Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Gábor-KJ #352 üzenetére

A Meizu pont nem noname, csak nem nagyon árrulják Kínán kívül, de ők voltak az első korrekt telefongyártó abban az országban, és a mai napig nagyon jó minőségű telefonokat csinálnak. A szoftver más kérdés, jobban szeretem a stock Androidot, de nekik még viszonylag használható a saját rendszerük.

Az, hogy halk vagy hangos, nem igazán egyenlő a hangminőséggel szerintem. Olyanok jelenthetnek minőségbeli különbséget, mint a konzisztens hangkép, részletesség, színpad leképezése, tér, lecsengés, stb. Több fülessel próbáltam a Z-t, az olcsótól az egészen drágáig, de nem volt igazán meggyőző. Mondjuk nem is ezért vettem, csak megjegyeztem.

szerk.: Most láttam az első linked. Az, hogy 24bit 192 kHz, még magában nem jelent sokat. Egyrészt ez upsampling, és már az X Play is csinálta (6.0 frissítés óta), másrészt meg egy telefonon totál felesleges a high-res. Még dedikált hordozható lejátszónál is, bár azok jellemzően jobban szólnak, ha normálisan csinálják őket. Az a DAC chip meg passz, nem hallottam még róla bevallom, de a jobb hangú telefonokban általában Cirrus, ESS Sabre vagy AKM chipek vannak (ilyen sorrendben egyre jobb hangminőséget produkálva).

Új hozzászólás Aktív témák