Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Véreshurka

senior tag

Sziasztok!

2 dolog miatt érdeklődnék itt:

1. Van 2 db NAS-ban használt HDD-m, amiket HD Sentinellel vizsgálva a következőket adja:

a. WD Gold 6 TB:

Start/Stop: 66483
    Load/Unload: 125578
    Müködési idő: 157 nap 8 óra

b. WD Purple 4 TB:

Start/Stop: 66483
    Load/Unload: 125578
    Müködési idő: 157 nap 9 óra

A start/stop értékekhez viszonyítva sok a load/unload érték? Érdemes lenne kikapcsolnom a fejparkolást, vagy ezek az értékek nem vészesek?

Érdekes számomra, hogy a Gold-ot novemberben vettem, a Purple-t decemberben, és mégis ugyanazokat az értékeket mutatja, illetve nekem "hangyányit" magasnak tűnnek ehhez képest (amióta megvannak) az értékek. Probléma lehet-e a HD Sentinelnek az, hogy a HDD-ket egy Sharkoon QuickPort XT V2-vel csatlakoztatva vizsgáltam át? Ez be tudna kavarni a smart adatok olvasásába? Pl. olyanra gondolok, hogy az "Információk" fül alatt legalul a "Lemez Információnál" a "Lemez család" MQ-01ABD075-nek érzékeli, a "formátumot" 2,5"-nek, illetve "Kapacitásnak" 750 GB-ot ad vissza. Illetve hasonló adatok vannak a Purple esetén is.

2. Ha szeretném biztonságosan leválasztani a HDD-ket a gépről, akkor a HD Sentinel miatt ezt nem tudom megtenni csak akkor, ha kikapcsolom a HDS-t. Van arra valamilyen beállítás, hogy teljes kikapcsolás nélkül megtudjam a biztonságos leválasztást csinálni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák