csak kíváncsiságból kérdeztem itt a nagy fényképes felindulások után. Melyik az a kínai csoda amelyik jelenleg kiemelkedik a mezőnyből fényképezés szempontjából? Nekem a Hongmi képei bejönnek. Igaz laptopon közzel sem olyan jók, mint a telón nézve.
-
zolda
tag
Sziasztok!
A fotós témától kicsit elrugaszkodva...
Vagyunk (leszünk) itt néhányan, akik most vettek MTK-s Hongmit, ami valami "fura" JHBCNAL25.0 verzióval érkezett. Mindenféle beavatkozás előtt erről a "gyári" állapotról szeretnék teljes mentést készíteni. Gondolom, ti is ezzel kezdtétek
cappa72 írásai alapján a következő lépéssort kellene végrehajtani:
1. scatterfile készítése MTKDridTools-val (vagy ez kihagyható, ez átvehető más hongmi tulajoktól?)
2. előbbi scatter file-t felhasználva Flashtool-val a partíciók szépen lementhetők (és persze igény esetén visszállíthatók)Problémáim:
- az egész folyamathoz driver kellene a gépre (miuuiandroid.hu-s pack erre gondolom megfelelő)
- USB Debugging-ot be kell kapcsolni? ilyen opció ebben a ROM-ban sajnos nincs vagy én nem találom.
- MTKDroidTools-hoz Factory Mode-ban kellene indítani a telót, de ilyet (vol- és power) szintén nem látok látok... így a telót sem ismeri fel a program.szóval kb. (sem)eddig jutottam... a többit majd később
Minden segítséget szívesen fogadok (fogadunk) a hozzáértőktől!
-
Tika79
tag
Jiayu G3N-hez képest, milyen a Hongmi üzemideje? Ezt a kérdést főleg azoknak szól, aki használta mindkét telót! Tudom, hogy aksiban eltérnek, de a valóságban meddig bírja?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Dominó85 #4208 üzenetére
Nem látom jobbnak a korábban G3-al készített képeidnél. Nyilván nem kell egyiktől sem csodát várni. Talán a Lumia féle PureView ami képes mobilos szinten "értelmes" képalkotásra (vagy csak nekem van elkényeztetve a szemem az 5D Mark II-im miatt), arra meg bármelyik jó, hogy point and shoot módra kattintgassunk vele villanyóraállást, meg a vakondot és a kocsiját amelyik a jobbkézszabály ellenére kitolt minket a kereszteződésből. Az meg tény, hogy bőven van ennél jobb kamerával megáldott telefon, de ez szinte az összes kínai csodára igaz.
-
herdsman12
őstag
-
-
Dominó85
addikt
válasz
Dhampir #4209 üzenetére
Verő fényes napsütésben készült az epres, lepkés, rózsás. No meg az én telóm optikája előtt van egy "félig matt" kijelzővédő fóliadarab is. Anélkül jobb képek születnének. Illetve a fákhoz nem értek, de a rovaros kép az adott fa totális árnyékában vaku nélkül készült.
Ha lehetne vágni a tempered glass-t, én azt tennék a Hongmi optikájára is, ha már egyszer nem zafír üveg.
Nem kifogás, csak nyafogás. -
Dominó85
addikt
kano - "Az 1S topicban írtam éppen, hogy szerintem ugyan olyan sz@r mindkét Hongmi fényképezője."
Ezen kijelentésed után kérlek kerüld ez a topikot és ajánlok neked egy jó optikust is. Köszi a megértésedet.
Koránt sem tökéletesek a Hongmi képei, de mobilos berkekben (főleg ebben az árszegmensben) igen is kellemes fényképeket lehet vele összehozni.
Csak neked, csak egyszer, az általad lefikázott Hongmi képek:
(1920x1440-re leméretezve, ráadásul egyszerű Paint program segítségével) -
kano
nagyúr
Az baj lenne, ha nem tudnám megmondani egy PC-n, hogy melyik van jobban tömörítve. Ehhez nyilván nagyítani kell. Ha letöltöd, megnézed látható a 2 kép között a különbség. Egyértelmű, hogy a gyári app sokkal nagyobb tömörítésű. Részletgazdagabb a kevésbé tömörített fájl. Ez egyértelműen látszik.
Az 1S topicban írtam éppen, hogy szerintem ugyan olyan sz@r mindkét Hongmi fényképezője.
És hiába használja esetleg a feltett szoftver a gyári kamera appot a shotra, ha a tömörítést pedig nem a gyári végzi. -
nimfas
addikt
Inkább arra a kérdésre válaszoljatok, hogy M.UncleTools-al melyik recovery-t érdemes-lehet feltenni amivel lehet normális rom-ot rátolni? Cappa szerint az övé nem lett jó.... akkor melyiket?
-
nimfas
addikt
Ha küldenék neked 2 képet... Canon tükrös géppel készítve RAW-ban... és az egyiket 60% a másikat 75%-ban tömörítve... te sem mondanád meg melyik-melyik max a file mérete alapján... vagy ha rá zoom-olsz mint állat.. akkor esetleg. (de ugye nem A0 méretben szoktad nézni a fényképeket
)
Abban igazad van, hogy nem mindegy a szoftver... nekem a Sensation-on tűnt fel, hogy a gyári szoftvertől jobb kéept csinált egy másik Custom ROM fényképezője... De valóban ezeket a hangyapöcsnyi CMOS lapkákat nem stúdió fényképezésre tervezték... napsütésben még jó... de borult időben, ne adj Isten este-éjjel mind elvérzik... nem véletlenül indulnak a tükrös gépek 100eFt felett...
Lényeg, hogy mindkettőtöknek van igaza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest