Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- E-book olvasók
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudeeg
csendes tag
válasz
Alusszia #1218 üzenetére
Én a TV-n nézem a képeket, és néha a filmeket, de még a vinyót sem dugdosok hozzá.
Úgy hívják, hogy médiaserver. Fellövöd a laptopon/PC-n, rákötöd a tv-t a hálózatra, és már kész is. Persze mkv-t nem fog lejátszani, de az avikat simán. Még a feliratot is kirakja, ha kell.
Szóval nem kell bohóckodni vinyóval.Üdv,
G. -
dudeeg
csendes tag
Közben készítettem egy képet erről a zöldes-szürke problémáról (ld #1203)
Kb 18%-os szürkét jelenítettem meg a TV-n. Jól látszik, hogy szinte mindenhol inkább zöld a kép, mint szürke. Kb csak a kép jobb oldalán helyes a szín.
Világosabb szürkék esetén a jelenség egyre kevésbé vehető észre.
A tv színbeállításához természetesen ennek semmi köze. 0 szín esetén is ugyanilyenSzóval ez még a 'belefér' kategória lenne?
-
dudeeg
csendes tag
válasz
Tizedes1 #1205 üzenetére
Valóban, egy színes tájnál, vagy bármilyen olyan jelenetnél ahol sokféle részlet látható a képen, én sem veszem észre. És a legtöbb jelenet tényleg ilyen.
De amint valami homogénebb képet mutatnak, ami mozog, és emiatt követnem kell valamit a szememmel, egyből észreveszem a foltokat. Jellemzően világosabb képeknél.Tizedes1: azt mondod te is látsz néha ilyeneket? Mert ha igen, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy a szerelő nem fog emiatt kijönni, mert ő is azt fogja mondani, hogy ezek bizony ilyenek. Ezért szeretném tudni, hogy nálad is észrevehető-e ez különösebb megerőltetés nélkül
egyébként én is nagyon szeretem ezt a tévét, valóban gyönyörű képe van - természetesen HD adások esetén az igazi.
Köszi, üdv,
G. -
dudeeg
csendes tag
Sziasztok!
Kb 6-8 hónapja vettem egy P50G20-at.
Egy idő után aztán észrevettem, hogy a kép kissé inhomogén (erről már akkor írtam egyszer ide). Elsősorban világos jeleneteknél látszik. A legjobban úgy tűnik fel, ha valami mozog a világos képen, és a szememmel követem a mozgást. Ilyenkor egyből látszik, hogy foltos a kép. Elég nagy, tenyérnél nagyobb foltokról van szó. Ezeken a részeken a fehér nem fehér, hanem inkább világosszürke.Ami még durvább -és ez késztetett újabb írásra- az az, hogy tegnap játszottam egy PS3as játékkal (red dead redemption), amiben előfordulnak olyan jelenetek, ahol a kép nagy részén sötétszürke felhők vannak.
Azt vettem észre, hogy a foltok alatt a felhők nem sötétszürkék, hanem inkább zöldes szürkék. Elég feltűnő és nagyon csúnya. Valószínű egy 100 ezres TVnél nem zavarna, de majdnem 400 volt.Amúgy még HW-s kalibrálóm is van a TV-hez (ami szintén nem olcsó mulatság), mert szerettem volna tényleg a maximumot kihozni a TV-ből, de ez a jelenség elég lehangoló.
Tapasztaltatok ilyesmit, olvastatok esetleg ilyenről valahol?
Szerintetek érdemes lenne emiatt felhívni a szervízt? Csak attól félek, hogy nappal jönnek ki, amikor annyira nem látszik (egy átlagos jeleneten amúgy sem észrevehető), és elhajtanak a fenébe, hogy túl jó a szemem.
Mit gondoltok?Köszi, üdv,
G. -
dudeeg
csendes tag
Szia!
Az én P50G20-am is ilyen. Szerintem mindenkié ilyen.
Idegesítő, dühöngtem is miatta egy csomó ideig, aztán beletörődtem. Továbbra is észreveszem egyből, de nem lehet vele mit kezdeni.
Ezt leszámítva nagyon jó képe van a TV-nek...
leszámítva, hogy....lásd köv. hozzászólás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó TX-P42G20E modelljét tesztelve vizsgáltuk meg a plazmatechnológia előnyeit és hátrányait.
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest