- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- SSD kibeszélő
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
artos
tag
Bemásolod az adb könyvtárba a zip file-t.
Ha nincs adb innen letöltheted: https://androidmtk.com/download-minimal-adb-and-fastboot-tool
Telefonon bekapcsolod az USB debugging-ot a fejlesztői menüben.
A számítógépen nyitsz egy parancssort rendszergazdaként elnavigálsz az ADB könyvtárba beírod a következőt:
adb devices
Kilistázza a csatlakozott készüléket.
Újraindítod a telefont a boatloader módban (hangerő le, és bekapcs gomb nyomvatartva), kiválasztod a recovery módot a hangerő gombokkal, a bekapcs gombbal belépsz. Majd ha megjelenik a kis android robot lenyomod a bekapcsoló gombot és utána hangerő fel gombot, egyszerre nyomva tartod és pár másodperc múlva elindul a recovery. Kiválasztod sideload parancsot.
A parancssorba beírod:
adb sideload update.zip (vagy amire átnevezted)
És vársz, ha minden jól megy frissül a telefon. -
Ez úgy tűnik, hogy a márciusi patch, hiányzik az áprilisi.
Ezzel az oldallal le tudod tölteni a következő patch ota-t:
Motorola OTA Link Generator ToolEhhez ki kell nyerni egy pár adatot a telefonból, ehhez az alábbiakat kell beírnod adb shell-ben:
getprop | grep ro.product.model
getprop | grep ro.build.version.full
getprop | grep ro.carrierEnnek az adb-nek nézz utána, ehhez tulajdonképpen számítógéppel kell összekötni a telefont, és ott kiadni a parancsokat. Oda kell másolni a zip-eket is.
-
zsoltzsolt
addikt
Miért van, hogy egyes készülékek frissülnek 7.1.1-re, egyesek meg nem?
Enyém frissült, T-Komtól vettem. -
ati888
senior tag
válasz
zsoltzsolt #578 üzenetére
Csináltam egy gyári visszaállítást, wifit továbbra sem talál, frissítést sem ajánlja fel. Kézzel fel lehet tenni valahogy?
Ha így marad megy szervizbe, csak német beszerzés, de lehet jobb lenne oda visszaküldeni a pics@ba
A hangszóró már csúnyán recseg, wifi nincs, merül, mint a baj... Pedig eddig semmi baja nem volt.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #579 üzenetére
Már nálunk van VoLTE??? Melyik szolgáltató?
-
zsoltzsolt
addikt
Valaki nem tudja, hogy miért nem jelenik meg a VoLTE kapcsoló a mobilhálózat beállításoknál?
-
zsoltzsolt
addikt
Szerencsére nálam semmi ilyen, igaz kétnaponta lefagy
De fr még nem volt, remélem megoldja.
Nálam a 7.0 és a 7.1 nem sokáig volt fent. Igaz a telefont július 1-én vettem. Akkor szinte egyből frissített, majd nemsokára rá a 7.1, majd a 7.1.1. Lehet a verzióugrás (6-ról 7-re) majd a további rendszer frissítések után nem ártatott volna egy fr. De még nem volt hozzá kedvem -
ati888
senior tag
Nekem is 7.0 van, márciusi patch.
A merülésem oka lehet, hogy az hogy nem talál wifi hálózatot, pedig van. Csak keresi egyfolytában. Kezdek hülyét kapni ettől a telefonról.
-
syner
tag
Mindenkinek megvan mar a 7.1.1? Nekem nem talal frissitest, 7.0 van rajta, fuggetlen, ds, reteu. Sec. Patch level jun 1.
-
Szabcsizz
őstag
válasz
zsoltzsolt #569 üzenetére
Plusz a Xenon vakut se felejtsük el, este nagyon jól tud jönni.
Érdekes ez a modularitás amúgy. Nálunk aranyárban mérik,de kint meg találni elég jó ajánlatokat, de magyarba meg nem szállítanak..
-
ghiottone
nagyúr
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #567 üzenetére
A saját címem volt
@artos @zsoltzsolt: néztem közben a teszteket is, kár a szenzorméretért - ezért az árért már bevállalnám ha kicsivel jobb lenne
-
Lovi24
senior tag
Kérdeztem már régebben is,hogy normális-e ez az 50-55%-os töltés. Akkor nem válaszolt senki. Én is keveslem ezt az mennyiséget,kb 70-80%-ot vártam. Paraméterek alapján annyit kellene töltenie,amennyit nálad is. Lehet rákérdezek a gariztatásra ED-nél....
(#565) ghiottone
Ez a Nillkin is levegős a széleknél?
Én Aliról rendeltem EZT az üveget és nagyon kellemes csalódás. A széleken pont addig ér,hogy teljesen rásimul az kijelzőre. Igaz,hogy a keretig nem ér ki,de szerintem az nem is esztétikus ha a levegőben van 1-2 mm és a kosz is megszorulhat alatta. -
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #563 üzenetére
Én rendeltem több telefont is, de német címre...
-
ghiottone
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #564 üzenetére
Elég sok dolgot rendeltem már erről az oldalról - NIllkin üvegfóliát is csak innen veszek.
-
zsoltzsolt
addikt
Valaki tudna linkelni egy jó üvegfólia beszerzési linket?
Előre is köszönöm! -
zsoltzsolt
addikt
Motorola.de oldalról rendelt már valaki?
Azt írja az oldal, hogy csak Németországba szállítanak. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Szabcsizz #559 üzenetére
Ebbe az a piszokság, hogy a 3490-es Moto Turbopower Pack az amazon.com-on 79 dolcsi. Eu-ban egyik amazonon se találtam még belőle
-
Uzi74
senior tag
Ha valakit érint: a német moto makerel le vannak értékelve a modok - már amelyikből van még.
[link]
Wireless töltő mod nem lenne rossz, de 44 Eur-t sokallom kicsit... A fa shellek viszont 11Eur-ért nem vészesek -
Lovi24
senior tag
válasz
gidion90 #552 üzenetére
Szia!
Én egy kicsit csalódtam benne. Többet vártam tartalékban. Kb 50-55%-ot tölt a telón.
A súlya nem gáz együtt sem,habár én csak arra az időre szoktam felrakni,amíg feltölti a készüléket.
Mindenesetre azért jobb ezzel együtt használni a telót,mint egy kábeles powerbankkal. -
gidion90
tag
Sziasztok! Esetleg akinek van incipio hátlapja, tudna róla mesélni pár sorban,hogy mennyivel tudja megtoldani a kijelzőidőt a moto z-nek? Illetve ha rajta van a telefonon és pl 10%on raktam rá a hátlapot, akkor képes tölteni úgy is, hogy közben netezem, stb, vagy hagyni kell had töltse az akksi hátlap? Volt gondom olyan telefonommal, ami gyorsabban merült, min töltött kábelen, mikor közben neteztem
Dual simesen van BT20? Köszönöm előre a segítséget
-
Szabcsizz
őstag
válasz
zsoltzsolt #550 üzenetére
Ha ilyen használat mellet,megvan az egy nap üzemidő,akkor nekem is jó lesz az.
-
ati888
senior tag
válasz
ghiottone #548 üzenetére
Hello!
Az ébren tartás rendben van, én is azt néztem először, mert a Nexus 6-nál előfordult, hogy folyamatosan ébren tartotta valami.
A Bluetooth viszont lehet ludas, mert most hétvégén használtam először egy buliban, egy bluetooth hifi ment a telefonomról, mert nekem volt korlátlan netem. A BT-t kikapcsoltam, de ez a keresés most be volt kapcsolva. Remélem ez lesz az oka. Meglátjuk, köszi.
Ati
-
ghiottone
nagyúr
Android OS alatt kiugró az ébren tartás? + Kellene egy olyan aku statisztika, ahol látni hogy ebből menyit van ébren. De én is azt javaslom, hogy teljes visszaállítás és újrarakni az alkalmazásokat első körben. + Még a tartózkodási hely alatt a jobb felső beolvasás vagy keresés 3pötty menü alatt a wifi-, Bluetooth alapú keresés ki van kapcsolva? Ott is beakadhat.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Szabcsizz #543 üzenetére
Szerintem nem általános hibák. Ráadásul csak azt is figyelembe kell venni, hogy általába az ír be, akinek gondja van
Merülés, akkis gond nincs nálam.
Inkább fagyogat hetente gyszer-kétszer. De mikor vettem, akkor 6-os Android volt rajta, majd szinte egyből frissített 7.0-ra, majd nem is tudom mennyivel később 7.1., most 7.1.1 van rajta. Lehet kellett volna, legalábbis egyes nézetek szerintnem árt ilyen verziószámos frissítés után húzni egy fr-t. Na, az a napokban meglesz.
Én szeretem a telót, vettem egy Hasselblad modult is hozzá, az is jól muzsikál. -
Szabcsizz
őstag
Ha októberben még lesz a Telekomnál,szerintem beruházok erre a készülékre.Nagyon tetszik,tök egyedi cucc,plusz szűz droid megspékelve használható extrákkal számomra áldás.MIUI/EMUI meg hasonló borzadályaktól menekülök.Viszont ezek a merülési/térerő gondok kissé elkeserítenek.Ezek mennyire számítanak általános hibának?Esetleg konstrukciós hibája van a készüléknek?Plusz még akkumulátor idő nálatok milyen egy teljes napra kivetítve?Topicot végigolvastam,látom nincs sok tulaj,de a színvonal magas.
-
Köthető valamelyik app-hoz? Nem melegszik közben nagyon a telefon?
Más:
Megcsináltam az fr-t, egyelőre két poziív változást látok:
- eddig ha megpróbáltam megnézni, hogy mennyi adatot forgalmaztam wifi-n, a settings app kilépett
-a kezdőképernyőn kétszer kellett rányomnom a google keresősávra, hogy be tudjak írni valamit, az első után mindig visszaugrott alapállapotba.
- Ez nem biztos, hogy az fr csinálta, de eddig, ha animációt csináltattam egy képsorozatból, az fordított időrendben készült el, most ez is jó. De ezt lehet, hogy a photos app frissítése hozta -
ati888
senior tag
Hello!
Elért engem is ez a hirtelen lemerülés dolog. Ha fel van töltve este, reggelre már kikapcsol annyira lemerül, utána egy órát töltöttel reggel, de 10-re ismét 10%-ra esik. Jól emlékszem, hogy volt már ilyen gondja többeknek is? Valami megoldás van rá? Pár hónapos készülék, Németországi
köszi
Ati
-
Uzi74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #522 üzenetére
Igen, német O2 hálózaton
-
törölt tag
Ja, ráadásul ugye hiába teszik fel újra rá, az sem garancia arra, hogy megjavul. Bár elvileg nem adhatják ki úgy a telefont ügyfélnek, hogy nincs javítva a hiba, de kérdés, hogy ilyenkor mit tudnak csinálni...?
Ha mondjuk már ennyi időre kiadom a kezemből, akkor veszek helyette mást, mert nincs tartalék telefonom, és nem is szeretnék egy hónapig telefon nélkül lenni.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #530 üzenetére
Rsdlite? - nem. Ezt a programot a Motorola telók gyári romjának flasheléséhez lehet használni a manuális mód mellett, vagy helyett. Itt röviden leírtam a Gyári rom telepítése alatti pontnàl.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #528 üzenetére
Dehogynem - rsdlite-al 10 perc max felrakni a gyári romot.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #526 üzenetére
Egy Z Play rom újratelepítésére 5-30 napot mondtak egy kollegának.
-
törölt tag
válasz
zsoltzsolt #524 üzenetére
Itthon a TMX szervizeli a Motorola telefonokat, szóval az a cím, ami az üzenetben van.
Azt viszont nem jelezték, hogy itthon is érvényes-e a garancia a Németországban vásárolt telefonra, úgy néz ki, ezt majd a szerviz dönti el...
-
törölt tag
Most írt vissza a Moto UK ügyfélszolgálat:
Dear xxx,
Thank you for the details. After Factory Data Reset too your device have same issue. I would request you to send the device to repair centre however I see that device was purchased from Germany and you are currently in Hungary. Please contact the Hungary repair centre once and check with them before sending the device for repair.
The repair centre address is: "TMX Mobile Solution
Kinizsi u. 2/B, Budaörs, Hungary 2040"
...Tehát egyelőre ez a hivatalos álláspont, hogy szervizbe kellene küldeni, ha a FR nem oldja meg.
-
zsoltzsolt
addikt
Használ itt valaki VoLTE-t?
-
Igen, de te egy fórumbejegyzést láttál csak, ahol valaki azt írta, hogy neki ezt mondták. Ezt, ebben a formában nem lehet hivatalos álláspontnak tekinteni, még ha igazat is írt az illető.
Szerintem a szervizes csak le akarta pattintani emberünket, mert neki így volt kényelmes.
-
Melyik hozzászólásra gondolsz? Belinkelnéd?
Ha erre, akkor nem ezt írta, hanem hogy a szervizes szerint csak a készülék cseréjével orvosolható a probléma, amit a hozzászóló nem ért, mert a telefonja amúgy teljesen működőképes, csak a frissítés okozta ezt a hibát.
Szóval ez szerintem nem hivatalos álláspont, csak egy szervizes véleménye, hogy lepasszolja a dolgot.
Majd ha esetleg erre írnak a fórumon választ, az már közelebb lehet a hivataloshoz.
-
válasz
zsoltzsolt #511 üzenetére
Nálam is volt ilyen lefagyásos történet, azonban azt vettem észre, ha egy kicsit várok visszajön, vagy azért mert magától újraindul (pin-t nem kért), vagy csak észhez tér. Most azt tervezem, hogy a következőnél csinálok egy bug reportot ez alapján:
Persze lehetne fr-t is, csak ahhoz kell egy kis szabadidő.
De jó ötlet az ügyfélszolgálat is. -
ghiottone
nagyúr
válasz
#16820480 #509 üzenetére
+ írhattok közvetlenül az ügyfélszolgálatnak is. Nálam a Z2 Play miatt volt egy levelezés az olasz Motorolával, amire az angolok válaszoltak. Anyi volt a hiba, hogy a rendszerük nem vette be az amazonos készülék IMEI számát, amiért felmerült bennem, hogy kapok-e majd frissítést egyáltalán. Tegnap kaptam + megnyugtattak, hogy él a 2 év gari + ne aggódjak, még túl új a készülék itt az EU-ban és pár hét kell az adatbázisuknak - lusta egy banda.
-
törölt tag
Szerintem az emberek nem tudják hogyan működik az a fórum, azért nem nyomkodják a "nekem is" gombot. Mert amúgy meg 4 oldalnyi hozzászólás van már utána, de csak 3 embernél jött elő...?
Az a gondom, hogy leszarnám én is, de így ugye el sem lehet adni normálisan, hogy másra váltsak...
-
válasz
#16820480 #506 üzenetére
Ebben a fórumban van valami halvány reakció, de persze igazából semmi konkrét.
Viszont ha ránézek az első hozzászólásra, csak hárman jelezték, hogy ugyanez a problémájuk.
Szerintem kell egy kis idő nekik, míg összeraknak egy frissítést, letesztelik, kitolják az első körös tesztelőknek.
-
-
törölt tag
Hát, nem nagyon akar reagálni a Moto a 4G problémára
A fórumukon többen is jelezték, hogy náluk is hibás, de még egy gyártói reakció sem érkezett.
-
Picco
addikt
Kollegak,
Ha van valakinek egy eladosorban, lehetoleg uj_kozeli allapotban, dobjon egy privit. Ismerosnek kellene
-
-
Joe215
aktív tag
Én is a Runtastic -al próbáltam nem látja.
Régebben a Sports Tracker sem látta.
Most nem próbáltam.
Érdekes, hogy többszöri csatlakoztatási próbálkozásnál kb minden 5 -re csatlakozik 3-4 másodpercre majd eldobja és újból lehet kezdeni előröl.
Próbáltam régebben a Geonaute saját appjával is avval sem működött.
Miközben a nem támogatott Lumia 1020 win8.1 -el Runtastick -al tökéletesen megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Apple iPhone 16 Pro Max (Új, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Sivatagszínű titán)
- iPhone 16 Black 128gb BONTATLAN 3év gari Csere is
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest