- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Leállítja a legjobb CPU-hűtőinek szállítását az AMD
- Ati Radeon X1900XT/XTX - X1950XT/XTX
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
esox
senior tag
válasz
nemlehet #7585 üzenetére
40k volt, amikor én vettem, de ez most más kérdés.
Előtte jawbone-t nézegettem, talán még alternativa lehete neked. BOSE mellett halovány, de a "Saomi"-t tuti veri hangzásban. Ára persze ennek sem 20ezer Ft.
Ezeket nézd meg: emag akció, Jawbone Jambox: szétszedve és megjavítva -
esox
senior tag
válasz
nemlehet #7563 üzenetére
Akkor én is had mondjak egy pozitív hírt 5.5.1-ről: végre jó a bluetooth kapcsolat az autóm és a teló között.
Hívásindíts, hívásfogadás. Eddig csak külső bluetooth hangszórók között volt tartós bt kapcsolat, de a THBury kihangosítómat azonnal eldobta.A particionálást milyen doksi alapján csináltad meg? Gondolom rom telepítés előtt kell az egész cuccot eszközölni?!
-
Dominó85
addikt
válasz
nemlehet #7481 üzenetére
Megelőztél egy nappal. Nekem szerdán hozta volna a postás, de pechemre senki sem volt pont abban a két, kritikus órában otthon. Egyetértek azokkal, amiket írsz, meglátjuk ki lesz kész a cikkével korábban, aztán max én törlöm az enyémet, ha a tiéd lesz korábban. Ma lenne időm megírni, de kedvem nincsen hozzá (bocsi skacok), mivel bivalyul szól ez a kis füles és inkább hallgatom a kedvenc zenéimet még egy darabig. Én alapból EQ-zok és csak utána írom a tesztet, ugyanis alapon mindegyik füles tompán és xarul szól, ezt még az audiofil-ek is beláthatnák végre... A Piston II mélyei ugyan öblösebbek, viszont a Piston 3-é "tisztábbak" és dinamikusabbak. Mind a kettő fülest megtartom, ez már tuti.
Update: A másik fél egy 1980-as évjáratú buszon megy hazafelé és mind a ketten tök jól hallottuk egymást. Az izoláció tényleg pöpec lett a kicsikén és ahogyan nemlehet kolléga írta, észre sem venni, hogy viseled.
-
Dominó85
addikt
válasz
nemlehet #6386 üzenetére
Megoldódott a furcsa ramkezelés a MIUI launcher alatt. Az egyik téma, amit használtam összezavarta a ramkezelést. Most MIUI V6 felületem van és bizonyos funkciók is faxán mennek benne. Eddig egy darab kinai kifejezéssel találkoztam csak, de besza-behu lett a telefon és 500 körüól van a szabad memória.
-
wocsok17
tag
válasz
nemlehet #6300 üzenetére
Alin láttam olyant, akitől már rendeltek, de úgy azért nem olcsó, meg ez biztos hogy áfázni is kell.
Nekem is nagyon tetszik, de nem bírom megoldani olcsón, akkor nem hiszem hogy kell. majdnem 430kHufDe ezen a boxon is gondolkodom:
http://www.aliexpress.com/item/original-xiaomi-box-3-3rd-2GB-RAM-4GB-ROM-A9-quad-core-mali-450-4K-3840/1996104187.html -
mclane_
aktív tag
válasz
nemlehet #6182 üzenetére
Sokszor nézegettem vibrálás közben különböző háterekkel. teljesen fehér háttérnél kevésbé látszik, minél sötétebb annál jobban látható. Nem csak a kezdőképernyő, hanem az összes menű, összes asztal. Lehet nálad kezdeti stádiumban van
Most szombat óta nem jött elő.
Próbálom majd én is elkapni, remélem segít. -
kriszpontaz
veterán
válasz
nemlehet #6182 üzenetére
Lehetséges hogy a képernyő frissítéssel függ össze. Annyira random amúgy hogy nem reprodukálható. Az a baj. Ha előjön, túl váratlan. Valaki kipróbálná hogy a Testing menü: *#*#4636#*#* (*#*#INFO#*#*) és a Log generálás: *#*#284#*#* (*#*#BUG#*#*) működik-e az MTK-s telefonokon?
Amennyiben igen, és kijelzővibrálási hiba van, egy LOG fájlt generáljatok már légyszi.
A log fájlt zip-ként találjátok meg a belső tárhely/MIUI/debug_log mappa alatt.
Ehhez hasonló zip fájlt kell keresni, a számok változhatnak:
bugreport-1005-023214.zipEzt kellene elérhetővé tenni valamilyen megosztó cuccal neten és dobni nekem egy PM-et, hogy leszedjem és továbbítsam.
-
Klara_
őstag
válasz
nemlehet #6143 üzenetére
Koszi a tippet. Telepites clean install volt, mindig ugy csinalom.
A firefox alatt megy a speedtest.net, a gyari bongeszo alatt nem, pedig a v15ben ott is ment (gratulalok a fejlesztoknek). Vegulis igy a problema megoldodott. Ez a firefox mellesleg egy lassu, akados tetu a gyari bongeszo mellett. -
válasz
nemlehet #6062 üzenetére
Végül csak feltettem ezt a ROM-ot.
Tetszik. Kicsit jobban merül talán az akku (van külső akkum, tehát ez nem feltétlen gond), de ami tetszik, a RAM kezelése szuper!
A Deezer zenelejátszója a korábbi nem multilang ROM-okkal mindig kilépkedett, s bár ennél sincs sok szabad memória, de ez nem lépked ki.
Szóval szuper!
-
-
herdsman12
őstag
-
hevizms
addikt
válasz
nemlehet #5880 üzenetére
Én a gyári levelezőjét használom,gmail-os email fiók van hozzárendelve,az szépen frissit,sőt jelzi is ha új üzenet jött.
De fenn van a gmail alkalmazás is,az is frissiti magát és jelzi a felső értesitő sávon,míg a gyári levelező az ikon jobb felső sarkába teszi ki a számot hogy mennyi email jött17-es rom
-
herdsman12
őstag
válasz
nemlehet #5880 üzenetére
Régebbi verzióknál tapasztaltam, hogy nem rendesen működött az email szinkron, de hibaüzenet nem volt. Mostanában a K-9 Mailt használom, ez ok.
Pár napja tettem egy próbát a gyári email alkalmazással, működött rendesen Wi-Fi-n és mobil net-en is. Egyedül a buta keresője (nem keres a szerveren) miatt tettem vissza a K-9-et.
Esetleg a Beállítások - Fiókok - ... szinkronizálásnál nincs kikapcsolva a "Csak Wi-Fi-n"?
Vagy, "Adatforgalom" Korlátozás, Statisztika helyeknél mit látni? -
herdsman12
őstag
válasz
nemlehet #4266 üzenetére
Az a villanás nem a "Véletlen használat megelőzése"?
Sejtem, hogy mit kéne, de eddig nem jöttem rá, hogy mit csinál.
Gomb beragadással még nem találkoztam.(#4267) Viktor0610
Régebbi (v5 vagy előtti) verziónál Skype használata közben volt kijelző kapcsolási gondom, a v13 és egy régebbi Skype-nál (3.2.0.6673) most ok.
Akksi jelzést most néztem, igazad van, újraindítástól mér. Felül látom az ikont, meg tudom, hogy nálam necces a napi kvóta.
Böngésző ugrálás nálam inkább más böngészőkkel, de csak Gmail fiókban voltak.
Hangminőséggel sok bajom nem volt, max Viber, de az más kérdés. -
s4tch
veterán
válasz
nemlehet #4261 üzenetére
Az alapgondolattal teljesen egyet tudok érteni. Egy telefon, pláne egy középkategóriás telefon legfeljebb a leggyengébb, fotózásra szintén korlátozottan alkalmas kompaktot tudja kiváltani. Egy csúcstelefonnal sem lehet olyan képet készíteni, mint egy belépő szintű tükörreflexes géppel és egy olcsó fix objektívvel. Szíve joga bárkinek kritizálni a telefonok kameráját, de ha valaki egy körömnyi érzékelőtől és lencsényi plasztikdarabtól tökéletes képminőséget vár, az hangyányit eltévedt. A legtöbb mobil fényképezője fájdalmasan gyenge. A Hongmi sem hibátlan, de a családban megfordult telefonok mezőnyében a jobbak között van. A saját szintjén használható, ennél több gondolatot nem nagyon érdemel.
Ha valaki fotózni szeretne, és tényleg tartalmas fotókat készítene, vegyen egy tükrös/milc vázat, menjen el egy fotós tanfolyamra (vagy legalább toljon végig egy online gyorstalpalót), és felejtse el, hogy ha a teraszról kattintok egyet a virágoskert felé a telefon 8 megapixeles izéjével, azt fotónak hívják.
-
Dhampir
félisten
válasz
nemlehet #4261 üzenetére
Ezek a "fotophilek" hasonlítanak az audiophilekre.
Sokszor egyes felhasználóknál nagyobb igény támad az igényesebb mobilkamerára, mert hozzászoktak a mobiltelefonos szinten jó minőséghez.
Nyilván akinek ez is szempont, az nem akarja alább adni ezt az igényét és a kínai mobilok között is hasonlót keres. :-)
-
válasz
nemlehet #4266 üzenetére
Hibák nálam:
Telefonáláskor, ha elveszem az arcomtól (pl. megnézek valamit a menüben vagy letenném a hívást), nem mindig kapcsolja vissza a kijelzőt. Vissza kell kapcsoljam a ki/bekapcs. gombbal a kijelzőt.
Az akkumulátor-használatot csak az utolsó újraindítástól mutatja, nem az általam korábban megszokott 100%-tól.
A gyári böngésző néha magától "ugrál" az oldal elejére.
Néhány hívónál távoli a másik fél hangja, mintha dobozból beszélne és/vagy serceg... -
-
-
gyczib
csendes tag
válasz
nemlehet #1366 üzenetére
Igen, valódi a telóm, a cpu- szerint is s hozza az elvárt pontszámokat,
Most már azért elég jól megbarátkoztam a telefonommal, kezdem megszeretni.
És elég jól is használom már a képernyőt is, csak ez a fura érzés, hogy valami nem az igazi.
szokott olyan lenni, hogy nem mindegy hogy az ujjam hegyével, vagy begyével nyomom meg a képernyőnn az adott helyet, és viszonylag pontosan is kell célozni.
A galaxy s2-t kézbe fogva és a képernyőt birizgálva megkönyebbülést érzek. Igazából nem tudom eldönteni, hogy érzéki csalódás, vagy tényleg kijelzőhiba -
SSlyTR
senior tag
válasz
nemlehet #1209 üzenetére
Ezeket a hasznos tippeket annyira jó lenne összeszedni az 1 hszbe.
Valaki megtenné, hogy összefoglalja ezeket?
Én folyamatosan mentegetem el ezeket a hasznos hsz-eket, mert az életben nem találom meg még egyszer. De ti itt vagytok és nagy örömmel válaszoljátok meg ezeket e kérdéseket (akár 5ször is).Már csak 1 hónap és nekem is ideér, juhúúúú
-
vadkörte
addikt
válasz
nemlehet #1209 üzenetére
"Meglepett, hogy mennyire szép képeket készít."
Ezen én is meglepődtem. Az OFF telefonom a saját ROM-jában lévő kamera app-pal nem valami fényes. De a MIUI-val szárnyakat kap. Nem fényképezőminőség, de összehasonlíthatón jobb az eredmény, mint az eredeti gyári ROM-mal.
-
vadkörte
addikt
válasz
nemlehet #1153 üzenetére
Nincs azzal az akkuval semmi gond. A töltési idő is teljesen megfelelő. OFF telefonomban 2150 mAh-s az akku, a gyári töltő 1 A-es és kb. 2-3 óra alatt tölti fel, PC-ről USB-ről 3-5 óra alatt. Ha az USB kapcsolatot átállítod csak töltésre gyorsabban töltődik fel számítógépről is, mivel ilyenkor nincs adatkapcsolat a telefon és a PC között.
Az akkuidő meg erősen szubjektív. Én annyira nem nyúzom a telefont, így elmegy 3,5-4 napot is. -
esox
senior tag
válasz
nemlehet #1089 üzenetére
Hali,
nyugi jó lesz az. Nekem ez van fent, ezzel csináltam anno a v3-at és tegnap a v5-öt is. A lényeg, hogy a wipe data/factory reset sokáig tart. Én már sok telót romoltam, de majdnem kitéptem a hajam, mire ez végzett...
szóval csak nyugodtan csináld.
A rom telepítés ehhez képest fele ennyi idő volt, vagy már csak nem izgultam annyira, nem tudom.
Ha v5-öt raksz fel, ahhoz van egyből egy root fix is, azt is még tedd fel egyből a rom után és csak utána system reboot.kano közben írt, nekem még novemberi a teló, szóval ezt vedd figyelembe.
@kano - be tudnád linkelni a modolt v5-ödet pls? Nem találom a régi hsz-ban,
-
válasz
nemlehet #1081 üzenetére
Ez miatt dobott hibaüzenetet:
ro.build.display.id=full_MTK-eng 4.0.4 IMM76L
ro.build.date=Вто Янв 29 11:51:46 MSK 2013
ro.build.date.utc=0
ro.build.type=eng
ro.build.user=rua1
ro.build.host=rua1-desktop
ro.build.tags=test-keys
ro.product.model=Full Android on Emulator
ro.product.brand=Android
ro.product.name=full_MTK
ro.product.device=MTK
ro.product.board=MTKsehol semmi olyan, hogy ez hongmi lenne.
ilyennek kéne lennie:
ro.product.model=2013023
ro.product.brand=Xiaomi
ro.product.name=2013023
ro.product.device=HM2013023
ro.product.board=2013023
ro.product.cpu.abi=armeabi-v7a
ro.product.cpu.abi2=armeabi
ro.product.manufacturer=Xiaomi -
zedok
őstag
válasz
nemlehet #1026 üzenetére
Eléggé sanszos, hogy átcsúszott. Már ha jól fordítom persze. Szerintem ha már a dátum-időt nézed, azon is látszódik. Honnan rendelted?
Jéé:
Sat 04.01.2014 16:37 Mailed Swiss Post SINGAPORE
Sat 04.01.2014 16:37 Arrival at border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Sat 04.01.2014 16:37 Departure from border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Sat 04.01.2014 16:38 Departed transit country Swiss Post SINGAPORE
Sat 04.01.2014 16:38 Departure from border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Thu 16.01.2014 11:43 Arrival at border point of destination country HUBUDA
Thu 16.01.2014 11:50 Handed to customs HUBUDA
Sat 18.01.2014 18:28 Released by customs HUIgaz, nekem csak egy powerbankom jön így..de na!
-
Sanyesz.
őstag
válasz
nemlehet #973 üzenetére
Kizárt dolog, hogy lenne "tuti módszer". Másik fórumokból jöttünk hevizms kollégával együtt és rendeltünk már egy s más dolgot Kínából (telefonoktól az autós DVR-n, vakukon keresztül a zseblámpáig). A számlának max. a futáros rendelésnél van jelentősége, mert az csomagon kívül jön, azaz előre megküldi pl. a DHL, még mielőtt a csomag ideér, hogy nyilatkozzál és csatold a PayPal bizonylatot. Ami persze nem arról az összegről szól, ami számlán van.
Amióta szigorították a vámkezelést (kb. tavaly ősz), azóta nem rendeltem, de előtte a postai csomagok rendre "normál áron" érkeztek meg. Kb. 4 különböző eladótól. Azt, hogy a pl. a MiniDeal-es csomagokra jobban odafigyelnek, csak egy vámos tudná megerősíteni, de kétlem, hogy ez igaz lenne. Próbálkozhat trükkökkel a kínai bolt, de ha egyszer vámolni akarják, úgyis megteszik. -
mclane_
aktív tag
válasz
nemlehet #973 üzenetére
Ne lovagoljunk már ezen a témán...Mindenki rendelje ahonnan szimpatikus, csak figyeljen arra, hogy ne legyen hamis aztán kész, utána meg használja, örüljön neki. Szerintem mindegy, hogy 190ért vagy 210ért juttok hozzá, ne adj isten megvámolják, higyjétek el nem pénz érte, nagyon jó cuccot kaptok.
kano: az nem túl funny, ha a 3G állandóan be van kapcsolva, nekem úgy szívja az akksit mint a torkosborz.
-
vegyszer
addikt
válasz
nemlehet #949 üzenetére
A kínait, ne kínait kérdésről ez jut eszembe mindig:
"Nem barátkozhatsz egy mókussal! Az is egy patkány, csak jobb cuccban jár."Régen mintha lett volna olyan szabály, ha ad csere készüléket, egy hónap, ha nemad, 2 hét után vissza kell fizetni az árát, és a 3 nagy meghibásodás után is el lehetett állni a vásárlástól. Persze, lehet ez is eltűnt a válság miatt...
Én meg új negatív rekordot döntöttem követett csomag vámolás miatt. Egy hete nem mozdul se előre, de hátra.
Pedig azt hittem, hogy a hét végén nálam lesz, de kételkedem már. -
mclane_
aktív tag
válasz
nemlehet #789 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Kollégám vett egy Samsung Galaxy Grand Duos kemény 90 pénzért. Ha megnézitek hol van az a Hongmitól és lazán dupla annyiba kerül. Szerintem nincs miről beszélni
Majdnem teljesen elégedett vagyok vele, nem hinném, hogy itthon kapnék ennél jobbat. Így utólag, ha ugyanennyiért választhatnék Samsungot, Sonyt bármit, akkor is ezt venném.
Én is abból indultam ki, hogy jó a kínai telefon olcsó lesz, de azért nem lesz teljesen szar azért lehet majd kompromisszumokkal használni és a Jiayu G4től ezt is kaptam. Ezt vártam a Hongmi-tól is, de pozitívan csalódtam, mert ez egy teljesen korrekt jól összerakott munka(és egy 10essel olcsóbb volt mint a G4). Nincs olyan érzésem, hogy na van egy gagyi kínai telefonom, mert azért a környezetemben azért mindenki rácsodálkozik, hogy WTF ennyi pénzért ilyet?
Jó nyilván nem ez a világ legjobb telefonja, de számomra ezért az árért nagyon közel áll hozzá, és remélem a Xiaomi készít majd hasonló jól használható dual simest gyártani, hogy legyen majd mire cserélni
-
SSlyTR
senior tag
válasz
nemlehet #774 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Pont ezért kérdeztem rá.
A 100-120 dolláros furcsa is volt. A 160 dolláros már annyira nem, a cikkben is az szerepel, hogy 130-ba kerül. én ezt néztem:
http://www.aliexpress.com/item/2013-Original-XIAOMI-Red-Rice-Hongmi-Quad-Core-1-5Ghz-Mobile-Phones-1GB-4GB-4-7/1498821682.htmlElég sok trükközés van ezek a telefonok körül. Ha hazaérek meg is nézem ezeket a boltokat.
Kano neked lehet, hogy írok privátban, mire is gondolsz, ha nem találom meg feljebb. -
mclane_
aktív tag
válasz
nemlehet #742 üzenetére
Egyetértek, de gondolom megoldják, hogy az androidos appok fussanak rajta, mint ahogy a Jolla tette, vagy az Ubuntu Touch fogja. Talán a Gizchina-n olvastam még tavaly ősszel erről egy írást.
Azt vettem észre, hogy kb 1 nap használat után szépen lassan megtelik a memóra, és a "söprés" után sem nagyon megy 300M fölé a a szabad, ha újraindítom 500-600M lesz. Nem probléma, csak érdekes..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest