- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudeeg
csendes tag
Sziasztok!
Kb 6-8 hónapja vettem egy P50G20-at.
Egy idő után aztán észrevettem, hogy a kép kissé inhomogén (erről már akkor írtam egyszer ide). Elsősorban világos jeleneteknél látszik. A legjobban úgy tűnik fel, ha valami mozog a világos képen, és a szememmel követem a mozgást. Ilyenkor egyből látszik, hogy foltos a kép. Elég nagy, tenyérnél nagyobb foltokról van szó. Ezeken a részeken a fehér nem fehér, hanem inkább világosszürke.Ami még durvább -és ez késztetett újabb írásra- az az, hogy tegnap játszottam egy PS3as játékkal (red dead redemption), amiben előfordulnak olyan jelenetek, ahol a kép nagy részén sötétszürke felhők vannak.
Azt vettem észre, hogy a foltok alatt a felhők nem sötétszürkék, hanem inkább zöldes szürkék. Elég feltűnő és nagyon csúnya. Valószínű egy 100 ezres TVnél nem zavarna, de majdnem 400 volt.Amúgy még HW-s kalibrálóm is van a TV-hez (ami szintén nem olcsó mulatság), mert szerettem volna tényleg a maximumot kihozni a TV-ből, de ez a jelenség elég lehangoló.
Tapasztaltatok ilyesmit, olvastatok esetleg ilyenről valahol?
Szerintetek érdemes lenne emiatt felhívni a szervízt? Csak attól félek, hogy nappal jönnek ki, amikor annyira nem látszik (egy átlagos jeleneten amúgy sem észrevehető), és elhajtanak a fenébe, hogy túl jó a szemem.
Mit gondoltok?Köszi, üdv,
G.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest