- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
Ne zavarjon, hogy életemben ellőttem különböző gépekkel kb 100k EXPO-t. Nekem szerencsére értelmezési gondjaim nincsenek.
Van "pár" fotós könyvem szívesen adok belőlük.
Amúgy nem a tömörítéshez, hanem a képfájl méretéhez van köze az egységnyi területre eső fények összességének. Béke veled. Ja és próbáld meg légy oly szíves kicsit lentebb hordani az orrocskádat.
-
kano
nagyúr
válasz
Dominó85 #4197 üzenetére
Értem. Szóval nem írod le, hogy mitől nagyobb az egyik mint a másik (gyanítom fogalmad sincs), de megmondod a frankót mindenkinek, hogy márpedig ezek a kamera szoftverek semmit sem jelentenek. Egyszóval kb. annyit ért a véleményed mint a xiaomishop.hu ügyben. Ok, megszoktuk, láttuk, olvastuk.
ByeSzerk.: Ez érdekes megközelítés. Van 1 kvázi tömörítetlen fájlod ez legyen a "RAW". Ha az egyiket 50%-ban tömöríted akkor szerinted az ugyan olyan minőségű lesz mint amelyiket 67%-ban? És továbbra sem értem, hogy mi köze lenne az optika fény átengedésének a jpeg előállítás milyenségéhez (tömörítéshez)?
Na mindegy, nincs értelme vitáznom veled, látom... -
Dominó85
addikt
A előző HSZ-em olvasd el még1x.
Részemről nem nyitok vitát. Örülök, hogy te ugyanabba a folyóba 2x is bele tudsz lépni. Erre én képtelen vagyok.
Használd egészséggel az apk-okat. De attól mert 2MB-vel nagyobb lesz a fájlméret, még nem ereszt át több fényt az optika és a feldolgozó szoftver sem fog közelebb vinni téged a RAW-hoz vagy a kevésbé tömörített jpeg-hez. bye
-
kano
nagyúr
válasz
-HajTömeg- #4188 üzenetére
Pedig szerintem a ProCapture és a Camera Zoom FX is jobb mint a gyári kamera app. Már csak a részletgazdagságot nézve is.
[link] - Camera Zoom FX.
Már a mérete is 2MB-tal nagyobb a sima kamera appal készítettnél. Mindkettőnél csak a kép minőségét állítottam a legjobbra. -
Dominó85
addikt
válasz
-HajTömeg- #4188 üzenetére
Vagy éppen fél milliméterrel arrébb mérte a telefon a fényt. Egyik ilyen program se képes csodákra, max szerencsésen elkapott képekre, de azt a gyári is tudja.
-
-HajTömeg-
őstag
-
kano
nagyúr
Ugyan azzal a készülékkel készült kép, ugyan abban az időben (4 mp-el későbbi az egyik), ugyan olyan időjárási viszonyok között:
[link] - gyári kamera app.
[link] - ProCapture fizetős változata.Eleve a ProCapture által készített kép fizikai fájlmérete nagyobb is 1MB-al és, ha belenagyítotok akkor látszik, hogy részletgazdagabb is (a kis ház előtt a piros lapok).
-
Kloss
őstag
-
kano
nagyúr
válasz
-HajTömeg- #4180 üzenetére
Még nem mondok semmit. A többiek véleményére is kíváncsi vagyok.
Egyébként szerintem teljesen ugyan az a kamera mindkét Hongmiban, de ha valaki mond egy sima Hongmi kameratípust és egy appot amivel meg tudom nézni, akkor megnézem az 1S-ét.Még egy kép, hogy ne legyen az a csúnya bíbor (egyébként szerintem az fényviszonyból adódott, már majdnem esett):
5. -
kano
nagyúr
válasz
-HajTömeg- #4178 üzenetére
A fiam.
Ahol oldalt ül a kissrác ott sajnos eltoltam a fókuszt (a kerítésen belül van, ha megnézed a zöld fűben), az az én hibám.
-
-HajTömeg-
őstag
-
forzaroma
tag
válasz
-HajTömeg- #4170 üzenetére
Utánaolvastam, a Hongmi súlyához képest (158 gr) ezek a házak 200 gr. ill. 120 gr. nehezek, tényleg érzékelhető a különbség!
Bár az én mostani Prestigio 4040- em gyárilag 180 gr!Valószínű én sem veszek, de valamivel védeni szeretném bár az lehet szilikon tok lesz-az meg nem túl esztétikus véleményem szerint!
-
doongoo
addikt
-
-
forzaroma
tag
válasz
-HajTömeg- #4170 üzenetére
Azt h tetszenek még mindig tartom, de így ezt olvasva nem rendelek!
Ez valahogy elkerülte a figyelmemet, köszi!Erről nem írtak még semmi rosszat, ennyi pénzt megér, hátha bejön!
Valaki esetleg tud jobb alternatívát? -
-HajTömeg-
őstag
-
kano
nagyúr
Van valakinek jó minőségű fehér hátlapja? Mondjuk ilyen.
-
hege21
aktív tag
Magyar GenieWidget.apk,hogy tudom rávarázsolni?
A play áruházból csak a angol jön le...
A minideal úgy küldte hogy rajt volt,ki is mentetem az apk,de v13 telepíteni nem engedi.... -
wocsok17
tag
Nemrég jött meg, és ismerkedem vele, de nincs wifi itt, és nem tudok telepíteni semmit paly-ről...
Valami ötlet? -
kano
nagyúr
Most fényképeztem egyet, kettőt és az exponálás iszonyú gyors.
Véletlenül egymás után kétszer nyomtam meg az exponálást (kb. 0.1 mp különbséggel) és 2 képet készített.
Érdekes...
-
Adikosa
tag
válasz
herdsman12 #4145 üzenetére
Köszi
-
Adikosa
tag
Sziasztok, valaki tudja esetleg, a hívásátirányítást hogy lehet bekapcsolni a Hongmiban?
-
Dominó85
addikt
válasz
-HajTömeg- #4141 üzenetére
-HajTömeg-, batai15
chrome és Uc Browser - rájuk lesek, köszi.
-
Dominó85
addikt
Nekem V5 stable van fent. Mi zabált mit?
Ha a ramról van szó, akkor nekem 75% körül van mindig a foglalt. És van olyan gammám, ami 900MB ramot igényel (Asphalt 8) nem érzek akadást és nem írt ki még soha olyat hogy kevés lenne a ram.Más:
Böngészőt tudtok valamit javasolni? A gyári is nagyon jó, de a Dolphin egy idő után bugzódik mint a fene, ahogyan az Opera és Safari is. -
batai15
félisten
még lusta voltam felrakni xD
azt tudom, hogy az összes eddigi telóm, pl nexus, mind hamar kilőtte az appot játékot mindentől függetlenül. a hongmi nem csinálja. bejön a hívás, multi task gomb, folytatom a játékot. a szabad ram is elégséges, reboot után kb 500 mega van, amugy kb 200 körül. Szóval eddig nekem a miui kezeli a legjobban. -
kano
nagyúr
A hangerő a sima Hongmiban nekem is sovány volt és a hangminősége sem felelt meg nekem túlzottan. Ezzel sokkal jobb a helyzet, hangos (headsettel még nem próbáltam) a beszédhang és elég jó minőségű is (persze nagyon messze van így is az LG G-től és a Huawei Honor 3C-től).
-
kano
nagyúr
Na szóval az eddigi tapasztalatok (Redmi 1S WCDMA):
1. Tök ugyan az mint a sima Hongmi, így nagyon részleteket nem mondanék ezzel kapcsolatosan.
2. Nekem nem volt rajta Gapps, rá lehet tenni a Mi Marketből, de volt még vele 1-2 szívás (mindenképpen cache-t kell törölni a felinstallált Playnek és Google service-nek).
2. Van rá 05.09-i multilang rom és fel is tettem rá. Elvileg ez a 23 stable első multilang bétája.
3. GPS:
- Elsőre nagyon lassan talált holdakat (tiszta romnál) és 6x fölöttieket is megtalálta/használta.
- Miután elsőre megtalálta, beállt a második bekapcsoláskor már 3s alatt talált vagy 6 holdat.
Egyelőre ennyi. Akksiról még nem tudom nyilatkozni érdemben, mert folyamatos flash, nyomkodás, telepítés (és ez alatt kért is enni rendesen). -
kano
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4120 üzenetére
Igen, a 2 GB memória jól jönne. Illetve a MIUI-t kellene normálisan megírni és akkor nem zabálná a memóriát (tudom az android is zabálja, de nem ennyire). Javítottak is egy kicsit rajta...
-
válasz
Dominó85 #4119 üzenetére
Amit én hiányolok a Hongmiból, az a 2 giga memória...
Lehet, én vagyok nagyfelhasználó, esetleg a ROM (V13) vagy a program (Deezer) van rosszul megírva, de netezés közben kilépked a zenelejátszóból. Gondolom, azért, mert elfogy a memória.
Ugyanezt beadja a PowerAmppal is, bár azzal nagyságrendekkel ritkábban, főleg, mióta lecseréltem a gyári böngészőt a Boat Browserre.A V5-tel nem volt ilyen gondom (vagy nem emlékszem rá).
-
Dominó85
addikt
Így is úgy is rakok bele 32GB microSDHC-t, szóval az hogy 4 vagy 8GB nem oszt, nem szoroz. Ha 16-32GB lenne benne, na azt előrelépésnek nevezném.
A GPS-ről meg annyit, hogy a Glonass tényleg frankó, csak kérdés szükségem van-e rá, hisz így is 1-4m a pontossága a Hongmi-nak (buszon 50km/h, autóban 120km/h mellett tesztelve).
-
Dominó85
addikt
-
hevizms
addikt
-
hevizms
addikt
válasz
Viktor0610 #4112 üzenetére
-
-
hevizms
addikt
Mégis mit vársz a váltástól?
Mindenki hogy beizgult az 1S-e.
Miért is?
Persze mindenki azt csinál amit akar,csak nem értem mire ez a nagy izgalom?
Még az égvilágon semmi egetrengető különbségről nem számolt be senki amiért érdemes volna váltani.
A youtube-on van összehasonlitó videó.
Megkell nézni.
Semmi különbség. -
kano
nagyúr
-
Laza...
addikt
válasz
-HajTömeg- #4100 üzenetére
Hívás közben, ott van. Vagy nagyítót adjak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- BestBuy topik
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest