-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Most látom milyen horror áron mennek már a Pi-k.
Mit történt chip hiány meg infláció végett? Vagy akadozik a gyártás vagy inkább le állt? Sok pár évvel ezelőtt szotyi pénzért mentekVan egy Pi1 B verziós ami otthoni FM RDS rádiót sugároz már olyan 2 éve lassan. Radio 1 online streamet tolja 4 órás idő limittel, hogy ne menjen nonstop csak ha kell.
A másik egy Pi3 az meg autóban üzemel mint média lejátszó a gyári BMW rendszert felokosítva. Egy speckó átalakítóval, hogy tudjon az autóval kommunikálni még Ausztráliábol rendeltem jó pár éve, pár 100 darab készült csak belőle Pibus néven fut
De ezek után úgy látom vigyáznom kell rájuk. -
erikke17
őstag
Sziasztok
Olyat szeretnék, hogy GPIO-ra kötök egy gombot és gombnyomásra fusson le egy script.
Tudnátok erre valami jó leírást miként kell? Próbáltam googlen keresni de el vesztem a rengetegbe
Előre is köszönöm. -
erikke17
őstag
Meg próbálom sudo nélkül fut e majd.
Viszont akadt még egy kis probléma. 3 óra után megáll a dolog ezzel a hibával:
Could not rewind in audio file, terminating.
Sajnos másnál is elő jött a dolog. Esetleg olyan megodlás, hogy 2 óránként újra induljon pl vagy ha megáll akkor ujból el induljon létezik ilyen vagy ez már túl összetett? -
erikke17
őstag
Sziasztok
Múltkor írtam sikerült össze hegeszteni PiFM RDS-t nagy nehezen
Viszont azt, hogy tudom meg oldani ezt a script automatikusan fusson ha el indul Raspberry OS ?sudo sox -t mp3 https://icast.connectmedia.hu/5201/live.mp3 -t wav -r 44100 -c 2 - | sudo /home/pi/PiFmRds/src/pi_fm_rds -freq 90 -ppm 1000000 -audio -
Előre is köszönöm
-
erikke17
őstag
Sziasztok
Egy kis segítésget szeretnék kérni tőletek.
Van egy használatok kivüli Pi1B+ om. Ővele szeretnék internetes rádiót sugározni FM-en
Raspbian, fent van, rézdrót rajta őt is fel tettem : [link]
El is indítom szépen sugározza a teszt hangokat sztereóban. Viszont amire nem jövök rá, hogyan tudom pl. a Rádió1 online streamjet sugározni?
Előre is köszönöm -
erikke17
őstag
Sziasztok
Adott egy Raspberry Openelec-el, miként lehetne rá zenét streamelni valamilyen módon amit aztán ő tovább küld HDMI-n? Bluetoothon képes venni valamilyen formában zenét?
Akár spotifyt ha lehetne pl.
A probléma ott van, hogy a Raspberry egy autóban van. Konkrétabban egy BMW E39-ben a gyári kijelzőre rá kötve majd egy átalakítóval (Pibus) segítségével az autóban lévő gombokkal tudok navigálni Openelecben.
Tehát nincs semmi hálózaton rajta Raspberry csak mikor otthon kapcsolódik WiFire.
Yatse-al működött a dolog csak mindig hotspot módba kellett tennem Raspberryt, telefont ha hotspot módba tettem nem működött Yatse zene stream sajnos.
Előre is köszönöm a tippeket. -
erikke17
őstag
Sziasztok :)
Autóban egy raspberry pi3 fut openelec alatt. Viszont a pi-n lévő bluetooth nem érhető el mivel egy
speckó BMW Pibus átalakító van a gpio portra kötve. Ahhoz tartozik egy driver ami valamin keresztül fut ezáltal nincs bluetooth a fejlesztő szerint UART újra van konfigolva vagy micsoda.
Az lenne a kérdésem, egy alin vásárolt USB bluetooth stick-el el lehetne érni, hogy a2dp képes legyen? Azt mondta fejlesztő sajnos csak külső USB stick-el lehet rá bluetoothot varázsolni. Tehát pi veszi bluetoothon keresztül a dolgot majd küldi tovább AV portra.
Meg annyi, hogy bármelyik egyszerű USB stick működik amit alin fel lehet lelni?
Például: [link]
Előre is köszönöm :) -
erikke17
őstag
válasz
Murdock1981 #32113 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tippeket előre is de sajnos semmi
Próbáltam ezt is bekpacsolni:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters EnableSecuritySignature: 1Amit te irtál azt ha bekapcsolom úgy már jó telefonnal is elérem eddig nem értem csak látta. Szóval igy már tuti a megosztás és nem SMB1 alatt mert ez ki van kapcsolva. Viszont kodi még mindig nem éri el :-/ Megpróbálok egy friss telepítést majd mást ötletem már nincs
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Pár éve megy már a Pi1-es Librelec, Samba megosztással néztem rajta a filmeket videókat.
Most volt 1809-es frissítés Windows10-re azóta egyszerűen Pi-vel nem érem el a megosztott tartalmat. Másik PC-k látják gond nélkül még telefon is de Pi egyszerűen nem.
Egy rakás beállítást végig próbáltam már. Manuálisan hozzá adtam a forrást úgy meg azt a hiba üzenetet adja, hogy Connection refused.
SMB1 próbáltam engedélyezni, Pi frissítve. Nincs több ötletem már sajnos. Már ott tartok áttérek FTP megosztásra inkább sambától hajam hullik W10-óta, W7-en semmi gond nem volt -.-Járta valaki hasonlóan így esetleg ötlet? Előre is köszönöm
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Pi1B+ Libreelec legfrissebb.
Miért van az, hogy csak a rögzített hangkimeneten 48khz-en képes a flac megszólalni? Se optimalizált se a leginkább egyezőn nem megy. Ha rögzítetten hagyom akkor ugrik az 5.1 passhtrough (eltűnik a beállítási lehetőség) mivel erősítőre megy a hang majd onnan a kép tovább.
Valami addon kéne vagy ez ilyen?
Előre is köszönöm
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Pi3 Libreelec Live TV kéne.
Vettem olcsóért egy Realtekes USB DVB-T tunert. Csatlakoztattam telepítettem tvheadend-t majd HTSP klienst is. Engedélyeztem Live TV-t beállításokban megadtam neki HTSP klienst és engedélyeztem.
Átugortam tvheadend böngészőfelületére. Majd eszerint[link] jártam el nagyjából annyi különbséggel, hogy DVB-C helyett én DVB-T adtam meg na meg gerecsét adtam meg neki.
Az összes MUX failed lett. Services menüpont alatt 2 szlovák adót lát.
Viszont menüben nem jelent meg a LiveTV menüpönt és ha beállításban megyek csatornákhoz természetesen egyet sem lát.
Mit rontottam el? Előre is köszönöm
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Rendeltem egy ilyen csodát: RTL2832U+R820T2 USB DVB-T tuner. Autóba szeretném Pi3-ra tenni amin Libreelec fut. Nem várok tőle rengeteget, annyi a kérdés kéne neki működni elvileg ezzel a felállásban?
Előre is köszi.
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Autóban hasznalom Pi3at libreelecel. Néha használom Yatset telefonrol tudjak zenet hallgatni ha netan nics az autoban meg az a zene. Viszont eleg kenyelmetlen ki-be kapcsolgatni tether modot pi-n.
Mivel yatse nem kepes ugy menni ha telefon van tether módban, nincs ra valami egyszeru trukk a ki be kapcsolasra?
Elore is köszönöm :-)
-
erikke17
őstag
Sziasztok
Libreelec Pi3, valahogy tudok rá streamelni zenét videót telefonról? PL. Pi-t vagy telefont wifi hotspot módba teszem aztán úgy?
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
válasz
cinemazealot #23809 üzenetére
Semmit se akármikre megyek egyből ezt az aktivációs fenét dobja fel. Ha be szeretnék Pl. jelentkezni még ezt se engedné. Ma sajnos nem volt időm rá holnap legyalulom aztán manuálisan felteszem legújabbat
-
erikke17
őstag
válasz
azbest #23806 üzenetére
Akkor megpróbálom letörölni addon beállításokat mert újratelepítettem már de semmi. Felteszem manuálisan legfrissebbet
cinemazealot - Igen tudom hogy erről volt szó még régebben mikor jött ez a probléma, hogy saját api kulcsot kell megadni limit végett de nem Bad Request hibám van
Sőt az a baj, hogy belépni sem enged mert akkor is ezt dobja fel, ha keresés,live videók vagy belépnék ezt dobja fel egyből.
-
erikke17
őstag
Sziasztok Pi3 legfrissebb Libreelec Youtube nem megy mióta frissítettem Openelecről.
YT legfrissebb van fent, próbáltam ujratelepíteni is. Ezt írja ki: [link]
Mit kell ezzel kezdeni? o.O Youtube-ba nem vagyok bejelentkezve a Google fiókommal, frissítés előtt pedig simán ment.
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
válasz
azbest #23556 üzenetére
Igen ott bekapcsolom de hiába azt irja no bluetooth adapter
Mindjárt megnézem config.txt-t hogy mi van benne.
Lehet azért mert bluetooth részét használja kommunikálásra?
KrenAtesz - Én se értem nem vagyok nagy linux user az a baj
Csak megnéztem pár forumot akinek hasonló gondja volt. Az a baj hogy Pi3on van BT alapból de valamiért mint ha mégsem lenne.
-
erikke17
őstag
válasz
azbest #23553 üzenetére
Megvolt az update simán megy minden. Viszont semmi életjel bluetooth felől így sem.
De van egy gyanúm, hogy Pibus végett. Telepítésnél van egy ilyen:
mount -o remount,rw /flash
echo "dtoverlay=pi3-miniuart-bt" >> /flash/config.txt
wget -P /flash/overlays/ http://pibus.info/sw/pi3-miniuart-bt-overlay.dtb
mount -o remount,ro /flash
rebootPibus fórumban találtam ilyet:
dtparam=audio=on
dtoverlay=hifiberry-dac
dtparam=i2c=on
dtoverlay=pi3-disable-bt
dtoverlay=pi3-miniuart-btAvagy a kevés linux tapasztalattal annyi lejön disable-bt.
Van rá esély?
-
erikke17
őstag
válasz
azbest #23551 üzenetére
Ami megy Openelec7-en kéne menni Libreelec-en?
Igazából evégett lenne fontos ugye volt róla szó hogy autóban használom Pi-t egy Pibus modullal GPIO porton keresztül kommunikál. [link]Annyit teszek, hogy lementem jelenlegi képfájlt ami van és megpróbálkozhatok libreelec-el. De ahogy nézem simán tudok update-elni.
De akkor is fura ez a bluetooth gond.
-
erikke17
őstag
Sziasztok. Ez a bluetooth valahogy még mindig nem akar menni. Pi3 Openelec 7beta3
Végig próbáltam mindent.
lsusb paranccsal nem is mutatja hogy ott lenne bluetooth eszköz.
bluetoothctl végig próbáltam minden semmi infót nem ad vissza.
Próbáltam manuálisan elindítani.
OpenELEC:~ # ps -ef |grep bluetoothd
481 root 0:00 grep bluetoothdDe hiába fut ha nem látja ez eszközt :S
OpenELEC:~ # bt-adapter
-sh: bt-adapter: not foundOpenELEC:~ # bt-device
-sh: bt-device: not foundOpenELEC:~ # bt-input
-sh: bt-input: not foundOpenELEC:~ # bt-adapter -d
-sh: bt-adapter: not foundPróbáltam OBEX-t bekapcsolni volt akinek ettől helyre jött, hálózat késleltetése 10mp ez sem segített
Mit lehetne ezzel kezdeni szerintetek? Valahogy ujratelepíteni a bluetooth drivert?Előre is köszönöm.
-
erikke17
őstag
Sziasztok, Pi3 Openelec7 beta3. Engedélyezem bluetoothot de azt irja hogy nem talál adaptert. Mi lehet a baj?
Elvégre alapól van Pi3-on BT
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Egy olyan kérdés ha Openelec alatt Pi3 bekapcsolom a wifi tether módot ugyan úgy elérem samba megosztás pl. telefonnal vagy notebookal ha rácsatlakozom? Vagy mire lehet itt használni tether módot?
Még egy ilyen: Ez megfelelő digitális tv nézéshez? Semmi extra csak egy alap elég autóba lenne. [link]
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
válasz
Celtis #23135 üzenetére
Üdv.
Kicsit kutakodtam miért nem akar ez menni. Most csináltak egy olyan verziót ami direkt ehhez a kijelző felbontáshoz van. Természetesen ez sem akar települni.
A log fájlban ez áll: requires resource.images.studios.white version 0.0.4 which is not available (gondolom evégett nem települ a másik skin sem amit letöltöttem)
Akkor töltsük le neki az addont ha már nincs. Letöltöttem zipben githubon fent van [link] persze miért is települne. A kiegészítőnek nem megfelelő a felépítése, hurrá.Ez esetleg jó lehet neki helyette? [link]
-
erikke17
őstag
válasz
Celtis #23135 üzenetére
Köszi, rendben meg próbálom ezt
így is akartam csak nem értem el az addons mappát, de akkor alapból nem érhető el.
Igazából tuti kéne menni a skinnek mivel telepítéskor ezt is fel ajánlja csak én vagyok bambaNoxy - Hidd el nem azért teszek másik skint mert a gyári nem tetszik hanem mivel autóba van a Pi felbontás végett ezek közül kell feltenni egy skint
De ez egy fórum...
-
-
erikke17
őstag
válasz
Celtis #23127 üzenetére
És abba a mappába hogyan tudom belemásolni? Mivel pcn keresztül nem érem el samban se ha kártyaolvasoval pcre dugom.
Viszont találtam ilyet:
Modified Kodi (XBMC) skin for low-res screen: skin.pm3-hd-pibus.tar.gz
Assuming you have placed this file in your /storage directory, you can unpack it from the Pi's command prompt like so:
cd /storage/.kodi/addons
tar xfzv /storage/skin.pm3-hd-pibus.tar.gz
On the next reboot, it'll be available in the appearance menu.
Más útvonalat és más fájl nevet megadva menne SSH n keresztül? -
erikke17
őstag
válasz
azbest #23124 üzenetére
No ezt nem tudtam viszont openelecen tuti megy, még csak most szrelem be nem akarok más OS el harcolni egyenlöre
Innen szedtem le : [link]
Az utolsó skint töltöttem le mikor kérdezte melyiket tegye fel és a többit szerettem volna még felrakniCeltis - Pibus az amit sshn kellett telepíteni BMW ibus fordító vezérlő stb.. Nos és ahhoz egy skin hogy kis kijelzőn jól látható legye. A GUI
-
erikke17
őstag
Sziasztok. Openelec legújabb, Pi3.
Van egy letöltött skin amit szeretnék feltenni de az istenért sem megy.
Letöltöttem PC-n .tar kiterjesztés, Samba megosztáson felmásolom Pi-re downloads mappába. Majd fel akarom telepíteni az addon menün keresztül kikeresem a mappát de nem látom üresnek mutatja.Próbáltam már kicsomagolni is de akkor sem.
SSH-n keresztül wget paranccsal letöltöm de úgy sem felületek menüben sem látom.
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
válasz
Osynho #22779 üzenetére
DSP-s hifit már hallottam szerintem elég jó korához képest.
MK3 navi 16:9kijelző van szóval nem dobhatom csak úgy ki BC minden azon keresztül megy, ha sima rádiós lenne biztos cserélném de így nem na meg dizájn végett semHang nekem meg felel csak egy kicsit modernizálni akarom a rendszert.
No de ne offoljuk szét mert seggbe billentenek minket
-
erikke17
őstag
Pi 3-ra ez a borda passzol szerintetek?[link]
-
erikke17
őstag
válasz
Osynho #22775 üzenetére
Nem a film a a fő cél
USB bemenet, Bluetooth meg a digitális tv stb stb. (nincs kedvem már CD-ket írogatni) A gyári rendszert meg nem akarom kidobni egy USB-s fej miatt ami nem is illik oda a csillivilli villogó kinézetével
Na meg ott van a navi is a gyári rendszerben, plusz akkor bukom a fedélzetit meg az álló fűtés/hűtés funkciót is mivel a gyári egységgel indítod.
Egy DSP-s vagy H/K hifit biztos nem dobnál ki ha meg hallanád
Így marad ez minden a régiben és van egy multis egységed is egyben.
-
erikke17
őstag
Üdv.
Van itt olyan aki ezzel már próbálkozott?
[link]
Héten akarom megrendelni a PiBus vezérlőt BMW-hez majd kell alá egy Pi3 Openelec-el meg a PiBus softwere megy rá.
Lényegében a gyári rendszerre van rákötve és lesz egy utólagos fullos médialejátszód. Mivel a gyári kicsit ideje múlt se USB se MP3 stb stb. Így megoldott lesz, még a Digitális TV is PI-n keresztül mivel gyárilag csak Analóg.
Így nem kell a gyári rendszert kukázni valami gagyi kínai utángyártottra amihez még egy tonna kábelt előre kéne húzni csomagtartóból.
-
erikke17
őstag
Üdv. Pi1 B+ Openelec 6.0.3 Táp 2A extra áram engedélyezve USB-re.
Lenne egy olyan gondom, hogy random időközönként a rácsatlakoztatott HDD-t eldobja majd vissza csatlakozik egyből. Hallom ahogy kattan a HDD mint mikor kihúzom. Nem tudom miért csinálja már full újratelepítettem egészet. Ezelőtt semmi gondja nem volt olyan 3-4 hónapja csinálja.
Próbáljam downgardelni? 6.0.2-re. Ahogy olvasom ugyan úgy kell mint manuálisan frissíteni.
Ui: PC-n a HDD hiba mentesen funkcionál és HDD sentinel szerint sincs gond.
Előre is köszi.
-
erikke17
őstag
A HDMI-s ügyet megoldottam egyik paranccsal amiről volt szó.
Viszont ma olyat produkált Pi amit még soha.
2A táp mikor felpörög HDD van 1-2 mp-ig szivárvány ezelőtt is volt extra usb nafta bekapcsovla. Majd filmnézés közbe egyszer csak kiirja, hogy INTENSO az eszköz sikeresen eltávolítva, majd INTENSO az eszköz sikeresen csatlakoztatva. Természetesen film megáll. Ilyet mitől csinálhat sosem csinált.
Döglődne táp? Össz vissz 10 órát ment ez a táp Sunny márka. Sejtelmem sincs... -
erikke17
őstag
válasz
azbest #20230 üzenetére
A piros felvillan a zöld meg villog(bár van olyan is, hogy csak a piros világított), 3A-es tápom van szivárvány nincs. Az elejéétől ezt csinálja(mióta az új TV van) előtte ritkábban.
Ebből gondolom az alábbiakat:
hdmi_force_hotplug=1
Akkor is a HDMI kimenetet használja, ha indításkor nem érzékelte a rákapcsolt monitort.
hdmi_mode=xy
A csoportbeállítástól függően más-más üzemmódot jelentenek az ide írt számok.
pl. a hdmi_group=1, hdmi_mode=16 párossal 1080p 60 Hz-et állítjuk be. A tvservice -m CEA ill. a tvservice -m DMT parancsokkal kérdezhetjük le, hogy milyen üzemmódokat támogat a rákapcsolt monitor. Az aktuális üzemmódot a tvservice -s parancsal kérdezhetjük le.Ezeket találtam anno volt róla szó itt, hogy ilyesmit csinálhat ilyen esetekben és másnak is volt gondja.
-
erikke17
őstag
Üdv lenne egy problémám régebben volt róla szó itt de nem találom
Nos Pi1 B+ Openelec legújabb. HDMI-n megy a kép és a hang is. Miért van az, hogy van amikor csak 2-3 próbálkozásra ad képet? Addig semmi, kihúzom bedugom a tápot utána jó de nem mindig elsőre, van amikor elsőre indul.
Valamit át kellett irni config fájlban hogy mindig ugyan azon a frekvencián és felbontáson adja a képet ha jól tudom.
Előre is köszönöm.
-
erikke17
őstag
Üdv, egy olyan kérdés, Pi1 Legújabb stable openelec, legújabb YouTube. de nem tölti be fhd-ban videókat csak hd. Hiába adom meg, hogy alapból fhd-ba töltse nem, csak sima hd. Ha azt adom meg neki, hogy mindig kérdezze nem tudok fhd-t választani :S
Mi lehet a baj?
-
erikke17
őstag
válasz
azbest #15469 üzenetére
Ha jól tudom nálunk némelyik muxon mpeg2 kódolás van. De mivel mindigtv a cél az meg mpeg4/h264-en jön nem fog kelleni licenc vagy erősebb pi, ugyanis a szlovák adók jönnek digin is
Unofficial repo már fent van anno transmission-hez kellet.
Még annyi, hogy milyen chipsettel legyen r820t? Vagy esetleg valami konkrét tipus?
-
erikke17
őstag
Üdv.
Van egy Raspberry pi1 B+ rajta legújabb stable openelec. DVB-T-t szeretnék rá faragni, mindigtv lenne a cél.
Mivel SK-ban lakom és itt nálunk Digin nincs m4sport, külön meg azért DVB-T tunert nem veszek most.Mire lenne szükségem hozzá? Csak egy USB-s DVB-T tunerra? Na meg egy beltéri DVB-T antennára. Gondolom még szoftveresen kell mókolni.
Ez így életképes?
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
Üdv, ha Kodi alatt bekapcsoltam a sztereó felkeverését 5.1-re annak, hogy kéne megjelennie? Semmi változást nem hallok. Erősítő sem kapcsol át 5.1-re se semmi.
Mi lehet a baj? Passhtroughal megy a jel, majd extractorral leszedem és toslinken megy erősítőbe..
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
Akad egy kis olyan problémám Openelec alatt. Meg van adva, hogy mindig tartsa ébren hangrendszert de akkor sem tartja ébren.
HDMI-n küldöm a jelet passhtroghal egy Delock HDMI extractorra majd az tovább az erősítőbe optikai kábelen..
Mi lehet a baj? Elég idegesítő mikor lapozok egyszer van hang, megállok mp majd nincs aztán egyszer csak van megint hang....
-
erikke17
őstag
Frissíteni szeretném Openelec-t 5.0.6-ra 4.2.1-ről.
Manuális frissítést néztem e szerint:[link], csak az a kérdés 4.2.1-ről update 5.0.6 esetén is működik? Elvégre elég nagyot ugrik a verziószám...
Vagy formátozzam microsd-t majd tegyem fel 5.0.6 diskimaget sd-ra aztán egyszerűen új rendszer?
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
Szép estét, hétvégén egy kicsit kísérletezgetni akarok az új Openelec-el 5.0 talán.? Jelenleg az elődje fut hibátlanul ezt szeretném lementeni, ez lehetséges?
Win32DiskImager amivel ugyebár a kép fájl került rá anno, le tudom vele menteni a jelenlegi rendszert? Majd ha valami nem lenne oké egyszerűen csak ráírom SD-re a lementett képfájlt?
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
Pi1 512MB B+-ra is elérhető lesz az ötös openelec vagyis elérhető? Mivel jobb mint az elődje 4.2.1?
-
erikke17
őstag
válasz
azbest #10519 üzenetére
Na ha tényleg olyan jó lesz mint ahogy hangzik akkor lecserélem a B+ ami még csak 3 hónapos lesz
Kecsegtető a több erőforrás. Kiadhatták volna hamarabb is
Fogyasztásban ez hogy nyilvánul meg?
Esetleg arról volt szó, hogy másképpen oldották e meg az ethernet és az usb dolgot mint az ezelőttiekben? -
erikke17
őstag
Üdv.
Openelec a kérdésem
Van egy film ami DVD .iso kiterjesztéssel.
Első bökkenő, nem jeleníti meg médiatárba. Ez mitől lehet? Mert iso lenne a kiterjesztése vagy csak mert simán DVD?? Lejátszani csak DVD Player-al tudom OMX Player nem viszi ami alapból nyitja meg a dolgokat.
Második bökkenő MPEG2 licenc nélkül akadozik a film(gondolhattam volna), egyszerűbb kiírni DVD-re majd betolni lejátszóba a filmet?
Mit mondtok ti erre? Volt már ilyennel dolgotok?
Előre is köszönöm.
-
erikke17
őstag
válasz
bencsikgab #10322 üzenetére
De ahhoz PC-nek kell mennie, vagy Pi-nek, hogy elérjem vinyót. NAS lenne a legjobb, de az egyenlőre nem játszik
azbest - Igazából még nem próbáltam HDD-t rákötni mert még nem volt időm foglalkozni a kábel részével. Mert USB hosszabbítóból ki akarom iktatni a 5V-ot, külső tápról fog menni HDD.
De ha benne van akkor az királyság! FAT32-es USB kulcsot probléma nélkül vitte, csatlakoztatta és le is tudtam szépen választani.Degeczi - Dupla megerősítés. Köszönöm az infót sok szenvedéstől menekültem meg így..
-
erikke17
őstag
válasz
Gyula84 #10319 üzenetére
Itt nincs vagyis nem tudok róla, marad az SSH. Soha nem használtam még szóval ez új lesz
vargalex - Igazából a HDD-n képek és zenék vannak ott tárolom egy részüket afféle biztonsági mentés.
Jelenleg NTFS a file rendszer mert ugye windowson használtam eddig. Fat32 nem játszik a file méret korlát végett, avagy HD és DVD filmek úgy kilőve.
ext fájlrendszer megint nem jó windows végett, nem tudom mennyire nyűgös ott.Windowson keresztül ráraknám a filmeket, majd Pi-n lenne lejátszva Esetleg akkor menne többet ha egy két torrent futna még transmission-en.
igy szerintem maradt az ntfs-3g alternatíva... Igaz még ezt sem tudom hogy működik, annyi lejött hogy mountolni kell HDD-t SSH-n keresztül. Aztán remélem nem kell mindig mountolni mert avégett PC-t bekapcsolni :-/
-
erikke17
őstag
válasz
bencsikgab #10316 üzenetére
Értem, azért köszi
G4ula84 - Azt hol találom OE-ben?
-
erikke17
őstag
válasz
bencsikgab #10314 üzenetére
Nem volt még dolgom linux-al nézd el nekem
Ezt gondolom PuTTy-ban kéne, egyszerűbben nem lehet telepíteni kiegészítők közül? Tehát gui-n ne parancssorból.
-
erikke17
őstag
Húha...
Most látom, hogy ntfs nem fog csak úgy menni openelec alatt.. Kell hozzá NTFS-3G? Azt, hogy tudom feltelepíteni?
ext4 nem játszik HDD-re mert akkor meg windows alól problematikus elérése... Igazából film lenne róla nézve, meg 1-2 torrent..
-
erikke17
őstag
Üdv. HDD csatlakoztatása hogy történik Openelec alatt? Csak rátűzöm aztán csókolom? Vagy Pi-t kikapcsolni, rádugni majd bekapcsolni, esetleg menet közben is lehet?
Lecsatlakoztatás? Kikapcsolom Pi-t aztán úgy, vagy van rá lehetőség lecsatlakoztatin?Előre is köszönöm
-
erikke17
őstag
Openelec és transmission. Ahhoz hogy fusson a transmission service mindenképp kell menni hozzá Openelecnek is?
Tehát olyat hogy csak külön a transmission fusson ha úgy akarom nem lehet? -
erikke17
őstag
válasz
Cyber_Bird #10175 üzenetére
Ó meg van a baki, Unoficial Openelec Mediacenter OS Add-onst telepítettem onnan elértem már transmissiont, működik is!
Webes felület is bejön. FajinLenn egy kérdésem még, mennyit fogyaszt ez pluszban Pi erőforrásából ha semmi torrent nem fut? Tehát csak maga a service megy?
-
erikke17
őstag
Üdv.
Hogy tudom transmissiont telepíteni?Letöltöttem az addont Openelecben de az csak a gui szerintem, mert be is zárja magát és egy bejelentkező ablakot hoz be (fehl., jelszó, port, stb..)
Ha jól értem, kell még a daemon is. Na de azt hogyan kell?
Nem volt még Linuxal dolgom szóval ez új.
-
erikke17
őstag
válasz
lolka1980 #10108 üzenetére
Lehet fáradtság teszi
Ez valami más amit linkeltél.
Én olyasmire gondoltam az előbb, hogy pi-n Openelec van htpc-nek használom. Majd olyan jutott eszembe, hogy mi lenne ha például játszom PC-n pi-n keresztül tudnám TV-re küldeni a képet...
Hogy létezik e ilyen nem tudom azért kérdezem csak...
-
erikke17
őstag
Olyan létezik Openelec alatt, hogy pl ha PC-n ha játszok streamelni TV-re képet?
-
erikke17
őstag
Üdv.
Én épp most csináltam meg, hogy legyen 5.1 kimenet spdif-en.
Egy Delock HDMI Extractort vettem, Pi-ben bekapcsoltam passhtorugh-ot, optikai kimeneten összekötöttem erősítővel és szépen megy a DTS, Dolby is. Ebben a felállásban az erősítő dekódolja a hanganyagot így az a terhelés sem megy Pi-re.
-
erikke17
őstag
Használja ezt az addont valaki Openelec alá vagy ismeri?
-
erikke17
őstag
válasz
orbitalion #9851 üzenetére
Ó ennyire azért nem vagyok benne ilyen elektronikába, alapvető dolgok mennek de ilyen nem fordult meg fejemben, de ha arra kerül sor akkor nem hagyom figyelmen kívül!
Hogy On is legyen
Ma megjött a Delock HDMI Audio Extractor, Openelecben Passhtrough bekapcsolva erősítő optikán összekötve Delock-al. Gyönyörű hangzás 5.1-ben, Flac zenék is.
De kéne egy kis plusz kakaó, valaki tudna segíteni egy kis OC-ben egy 850mhz-re meg a ramot is meg amit érdekes picit megpöckölni?
Hogy álljak neki mivel? Bordák vannak Pi-n.
Előre is köszi.
-
-
erikke17
őstag
Ahha, esetleg még olyan variáció hogy a Pi és az Y kábel közé még egy darab USB-t beszerkeszteni de abból kiherélni a +5V és a GND-t szálat így tuti a nincs visszatáplálás csak a két adat maradna...
Egyébként a külső tápos USB Hub-k adnak visszafelé tehát jelent esetben a Pi felé? Vagy azok is diódával le vannak védve?
-
erikke17
őstag
Ez a mod van valamiféle negatív hatással Pi-re? Egyébként fel van bordázva, tehát a fet-en is van.
Még az jutotta szembe, hogy Y USB kábel egyik vége Pi-be másik meg telefon töltőjébe ami 1.5A tud leadni, ez így életszerű? Vagy inkább nem, mivel esetleges feszültség különbség a két táp végett, esetleg Pi-hogy reagálna rá hogy USB felől is kap tápot.. ?
-
erikke17
őstag
Pi B+ elbirna egy külső HDD-t ha 2A-es tapom van? A HDD y USB kábeles, más periféria nincsen se billentyűzet se egér mert tabletrol iranyitom avagy semmi külső fogyasztó. Előre is köszi
-
erikke17
őstag
válasz
orbitalion #9776 üzenetére
Valahogy nem megy, kikapcsoltam jelszóval védést. De most meg ha hozzá akarom adni Samba megosztást akkor is jelszót kér Openelec, holott tuti nincs jelszóval védve mert másik pc-n elérem a megosztott mappát és nem kér jelszavat.
-
erikke17
őstag
Olyan problémám lenne, hogy samba megosztast akarok, hálózat típusa otthoni, megosztom mappát openelec látja is de nem lép be. Jelszóval van védve a megosztas. Állítottam saját jelszót Windowsban otthoni csoport beállításai között de úgy sem. A pontos felhasználó nevet honnan tudhatom meg?
Ha kikapcsolom hogy ne kérjen jelszót samba belépéshez akkor megy gond nélkül.
Előre is köszi -
erikke17
őstag
Raspberry oldaláról letöltöttem a Noobs telepítőt, de Openelec nem találok közötte, csak Risc os meg Raspbian.
Az hogy lehet hogy nem egy képen és how to videón is láttam noobs telepítőbe openelec-t és a többit?
-
erikke17
őstag
Járt nálam a Mikulás megkésve
Még egy HDMI to SPDIF/Toslink kütyü hiányzik jövőhéten szerdán az is meg lesz..
-
erikke17
őstag
válasz
wassermann #9628 üzenetére
Ahha, szóval mint a windowsnál rendszerpartícióra fontos fájlokat sose
Na meg gondolom az sem jó, hogy egyszerre fusson sd-ről a film meg a rendszer is mert be tud lassulni...
golya87 - Akkor már inkább pendrive, külső vinyó vagy samba. Sajnos routerem nem USB képes, NAS meg nincs
-
erikke17
őstag
Most látom lehet venni úgy Pi-t hogy jár hozzá egy 8GB-os microsd sd előretelepített noobs-al(nem azon a lényeg hogy rajta van alapból
)
Ahogy kibogoztam az egy Class6-os Samsung microsd, mennyire felel meg az neki?Alig drágább valamivel, vagy inkább egy Class10-es?
-
erikke17
őstag
válasz
golya87 #9567 üzenetére
Akkor fog ez menni, nekem sem lesz több ledem...
Köszönöm az információt.
Lehet majd foglak egy kicsit zaklatni ezzel kapcsoltban ha építem, beállítások meg stb
Asztee - Lényegében a Lightberry egy kész ledsor táppal mindennel, de Hyperion lesz az alapja szóval menni kell. Feljebb írták..
-
erikke17
őstag
válasz
larryking #9564 üzenetére
Az tudom hogy viszi 1080p-t is csak én még tennék rá egy Lightberry Ambilight szettet is
.
Hyperion wikiben az olvastam egy nem húzott Pi-n 50 leddel 2%-körül van. Ez mennyire lehet igaz szerintetek?
Mer ha az igaz akkor szerintem nem gond, hogy pluszban a film is menjen rajta
-
erikke17
őstag
válasz
wassermann #9519 üzenetére
2 Eurós tétel, ha húzva van lesz netán jól jön..
azbest - Szóval akkor kivitelezhető... Mert kellene HDMI Splitter is külön ha csak nem olyan, hogy video jel megy tovább HDMI-n. Mivel házimozira szánom a hangot passtroughval. Mert ahogy olvasgattam itt nem nagyon szereti licenc nélkül Pi...
sad-Vamp - Ó ez az rlx egy aranybánya thx
Én ilyenekre miért nem bukkanok rá
Valahogy olyan kétségeim voltak dialogue weboldallal kapcsolatban elég silány felülete van, pluszban még ha rendelést is eltolták. De itt van minden rlx-en Pi-hez bordák, házak, tápok stb... -
erikke17
őstag
Részben igaz, eddig ha számolgattam egyik variációnál akár +10eur is lenne 5 eurón nem vacakolnék... Csak Ebayről ugyan ott vagyok mint ha nálunk venném..
trance89 - Megbízható eladót néztem, free shipping
De miután utána számoltam ki is lőttem lehetőségek közül...
Azért néztem farnellt hivatalos boltot, van nekik szlovák részük is sk.farnell.com de itt meg kézbesítés kitudja hogy van...
Alza elég sokat rádobott
Ez a dialogue tetszik, vannak nekik cuccok is hozzá köszönöm!
Bordát tokot meg ebayről beszerzem...
Más: Valaki próbálkozott már olyannal, hogy HDMI-ről valamilyen converterrel levenni hangot spdif-re?
-
erikke17
őstag
válasz
bambano #9511 üzenetére
Hmm értem, csak én itt Szlovákiában lakom
Van nálunk is egy webshop de 45euró+postaköltség...
Ebayen amit találtam jó is lenne 32Euróra jön ki. De ha vámot fizetek meg az adó rá már megint ugyan ott vagyok
farnell-t ahol néztem valami rosszat nézhettem, mert mos találtam és van nekik ott 31 euróra jön ki... Ez nagyon jó, de itt hogy van a postázás?
Hűtőbordát meg átlátszó házat ebayről beszerzem 2 dolláros tételek arra meg nincs vám meg a többi
-
erikke17
őstag
válasz
erikke17 #9486 üzenetére
Erre valaki ? :-/
Hogyan is működik ez valójában...?
Még annyit, hogy honnan érdemes beszerezni Pi-t? Ebay-en találtam átlátszó házzal hűtőbordákkal együtt. Hivatalos raspberry oldalon shop részen valami kacifántos oldalak vannak szóval azok kilőve
element14-en meg azt írja hogy nincs raktáron...
-
erikke17
őstag
Üdv.
Nagyon új még nekem ez a Raspberry Pi de megtetszett a sokoldalúság és az ára..Nézegettem ezeket az ambilight dolgokat hozzá. Ez fogott meg eddig a Lighberry.
Ez hogyan működik? Raspberryn linux oprendszer, majd ott fut az xbmc és az küldi raspberry vezérlőmoduljának jelet??Nem tudom egyszerűen kihámozni
Médialejátszóként sem utolsó, és ahogy látom netezni is lehet rajta, nem "hardkór" módra, csak olyan megnézni egy két weblapot..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest