Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Úgy tűnik, a frissítés után nincs 4G mobilnet, csak 3G-n hajlandó csatlakozni, illetve 4G- dobálja a hálózatot...
-
artos
tag
Igen. Egy Bluetooth Smart (Bluetooth Low Energy 4.0) szívritmus mérőt használok, látja, elvileg kapcsolódik, de nem mér semmit. Idáig jó volt. Több programmal is próbáltam. Runtastic, panobike, bikecomputer. Idáig jó volt. Van egy Sigma R2 Duo (4.2) sebesség és pedálfordulatszám mérőm, ez kapcsolódik, de meg-meg szakad, majd egy idő után lefagy. Csináltam már egy factory resetet, wipe cachet, network setting resetet, de nem segített. De az összes "hagyományos" bluetooth eszköz kapcsolódik.
-
artos
tag
Nekem uk és frissült. Azonban a frissítés óta, nem működnek rendesen a bluetooth smartos eszközök. Vagy nem is kapcsolódik össze a telefonnal, vagy kapcsolódik de meg-meg szakad. Bluetoothos fejhallgató és kihangosító tökéletes. A 4G is szakadozik néha. Hiába csináltam factory resetet, nem segít. És vissza sem tudom tenni a 7.0-át.
-
zsoltzsolt
addikt
Érdemes utána egy fr-t csinálni?
-
szero77
csendes tag
Üdv.! Most tölti le a 7.1.1-et. Moto z, telekomnál vásárolt telefon.
-
nicu71
addikt
elrejthető alsó szoftveres gombok root nélkül [link]
-
ghiottone
nagyúr
Igen. Van saját gyorstöltős hátlapjuk is, ami dragább, de 3490-es.
-
Én úgy állítottam be, hogy 80%-on tartja a telefont a hátlap, amíg le nem merül. Ezzel kihúz kb. egy napot, utána kezd csak tovább merülni a telefon 80%-ról. Nyaraláskor így nagyon jól bírta, egyszer sem kellett aggódnom, hogy lemerül, pedig sokat navigáltam, neteztem, fotóztam.
A 0% szerintem szoftveres visszajelzés, azt szolgálja, hogy a telefon ne meríthesse túl a hátlapot.
Viszont azt vettem észre, hogy a telefon ugyan gyorstöltős, de a hátlap nem, annak több idő is kell, míg feltöltődik (miután a telefon feltöltődött)
-
törölt tag
Én zenére most BT megoldást próbálok véglegesíteni, úgy tölthető is közben a telefon, meg hát nem vagy hozzákötve kábellel.
Szerintem tényleges 0%-ra nem tudsz lemeríteni egy ilyen akkut, a vezérlő elektronika nem engedné. Mondjuk ha le van merülve, és utána még hagyják állni sokáig, akkor az önkisülés viheti lejjebb.
-
Lovi24
senior tag
válasz
#16820480 #382 üzenetére
Ahogy nézem,inkább egy sima gyárit rendelek hozzá tartalékba. Az incipio akkus hátlappal végülis a töltés is megoldódik ( kivéve ha az is le van merülve .... )
Az Incipio akkus hátlap kinek mennyit bír?
Én a 4. töltésén vagyok túl és kb 50%-ot tölt a telón. Kicsit kevésnek találom.
Érdekes,hogy amikor megkaptam,akkor 0%-on volt. Nem tudom ez mennyire tesz jót a lithiumos akksinak ?! -
törölt tag
Ha nagyon olcsó, akkor ne várj sokat ezektől az adapterektől. Ugye ebben van a DAC is, szóval eleve azon múlik a hangminőséged, illetve a gyorstöltést meg gondolom azért nem tudja, mert nincs meg az a bekötése. A 2600-as akksit mondjuk nem gyorstöltéssel is érdemes lehet tölteni éppen, de a hangminőség ettől még esélyesen vacak lesz.
-
Lovi24
senior tag
Köszi. Kár,hogy nem rakták bele.
7.0-ban is volt a fejlesztői beállításokban valami utalás,de ha be is kapcsoltam nem csinált semmit.
Páromnak a G5 plusban a Moto műveleteknél lehet aktiválni,igaz abban már más az ujjlenyomatolvasó ( legalábbis formára )
Azért reménykedtem,hogy elérhető lesz valamilyen formában .Más
Szerintetek ez mennyire lehet használható? Ahogy olvasgattam utána,a töltés elég lassú ezekkel a cuccokkal. Érdemes vajon rápróbálni,vagy tudtok esetleg valami jobb minőségű cuccot,ami megfelelően funkcionál? -
Frissítettem ez alapján: (HOW TO) UPDATE TO OFFICIAL 7.1.1 MOTO Z XT1650 Install TWRP and ROOT
reteu-s egykártyás német telefonra csak az adb sideload rész kellett, simán felment, működési problémával sem találkoztam azóta.
Frissült a kamera szoftvere, sőt, erre már felmegy a Pixelből kinyert legújabb, HDR+-t tudó Camera NX szoftver is. Még a régebbi, 7.0-án futó Camera NX-szel készült összehasonlító tesztképeket ebben a fórumban találtok:
[link] -
Kobak 27
tag
válasz
ghiottone #376 üzenetére
Ez elképesztően jó lenne, de ahogy utána olvastam, ez 1 éves hír, tehát azóta nem sok történt. Pedig ezt tuti megvenném, főleg, ha működik is rendesen. Sok mindent kiváltana egy ilyen kütyü...
Bárcsak megvalósulna.
Javítom, mert 1 éve ezeket postolták [link] és ahhoz képest csináltak egy páncélt a hátára. Kíváncsi leszek nagyon. -
ghiottone
nagyúr
OneCompute Mod
lassan itt van végre.
-
-
törölt tag
válasz
ghiottone #373 üzenetére
Ha 5,5" kell, akkor még OP5 is játszhat akár. Nekem kicsit nagy ez a képátló, de talán jobban zavar, hogy a 2600-as akksi kicsit kevéske. Egy napot simán bír, de annál többet alig. És az Incipioval meg már túl vaskos lenne nekem. Ha annyival vastagabbra veszik, mint ami a plusz mágneses hátlap, és 3000-es az akksi, akkor talán pont jó lenne.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
#16820480 #372 üzenetére
De úgy volt.
Az a baj, hogy már megszoktam az 5,5 colt és az X4 5,2 collal + 3000-es aksival így nem biztos, hogy jó lett volna számomra. Azt hittem, hogy ha felrakom a hardverapróra a Playt akkor nem fognak rá rögtön lecsapni, de tévedtem. LG G6-on gondolkodtam, de dual simes csak sufni gsmben van, feketében pedig ott sincs. Ebayen elfogytak a jóárúsított Írországból megvehető példányok + a korábbi példányoknál tapasztalt bootloop, alaplaphiba, beégő ips és a számomra idegenlg uix miatt is inkább maradok a jó öreg megbízható Motorola termékeknél. Egy 2015-ös Galaxy J5 és egy hiperszuper Telenor Smart Touch Mini pár órás használata után + mivel elvittek előlem egy Moto G5-öt elkezdtem keresgélni dualos Z után majd tegnap 11 után a kiválasztott olasz kereskedő (103 lett volna szállítással) kilistázta 2 év garival 376 euóért az 500 eurós telót - na akkor csapjunk le rá, lesz ami lesz.
-
ghiottone
nagyúr
HK verzió is megkapta már 16.-án. Amúgy ezen a linken meglehetne nézni, hogy van-e már OTA a Z-hez, vagy elvileg bármelyik Motorola telefonhoz:
Motorola OTA Link Generator Tool - értelemszerűen kellene bepötyögni, másolni az adatokat a Beállítások --> Telefonról menüpont alól. Én nem tudom már megnézni, mert tegnap elpasszoltam a Z Playt, az utód Z2 Play pedig még fel sincs adva. -
zsoltzsolt
addikt
Hasselblad modult használ valaki?
-
törölt tag
eléggé jó ár [link]
-
Uzi74
senior tag
Pár napi használat után azt tudom mondani nagyon jó telefon, G4 plus után ami pozitív:
-érezhetően gyorsabb működést
-pl spotify sokkal gyorsabban indul, wear óra is érzésre gyorsabban reagál
-voLTE hívások mennek a szolgáltatómnál (branding nélkül is)
- jobb wifi hatótáv és sebesség
- akkuidő az incipio tok nélkül is elég egy napra általában, a tokkal meg magyon durva napra is
- notebookom usb-c töltője a telefont is tölti gond nélkülautomatikus fényerőállítás van amúgy?
-Egyetlen negatívum, hogy hibrid multi-sim van - ha 2 simet teszek bele kevesebb zenét szinkronizálhatok spotify-ról
- töltés és zene output 3,5mm-es dugón nem megy - pl autóban media playernek emiatt nem alkalmas annyira -
darnyi
tag
Sziasztok! Gyárilag van a csomagban "hátlap" a készülékhez?
-
Uzi74
senior tag
válasz
#16820480 #351 üzenetére
Ebben biztosak vagytok, hogy a DAC az átalakítóban van, nem csak ki van vezetve 3 láb? (most vettem 2 tartalékot 8 Eur-ért, ebbe a méretbe és árban belefér a DAC?)
(Van egy hordozható DAC-om, (hrt microstreamer), azt eddig micro usb (apa) - mini usb (apa) OTG kábellel használtam az előző telefonon, usb-c kivitelben látott valaki ilyesmit?) - ha elé dugnék egy usb-c micro usb adaptert az elég méretessé tenné
-
zsoltzsolt
addikt
Valaki tudna segíteni?
Mikor megnyomom a hangerő gombot időnként - max. napi egyszer - a szokásos három sáv helyett, ahol állíthatom a hangerőt (harang, hangjegy, óra) öt jelenik meg, de csak egy pillanatra. A legalsó csík.sáv előtt mintha egy kéz ikon lenne. Ez miért jelenik meg, miért csak adhoc jelleggel és hogy tudnám fixen látni., hogy mi ez?
Köszi előre a válaszokat! -
törölt tag
válasz
Gábor-KJ #352 üzenetére
A Meizu pont nem noname, csak nem nagyon árrulják Kínán kívül, de ők voltak az első korrekt telefongyártó abban az országban, és a mai napig nagyon jó minőségű telefonokat csinálnak. A szoftver más kérdés, jobban szeretem a stock Androidot, de nekik még viszonylag használható a saját rendszerük.
Az, hogy halk vagy hangos, nem igazán egyenlő a hangminőséggel szerintem. Olyanok jelenthetnek minőségbeli különbséget, mint a konzisztens hangkép, részletesség, színpad leképezése, tér, lecsengés, stb. Több fülessel próbáltam a Z-t, az olcsótól az egészen drágáig, de nem volt igazán meggyőző. Mondjuk nem is ezért vettem, csak megjegyeztem.
szerk.: Most láttam az első linked. Az, hogy 24bit 192 kHz, még magában nem jelent sokat. Egyrészt ez upsampling, és már az X Play is csinálta (6.0 frissítés óta), másrészt meg egy telefonon totál felesleges a high-res. Még dedikált hordozható lejátszónál is, bár azok jellemzően jobban szólnak, ha normálisan csinálják őket. Az a DAC chip meg passz, nem hallottam még róla bevallom, de a jobb hangú telefonokban általában Cirrus, ESS Sabre vagy AKM chipek vannak (ilyen sorrendben egyre jobb hangminőséget produkálva).
-
törölt tag
-
Gábor-KJ
őstag
Nem tudom milyen DAC van ebben a telefonban, de iszonyat jól szól - még ezzel az átalakítóval is - amit a tesztben leszaroztak.
Más telefonok nem szólnak így - szerintem.
Asszem megvan!
[link] -
Picco
addikt
válasz
cuccos1987 #347 üzenetére
Ha tervezed rootolni (es tudsz rola h bootloader nyitas garivesztessel jar) akkor ne frissits, minden mas esetben szerintem igen, en egybol frissitettem mert eddig is Nougatom volt a 6p-n.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
cuccos1987 #347 üzenetére
Én csak egy hete vettem és is nem is használtam 6-on. De semmi gond a Nougat-tal
-
cuccos1987
újonc
Sziasztok!Nemrégiben vettem én is egy Z-t
Arra lennék kívàncsi hogy megéri-e Android 7 re frissíteni vagy még vàrjak vele?Hallottam jót is rosszat is.
A segítséget előre is köszi -
Uzi74
senior tag
Moto/FedEx másnak is össze-vissza küldözgette a csomagot Európán belül? Már másodszorra jár Párizsban...
Kína, Belgium, Párizs, London, Párizs.... - remélem nem küldik vissza most Londonba
08/07/2017 - Samstag
20:24 Bei FedEx Station eingetroffen
ROISSY CHARLES DE GAULLE CEDEX FR
18:27 Im Transit
STANSTED GB
18:08 Im Transit
STANSTED GB
06/07/2017 - Donnerstag
17:01 Im Transit
STANSTED GB
Sendung zur Freigabe bereit
17:01 Im Transit
STANSTED GB
03:54 Abgeschickt von FedEx Station
01:39 Im Transit
05/07/2017 - Mittwoch
21:54 Bei FedEx Station eingetroffen
17:31 Im Transit
GRACE-HOLLOGNE BE
16:42 Im Transit
GRACE-HOLLOGNE BE
11:11 Bei FedEx Station eingetroffen
GRACE-HOLLOGNE BE
05:31 Im Transit
SHANGHAI CN
04:38 Im Transit
SHANGHAI CN
04:35 Internationale Sendungsfreigabe - Einfuhr
SHANGHAI CN
04/07/2017 - Dienstag
23:16 Internationale Sendungsfreigabe - Einfuhr
SHANGHAI CN
03/07/2017 - Montag
21:49 Hat FedEx-Herkunftseinrichtung verlassen
WUHAN CN
15:24 Abgeholt
WUHAN CN
02/07/2017 - Sonntag -
törölt tag
Na, úgy néz ki jó lesz ez, bringázás alatt Strava nem eszik lényegesen többet, mint Honor 8-on (a kisebb akksi ellenére), viszont nem lép ki fél óránként, és felejti el az útvonalat, mint a H8-nál. Ezért már megéri cserélni.
-
Zolás
addikt
Valaki tud segíteni TWRP recovery installban? Valamiért nem hagyja magát, én meg kezdek hülyét kapni...
-
Zolás
addikt
Na programot már találtam hozzá, csak root kell neki, azt meg még nem akartam így elsőre....
-
Zolás
addikt
Miután megadtam a telefonnak, hogy állítsa vissza az adataimat a google fiókból, az alkalmazásokat nem telepítette fel, és a mentett wifi hálózatok sincsenek itt. Az alkalmazásokat még megoldom, de a mentett wifiket hogyan tudom visszaszerezni?
-
törölt tag
Azért az nem elhanyagolható, hogy ezt most olyan 260-280€-ért be lehet szerezni újonnan, a Z2 pedig egy jó ideig tuti 650-700€ körül lesz (gondolom az is annyin nyit majd). Szóval azért két és félszeres árkülönbség nem elhanyagolható, amikor megítéled.
Amúgy biztosan jó lesz a Z2, de szerintem jó eséllyel csak annyi változik, hogy talán kicsit nagyobb akksit, meg SD835 lesz benne. Méretben nem hiszem, hogy más lenne (a modok miatt), a képernyő felbontását növelni sincs értelme, és igazából több RAM sem feltétlen kell. Szóval én nem várnék rá annyira, mert jóval drágább lesz, és nem hiszem, hogy annyira sokat ad. Akkor inkább már az X4, az méretben em lenne neked olyan idegen, és a nagyobb akksi meg takarékosabb SoC miatt jó választás lehet.
Amúgy szerintem nem olyan sérülékeny. Persze dobálni nem kell, de a hátlapra simán felteszed a gyárilag hozzá adott borítót, vagy vehetsz is hozzá másikat, ha az alap nem tetszik, és máris nem üveg. Illetve lehet hozzá tokot használni, meg ilyesmi.
-
Zolás
addikt
Veszettül gondolkozom egy ilyen telefon megvételén. Nagyon tetszik, igaz fél collal nagyobb mint a jelenlegi Nexus5 telefonom, de szerintem túlélem. Amitől igazán félek, hogy eltörik, mert elöl-hátul üveg.
Szerintetek megéri várni a MotoZ2-re, vagy nem éri meg? Amire szükségem van, azt igazából tudja, csak az időtállóság miatt kérdezem, ez a telefonom is megvan több mint 3 éve, kb ennyi időre veszek telefont, nem vagyok az a nagy csereberélő ember.
A másik dilemmám, hogy egyáltalán kell-e nekem flagship telefon 200k körüli összegért, most hogy nem látja a galileoanyámtyúkja műholdat, meg nem a legbrutálisabb proci van benne, na ez nem izgat. Viszont nem szeretnék befürödni, hogy kb egy évig még talán talán jön rá a friss rom, aztán meg közlik, hogy túl gyenge, és nem kapsz semmit. (Még a régi szép időkben a moto defy pont így járt, gyengébb hulladékok kaptak frissítést, a moto meg tojt a fejünkre)
Szóval megy a nagy dilemma, vagy ez, vagy egy oneplus5(bár kicsit se tetszik kinézetre, viszont a hardver kitart 2-3 évig biztosan). Tehát a kérdés az, hogy akinek most ilyen telefonja van, az hogy érzi: kitart ez még 2 évig, vagy már most gyengécske, és vagy várjak a kettes változatra, vagy vegyek egy másik típust? -
Lovi24
senior tag
Megjött az Incipio hátlap/powerbank-om. Teszt alatt
Egész jó fogása van így is a telónak. Kicsit féltem tőle,hogy nagy lesz,de egész kellemes. -
törölt tag
Bizony, ez volt az, ha minden igaz
Tesztelés alatt, de leírás szerint jó lesz
zsoltzsolt: Lehúzod az értesítési panelt, és a beállítások ikont nyomva tartod pár másodpercig (amíg nincs valami visszajelzés), meg fog jelenni a beállítások menüben ez a kezelőfelület hangoló opció, mint a fejlesztői beállítások ott legalul.
-
törölt tag
Na, megjött végre a telefon, nagyjából be is laktam. Eddig egész szimpatikus
Kicsit lapát, de legalább jó vékony.
Azt nem találom, hogy meg lehet-e adni, hogy az értesítések csak az állapotsávon jelenjenek meg, ne mutasson ilyen vastag szalagcímet a képernyő felső részén. Az értesítéseknél csak lehalkítani lehet, de akkor meg hangjelzés sincs, meg semmi.
-
Picco
addikt
válasz
zsoltzsolt #319 üzenetére
uhh, pont a ket dolog ami hianyzik a telobol: notification led es QI charging...
-
zsoltzsolt
addikt
Köszi! Igen, de ekőször azt hittem, hogy a pár napos telefonommal van baj. Próbáltam, próbáltam, rajta a tokkal, semmi. Rendszer visszaállítás, utána is. Valamiért kinyitottam a ma fedelet és úgy próbáltam, akkor jöttem rá, hogy mi a helyzet
Ezt láttátok már?:
Edge Mod - Supercharge your Moto Z -
válasz
zsoltzsolt #317 üzenetére
Szerintem az lehet, hogy le van takarva a kijelző, és azt hiszi zsebben van a telefon.
-
zsoltzsolt
addikt
Vannak ugyebár ezekek a műveletek, hogy pl. kétszer gyorsan elforgatom a a telefont és bekapcsol a kamera vagy dupla suhintás a zseblámpa bekapcsoláshoz. Ezek milyen szenzort használnak?
Mert tegnap vettem egy flipes (fedeles) Nilkin tokot rá (amúgy nagyon szép), ami után ezek nem működnek, csak akkor, ha kinyitom a fedelet, vagyis szabadon marad a kijelző.
Vagy ez biztonsági célt szolgál? Hogy letakart kijelző mellett, pl. zsebben, ne működjenek ezek? -
zsoltzsolt
addikt
Ma megjött a Nilkin tok a Moto Z-re.
Nagyon jó, szép, elegáns, tökéletes darab! -
A telefonhoz képest nem nagy, de azért egy kicsit megdobja a súlyát. Egy külső power banknál szerintem kényelmesebb használni. Én úgy voltam vele, hogy telefonnal együtt annyiért vettem, mint amennyibe egy Z Play került volna, így hasonló üzemidőt tudok elérni, jobb hardverrel...
-
Gábor-KJ
őstag
Én pedig búcsúzom...
Mindent eladtam csak 2db gyári hátlapom maradt ha valaki...
-
Lovi24
senior tag
Igen,arra gondoltam
És milyen,mennyit bír? Nem túl nehéz vagy nagy?Gondolkodom a vásárláson,ahogy látom egyedül az Edigitalnál beszerezhető. Mediában azt mondták,ne nagyon várjak rá. Szolnok T-home = 0.
Ez még viszonylag jó áron van,de ha valaki tud jobb beszerzési forrást,ne tartsa magában -
Lovi24
senior tag
Incipio powerbankot használ valaki?
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
zsoltzsolt #304 üzenetére
Nincs.
Majd veszel egyet a Store-ból.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
zsoltzsolt #303 üzenetére
Mármint úgy értem, hogy egy alkalmazás, akkor erre a célra lehet használni.
-
zsoltzsolt
addikt
Bocsi a láma kérdésért, de van ebben beépített hangfelvevő? Nem találom 🙂
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Revolut
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged