- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
Nekem már működik a Viera Cast , úgy hogy valószínű az volt ,amit írtam, átmeneti szolgáltatói hiba...
-
Bodor
veterán
válasz
barcaforca #1245 üzenetére
Ne aggódj szerintem. Nekem TX-P50GW20-am van és én is nemrég frissítettem a 2.515 firmware-re. Most, hogy olvastam a problémát, én is kipróbáltam, de nekem sem megy a viera cast. Szerintem a központi szerverrel van gond, mert nekem annak ellenére, hogy az internetelérés rendben van ( felmegy a netre a tv, mert frissítés ellenőrzést elvégzi) a viera cast kapcsolódási problémát ír ki.
Vagy a firmware-t szúrták el, és hamarosan jön majd egy hibajavítás?? -
M_AND_Ms
veterán
válasz
barcaforca #1245 üzenetére
Internet elérés, kábelezés rendben van?
-
ChipKng
aktív tag
válasz
barcaforca #1243 üzenetére
(kozben megtalaltam...)
-
ChipKng
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #1241 üzenetére
Ha a TV magatol nem telepit semmit (pedig netre van kotve), akkor honnan lehet manualisan letolteni a legutolso FW-t?
A linkelt oldalon amugy ezt irjak:
"*A Panasonic VT30, GT30, ST30, DT30, G30, S30, DT35, D35, UT30 és E30 VIERA TV modelleken érhető el."
Tehat G20-ra nem elerheto. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
barcaforca #1240 üzenetére
Próbálj firmware-t frissíteni, ugyanis a Viera Cast átalakult a G20-on is Viera Connect-re
-
barcaforca
tag
Sziasztok!Tegnap estétől nem működik rendesen a Viera Cast a tévémen.Bejön az oldal ha rányomok a cast gombra,de nem hozza be a telepített szolgáltatásokat,csak a középső tv ablakot.Megnéztem router kiiktatása után is így működött.Tehát nem net,vagy router hiba.Más is tapasztalt már ilyet,vagy csak én jártam így?
-
kbalazsa
senior tag
Mi okozhatja a problémát, ha bizonyos TV csatornák folyamatosan akadoznak? Akad a kép és a hang is (utóbbi néha ismétel is).
A felállás: digitális TV előfizetés Panasonic G20, CI kártyaolvasó és kódkártya. Egyik napról a másikra akadozni kezdett néhány csatorna. Kipróbáltam, hogy a beltéri egységgel (HDMI-vel a G20-hoz csatlakoztatva) ugyanazzal a kártyával ugyanaz a csatorna nem akadozik. Viszont beltéri/HDMI felállásban összehasonlíthatatlanul rosszabb a képminőség
-
pusi1981
aktív tag
lehet szoftot cserélni lan-on keresztül,nekem legalábbis felajánlotta és sikerült!
-
M_AND_Ms
veterán
Mi a kérdésed a Panasonic G20-as (plazma) tv topikjához?
Az, hogy milyen led tv-t ajánlunk? Kérdezd a Ledes tv-k általános topikjában!
Hiába utalsz arra, hogy a kiszemeltek között egy pana led tv is van, ha itt egy konkrét típussal foglalkozunk, ami nem az amire te gondolsz.
Ez olyan mintha elmennél a Ford Focus dízeles topikba és kérdeznél arról, hogy benzines autót vennél és a kiszemeltek között ott van egy Ford Ka benzines is.Ajánlatom: Ledes topikok
-
Sasi82
csendes tag
Nem annyira a Panasonic Plazmához kapcsolódik, de kitérek benne egy Panasonic Led tv-re amiben a véleményetekre lennék kíváncsi.
Kedves Fórumozók!
Egy nagy segítségre lenne szükségem, remélem, tudtok nekem segíteni a tapasztalataitokkal, hozzáértésetekkel és nagy információtudásotokkal.
Én is, mint sokan mások nagy dilemmában vagyok, Led Tv-t szeretnék vásárolni.
Mennyire egyszerű volna, ha csak 1 TV közül lehetne választani, nem lenne ilyen probléma
82 cm-es Led TV-t szeretnék vásárolni, sajnos a 94cm-es már túl nagy volna a hálóba, 2-2,5 m-ről néznénk a Tv-t és a hely is szűkös.
TV nézésre, bl-ray lemez , mkv, h.264 típusú fájlok és dvd filmek lejátszására használnánk.
Fontos lenne, hogy külső hdd-t is kezelni tudjon.
Számítógép és laptop nem lenne rákötve és az internetezés sem itt történne egyelőre.Az alábbi termékeket néztem ki:
Philips 32pfl6626h (2év gari)
Sharp lc32le630e (3 év gari)
Panasonic tx-l32e30e (2év gari)
A 3 közül a Panasonicnak volt a legszebb képe, de azt mondták (MM, Euronics), hogy a Pana csak Plazma Tv-kben jó.
Nagyon dicsérték a Philipset és a Sharpot is.Nézegettem a Samsung ue32d5500 (Az 5 év gari jó, de az 50Hz sajnos nem és nem láttam használat közben) és az LG 32 4500 lw (szintén 5 év garival, de ezt sem láttam használat közben)
Elnézést kérek, hogy ilyen hosszú sikerült a mondandóm és a kérdésem.
Előre is köszönök mindenféle segítséget!
Legyen kellemes hétvégétek!
Üdv.
GáborUi:
(Az alábbi blu-ray lejátszók közül ti melyiket ajánljátok? LG BD550, Philips BDP3200, Sony BDP-S185, Samsung BD-D5100, Panasonic DMP-BD75EG-K)
-
Alusszia
tag
Sziasztok,
Tudna valaki abban segíteni,hogy milyen alternatív megoldás jöhet szóba még a PANASONIC wifi dongle DY-WL10E-K ( ami 25e. Ft.) helyett. Itt a fórumban említették a WNDA3100 USB 2.0-t ami működik.
Egyéb működő megoldás valakinek?Egyáltalán milyen USB wifi adaptert kell kérni ehhez a TV-hez? -
-
Alusszia
tag
Köszi SZépen a válaszokat.Akkor gazdagabb lettem egy 1TB-os HDD-vel amire bármit tudok tárolni de a TV-s használat felejtős. Mikor használja a TV egyébként a saját tunerjét? Ha pl. kábelTV-t közvetlen dekóder nélkül rádugom IPTV vagy mi?
Úgy gondolom akkor a megoldás a wifi adapter amellyel bármit lejátszok "kanóc" nélkülami a laptopon van. -
válasz
Alusszia #1221 üzenetére
Igen, digitális, de NEM A TV SAJÁT TUNERJÉT használod, hanem a tányéroshoz adott STB van összekötve a TV-vel (Scart-on vagy HDMN-n, tökmind1), és így ugye a TV tuner kiesett a láncolatból. Magyarán: a TV-vel csak a saját DVB-C vagy DVB-T tunerjén keresztül vett digitális adást tudod rögzíteni.
-
jcage
tag
Nyilván, bizonyos limitációval elérhető a media lejátszás ennél a tv-nél is. Én is nézegetek képeket/videókat SD kártyáról, vagy akár a kamerát közvetlenül összekötve.
De amit te szeretnél, hogy hd filmeket/zenét/blabla játszon le, arra alkalmatlan lesz. Más gyártók ugyan lejátszanak, de azok is csak erős kompromisszumos megoldások.
De ha belegondolsz, nem is ezért vetted meg szerintem, hanem azért, mert szép a képe. És ennyi a lényeg.
Én is nézegettem korábban mindenféle gyártók termékeit, de utána rá kellett jönnöm, hogy ez csak egy megjelenítő, ne várjunk többet tőle. Veszel egy belépő szintű mp-t és máris sokkal előrébb vagy.J
-
dudeeg
csendes tag
válasz
Alusszia #1218 üzenetére
Én a TV-n nézem a képeket, és néha a filmeket, de még a vinyót sem dugdosok hozzá.
Úgy hívják, hogy médiaserver. Fellövöd a laptopon/PC-n, rákötöd a tv-t a hálózatra, és már kész is. Persze mkv-t nem fog lejátszani, de az avikat simán. Még a feliratot is kirakja, ha kell.
Szóval nem kell bohóckodni vinyóval.Üdv,
G. -
Alusszia
tag
Én arra szeretném (szerettem volna) használni a külső HDD,hogy a laptopomról kimásolom a filemeket,zenéket,képeket a HDD-re majd onnan játszom le a TV-n. Azaz nem kell a laptopot dudosnom állandóan. De most úgy néz ki nem tudom erre használni mivel minden "átdugás" laptop-TV előtt formázni kell.
-
válasz
Alusszia #1213 üzenetére
Külső USB-s vinyóra felvenni (akár időzítve is) csak a digi tunerről vett adást lehet, tehát ha nálad analóg van, akkor felejtős. Ráadásul a felvett anyagot csakis azon a tv-n tudod visszanézni, ami felvette, még egy tök ugyanolyan típusú (pl. szomszéd) másik tv-n sem fogod tudni lejátszani. Szerintem jó kis fícsör, az úszó VB-t pl. így néztem meg, szinte kifolyt a víz a tv-ből, olyan szép képe volt (ráadásul a felvétel ugyanaz a minőségű, mint az élő adás, ami ebben az esetben HD). Állítólag van olyan korlát, hogy csak 160GB-nál nagyobb külső vinyóra enged felvételt készíteni (nekem 250-es van). Nem javasolt még az USB hosszabbító kábelek használata sem, bár ezt érdemes kipróbálni (lehet, hogy csont nélkül megy hosszabbítóval is).
-
Alusszia
tag
válasz
M_AND_Ms #1212 üzenetére
Ezen már túl vagyok de azon kívül ,hogy felajánlja,hogy leformázza a csatlakoztatott HDD-t semmi egyebet nem tudok állítani.A TV által lefomázott HDD-t pedig utána a Laptop nem érzékeli.Az egyetlen formátum az exFAT Win 7 alatt amin át tudtam vinni képeket, zenét de a felvétel lehetősége így sem m űkszik.
-
Alusszia
tag
Sziasztok,vásároltam külső HDD-t a G20-hoz,zenét lejátsza miután exfat-ra formáztam de hogyan lehet felvenni rá USB-n keresztül TV műsort? a felvétel gomb lenyomását követően kiírja hogy ellenőrizzem a csatélakozást vagy a beállításokat.
-
dudeeg
csendes tag
Közben készítettem egy képet erről a zöldes-szürke problémáról (ld #1203)
Kb 18%-os szürkét jelenítettem meg a TV-n. Jól látszik, hogy szinte mindenhol inkább zöld a kép, mint szürke. Kb csak a kép jobb oldalán helyes a szín.
Világosabb szürkék esetén a jelenség egyre kevésbé vehető észre.
A tv színbeállításához természetesen ennek semmi köze. 0 szín esetén is ugyanilyenSzóval ez még a 'belefér' kategória lenne?
-
WillyX
tag
Van egy eladó USB-s Wifi adapterem G20-al garantáltan működik: Netgear WNDA3100 v2
-
ZedX
csendes tag
Tisztelt Úri Közösség!
Van egy Panasonic TX-P42G20E plazma TV-m eladó, kíváncsi lennék szerintetek mennyi lenne a reális eladási ár?
2013.01.17.-ig érvényes rá a gyártói garancia (tehát nem kamionról lepottyant, avagy a tököm tudja milyen szürke importból származó árú), tehát alig használt, tökéletes állapotban, minden cuccával együtt elvihető. Nagyon jó kis TV, egy gondom van vele, hogy a nappalimban már kicsi a képátlója a full HD videókhoz, ezért P50G30E-re váltanék, ha ezt sikerült elpasszolni.
A P42G20E-t én még bruttó 208.000-ért vettem, most az argep.hu 199.900 Ft-ot ír legjobb árnak. Természetesen nem szeretnék sokat bukni, mivel a P50G30E-nak nem nagyon akar lejebb menni az ára az elmúlt 2 hónapban...
Gondolom a teszteket mindenki olvasta már, de ha mégsem:
http://prohardver.hu/teszt/panasonic_full_hd_plazmatelevizio/a_teve.html
http://www.geeks.hu/tesztek/100412_panasonic_tx_p42g20e_tesztElőre is köszi a (z értelmes) válaszokért!
-
Tizedes1
aktív tag
Kizáróan szürkés,fehéres jelenetnél jön elő, más részletnél, jelenetnél, mozgókép vagy állókép esetében az elváltozást nem tudom észrevenni.
Sajnálom, ha nálad ennyire zavaró a képRemélem vagy megcsinálják, vagy megjavul ( vagy a kép, vagy a szemed megszokja, vagy papucs orrán pamutbojt )
-
dudeeg
csendes tag
válasz
Tizedes1 #1205 üzenetére
Valóban, egy színes tájnál, vagy bármilyen olyan jelenetnél ahol sokféle részlet látható a képen, én sem veszem észre. És a legtöbb jelenet tényleg ilyen.
De amint valami homogénebb képet mutatnak, ami mozog, és emiatt követnem kell valamit a szememmel, egyből észreveszem a foltokat. Jellemzően világosabb képeknél.Tizedes1: azt mondod te is látsz néha ilyeneket? Mert ha igen, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy a szerelő nem fog emiatt kijönni, mert ő is azt fogja mondani, hogy ezek bizony ilyenek. Ezért szeretném tudni, hogy nálad is észrevehető-e ez különösebb megerőltetés nélkül
egyébként én is nagyon szeretem ezt a tévét, valóban gyönyörű képe van - természetesen HD adások esetén az igazi.
Köszi, üdv,
G. -
Tizedes1
aktív tag
Pedig létezik és szerintem mindegyik tévénél a g20 szériából ilyen.
Akármilyen beállítást használok, a felhős, világosabb résznél kivehető a zöldes-foltosodás.DE! mivel egyik tv sem tökéletes és a zöldfoltosodás és a feketeszín mélység állítgatása ritkán jelenik meg és ritkán veszem észre és ezek közül ritkábban zavar,
ezért a a színmélység és fekete mélységérzet, éles, természetes színek számomra annyit
dobnak a latba, hogy megérte ezt a tévét vennem.
S20 lett volna helyette, de olyan fátyolos volt a g20 mellett -szó szerint egymás mellett volt kiállítva ugyanazzal a demóval mentek, hogy nem volt kérdés , milyet veszek. -
dudeeg
csendes tag
Sziasztok!
Kb 6-8 hónapja vettem egy P50G20-at.
Egy idő után aztán észrevettem, hogy a kép kissé inhomogén (erről már akkor írtam egyszer ide). Elsősorban világos jeleneteknél látszik. A legjobban úgy tűnik fel, ha valami mozog a világos képen, és a szememmel követem a mozgást. Ilyenkor egyből látszik, hogy foltos a kép. Elég nagy, tenyérnél nagyobb foltokról van szó. Ezeken a részeken a fehér nem fehér, hanem inkább világosszürke.Ami még durvább -és ez késztetett újabb írásra- az az, hogy tegnap játszottam egy PS3as játékkal (red dead redemption), amiben előfordulnak olyan jelenetek, ahol a kép nagy részén sötétszürke felhők vannak.
Azt vettem észre, hogy a foltok alatt a felhők nem sötétszürkék, hanem inkább zöldes szürkék. Elég feltűnő és nagyon csúnya. Valószínű egy 100 ezres TVnél nem zavarna, de majdnem 400 volt.Amúgy még HW-s kalibrálóm is van a TV-hez (ami szintén nem olcsó mulatság), mert szerettem volna tényleg a maximumot kihozni a TV-ből, de ez a jelenség elég lehangoló.
Tapasztaltatok ilyesmit, olvastatok esetleg ilyenről valahol?
Szerintetek érdemes lenne emiatt felhívni a szervízt? Csak attól félek, hogy nappal jönnek ki, amikor annyira nem látszik (egy átlagos jeleneten amúgy sem észrevehető), és elhajtanak a fenébe, hogy túl jó a szemem.
Mit gondoltok?Köszi, üdv,
G. -
dudeeg
csendes tag
Szia!
Az én P50G20-am is ilyen. Szerintem mindenkié ilyen.
Idegesítő, dühöngtem is miatta egy csomó ideig, aztán beletörődtem. Továbbra is észreveszem egyből, de nem lehet vele mit kezdeni.
Ezt leszámítva nagyon jó képe van a TV-nek...
leszámítva, hogy....lásd köv. hozzászólás -
Elemental
addikt
Szeva!
Nekem már majd' az első filmnél feltűnt, hogy, ha világosból sötét jelenetre vált, akkor elkezdi sötétíteni a képernyőt a tv, és ha sötétből világosba, akkor meg világosítja.
És elég zavaróan, nem átmenet nélkül, hanem darabosan.
Inkább a sötét jelenetnél veszem észre, amikor elkezdi sötétíteni.
Mondjuk ma már alig látom meg, valószínű, hogy azért, mert tudom az okát.
Ez a dinamikus kontraszt, és nem lehet kikapcsolni.
3xx K-s tvnél ez azért érdekes.
Mondjuk a szerviz menüben lehet, hogy meg lehet oldani, de ott nem akarok vaktában keresgélni.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gyártó TX-P42G20E modelljét tesztelve vizsgáltuk meg a plazmatechnológia előnyeit és hátrányait.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest